X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Kochane nie nadążam juz za wami :) nie przeczytam postów kilka godzin a tu juz do nadrobienia kilka stron:)
    W poniedziałek idę na badania morfologia i mocz a w czwartek do gin na usg. Czy w 7 miesiącu ciazy wykonuje się jeszcze jakies badania genetyczne? Czy tymi genetycznymi sa te zrobione USG genetyczne i usg połówkowe?
    Jak lekarz zaleci (bo nie jest to konieczne) możesz iść na usg III trymestru między 29, a 32 tc. Moja gin nie kazała, ale ja i tak się umówiłam na 30 marca do kliniki, żeby być spokojna :-) to będzie 29+3 :-). Wtedy bada się tylko rozwój maluszka.

ciekawa87 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, Aga a to nie chodzi o to usg tzw dopplerowskie? W którym bada się przepływy itd? Ono właśnie jest pomiędzy 30-32 tc. Ja chyba też się na nie zapiszę ;)

ciekawa87 lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pewnie mówimy o tym samym :-). Podobno najlepsze badanie na zobaczenie buźki w 4d. Ale chyba wybiorę randkę w ciemno :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając moje szczęście nic nie zobaczę :D Bo nasze dziecko zawsze odwraca się do nas tyłkiem :D Jedno podejście do 4d skończyło się zwrotem pieniędzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 18:59

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

• Morgiana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Alciak mnie pogonila, mqm chwile wiec sie odzywam :)
    Mamy sie dobrze, poza katarem u Kostka ;)
    Babel wazy juz 4300 (znaczy sie tyle wazyl w srode ;)), wyrasta z ubranek i zre po 120ml mm co 2, max 3h takze zwyczajnie nie mam czasu na zycie ;)
    Jak zaczne lepiej ogarniac to szybko do Was wroce :*

alciak, ayka, AgaSY, Asiek2108, Czykoty lubią tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Antonowka spokojnie. Hcv i uwazac na rekawiczki? Przeciez to wirus powodujacy min raka szyjki macicy. U mnie pkqzalo sie ze tez jestem nosicielem ale tego niegroznego genu. Ale i tak musze kolposkopie robic raz w roku.

A czemu niby mialabys niedecydowac sie na Dziecko?

Tylko spokojnie moze idz do innego hepatologa? Nawet na nfz ale najpierw poczytaj opinie o danym lekarzu.
    HCV to wirus wątrobowy C, a hpv to chyba cos z szyjka...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgi dobrze ze jesteś i wszystko ok:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    1kaktus wrote:
    Antonowka spokojnie. Hcv i uwazac na rekawiczki? Przeciez to wirus powodujacy min raka szyjki macicy. U mnie pkqzalo sie ze tez jestem nosicielem ale tego niegroznego genu. Ale i tak musze kolposkopie robic raz w roku.

A czemu niby mialabys niedecydowac sie na Dziecko?

Tylko spokojnie moze idz do innego hepatologa? Nawet na nfz ale najpierw poczytaj opinie o danym lekarzu.
    HCV to wirus wątrobowy C, a hpv to chyba cos z szyjka...

Rzeczywiscie :-) przepraszam za zamieszanie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana ale Nam strachu napedzilas o Was. Najwazniejsze ze wszystko ok.

To rosnijcie dalej i wracaj do Nas.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana! Cudownie, że jesteś i wszystko dobrze! Trzymaj się ciepło. 4300 g!! Rewelacyjnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek2108 wrote:
    Znając moje szczęście nic nie zobaczę :D Bo nasze dziecko zawsze odwraca się do nas tyłkiem :D Jedno podejście do 4d skończyło się zwrotem pieniędzy :D
    Haha!! Miałam kilka podejść z Córką, zawsze zasłaniała się łokciem. Raz jak lekarz zaczął poruszać moim brzuchem, by zabrała rączkę, to się odwróciła, pokazała język i znowu się zasłoniła! W ciąży z Synkiem darowałam sobie, bo on też wiecznie się zasłania. Nawet nie robię podejść :-D

• foxylady Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Hej, Alciak mnie pogonila, mqm chwile wiec sie odzywam :)
    Mamy sie dobrze, poza katarem u Kostka ;)
    Babel wazy juz 4300 (znaczy sie tyle wazyl w srode ;)), wyrasta z ubranek i zre po 120ml mm co 2, max 3h takze zwyczajnie nie mam czasu na zycie ;)
    Jak zaczne lepiej ogarniac to szybko do Was wroce :*

No to jak wrócisz to masz ode mnie kopa w dupę! Takiego porządnego!

Kawał kloca z tego Kostka, cudownie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:17

Morgiana lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak hcv to wirus zapalenia watroby typu c. Powiem wam ze rozwalila mnie ta kobieta dzis. Ale coz skoro zdiagnozować mnie w ciazy nie mozna a wyniki watrobowe ok to czekam do grudnia. Najgorsze jest to ze u nas jest tylko jedna przychodnia chorob zakaznych nie bede chodzila prywatnie bo tylko jedno badanie kosztuje 250zl a do tego usg brzucha plus wizyta pewnie 500zl byloby nie moje. Mam z niej ubaw. w grudniu pojde do ibneho hepatologa. Prawda jest taka ze teraz mnostwo osob to ma byleby wirus nie byl aktywny a u mnie nie jest. Wiec i tak tego sie nie leczy tylko obserwuje przez kilka lat.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgi kochana super ze jestes. Pięknie Kostek rosnie gratuluje. Wiedzialysmy ze dajesz rade. Cieszymy sie ze u was dobrze wszystko. Trzymaj sie caluski

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Tak hcv to wirus zapalenia watroby typu c. Powiem wam ze rozwalila mnie ta kobieta dzis. Ale coz skoro zdiagnozować mnie w ciazy nie mozna a wyniki watrobowe ok to czekam do grudnia. Najgorsze jest to ze u nas jest tylko jedna przychodnia chorob zakaznych nie bede chodzila prywatnie bo tylko jedno badanie kosztuje 250zl a do tego usg brzucha plus wizyta pewnie 500zl byloby nie moje. Mam z niej ubaw. w grudniu pojde do ibneho hepatologa. Prawda jest taka ze teraz mnostwo osob to ma byleby wirus nie byl aktywny a u mnie nie jest. Wiec i tak tego sie nie leczy tylko obserwuje przez kilka lat.
    Ja mam w rodzinie osoby z hbv, usg raz w roku i 3 razy w roku badania krwi aspat,alat, birulibina - musi dac lekarz pierwszego kontaktu. Dobrze zrobić raz na kilka lat fibroscan-drogi ale dużo mówi o stanie wątroby,a robic biobsje w szpitalu raczej średnio co 4 lata:/jestem z dolnego sl.mam namiary na bdobrego hepatologa...ale pewnie mieszkasz w innej części Polski.
    aaa i tez maja nieaktywne wirusy, mimo to trzeba kontrolować bo może się uaktywnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 08:40

CORCIA 06.09.17r.
  • Misiaimis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja niestety sie zegnam... :(

Wam zycze powodzenia <3

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Misiaimis :( ale nie poddawaj się, następnym razem na pewno się uda! Tylko bez spiny Kochana :*

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • buma Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) nie wytrzymałam jednak i w czwartek poszłam do lekarza.. Bardzo matrafiłam się tym bólem brzucha, ale okazało się że wszystko w porządku :-) widziałam na usg fasolke :-) :-) niestety nie słyszałam serduszka ale widziałam jak bije :-) pani doktor stwierdziła ze fasolka jest jeszcze za mała żeby usłyszeć bicie, bo ma dopiero 0,43cm. Wg OM w czwartek to był 6t3d a wg usg 6t1d. Oprócz witamin i magnezu dostałam też dupka. Jestem już spokojniejsza troszkę. I głęboko wierzę że wszystko będzie dobrze. Nastepna wizyta za miesiąc.
    Mdłości odpuściły. Pojawiają sie sporadycznie i są raczej delikatne.

Miłego weekendu :-)

ayka, AgaSY, ciekawa87 lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaimis wrote:
    Dziewczyny, ja niestety sie zegnam... :(

Wam zycze powodzenia <3
    Bardzo mi przykro :-(

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka jak się dziś czujesz?

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ