X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Kochane nie nadążam juz za wami :) nie przeczytam postów kilka godzin a tu juz do nadrobienia kilka stron:)
    W poniedziałek idę na badania morfologia i mocz a w czwartek do gin na usg. Czy w 7 miesiącu ciazy wykonuje się jeszcze jakies badania genetyczne? Czy tymi genetycznymi sa te zrobione USG genetyczne i usg połówkowe?
    Jak lekarz zaleci (bo nie jest to konieczne) możesz iść na usg III trymestru między 29, a 32 tc. Moja gin nie kazała, ale ja i tak się umówiłam na 30 marca do kliniki, żeby być spokojna :-) to będzie 29+3 :-). Wtedy bada się tylko rozwój maluszka.

ciekawa87 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, Aga a to nie chodzi o to usg tzw dopplerowskie? W którym bada się przepływy itd? Ono właśnie jest pomiędzy 30-32 tc. Ja chyba też się na nie zapiszę ;)

ciekawa87 lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pewnie mówimy o tym samym :-). Podobno najlepsze badanie na zobaczenie buźki w 4d. Ale chyba wybiorę randkę w ciemno :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając moje szczęście nic nie zobaczę :D Bo nasze dziecko zawsze odwraca się do nas tyłkiem :D Jedno podejście do 4d skończyło się zwrotem pieniędzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 18:59

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

• Morgiana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Alciak mnie pogonila, mqm chwile wiec sie odzywam :)
    Mamy sie dobrze, poza katarem u Kostka ;)
    Babel wazy juz 4300 (znaczy sie tyle wazyl w srode ;)), wyrasta z ubranek i zre po 120ml mm co 2, max 3h takze zwyczajnie nie mam czasu na zycie ;)
    Jak zaczne lepiej ogarniac to szybko do Was wroce :*

alciak, ayka, AgaSY, Asiek2108, Czykoty lubią tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Antonowka spokojnie. Hcv i uwazac na rekawiczki? Przeciez to wirus powodujacy min raka szyjki macicy. U mnie pkqzalo sie ze tez jestem nosicielem ale tego niegroznego genu. Ale i tak musze kolposkopie robic raz w roku.

A czemu niby mialabys niedecydowac sie na Dziecko?

Tylko spokojnie moze idz do innego hepatologa? Nawet na nfz ale najpierw poczytaj opinie o danym lekarzu.
    HCV to wirus wątrobowy C, a hpv to chyba cos z szyjka...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgi dobrze ze jesteś i wszystko ok:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    1kaktus wrote:
    Antonowka spokojnie. Hcv i uwazac na rekawiczki? Przeciez to wirus powodujacy min raka szyjki macicy. U mnie pkqzalo sie ze tez jestem nosicielem ale tego niegroznego genu. Ale i tak musze kolposkopie robic raz w roku.

A czemu niby mialabys niedecydowac sie na Dziecko?

Tylko spokojnie moze idz do innego hepatologa? Nawet na nfz ale najpierw poczytaj opinie o danym lekarzu.
    HCV to wirus wątrobowy C, a hpv to chyba cos z szyjka...

Rzeczywiscie :-) przepraszam za zamieszanie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana ale Nam strachu napedzilas o Was. Najwazniejsze ze wszystko ok.

To rosnijcie dalej i wracaj do Nas.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana! Cudownie, że jesteś i wszystko dobrze! Trzymaj się ciepło. 4300 g!! Rewelacyjnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek2108 wrote:
    Znając moje szczęście nic nie zobaczę :D Bo nasze dziecko zawsze odwraca się do nas tyłkiem :D Jedno podejście do 4d skończyło się zwrotem pieniędzy :D
    Haha!! Miałam kilka podejść z Córką, zawsze zasłaniała się łokciem. Raz jak lekarz zaczął poruszać moim brzuchem, by zabrała rączkę, to się odwróciła, pokazała język i znowu się zasłoniła! W ciąży z Synkiem darowałam sobie, bo on też wiecznie się zasłania. Nawet nie robię podejść :-D

• foxylady Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Hej, Alciak mnie pogonila, mqm chwile wiec sie odzywam :)
    Mamy sie dobrze, poza katarem u Kostka ;)
    Babel wazy juz 4300 (znaczy sie tyle wazyl w srode ;)), wyrasta z ubranek i zre po 120ml mm co 2, max 3h takze zwyczajnie nie mam czasu na zycie ;)
    Jak zaczne lepiej ogarniac to szybko do Was wroce :*

No to jak wrócisz to masz ode mnie kopa w dupę! Takiego porządnego!

Kawał kloca z tego Kostka, cudownie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:17

Morgiana lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak hcv to wirus zapalenia watroby typu c. Powiem wam ze rozwalila mnie ta kobieta dzis. Ale coz skoro zdiagnozować mnie w ciazy nie mozna a wyniki watrobowe ok to czekam do grudnia. Najgorsze jest to ze u nas jest tylko jedna przychodnia chorob zakaznych nie bede chodzila prywatnie bo tylko jedno badanie kosztuje 250zl a do tego usg brzucha plus wizyta pewnie 500zl byloby nie moje. Mam z niej ubaw. w grudniu pojde do ibneho hepatologa. Prawda jest taka ze teraz mnostwo osob to ma byleby wirus nie byl aktywny a u mnie nie jest. Wiec i tak tego sie nie leczy tylko obserwuje przez kilka lat.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgi kochana super ze jestes. Pięknie Kostek rosnie gratuluje. Wiedzialysmy ze dajesz rade. Cieszymy sie ze u was dobrze wszystko. Trzymaj sie caluski

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Tak hcv to wirus zapalenia watroby typu c. Powiem wam ze rozwalila mnie ta kobieta dzis. Ale coz skoro zdiagnozować mnie w ciazy nie mozna a wyniki watrobowe ok to czekam do grudnia. Najgorsze jest to ze u nas jest tylko jedna przychodnia chorob zakaznych nie bede chodzila prywatnie bo tylko jedno badanie kosztuje 250zl a do tego usg brzucha plus wizyta pewnie 500zl byloby nie moje. Mam z niej ubaw. w grudniu pojde do ibneho hepatologa. Prawda jest taka ze teraz mnostwo osob to ma byleby wirus nie byl aktywny a u mnie nie jest. Wiec i tak tego sie nie leczy tylko obserwuje przez kilka lat.
    Ja mam w rodzinie osoby z hbv, usg raz w roku i 3 razy w roku badania krwi aspat,alat, birulibina - musi dac lekarz pierwszego kontaktu. Dobrze zrobić raz na kilka lat fibroscan-drogi ale dużo mówi o stanie wątroby,a robic biobsje w szpitalu raczej średnio co 4 lata:/jestem z dolnego sl.mam namiary na bdobrego hepatologa...ale pewnie mieszkasz w innej części Polski.
    aaa i tez maja nieaktywne wirusy, mimo to trzeba kontrolować bo może się uaktywnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 08:40

CORCIA 06.09.17r.
  • Misiaimis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja niestety sie zegnam... :(

Wam zycze powodzenia <3

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Misiaimis :( ale nie poddawaj się, następnym razem na pewno się uda! Tylko bez spiny Kochana :*

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • buma Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) nie wytrzymałam jednak i w czwartek poszłam do lekarza.. Bardzo matrafiłam się tym bólem brzucha, ale okazało się że wszystko w porządku :-) widziałam na usg fasolke :-) :-) niestety nie słyszałam serduszka ale widziałam jak bije :-) pani doktor stwierdziła ze fasolka jest jeszcze za mała żeby usłyszeć bicie, bo ma dopiero 0,43cm. Wg OM w czwartek to był 6t3d a wg usg 6t1d. Oprócz witamin i magnezu dostałam też dupka. Jestem już spokojniejsza troszkę. I głęboko wierzę że wszystko będzie dobrze. Nastepna wizyta za miesiąc.
    Mdłości odpuściły. Pojawiają sie sporadycznie i są raczej delikatne.

Miłego weekendu :-)

ayka, AgaSY, ciekawa87 lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaimis wrote:
    Dziewczyny, ja niestety sie zegnam... :(

Wam zycze powodzenia <3
    Bardzo mi przykro :-(

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka jak się dziś czujesz?

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ