X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka / Justa czekamy na pozytywne wieści z wizyt oczywiście trzymamy kciuki <3

Ayka co do tych moich bakterii to ja pije i ciągu dnia dużo wody ale samej bo tak jakos lepiej mi wchodzi przez moje mdłości choć bywa różnie ..
    A co do infekcji to ja raczej ich nie miewam raz w życiu miałam i to na dodatek nie w ciąży .., wtedy z moja Oli gin mi nic nie przepisywał na te bakterie

Antonówka wspolczuje bólu mam nadzieje ze w miarę szybko minie i nie będziesz musiała sie męczyć

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buma Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super wiadomości :-)
    Antonówka bardzo współczuje :-( trzymaj się jakoś...

Dziewczyny co na ból gardła?

p19uskjopp0zufrx.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Kaktus super wiadomości :-)
    Antonówka bardzo współczuje :-( trzymaj się jakoś...

Dziewczyny co na ból gardła?

Prenalen gardlo (naturalny i smaczny) Dziewczyny polecaly tez tantumverde als ale niestosowalam.

buma lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka o matko to sobie porobilas. Dbaj o siebie oko troche napewo poboli. A dostalas jakas masc/krople przeciwbolowych nawilzajacych zeby cos pomogly?

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka, Justa razem z Malym zaciskamy kciuki :-)
    I czekamy na wiesci po wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:08

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia zurawina i sok z cytryny z woda dzialaja cuda na uklad moczowy. Warto zakwasic mocz i wyplukac to badziewie. Ja sok zurawinowy stosuje rzadko ale lykam zurawine i jem suszona. I pije kilka razy w tygodniu wode z cytryna zeby zabezpieczyc uklad moczowy. Kiedys mialam z tym sporo problemow i wole dmuchac na zimne.
    Mi na wymioty Dziewczyny polecily wlasnie wode z cytryna i naprawde niezle wchodzila.

No i wazne pic duzo wody zeby na biezaco plukac uklad moczowy a najwazniejsze nawadniac organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 08:33

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka współczuję, wracaj do zdrowia :*

Dziewczyny kciuki zaciśnięte!

Buma: Tantum verde, mleko miod czosnek, płukanie gardła wodą z wodą utlenioną :) Zdrówka!

buma, ayka lubią tę wiadomość

• buma Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :-)

p19uskjopp0zufrx.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam rade ale dzien do tylka znowu. Mialam jechac dzis na zakupy i troche do salonu to noci z tego bo auta nie moge prowadzic i wygladam jak zombii...
    Dla mnie na gardlo miodzik i sok z malin, herbatka z tym plus troszke cytryny dziala cuda.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do oka dostalam jakis zel i krople. Tylko to przeciez od razu nie pomoze trzeba poczekac

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miod jest dobry na przeziebienie ale miod podraznia gardlo takze na bol gardla ostroznie z miodkiem. Troszke ok ale potem moze drapac gardlo. Mam pszczelaza w rodzinie i tez na bol gardla odradza miod. Bardzo skuteczny jest propolis ale jest na alkoholu.

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mi bardzo pamaga miod. A wiecie co robie jak zaczyna lekko bolec mnie gardlo jem lody. Ja czesto mam problemy z krtania wiec pomaga.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już po wizycie kontrolnej i z jednej strony z małym jest wszystko w porządku waży 1120 ale zmartwiłam się bo lekarz sprawdził mi szyjke usg dopochwowym i okazało się ze szyjka jest ok tylko łozysko jest nisko ułożone i póki co nie odkleja się od szyjki macicy. Niby gin uspokajał ze tak się zdarza ale wiecie jak to jest juz się martwię. Mówił ze jakby nie przeszło (najważniejsze ze nie jest przodujące) to wizyta w szpitalu murowana. Zlecił mi zwiększyvc asmag 3x2. Z tego stresu nie zapytałam jak mogę wpłynąć na to zeby jednak to łozysko się odkleiło. Przeczytałam w necie ze trzeba prowadzić oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać. Czy któraś z was miała podobny przypadek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    jestem już po wizycie kontrolnej i z jednej strony z małym jest wszystko w porządku waży 1120 ale zmartwiłam się bo lekarz sprawdził mi szyjke usg dopochwowym i okazało się ze szyjka jest ok tylko łozysko jest nisko ułożone i póki co nie odkleja się od szyjki macicy. Niby gin uspokajał ze tak się zdarza ale wiecie jak to jest juz się martwię. Mówił ze jakby nie przeszło (najważniejsze ze nie jest przodujące) to wizyta w szpitalu murowana. Zlecił mi zwiększyvc asmag 3x2. Z tego stresu nie zapytałam jak mogę wpłynąć na to zeby jednak to łozysko się odkleiło. Przeczytałam w necie ze trzeba prowadzić oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać. Czy któraś z was miała podobny przypadek?
    Ciekawa, super, że z Maluchem wszystko dobrze. Ja z córką miałam nisko położone łożysko. Łożysko jest wędrujące i do któregoś tygodnia może się to przytrafić. Gorzej jeśli jest w ostatnich tygodniach ciąży. Na razie się tym nie stresuj. Mi łożysko się podciągnęło po 34 tygodniu i nie miałam z nim najmniejszych problemów. Nie odkleiło się dzięki Bogu. Nie ma się wpływu na odklejanie bądź nie łożyska. Odpoczywaj, dbaj o siebie, poleguj na lewym boku. Dziewczyny z innego wątku polecały do picia Medargin na lepsze przepływy i ukrwienie łożyska. Lek jest bez recepty. Spytaj lekarza czy mogłabyś się nim wspomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za kciuki! Lecę na 15-tą do szpitala, czekają mnie cudowne 2-3 godziny ślęczenia w kolejce, więc odezwę się wieczorkiem!

Miłego dnia dla wszystkich!

Justa, czekamy na wieści od Ciebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma, mi na ból gardła pomaga miód ale manuka. Woda z solą i szałwią do płukania, herbata z cytryną i malinami, mleko z czosnkiem (bleeee), Isla, Tandum Verde, syrop z czarnego bzu Sambucol dla dzieci, syrop z pędów sosny i właciwie tyle. Zdrowia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:29

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:

Ciekawa niepamietam w ktorym jestes tc. Ale do ktoregos tc lozysko moze jeszcze wedrowac. Wazne ze niejest przodujace. To odpoczywaj za Was dwoje teraz :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Dziękuję wszystkim za kciuki! Lecę na 15-tą do szpitala, czekają mnie cudowne 2-3 godziny ślęczenia w kolejce, więc odezwę się wieczorkiem!

Miłego dnia dla wszystkich!

Justa, czekamy na wieści od Ciebie!

O Matko Ty to sie wyczekasz, wczoraj jak sie na obciazenie glukoza umawialam to Pani mi powiedziala zebym zabawki ze soba zabrala :-) a wiec masz zabawki? :-P

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wszystko dobrze!jestem szczesliwa.dziekuje za pamiec i wsparcie!

ayka, Asiek2108, 0202oliwcia, buma, alciak, Czykoty lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Jest wszystko dobrze!jestem szczesliwa.dziekuje za pamiec i wsparcie!
    Cudownie! Gratuluję!! Teraz będzie dobrze :-)

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ