X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, Alciak widzę, że masz to samo co mnie czeka - tachanie wózka na 4 piętro :). Ja planuję stelaż lub cały wózek zostawiać w piwnicy, a dzidzie nosić w tą i spowrotem. Chociaż na początku chyba będę go wkładać do gondoli już na górze i jakoś całość znosić :). Nie macie piwnicy albo jakiejś rowerowni, czy kładziesz Jule w domu w wózku i bujasz?

Drogie moje mamusie czy kupiłyście dla Waszych dzieciaczków monitor oddechu? Ja byłam bardzo nastawiona na zakup, ale położna na SR powiedziała, że to jest zbędny wydatek. Jeśli dziecko nie będzie wcześniakiem i nie będzie miało żadnych problemów w szpitalu to ona nie poleca kupować, bo to tylko niepotrzebny stres (np. jak dziecko zsunie się z płytki, a monitor zacznie pikać mimo, że wszystko jest ok). Co o tym sądzicie?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak, mam monitor oddechu i uważam go za bardzo pomocną rzecz. Dopiero niedawno zrezygnowałam z jego używania, bo córka już jest większa. W moim przypadku zakup był koniecznością, gdyż Mała była wagowo jak wcześniak i zdarzały jej się bezdechy. Kilka razy owszem monitor wystraszył nas bezpodstawnie, ale kilka razy nie. Najlepszym monitorem oddechu okazał się mój pies, który uratował Córce życie... Są monitory dwupłytkowe i nawet jeśli dziecko zsunie się z jednej płytki to druga reaguje, monitor nie piszczy i nie wprowadza to niepotrzebnie paniki. Ja nie zrezygnowałabym z tego urządzenia za nic w świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 10:46

AgaSY lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Oo, Alciak widzę, że masz to samo co mnie czeka - tachanie wózka na 4 piętro :). Ja planuję stelaż lub cały wózek zostawiać w piwnicy, a dzidzie nosić w tą i spowrotem. Chociaż na początku chyba będę go wkładać do gondoli już na górze i jakoś całość znosić :). Nie macie piwnicy albo jakiejś rowerowni, czy kładziesz Jule w domu w wózku i bujasz?

Drogie moje mamusie czy kupiłyście dla Waszych dzieciaczków monitor oddechu? Ja byłam bardzo nastawiona na zakup, ale położna na SR powiedziała, że to jest zbędny wydatek. Jeśli dziecko nie będzie wcześniakiem i nie będzie miało żadnych problemów w szpitalu to ona nie poleca kupować, bo to tylko niepotrzebny stres (np. jak dziecko zsunie się z płytki, a monitor zacznie pikać mimo, że wszystko jest ok). Co o tym sądzicie?

My dostaniemy monitor oddechu od szwagra i szwagierki bo juz niepotrzebuja. Dziecko sie z niego niezsuwa bo on monitoruje caly materac piszczy niepotrzebnie jak podniesiesz dziecko i zapomnisz wylaczyc. Ich corcia jest donoszona a niewiadomo nadal dlaczego nagle przestawala oddychac nawet w szpitalu sie to zdarzylo
    W domu tez z 1-2 razy z tego co pamietam jakby zapominala oddychac. Takze zeby moc spokojnie spac jak mi Maly pozwoli to tp urzadzenie bylo absolutnym must have. A ze uda sie go pozyczyc i niebede musiala wydawac kasy to super. Przeznacze ja na cos innego. Z tegonco pamietam bez potrzeby wlanczal sie jak Ciocia wyciagala Mala i Ciocia na zawal schodzila (alarm do lozeczka zamontowali jakby ktos Dziecko podnosil :-P) ale niepamietam zeby mieli jakies bezpodstawne alarmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 11:30

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ayka! Spróbuję kupić jakiś dobry, ale używany, może będę spać spokojniej :).

Jeszcze jedno pytanie do mam: Przed ciążą nosiłam staniki B, w ciąży rozmiar skoczył do C. Zaczynają mnie już uwierać sztywne biustonosze i właśnie oglądam miękkie, takie do karmienia od razu. Tylko powiedzcie czy mogę kupić biustonosz do karmienia rozm. C? Czy raczej nigdy go nie użyję, bo po porodzie (jeśli będzie pokarm) urosną mi jeszcze bardziej i tak będę musiała kupować większe?

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie mnie Maly wczoraj trenowal :-P caly dzien sie martwilam ze cos malo sie rusza no i popoludniu powoiedzialam o tym Mezowi nieskonczylam jeszcze mowic to dostalam kopa :-P a wieczorem stwierdzil ze jest glodny. No to schodze do kuchni patrze z obiadu zostaly ziemniaczki w mindurkach o sledziki ze smietana no to mysle wszamam po co ma stac w lodowce. No i jak to po sledzikach zaczelo sie picie a jqk picie to i wizyty w wc. Odpuscilo mi kolo polnocy.

Rano M zaspal wiec lecial na leb na szyje do pracy (stresujac mnie tym) okazalo sie ze telefonu zapomnial wiec z samiutkiego rana mialam wycieczke do miasta. A pech chce ze ma siedzibe firmy w najbardziejnrozkopanej czesci miasta wiec do domu wracalam naokolo. Ale niestety pospac mi sie nieudalo juz. Chodze troche jak zombie.

Ayka jak Ty sie Slonce dzisiaj czujesz?

Wydaje minsie ze Qubiler potrzejuje troche czasu zeby sobie z tym poradzic i do Nas wroci do Nas. Kochana jak zagladasz do Nas to odezwij sie daj znac co u Ciebie tak zebysmy sie o Ciebie niezamartwialy.

Morgiqny w przyjaciolach niestety niemam. Ale jak Dziewczyny pisaly ze kiedys juz tak zniknela. Morgi odezwij sie do Nas. Dasz sobie ze wszystkim rade!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 11:58

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Bo bylam zdecydowana na jeden wozek (bardzo mi sie podoba, ma wszystkie funkcje ktore potrzebuje itd) ale mam tez okazje kupic inny tez nowy jest ladny ale tamten bardziej mi sie podoba. Funkcje spelnia te same ktore potrzebuje moze ma troche gorsza amortyzacje ale niewiele. Ma troche ubozsze wyposazenie dodatkowe (ten na ktory sie decydowalam na moskitiere osoba na gondole i spacerowke a ten ma jedna ponoc uniwersalna, jeden ma kubek na napoje drugi nie (ale to zaden argument)) jedyny myk polega na tym ze moge go kupic ze sporym rabatem praktycznie wyjdzie ze w cenie pierwszego wozka troszke doplace i bede miala wozek z fotelikiem kupowanym osobno. (Ceny wyjsciowe sa praktycznie takie same) no i sie zastanawiam co robic teraz.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dzięki Ayka! Spróbuję kupić jakiś dobry, ale używany, może będę spać spokojniej :).

Jeszcze jedno pytanie do mam: Przed ciążą nosiłam staniki B, w ciąży rozmiar skoczył do C. Zaczynają mnie już uwierać sztywne biustonosze i właśnie oglądam miękkie, takie do karmienia od razu. Tylko powiedzcie czy mogę kupić biustonosz do karmienia rozm. C? Czy raczej nigdy go nie użyję, bo po porodzie (jeśli będzie pokarm) urosną mi jeszcze bardziej i tak będę musiała kupować większe?

Kiedys gdzies czytalam ze biust moze po porodzie najbardziej urosnac i na poczatek obrze jest kupic 1-2 staniki a obserwowac biust i jak cos dokupic kolejne bo nawal mleka moze spowodowax powiekszenie biustu.

qdkki09kwrowb7nz.png

• alciak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Korzystamy w domu z wózka, wózkowni nie ma, a piwnica pozostawia wiele do życzenia, mieszkam niestety w starym budownictwie.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Zmieniałam staniki podczas ciąży na większe z 3 razy. Stanik do karmienia proponuję kupić pod koniec ciąży, wtedy rozmiar piersi najbardziej wydaje się zbliżony do tego podczas karmienia. Choć faktycznie, czasem nawał pokarmu drastycznie powiększa piersi. Ja kupiłam stanik z elastycznego, miękkiego materiału, więc nawet jak miałam nawał pokarmu, to stanik w miarę się dopasował lub cycki mi wyszły bokami :-D U mnie ze stanikiem zawsze jest problem, bo mam za duże piersi, więc nie bardzo mogę doradzić w tej kwestii.

Wracając do monitora oddechu, jeśli chcecie kupić używany to pamiętajcie, by oddać go do serwisu do kalibracji. Powinno się to robić po każdym dziecku dla dziecka nowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ayka jak Ty sie Slonce dzisiaj czujesz?
    Dziś jest dobrze! Plecy nie bolą, jedynie spojenie łonowe i czuję parcie na pęcherz i szyjkę. Noga też już nie jest sztywna, więc czuję się rewelacyjnie porównując do ostatnich 2 dni :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Bo bylam zdecydowana na jeden wozek (bardzo mi sie podoba, ma wszystkie funkcje ktore potrzebuje itd) ale mam tez okazje kupic inny tez nowy jest ladny ale tamten bardziej mi sie podoba. Funkcje spelnia te same ktore potrzebuje moze ma troche gorsza amortyzacje ale niewiele. Ma troche ubozsze wyposazenie dodatkowe (ten na ktory sie decydowalam na moskitiere osoba na gondole i spacerowke a ten ma jedna ponoc uniwersalna, jeden ma kubek na napoje drugi nie (ale to zaden argument)) jedyny myk polega na tym ze moge go kupic ze sporym rabatem praktycznie wyjdzie ze w cenie pierwszego wozka troszke doplace i bede miala wozek z fotelikiem kupowanym osobno. (Ceny wyjsciowe sa praktycznie takie same) no i sie zastanawiam co robic teraz.
    Dobry wózek, który się lubi to klucz do sukcesu. Ja wydałam majątek na swój, ale go uwielbiam i bez niego wiem, że moje życie byłoby trudniejsze :-) Czasem kwestia finansowa odchodzi na dalszy plan, warto zainwestować w to, co się podoba i to, co ma dobre wykończenie, funkcjonalność itd. Ja nie męczę się z moim wózkiem. Kocham go prowadzić i użytkować. Wyposażenie itd. zawsze można dokupić, to jest akurat poboczny temat i mniej istotny. Ważna jest jakość wykonania, amortyzacja, składanie, ciężar wózka, możliwość rozbudowania np. do tandemu itp. Wygląd i estetyka też są ważne, bo trzeba się z tym wózkiem czuć dobrze i dumnie go prowadzić z Dzieciątkiem :-) Ja zakochałam się w swoim wózku od razu i nie chciałam już innego. Wybierz ten, który czujesz wewnętrznie, że to to, byś potem nie żałowała wyboru. Wózek naprawdę posłuży kilka lat i jest to dobra inwestycja. Musi być wygodny dla Dziecka i Ciebie!

• alciak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Podobno stanik najlepiej kupić kilka tygodni przed porodem. U mnie w trakcie ciąży zmienił się o rozmiar, ale sporo też mi doszło w obwodzie. Do karmienia kupiłam sobie biustonosze babyono, są uciągliwe nie tylko w obwodzie, ale i na miseczce. Mam największy rozmiar, niestety stosuję przedłużkę, gdyby był rozmiar większy chętnie bym wzięła, a tak pocieszam się tym, że miseczka się uciąga, więc jest znośnie. Ciężko było mi kupić biustonosz w moim rozmiarze. Ja nie miałam takiego strasznego problemu z biustem, ale z tego co pamiętam to Morgi co miesiąc w ciąży wymieniała biustonosze na większy rozmiar, rośnięcie piersi to kwestia indywidualna :) po ciąży kiedy laktacja się rozkręca piersi buzują jak gejzery :) są nabrzmiałe, wtedy uciągliwości miseczki też dobrze się sprawdziła. Proponuję kupić ze 2 staniki bliżej rozwiązania, a potem się okaże czy będziesz z nich korzystać :) do szpitala coś i tak potrzebujesz :)

ayka lubi tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    (...)

Wracając do monitora oddechu, jeśli chcecie kupić używany to pamiętajcie, by oddać go do serwisu do kalibracji. Powinno się to robić po każdym dziecku dla dziecka nowego.

O, tego nie wiedziałam! Dzięki <3

I dzięki za rady co do staników dziewczyny :)

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Dobry wózek, który się lubi to klucz do sukcesu. Ja wydałam majątek na swój, ale go uwielbiam i bez niego wiem, że moje życie byłoby trudniejsze :-) Czasem kwestia finansowa odchodzi na dalszy plan, warto zainwestować w to, co się podoba i to, co ma dobre wykończenie, funkcjonalność itd. Ja nie męczę się z moim wózkiem. Kocham go prowadzić i użytkować. Wyposażenie itd. zawsze można dokupić, to jest akurat poboczny temat i mniej istotny. Ważna jest jakość wykonania, amortyzacja, składanie, ciężar wózka, możliwość rozbudowania np. do tandemu itp. Wygląd i estetyka też są ważne, bo trzeba się z tym wózkiem czuć dobrze i dumnie go prowadzić z Dzieciątkiem :-) Ja zakochałam się w swoim wózku od razu i nie chciałam już innego. Wybierz ten, który czujesz wewnętrznie, że to to, byś potem nie żałowała wyboru. Wózek naprawdę posłuży kilka lat i jest to dobra inwestycja. Musi być wygodny dla Dziecka i Ciebie!

No wlasnie jesli chodzi o kwestie technoczne to sa bardzo zblizone. Tylko kwestia wizualna (a ten drugi niejest wiele brzydszy :-) )

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    O, tego nie wiedziałam! Dzięki <3

I dzięki za rady co do staników dziewczyny :)

O tez niewiedzialam :-) super musze znalezc serwis.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    No wlasnie jesli chodzi o kwestie technoczne to sa bardzo zblizone. Tylko kwestia wizualna (a ten drugi niejest wiele brzydszy :-) )
    Jeśli tak, to kup ten w promocji, bo przy Dziecku na początku jest masę wydatków i zaoszczędzone pieniądze zawsze się przydadzą na kolejny cel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    O tez niewiedzialam :-) super musze znalezc serwis.
    Sama jeszcze się tym nie zajęłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 14:09

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Sama jeszcze się tym nie zajęłam :-D

Ty to masz na to najwiecej czasu z Nas wszystkich :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Jeśli tak, to kup ten w promocji, bo przy Dziecku na początku jest masę wydatków i zaoszczędzone pieniądze zawsze się przydadzą na kolejny cel.

W ciazy jestem typowa Baba :-P poprostu ten pierwszy upatrzylam od poczatku a ten drugi potem sie okazalo ze jest ta okazja. A jeszcze troche czasu mam na decyzje.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ty to masz na to najwiecej czasu z Nas wszystkich :-P
    Na szczęście mam w domu Pana Inżyniera, z zamiłowania serwisanta, więc jakby co, to się tym ochoczo zajmie :-D
    Z wózkiem to ja jak sobie upatrzyłam, to cały czas mi siedział w głowie i wiem, że gdybym się zdecydowała na inny to czułabym żal :-)

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ