kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justa87 wrote:Myslicie ze juz moge mowic o ciazy rodzinie i najblizszym?
Justa87 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Justa87 wrote:Myslicie ze juz moge mowic o ciazy rodzinie i najblizszym?
Gratuluje udanej wizyty!!! Pewnie ze mozesz. My tym razem na zlosc swiatu najblizszym powiedzielismy wczesniej. Poprosilismy tylko zeby zostawili ta informacje dla siebie. Radosc ogromna
Takze spokojnie dziel sie informacjaNajwazniejsze ze Baczek mq sie dobrze i prawidlowo sie rozwija
Justa87 lubi tę wiadomość
-
Ha!wg usg to ja jutro mam 2 trymestr;) i chyba macie racje i powiemy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 16:48
alciak, ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Aga Ty chyba polecalas Cybex aton 5 masz go juz w domu? Bo mam dzisian rabat w sklepie babyland i sie zastanawiam czy go niezamowic a do wroclawia jeszcze nie dojechalam. Zawsze moge go zwrocic ale moze mozesz cos wiecej o nim napisac?
-
Cześć dziołszki, sorki, że się nie odzywałam chwilkę
. Justa super, możesz się chwalić! Ja zaraz po I usg prenatalnym, na koniec I trymestru dzwoniłam do babć, a one już się zajęły resztą hehe
. Tzn moich i męża babć, bo babcie Leonka wiedziały chyba koło 10tc
.
Ayka daj znać po wizycie jakie masz newsy.
Kaktus właśnie wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik. Chciałam od razu Wam się pochwalić, ale strasznie nie chciało mi się wyciągać kompa, dopiero swoim wpisem mnie zmotywowałaś
. Pogoda u nas pod psem, znowu zimno, więc i nastroje mój i malucha słabe
.
No to się chwalę:
Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey
Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy.
Ogólnie jestem mega zadowolona. Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień
. Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie
. Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam
1kaktus, ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Cześć dziołszki, sorki, że się nie odzywałam chwilkę
. Justa super, możesz się chwalić! Ja zaraz po I usg prenatalnym, na koniec I trymestru dzwoniłam do babć, a one już się zajęły resztą hehe
. Tzn moich i męża babć, bo babcie Leonka wiedziały chyba koło 10tc
.
Ayka daj znać po wizycie jakie masz newsy.
Kaktus właśnie wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik. Chciałam od razu Wam się pochwalić, ale strasznie nie chciało mi się wyciągać kompa, dopiero swoim wpisem mnie zmotywowałaś
. Pogoda u nas pod psem, znowu zimno, więc i nastroje mój i malucha słabe
.
No to się chwalę:
Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey
Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy.
Ogólnie jestem mega zadowolona. Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień
. Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie
. Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam
Kolory to lubimy podobnetez wybralam szary. Wozek tez w szarosciach ale zdecydowalam sie na jedo nevo. Bede go zamawiac w kwietniu, tak zeby pod koniec maja napewno byl w domu. A fotelik teraz przez ten rabat zamowie. Dziekuje za opinie
ale z tego co czytalam maxi cosi tez ma zabezpieczenie boczne. Ale i tak przez Twoje i Ayki rady zrezygnowalam z niego a w sumie tez bylam go pomacac i zwijanie daszku mnie dobilo
A takimi zakupami to koniecznie sie chwalWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 19:35
-
Kaktus jak zobaczyłam ten daszek w Maxi Cosi to się nieźle uśmiałam
.
Ciekawa, a czym grozi taka pozycja łożyska? Na mój rozum wyklucza poród naturalny, jeśli "zatyka" ujście szyjki, ale czemu miałabyś przez to wędrować wcześniej do szpitala? Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!!Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo więc ja też już po 3,5 godzinnym czekaniu w szpitalu i wizycie. Oni mnie tutaj doprowadzą do obłędu! Poszłam na wizytę, odsiedziałam 2 godziny, wezwali mnie do lekarza, a pani doktor tylko pomacała brzuch i stwierdziła, że Mały jest usadowiony głową do dołu i że w każdej chwili mogę urodzić. No to już wiem od dawna... Gapię się na lekarkę i pytam czy nie zrobi USG, a ta się pyta mnie po co? No i nie wyrobiłam. Poprosiłam o wykonanie USG, by sprawdzić wielkość dziecka, ilość wód itd. Poszła po ordynatora. Musiałam czekać kolejne 1,5 godziny zanim jednak wykonali USG, w ogóle nie mieli tego w planach. USG robił sam ordynator
No więc Synek ma ok. 2500 g. Tyłka nie urywa, ale porównując wielkość mojej Córki to jest rewelacja! Może dobije do 2700-2800 g, ordynator liczy na 3 kg (myślę, że się gościu przeliczy).
Tutejsza służba zdrowia mnie powala! Ostatnie USG miałam w szpitalu miesiąc temu. Gdybym nie interweniowała to oni nie widzieli konieczności robienia USG w 37-mym tygodniu. Właściwie nie mieli w planach zrobić USG do dnia porodu! A co ze sprawdzeniem ilości wód? Z łożyskiem? Szyjką? Dramat!! Nie dziwię się, że tu jest tak wysoki wskaźnik umieralności noworodków i kobiet w trakcie porodu! Do tego, że jest tak duża liczba osób niepełnosprawnych... -
nick nieaktualnyciekawa87 wrote:ayka Kaktus dzieki za wsparcie. jestem w 28 tc więc mam caly czas nadzieję, ze jednak nie trzeba bedzie wędrowac do szpitala i wszystko sie uloży
-
nick nieaktualnyAgaSY wrote:O rany, Ayka co Ty piszesz... Niebo, a ziemia irlandzkie, a polskie prowadzenie ciąży
-
Szok z ta sluzba zdrowia u Was. Dobrze ze sie uparlas. Ale szok praktycznie koncowka ciazy. Wiesz dobrze ze Cie poinformowali ze lada moment mozesz urodzic bo Ty biedna myslalas ze jestes w polowie. Szok normalnie.
ayka lubi tę wiadomość
-
AgaTY gin mi najpierw zrobił uda z małym ok. Potem zrobił usg dopochwowe i mówił że szyjka sie nie skraca tylko łożysko jest nisko ułożone i ze tak czasem sie dzieje i żeby nie nie martwić. Jeśli nadal tak będzie to na kilka dni do szpitala. O nic więcej nie zapytałam z tych nerwow
-
Wczoraj od jakiejś 18 bolala mnie glowa na samo spanie się wyciszyło po randce z porcelaną w łazience uparłam się i nie brałam tabletki w nocy obudziłam się na siusiu z takim potwornym bólem migrenowym że myslałam ze zaraz odjade wziełam paracetamol który oczywiście wielkie g..... Pomógł od rana po przebudzeniu glowa cały czas mnie napi..... W nocy przy tym bólu mierzyłam ciśnienie 115/72
Nadrobie Was jak trochę dojde do siebie buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 08:11
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe