X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinam sie kobietki :-) Ayka mogla bys podac nazwę swojego wozeczka i model jak tak chwalisz chciala bym zerknac :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ksktus widzisz maly potrafi dac o sobie znsc. Fajnie.
    Co do stanikow to ja najchętniej bym ich nie nosila kompletnie tsk mi wadza. Juz tez musze kupic wiekszy.
    Co do wózka to skoro parametry podobne to eybralabym ten tanszy bo wydatkow niestety jest mnostwo.
    Pochwale sie wam ze pospalam dzis w ciagu dnia i to ponad 2h. I najlepsze jest to ze nadal bym spala:-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Wcinam sie kobietki :-) Ayka mogla bys podac nazwę swojego wozeczka i model jak tak chwalisz chciala bym zerknac :-)
    Ten wózek jest nieco kosmiczny, więc wiem, że nie każdemu przypasuje :-) Ale prowadzi się go jedną ręką, cudnie się składa, płynie nawet po wertepach :-) Jest mały, wygodny i poręczny, kocham go w użytkowaniu. Ma chyba tylko jedną rzeczy, która mnie wkurza. Denerwuję się jedynie na utrudnione zawieszanie torby na poręczy, gdy Mała jest w spacerówce w pozycji półleżącej i leżącej przodem do jazdy - totalnie jest to niedopasowane, torba wyłazi mi ze specjalnych zaczepów. Ten wózek to brytyjski The Egg Stroller: eggstroller.com, nie mylić z polskim Egg. Mam cudny zielony kolor Forest Green :-) Jeszcze drugiego takiego na ulicy nie spotkałam :-) Ponieważ wózek jest drogi i strasznie mi go szkoda do lotów, mam też drugi, leciutką i zarąbiście się składającą spacerówkę Babyzen Yoyo Plus. Też uwielbiam! Jeśli ktoś nie musi dużo podróżować to może sobie pozwolić na inne wózki. Ja musiałam szukać lekkich, łatwo i szybko się składających.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka wbiłam sobie w wujka google spaceroweczka mega bardzo mi sie podoba a ten patent z poloczeniem wózka dla maluszka i np dla starszaka świetną sprawa w twoim wypadku bedzie to swietne rozwiazanie jedyne co nie do konca do mnie przemowilo z wyglądu to gondolka ale moze jak bym na żywo zobaczyla to bym zmienila zdanie <3 a mogla bys mnie wtajemniczyc jeszcze jak cenowo on wygląda maz sie pyta bo mu pokazalam :-)

Co do biustonosza to ja będę miała mega problem bo cyce mam z natury duże teraz juz mi mega urosły a to dopiero 11 TC juz sie boje co to bedzie później makabra
    Monitor oddechu hehe nie wiem zastanawialam sie nad nim ale nie wiem czy jeszcze bardziej bym nie sfiksowala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:12

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ciężko Was nadrobić :)
    Witam wszystkie nowe Dziewczyny, powoli robi się tu gwarno jak w ulu i super, że wątek żyje ;)

Nieobecność Morgi też mnie martwi :( Mam nadzieję, że da znać jak się tutaj pojawi.

Ayka trzymam kciuki za to, żeby syn jak najdłużej wytrzymał w dwupaku,tzn do połowy marca chociaż :*

My mamy wózek Roan Marita na dużych pompowanych kołach i bardzo go sobie chwalę- tzn gondolę, mimo, że jest ciężki i przez pierwsze dwa lata wnosiliśmy go na 3 piętro bez windy :D

Dziś miałam wizytę, z Małą podobno wszystko ok, waży ok. 1100 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:29

ayka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ayka wbiłam sobie w wujka google spaceroweczka mega bardzo mi sie podoba a ten patent z poloczeniem wózka dla maluszka i np dla starszaka świetną sprawa w twoim wypadku bedzie to swietne rozwiazanie jedyne co nie do konca do mnie przemowilo z wyglądu to gondolka ale moze jak bym na żywo zobaczyla to bym zmienila zdanie <3 a mogla bys mnie wtajemniczyc jeszcze jak cenowo on wygląda maz sie pyta bo mu pokazalam :-)
    Gondolka wygląda chyba znacznie mniej kosmicznie na żywo :-) Na zdjęciach też miałam obiekcje, moja rodzina też. W rzeczywistości wygląda to owalnie, ale normalnie. Jak normalna gondola, a nie jak kosmiczne jajo. Trzeba obejrzeć w salonie, pomacać, dotknąć. Tak, ten patent z tandemem dla mnie rewelacja :-) Już mam przejściówkę :-) Koszt spacerówki wynosił 950 euro, sama gondola 250 euro, razem 1200 euro, czyli prawie 5 tys. zł. Do tego plus fotelik samochodowy i adaptery. Koszty równie kosmiczne, co wygląd tego wózka, ale na mój zakup wyłożyli pełną kwotę rodzice męża :-) Rozpuścili mnie i Córkę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, cudowna wiadomość! Niech Malutka rośnie zdrowa! Wielkie dziękuję za kciuki!

Z wózkiem się zgadzam, jak nie trzeba latać, składać itd. warto kupić z pompowanymi oponkami. Choć ja na opony w Eggu nie narzekam, po prostu ograniczałam wagę wózka jak mogłam. Nie wiem jakiego wyboru wózka bym dokonała, gdybym mieszkała na stałe w Polsce i blisko rodziny. Myślę, że wszystko potoczyłoby się inaczej i wybrałabym coś innego.

Asiek2108 lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ja miałam Roan Marite z coreczka ale dla mnie spacerowka byla straszna po prostu porazka myslalam ze z nia oszaleje sprzedalismy cały kaplet jak tylko nadarzyła sie okazja ...

Teraz podoba mi sie TAKO MOONLIGHT CARBON <3

Ayka no to cena ładna ale jak tescie kupili to swietnie tylko pozazdroscic

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia to prawda, mówiłam że gondola super, spacerówkę dokupiliśmy elodie, ale też miałam uwagi do niego, więc teraz nie wiem na co stawiać :)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja tu jestem pierworodka? :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez :-) niejestes sama :-)

Ja zdecydowalam sie wstepnie na kola zelowe ale duze (producent zapewnia ze komfort taki jak pompowane) ale dlugo chcialam kupowac pompowane. Mam nadzieje ze tak bedzie z tym komfortem
    Ja sporo bede jezdzila poza utwardzonymi sciezkami :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ladny wozek. Wcale az tak strasznie kosmiczny mi sie niewydaje :-)

Ja na szczescie do domu mam 2 schodki wiec niemam problemu z wnoszeniem wozka. Ewentualnie jak do tesciow pojedziemy i Maly bedzie mial spac w wozku to bedzie trzeba wniesc ale to tez kilkanascie schodkow.

Ale tez oba wozki nad ktorymi sie zastanawiam wage maja podobna wiec to niestanowi zadnych za i przeciw.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zastanowieniu bede kupowala ten wozek z rabatem. Maz twierdzi ze jest stabilniejszy niz ten drugi. A oszczednosc tez mam sens. Bede mogla poszalec z innymi zakupami :-)

A wogole to chyba jednak zostanie Mikolaj. Mam nadzieje ze kiedys niebedzie mial o to do Nas pretensji :-P ale to ladne i dostojne imie i niejest tak popularne jak Antos. :-) myslicie ze to dobry wybor?

ayka, Czykoty lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Teraz podoba mi sie TAKO MOONLIGHT CARBON <3

Ayka no to cena ładna ale jak tescie kupili to swietnie tylko pozazdroscic
    U mnie z wózkiem to była cała heca :-) Odkąd byłam z mężem, jego Tata zawsze powtarzał, że zaklepuje sobie możliwość kupna "samochodu" dla naszego dziecka :-) Gdy tylko zaszłam w ciążę to od razu zaznaczył, że mam wybrać "mercedesa", bo on już na niego zbiera. Ja osobiście mogłam kupić i używany i tańszy, ale jednak nie mogłam, bo przed porodem Córki była u nas Mama męża i z nią jeździliśmy wybierać wózki. Mama miała wytyczne od Taty, co możemy kupić i jakiej klasy :-) Nie oponowałam, kłócić się nie będę :-) Pozostało mi tylko przyjąć cudowny prezent, który naprawdę uwielbiam i za który jestem mega wdzięczna. Ale fakt, mnie, męża i moje dzieci zarówno moi rodzice, jak i rodzice męża strasznie rozpuszczają :-) Do tego mam kochającą siostrę z jej rodziną, która też o nas bardzo dba. Czuję się szczęściarą :-)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka to masz cudna rodzinę aż pozazdroscic ... <3 moi rodzice nie żyją oboje j męża tata również nie żyje mama ma Parkinsona wczesniej nie tolerowała mnie bardzo ani ja jej teraz juz obie się znosimy byle by nie za często i jak najdalej od siebie mam dużo rodzeństwa bo aż siedmioro ale tak na prawdę to utrzymuje kontakt tylko z jednym bratem bo niestety jestem uznawana za czarna owce w rodzinie bo kupilam mieszkanie mamy jeszcze dom na własność dwa samochody itd itd makabra jednym słowem mówiąc aż się mówić o tym nie chce

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Po zastanowieniu bede kupowala ten wozek z rabatem. Maz twierdzi ze jest stabilniejszy niz ten drugi. A oszczednosc tez mam sens. Bede mogla poszalec z innymi zakupami :-)

A wogole to chyba jednak zostanie Mikolaj. Mam nadzieje ze kiedys niebedzie mial o to do Nas pretensji :-P ale to ladne i dostojne imie i niejest tak popularne jak Antos. :-) myslicie ze to dobry wybor?
    I dokładnie mam identyczne podejście. Naprawdę jest masę wydatków przy dziecku i nie ma co przesadzać. Do tego czasem dochodzą sytuacje, że nagle trzeba zapłacić za coś innego i te zaoszczędzone pieniądze są potrzebne.
    Dziś gadałam z moją Mamą i ona była przekonana, że nasz Synek będzie miał Mikołaj :-) I go tak nazywała :-D Nie mówiłam jej wcześniej, że odstąpiliśmy od tego imienia :-D Teraz przeżywa dramat, bo jednak się przyzwyczaiła, a my jej tu wylatujemy, że imię nadal nieznane :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ayka to masz cudna rodzinę aż pozazdroscic ... <3 moi rodzice nie żyją oboje j męża tata również nie żyje mama ma Parkinsona wczesniej nie tolerowała mnie bardzo ani ja jej teraz juz obie się znosimy byle by nie za często i jak najdalej od siebie mam dużo rodzeństwa bo aż siedmioro ale tak na prawdę to utrzymuje kontakt tylko z jednym bratem bo niestety jestem uznawana za czarna owce w rodzinie bo kupilam mieszkanie mamy jeszcze dom na własność dwa samochody itd itd makabra jednym słowem mówiąc aż się mówić o tym nie chce
    Lubię jedynie tą część, że mam cudowną rodzinę. Reszta... strasznie mi przykro. Mój mąż ma brata, ale z nim mamy przykrą sytuację, więc tak do końca super nie jest. Jestem bardzo wdzięczna za moją rodzinę i rodziców męża, bo trafiłam cudownych, kochających ludzi. Czasem ma się bliższych, cieplejszych i bardziej kochających przyjaciół niż rodzinę. I też to znam.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Nas mam nadzieje zostanie juz maly Mikus :-)

Ja uzywanego wozka niechcialam (pierwsze Dziecko, mam nadzieje ze nie bedzie jedynakiem :-) ) to samo z fotelikiem chce kupic nowy. Ale jak moge na porzadnym wozku zaoszczedzic to biore w ciemno.

Aykaasz super rodzinke :-)

Ja wogole jestem rodzinna utrzymuje kontakt z kuzynowstwem i wogole. Rodzice sa super Mama troche lubi sie wtracac ale to pacyfikuje a Tato juz oszalal na punkcir Malego. Tesciowie tez uciazliwi lubia sie wtracac ale ogolnie to fajni ludzie i tez juz szaleja na punkcie Malego. Rodzenstwo Meza wiadomo roznie ale ogolnie jak potrzeba to mozna na nich liczyc jedynie moja siostra to porazka nieidzie sie z nia dogadac z jej mezem tymbardziej ale ja jej do szczescia niepotrzebuje wiec to jej strata.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu mam wszystkich bardzo daleko, więc kontakt i relacje są słabsze i pewnie dlatego takie dobre :-D Gdybym była na miejscu, jestem pewna, że byłoby gorzej :-D
    Siostrę mam super, dzięki Bogu, ale szwagra i jego żonę... brrrrrrrrr...

• foxylady Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alciak wrote:
    Zwykle chodzimy spać o 12 i mała śpi do 9-9:30, pierwszą pobudkę mamy po 3, a czasem 4 godzinach i kolejną po następnych trzech, więc zwykle jest to 2 razy :) raczej się wysypiam. Gdyby nie to, że muszę odciągnąć cycka, albo ją przewinąć po 10 minutach karmienia poszłaby spokojnie spać :) a jak tam u Was? Julka coraz częściej śpi ciągiem po kąpieli, coraz mniej mamy wieczornych rozpaczy i krzyków :) śpi co prawda na rękach, ale śpi :)

Jak tam Twój synio rośnie? :)

Rośnie jak szalony :)
    Luty mieliśmy zupełnie zwariowany, dużo gości, imprez rodzinnych i trochę wypadliśmy ze swojego rytmu.. dlatego pytam jak u Was bo sama sie juz pogubiłam z tym karmieniem i spaniem. Mam nadzieję, że powoli wrócimy do swojej rutyny :)
    Mały złapał katar. Mieliśmy się szczepić na pneumokoki w tym tygodniu ale musimy się wstrzymać do następnego. No i buzię mu zsypało :/ także jestem na detoksie białkowym. Lekko nie jest bo moje posiłki głównie składały się z sera, jajek, rano mleko. A teraz? Uczę się robić naleśniki wege :D raz wyjdą, a raz musze obejść się smakiem :D
    Odpuściły Wam kolki? Napisz proszę jeszcze jak Twoja Jula śpi w dzień. Bo od dwóch dni Nikosiek śpi moim zdaniem bardzo dużo i zastanawiam się czy to normalne czy moze jest oslabiony przez ten katarek.

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ