kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wam powiem ze z moimi piersiami to bolaly dosc dlugo ale u mnie właśnie stanik zalozyc to makabra. Dosc czesto jak nie wychodze z domu to go sobie odpuszczam no sutki tak bolą po calym dniu w staniku ze kosmos. Musze troche posprzatac i ide na spacer dotlenic sie choć mam dzis lenia za dwoje.
-
W takim razie nawiazujac do piersi kazda ciaza jest chyba inna. Wchodze w 10tydzien I czyje sie jakbym w ciazy nie byla, jak acisne mocniej piersi to dopiero bola od 7tygodnia tez mdlosci nie mam. Za duzo sie naczytalam w necie a kiedy u was brzuszek bylo widac ?
ayka lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Moj zaczal sie leciutko kraglic kolo 13-14 tygodnia. Bo wtedy zaczely mnie spodnie uwierac. A teraz juz jest taki ciazowy oczywiscie za kazda ciaza jest inna. Ja tez na poczatku panikowalqm ze brak objawow sennosc przyszla w 2 trym. Piersi sie niezmienily. Bole brzucha byly na poczatku caly czas a potem przeszlo i pojawiaja sie czasem. Takze spokojnie. To co ja zrobilam to przestalam czytac o objawach w internecie po tym jak zrobil mi sie na wardze pryszczyk wyczytalam ze to moze byc poczatek opryszczki i ze jest bardzo niebzpieczma tymbardziej ze nigdy niemialam i byl placz i brak snu prawie prsez cala noc. Takze sobie odpuscilam czytanie bo to powodowalo tylko stres i niepokoj. Waga spadala z kazdym tygodniem a niby w ciazy sie tyje. Jak cos marudze moim dobrym Duszkom z forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:54
-
Ja dzięki czytaniu wiedziałam, że nagłe ustąpienie objawów w połowie 8 tygodnia to nic dobrego I niestety.
Na samym początku za to już miałam mdłości, sikałam, miałam wzdęcia, teraz nic... Myślę, że to może źle. Potem, że przecież za każdym razem może być inaczej.
Nie da się nie martwić, chociaż...nie mam takiej nerwówki obłąkanej, jak za pierwszym razem. Boję się, ale spokojniej się boję Liczę na łut szczęścia tym razem...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny a macie jakieś informacje dot. opryszczki na ustach? Bo mi wyskoczyła na wardze + afta od wewnętrznej strony Pani w aptece na opryszczkę jedyne co mi dała to pastę cynkową.
Podobno to niebezpieczne. Wyczytałam, że jest niebezpieczne jeśli kobieta ma opryszczkę w ciąży po raz pierwszy, lub gdy jest to odmiana genitalna. Co sądzicie? (Ja opryszczkę na ustach mam średnio co 3 miesiące w okresie zimowo-jesiennym )
-
Invis wrote:Dziewczyny a macie jakieś informacje dot. opryszczki na ustach? Bo mi wyskoczyła na wardze + afta od wewnętrznej strony Pani w aptece na opryszczkę jedyne co mi dała to pastę cynkową.
Podobno to niebezpieczne. Wyczytałam, że jest niebezpieczne jeśli kobieta ma opryszczkę w ciąży po raz pierwszy, lub gdy jest to odmiana genitalna. Co sądzicie? (Ja opryszczkę na ustach mam średnio co 3 miesiące w okresie zimowo-jesiennym )
Pierwsze slysze zeby opryszczka na ustach zagrazala w jakis sposob ciazy. Smaruj mascia powinno zejsc
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Invis wrote:Dziewczyny a macie jakieś informacje dot. opryszczki na ustach? Bo mi wyskoczyła na wardze + afta od wewnętrznej strony Pani w aptece na opryszczkę jedyne co mi dała to pastę cynkową.
Podobno to niebezpieczne. Wyczytałam, że jest niebezpieczne jeśli kobieta ma opryszczkę w ciąży po raz pierwszy, lub gdy jest to odmiana genitalna. Co sądzicie? (Ja opryszczkę na ustach mam średnio co 3 miesiące w okresie zimowo-jesiennym )ayka lubi tę wiadomość
-
Pamiętajcie, że opryszczke wywołuje ten sam wirus co ospe i półpasiec więc jeśli którakolwiek z tych dolegliwości dotknęła Was wcześniej to tego wirusa już macie w organizmie i nic na to nie poradzicie ja słyszałam, że Heviran w ciąży jest dozwolony
ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Opryszczka wargowa moze ale niemusi byc niebezpieczna jak zdarzy sie po raz pierwszy w ciazy. Jak jest juz ktorys raz z koleii to juz niejest taka niebezpieczna. Niebezpieczna zawsze jest natomiast odmiana genitalna i ja sie leczy w ciazy. Z tego co wiem ginekolodzy pozwalaja uzywac nawet innych masci na opryszczke nie tylko cynkowej ale to tylko po konsultacji z lekarzem.
Polecam w tym temacie blog Mamaginekolog. Jest artykul o opryszczce w ciazy.
Piekielnie sie nakrecilam wtedy i dlatego przestalam czytac.
Ja w pierwszej ciazy od poczatku mialam duza bolesnosc piersi i duza sennosc. Jedynie niepokojaca byly bole brzucha ale silniejsze niz w tej. Dziecko stracilam w 6tc. Dlatego bardzo panikowalam jak teraz tez mnie brzuch bolal. To niezawsze jest tak ze jak objqwy ustepuja to jest zle. Normalne jest ze pod koniec 1 trym i w drugim jest lepiej. Ja tez czuje sie lepiej poza zwracaniem posilkow niestety.ayka lubi tę wiadomość
-
AgaSY wrote:Pamiętajcie, że opryszczke wywołuje ten sam wirus co ospe i półpasiec więc jeśli którakolwiek z tych dolegliwości dotknęła Was wcześniej to tego wirusa już macie w organizmie i nic na to nie poradzicie ja słyszałam, że Heviran w ciąży jest dozwolony
Ja mialam ospe majac kilka msc. Powiem Ci ze jak dla mnie to super wiadomosc wlasnie dlatego mowie o Was dobre Duszki:-)
Tez slyszalam ze Heviran jest dopuszczalny i jeszcze jeden lek ale niepamietam jak sie nqzywa i masci tez. Ale po konsultacji z lekarzem oczywiscieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:04
-
Hej ja pytalam wczoraj moja gin o ooryszczke bo mnie akurat czesto dopada niestety i powiedziala ze nie mam sie czym martwic choć jak doatane jeszcze jedna to cos mi przepisze zeby wzmocnic organizm. Yak wiec nie ma sie czym martwic ja tez panikowalam ostatnio.
-
Moj brzuszek tym razem bylo widac bardzo szybko gdzies ok 10 tygodnia. Teraz w 15 jestem i wszyscy mysla ze wiecej. I prprokuja duze dziecko. Co do objawow ja ich prawie nie mialam. Tulko czasami w glowie mi sie krecilo, kilka razy mdlosci wieczorem i piersi bolaly. A wpoprzedniej ciazy bylo wszystko co najgorsze z kibelkiem wlacznie tak wiec ciaza ciazy nierowna
-
chcebardzobycmama wrote:W takim razie nawiazujac do piersi kazda ciaza jest chyba inna. Wchodze w 10tydzien I czyje sie jakbym w ciazy nie byla, jak acisne mocniej piersi to dopiero bola od 7tygodnia tez mdlosci nie mam. Za duzo sie naczytalam w necie a kiedy u was brzuszek bylo widac ?
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Hej dziewczyny , jestem tu nowa . Bardzo Się cieszę ze trafiłam na tą stronke . Jestem na początku ciąży, gnekolog nic nie mógł stwierdzić gdyż byłam u niego jak moja beta wyniosła troszke ponad 10 . Dał leki na podtrzymanie i zlecił wizyte na przyszły wtorek . Strasznie sie boje o malenstwo i co chwile sprawdzam beta . Dzis wynik 537,8. A 2 dni temu 210,8 . Wiec ciesze sie ze dobrze rosnie . Ostatnia ciaze poroniłam w 12 tygodniu . Serduszko przestalo bic ... Oczywiscie nie obyło się bez zabiegu.
Jeszcze tylko 6 dni i kolejna wizyta. Oby bylo wszystko dobrze .
Od razu mam pytanie . Oprocz duphostanu na podtrzymanie kazal brac kwas foliowy i pregna plus. Gdzies wyczytalam ze w pregnie jest juz podwojna dawka kwasu więc czy nie zrobie krzywdy zazywajac go tyle ? Pozdrawiam :*oczekująca94 -
Witaj oczekujaca przykro mi ze cie spotkala taka przykrosc od losu. Tutaj na szczescie kazda wie co czujesz i pi stracie i jezeli chodzi o obawy co to ciazy. Pamietaj ze pozytywnw nastawienie daje wiele. A na jaikim etapie teraz jestes? Z ta beta to mysle ze sie nie nakrecej zeby robić czesto poczekaj spokojnie na kolejna wizyte. Co do zazywania tych leków nie pomoge bo ja bralam tylko kwas foliowy i to zwykly ale moze dziewczyny cos wiecej ci podpowiedza
-
nick nieaktualnyWitaj Oczekująca! Gratuluję kolejnej ciąży i przykro mi z powodu Twojej wcześniejszej straty.
Mi lekarz w pierwszych tygodniach jedynie zalecił branie kwasu foliowego, a witaminy od II-go trymestru. Z tego co się orientuję to nadmiar kwasu foliowego jest wydalany wraz z moczem, no ale jak każdą witaminę można go przedawkować. Zbyt duże dawki kwasu foliowego mogą powodować utratę apetytu, nudności i wzdęcia. Sprawdź ile kwasu znajduje się w tabletce Pregna. Kobiety będące w ciąży powinny przyjmować ok. 800 mikrogramów. Nie wolno natomiast przekroczyć dawki 1,5 mg dziennie.