X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Wczoraj od jakiejś 18 bolala mnie glowa na samo spanie się wyciszyło po randce z porcelaną w łazience uparłam się i nie brałam tabletki w nocy obudziłam się na siusiu z takim potwornym bólem migrenowym że myslałam ze zaraz odjade wziełam paracetamol który oczywiście wielkie g..... Pomógł od rana po przebudzeniu glowa cały czas mnie napi..... W nocy przy tym bólu mierzyłam ciśnienie 115/72
    Nadrobie Was jak trochę dojde do siebie buziaki
    Biedna jesteś :-( Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej i migrena puszcza powoli. Spróbuj może nasmarować skronie Amolem. Mi czasem pomaga... czasem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam ciekawą noc... Obudził mnie potężny ból krzyża, od którego zaczął mnie boleć brzuch, coraz bardziej i bardziej... Przeszło nad ranem, ale dzisiaj brzuch boli mnie jak na okres, no i chyba odchodzi powoli czop śluzowy... Na razie nic wielkiego się nie dzieje, ale mąż już w domu w gotowości... Wasze kciuki pomagają, więc błagam zaciśnijcie je mocniej, by Synek poczekał jeszcze z 6 dni.

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka zaciskamy kciuki razem z Mikusiem oby poczekal jeszcze. Juz niewiele zostalo.

Oliwcia sproboj z amolem naprawde czasem pomaga.

Ja zamowilam fotelik cybex aton 5 kolor szary :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka trzymamy! Odejscie czopu wcale nie jest zwiastunem porodu :-). Podobno czopu może odejsc już w 35 tc, a poród terminowo w 40 będzie :-)

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka trzymam! :) Mi czop odchodził, a do porodu było ni widu ni słychu :D

ayka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! Ja z czopem mam inne doświadczenia, odchodził z tydzień, ale jak już Mała go wypchnęła (a strzelił jak korek z butelki) to urodziła się w niecałe 2 godziny :-/ Liczę na to, że ten czop też będzie odchodził z minimum tydzień :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tydzien to by Cie urzadzal :-) oby byla powtorka z rozrywki.

qdkki09kwrowb7nz.png

• buma Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja też trzymam kciuki żeby Mały poczekał jeszcze kilka dni! :-*

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia jak się czujesz? Przeszedł ból głowy?

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej zrobić badania I trymestru? Pierwszą wizytę miałam tydzień temu i dostałam skierowanie, a następna mam 30.03. I nie wiem czy robić już teraz czy przed samą wizytą...?

p19uskjopp0zufrx.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja każde badania robię przed wizytą, żeby były jak najbardziej aktualne :)

ayka, buma lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma, ja bym zrobiła badania przed wizytą, żeby były aktualne. A jak Twój ból gardła?

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma ja badania robilam w poniedziałek wizyta teraz jutro <3 miesiąc temu miałam je zlecone ale czekalam
    Ayka kochana jak się czujesz ?? Mam nadzieje ze maluszek wytrzyma jeszcze te kilka dni i nie bedzie za bardzo mamusi stresowal

Na szczęście juz mi przeszło tak gdzieś ok 10 mnie puscilo i dobrze bo po 11 miałam lekarza z córeczka i nie wiem czy z takim bólem bym dala rade

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia czekam na wiesci z usg!!!
    Ayka mialam juz wczesniej pisac ze Ty pamietasz onie wszystkich wizytach!to mile:)dzis robie za nianie wiec wpadam.i wypadam.ps macie moze jakies sposoby na kleszcze w domu?mam dwa koty i malutki ogrodek...i juz dwa znalazlam w mieszkaniu:(a koty maja obroze:(

ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ayka kochana jak się czujesz ?? Mam nadzieje ze maluszek wytrzyma jeszcze te kilka dni i nie bedzie za bardzo mamusi stresowal

Na szczęście juz mi przeszło tak gdzieś ok 10 mnie puscilo i dobrze bo po 11 miałam lekarza z córeczka i nie wiem czy z takim bólem bym dala rade
    Nie czuję się normalnie. Parę razy mnie pogoniło do ubikacji :-/ Nie mam ochoty jeść, podbrzusze pobolewa, krzyż też. Wszystko razem do kupy nie wygląda dobrze. Jutro zaczynam 38-my tydzień, to już końcówka.
    Super, że chociaż ból głowy Ci minął!

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma ja tez uwazam ze lepiej zrobuc tuz przed wizytw zeby byly swieze.

Jesli chodzi i kleszcze to wszystko co znam jest chemiczne i raczej niewskazane przy ciezarnej w domu.

Justa tylko sie nieprzemeczaj tym trenowaniem przed wlasnym Dzieciem :-)

Oliwcia jak dobrze ze Ci puscilo. Trzymam kciuki za jutro!!! I koniecznie daj znac po wizycie.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Oliwcia czekam na wiesci z usg!!!
    Ayka mialam juz wczesniej pisac ze Ty pamietasz onie wszystkich wizytach!to mile:)dzis robie za nianie wiec wpadam.i wypadam.ps macie moze jakies sposoby na kleszcze w domu?mam dwa koty i malutki ogrodek...i juz dwa znalazlam w mieszkaniu:(a koty maja obroze:(
    Staram się pamiętać, choć nas tu tyle, że czasem kogoś pominę, za co przepraszam. A zawsze się cieszę jak mamy wizyty razem :-) Życzę miłej i nieprzemęczającej opieki nad innym Urwiskiem!
    Kleszcze, brrrr i fuuu... nie znam żadnych metod, choć chętnie bym je wszystkie puściła z dymem :-)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa pewnie ze dam znać martwie sie trochę tym USG tak jakos od wtorku środy i zastanawiam sie czy ten mój bol głowy nie jest tym spowodowany jeśli jutro USG będzie ok to juz chyba totalnie sie uspokoje ale jeszcze mam trochę czasu na niepewności :-(

Ayka no faktycznie nie za różowo to wszystko razem brzmi buuu mam nadzieje ze jednak dotrzymacie jeszcze te kilka dni

Kakus dziekuje za kciuki n pewno sie przydadza a jak tam u ciebie w ogole jak sie czujesz ???

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, trzymam mocno kciuki za jutro! Koniecznie chwal się po!

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Oliwcia, trzymam mocno kciuki za jutro! Koniecznie chwal się po!
    Mam nadzieje ze będę miala czym sie chwalić :-( jedyny plus z tej jutrzejszej wizyty to to ze wczoraj do mnie dzwonili i przekladali mi godzine z 14.30 na 12 wiec dwie i pol godziny mniej stresow maz sie uparl żeby jutro ze mna jechać ale nie jestem przekonana jakoś nie czuje sie pewnie wolała bym żeby jeszcze sie wstrzymał ale nie chce mu odmawiac juz na ustatnie USG mu wypersfadowalam a teraz wkurzyl by sie ito ostro

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ