X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też wymiękam... Córka budziła się w nocy co 2 godziny i nie dała się uspokoić przez męża, chciała tylko mnie. Mnie dziś wysiadł krzyż, boli podbrzusze, mam sztywną lewą nogę. Funkcjonuję na Nospie Forte, Paracetamolu i maściach na krzyż. Synek totalnie wciska mi się w szyjkę, czuje że aż cała pracuje. Kaktus, mam coraz większe przeczucie, że wygrasz zakład...

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka niech babel jeszcze czeka i nie robi nam niespodzianki.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja niechce wygrywac zakladu :-( niechce zebys byla sama pogadaj z Malym ze klujaca Ciocia bardzo prosi zeby poczekal na Babcie.

A moze trzeba opracowac plan B? Masz jakies bliskie przyjaciolki w poblizu? Moze mozesz kogos poprosic zeby zajal sie Mala zebys niebyla sama? Jakby to niebylo tak daleko i samolotu bym niepotrzebowala to bym przyleciala :-(
    Martwie sie o Ciebie Slonce.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Oczekujaca gratuluje Ciazy i bardzo mi przykro z powodu wczesniejszej straty. Niema sensu juz robic bety warto poczekac na wizyte. Jesli chodzi o kwas foliowy to sprawdz ile mg ma ten preparat a ile jest w tabletach z kwasem ktore masz. W razie czego zadzwon do lekarza. Ja bralam jedennpreparat od poczatku i zawieral kwas foliowy dodatkowego niebralam.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ayka ja niechce wygrywac zakladu :-( niechce zebys byla sama pogadaj z Malym ze klujaca Ciocia bardzo prosi zeby poczekal na Babcie.

A moze trzeba opracowac plan B? Masz jakies bliskie przyjaciolki w poblizu? Moze mozesz kogos poprosic zeby zajal sie Mala zebys niebyla sama? Jakby to niebylo tak daleko i samolotu bym niepotrzebowala to bym przyleciala :-(
    Martwie sie o Ciebie Slonce.
    Najgorsze, że pół roku temu przeprowadziliśmy się na drugą stronę wyspy :-/ Wszyscy przyjaciele zostali w Dublinie. Nie mamy tu nikogo, jesteśmy totalnie sami. W Dublinie nie byłoby problemu, którekolwiek z przyjaciół mogłoby do nas podskoczyć i nam pomóc. Teraz sytuacja jest dość ciężka. Intensywnie się zastanawiam co zrobić... Do tego babcia męża jest w stanie krytycznym w szpitalu, tylko czekać na złe wiadomości. Nie mogę zatem szybciej ściągnąć Mamy męża :-/

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo niedobrze!!! To negocjuj z Malym zeby zostal w brzuszku do przyjazdu Babci koniecznie jeszcze 14 dni. Trzymaj sie cieplo!!!

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kochana to radze odpoczywac duzo wiem ze to nie jest proste przy malutkiej ale moze zabawki do łóżka w sypialni i moze posiedzi troche.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny na za odpowiedzi !
    Składniki czynne Zawartość w jednej kapsułce Zalecenia PTG [1]
    Kwas foliowy 400 µg 400 µg [1]
    MetaPregnaFolic™ (L-metylofolian wapnia)208 µg
    Żelazo 26 mg 26 mg [1]
    Witamina D 2000 IU (50 µg) 2000 IU [1]
    Jod 200 µg 200 µg [1]
    Olej rybi: min. 60% zawartości kwasów omega-3,100 mg
    EPA 30 mg
    DHA 20 mg

Natomiast kwas foliowy co przyjmuje ma 400µg

Nigdy nie bylam dobra z odczytywania składników ale wnioskuje że raczej nie mam możliwości przedawkowania . :)

A mam jeszcze jedno pytanie . Czy przed wizytą teraz powinnam zrobić jeszcze jakies badania , jak tak to jakie ? Bo lekarz żadnych nie zalecił. W tamtej ciąży robiłam dopiero ok 11 tygodnia i nie wyszły dobrze , zwłaszcza wyszła mi nadczynność tarczyce. Teraz tarczyce robiłam wtedy co i pirwsza bete i wyniki wszystkie mam w normie , ale mimo wszystko mam wizyte u endokrynologa na konsultacje . Lecz do wizyte jeszcze ponad tydzien mimo iz prywatnie eh ;/
    Jak sie okaze ze z ciaza wszystko ok to bede chyba szukac ginekologa-endokrynologa . Zeby lekarz mial tez na oku wlasnie moja tarczycee i nie doszlo do kolejnego nieszczescia .

oczekująca94
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kochana, chyba musisz duuuzo mówić do synka, że to jeszcze nie jego czas i trzymać kciuki, że będzie grzeczny i posłucha :-). Jesteśmy z Tobą!

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Dziewczyny! Kochane jesteście! Mówię Synkowi codziennie, że ma tam siedzieć i sie słuchać mamy, nie ma co się tu spieszyć. Oby nie wyszedł przed przylotem babci.

Oczekująca, chyba dawka kwasu jest OK. Generalnie lekarz może ją zwiększyć do 1mg dziennie, więc wszystko by się zgadzało. Ja bym nie robiła dodatkowo żadnych badań i bym poczekała, co przepisze lekarz za tydzień.

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka to trzymam kciuki zebys zostala jeszcze w dwupaku przez 2 tygodnie.

Oczekujaca z badaniami jeszcze bym zaczekala bo lekarz znajac Twoja historie moze zlecic dodatkowe jakies badania. A napewno zleci badania pierwszego trymestru. Moj gin mowil ze zleca je dopiero ok 8-9tyg nie wczesniej. Ja je robilam wlasnie gdzies ok 9-10 tc. Karte minzalozono dopiero w 11 tc.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie pozostaje mi nic innego jak czekac , jednak ta niepewnośc ...

oczekująca94
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Na razie chyba musisz dotrwać do wizyty :-) Trzymam mocno kciuki!

• alciak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Alciak a jak tam Malutka? Jak sie czujecie? Jak Twoje piersi? Unormowalo sie juz? A i mialam pytac ten krem do sutkow ktory na poczatku polecalyscie to purlean? Bo niejestem pewna.
    U nas ok :) córka rośnie, powoli wchodzi w rozmiar 68 :) uśmiecha się często, mam wrażenie, że coraz częściej mnie już rozumie :)
    A ja właśnie przerabiałam drugi zator w piersi, zapomniałam odciągnąć laktatorem cycka w nocy i problem gotowy, na szczęście nie było tym razem temperatury, ale i tak męczyłam się znowu z tydzień.
    Ostatnio pogoda pozwala nam na częstsze spacery, nie przypuszczałam, że moja kondycja jest taka słaba, mam zakwasy... nie wiem czy od dźwigania wózka na 4 piętro czy od tych kilometrów, które robię :) kupiłam nosidełko, małą znoszę w nosidełku na brzuchu, a wózek buch buch buch, schodek po schodku.
    Dziewczyny pisały coś o innej maści, ale ja używałam bephantenu, też pomogło :)

1kaktus, ayka, AgaSY, Czykoty lubią tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki uratował purelan. Używałam innej maści ale nie widziałam żadnych efektów. Mąż ojeździł się za nis po całym mieście, ale warto było. Po dobie używania zauważyłam znaczną poprawę.

Alciak, ile razy się karmicie w nocy?

ayka lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:

Ale zrobienie tych badan wczesniej nic nieda. Teraz czekasz na pierwsza wizyte za chwile bedziesz musiala cierpliwie czekac na kolejne. Kciuki zacisniete!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde zaczynam sie martwic o Morgi. Dziewczyny nawet jak bylo ciezko to czasem sie odzywaly a Morgi cichosza.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, tak, ta maść na brodawki to Medela Purelan, ale Bepanthen też pomaga, tyle że on jest gorzki w smaku i trzeba zmywać, kombinować, by Dzieciaczek się nie zraził do cyca. Wszystkie maści z lanoliną zmiękczają i pomagają. Mi jeszcze służył taki fioletowy HPA Lanolin Lansinoh.

Alciak, uściskaj od nas Córeczkę! Niech rośnie zdrowo Bączek! Współczuję taszczenia Pączka i wózka.

Dziewczyny, a nie macie Morgiany wśród "Przyjaciółek"? Na prywatne wiadomości też nie odpowiada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 22:50

• alciak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Mi cycki uratował purelan. Używałam innej maści ale nie widziałam żadnych efektów. Mąż ojeździł się za nis po całym mieście, ale warto było. Po dobie używania zauważyłam znaczną poprawę.

Alciak, ile razy się karmicie w nocy?
    Zwykle chodzimy spać o 12 i mała śpi do 9-9:30, pierwszą pobudkę mamy po 3, a czasem 4 godzinach i kolejną po następnych trzech, więc zwykle jest to 2 razy :) raczej się wysypiam. Gdyby nie to, że muszę odciągnąć cycka, albo ją przewinąć po 10 minutach karmienia poszłaby spokojnie spać :) a jak tam u Was? Julka coraz częściej śpi ciągiem po kąpieli, coraz mniej mamy wieczornych rozpaczy i krzyków :) śpi co prawda na rękach, ale śpi :)

Jak tam Twój synio rośnie? :)

Granatku, Morgi, co z Wami moje drogie?

Morgi raz już nam zniknęła, pamiętacie? obawiam się, że musiała się wyłączyć przez bejbi bluesa, a może i przeszło to w coś bardziej poważnego :( malutka, jak tylko dojdziesz do siebie wróć do nas i powiedz co u Was! Głowa do góry, poukłada się, macierzyństwo to wcale nie jest łatwa sprawa, tyle walczyłyśmy o te swoje dzieciątka, nie można się teraz poddać. Najważniejsze, że masz swój mały cud na rękach :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt morgi zniknela i tez sie martwie. qubiler tez juz dawno nie widzialam. Dziewczynki dajcie znac co u was kochane.
    Ja dzis musze sie poskarzyc na nocna zgage co sie przekrecalam na inny bok to myslalam ze zwariuje a oczywiscie migdalow brak bo mi zjedli moi chlopcy. Koszmar wypilam chyba z 3 szklanki wody z cytryna bo tylko po tym udawalo sie zasnac a zaraz pozniej do toalety latalam...... co za noc....

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ