Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    O Matko Ty to sie wyczekasz, wczoraj jak sie na obciazenie glukoza umawialam to Pani mi powiedziala zebym zabawki ze soba zabrala :-) a wiec masz zabawki? :-P
    Zabawek nie wzięłam, ale mam maślane bułeczki, butelkę wody i telefon :-) Starczy :-)

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze juz moge mowic o ciazy rodzinie i najblizszym?

0202oliwcia lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Kochana gratulacje i moim zdaniem tak możesz juz na spokojnie mówić za trzy dni zaczynasz 2 trymestr wiec spokojnie ja jeszcze muszę chwile poczekać :-)

Justa87 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:

Gratuluje udanej wizyty!!! Pewnie ze mozesz. My tym razem na zlosc swiatu najblizszym powiedzielismy wczesniej. Poprosilismy tylko zeby zostawili ta informacje dla siebie. Radosc ogromna :-)

Takze spokojnie dziel sie informacja :-( Najwazniejsze ze Baczek mq sie dobrze i prawidlowo sie rozwija :-)

Justa87 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Zabawek nie wzięłam, ale mam maślane bułeczki, butelkę wody i telefon :-) Starczy :-)

No to z glodu i pragnienia nieumzesz a i z nudow Ci sie nieuda :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha!wg usg to ja jutro mam 2 trymestr;) i chyba macie racje i powiemy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 16:48

alciak, ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Ty chyba polecalas Cybex aton 5 masz go juz w domu? Bo mam dzisian rabat w sklepie babyland i sie zastanawiam czy go niezamowic a do wroclawia jeszcze nie dojechalam. Zawsze moge go zwrocic ale moze mozesz cos wiecej o nim napisac?

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołszki, sorki, że się nie odzywałam chwilkę :). Justa super, możesz się chwalić! Ja zaraz po I usg prenatalnym, na koniec I trymestru dzwoniłam do babć, a one już się zajęły resztą hehe :P. Tzn moich i męża babć, bo babcie Leonka wiedziały chyba koło 10tc :).

Ayka daj znać po wizycie jakie masz newsy :).

Kaktus właśnie wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik :). Chciałam od razu Wam się pochwalić, ale strasznie nie chciało mi się wyciągać kompa, dopiero swoim wpisem mnie zmotywowałaś :P. Pogoda u nas pod psem, znowu zimno, więc i nastroje mój i malucha słabe :P.

No to się chwalę:

ca45d78f5ddc9c72med.jpg

Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey :)

f49c54a1449a6bd5med.jpg

Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy :).

Ogólnie jestem mega zadowolona :). Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień :P. Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie :). Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam :)

1kaktus, ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka Kaktus dzieki za wsparcie. jestem w 28 tc więc mam caly czas nadzieję, ze jednak nie trzeba bedzie wędrowac do szpitala i wszystko sie uloży

ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Cześć dziołszki, sorki, że się nie odzywałam chwilkę :). Justa super, możesz się chwalić! Ja zaraz po I usg prenatalnym, na koniec I trymestru dzwoniłam do babć, a one już się zajęły resztą hehe :P. Tzn moich i męża babć, bo babcie Leonka wiedziały chyba koło 10tc :).

Ayka daj znać po wizycie jakie masz newsy :).

Kaktus właśnie wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik :). Chciałam od razu Wam się pochwalić, ale strasznie nie chciało mi się wyciągać kompa, dopiero swoim wpisem mnie zmotywowałaś :P. Pogoda u nas pod psem, znowu zimno, więc i nastroje mój i malucha słabe :P.

No to się chwalę:

ca45d78f5ddc9c72med.jpg

Roan Bass Soft kolor Black Cognac + Fotelik Cybex Aton 5 kolor Manhattan Grey :)

f49c54a1449a6bd5med.jpg

Spacerówka jest w pudle i czeka na zniesienie do piwnicy :).

Ogólnie jestem mega zadowolona :). Wózeczkiem jeżdżę po mieszkaniu cały dzień :P. Jest miękki, wysoki, solidnie zrobiony i ślicznie wykończony. Wszystko do siebie elegancko pasuje. Fotelik też mi się bardzo podoba! Wykończenie jest milutkie :). Ta jasno szara wkładka ma 8 pozycji ustawienia w zależności od wielkości dziecka. Ma boczne ochraniacze absorbujące energię uderzenia (LSP SYSTEM), czego nie miał Maxi Cosi Cabrio. Daszek rozkłada się tak jak w wózkach. Jest możliwość instalowania go na bazie isofix, ale my z niej zrezygnowaliśmy. Jedna uwaga tylko: zarówno wózek jak i fotelik warto kupić wcześniej, żeby zdążyły się wywietrzyć, a wnętrze wyprać, bo czuć je nowością. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam :)

Kolory to lubimy podobne :-) tez wybralam szary. Wozek tez w szarosciach ale zdecydowalam sie na jedo nevo. Bede go zamawiac w kwietniu, tak zeby pod koniec maja napewno byl w domu. A fotelik teraz przez ten rabat zamowie. Dziekuje za opinie :-) ale z tego co czytalam maxi cosi tez ma zabezpieczenie boczne. Ale i tak przez Twoje i Ayki rady zrezygnowalam z niego a w sumie tez bylam go pomacac i zwijanie daszku mnie dobilo :-P

A takimi zakupami to koniecznie sie chwal :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 19:35

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus jak zobaczyłam ten daszek w Maxi Cosi to się nieźle uśmiałam :).

Ciekawa, a czym grozi taka pozycja łożyska? Na mój rozum wyklucza poród naturalny, jeśli "zatyka" ujście szyjki, ale czemu miałabyś przez to wędrować wcześniej do szpitala? Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!!

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ha!wg usg to ja jutro mam 2 trymestr;) i chyba macie racje i powiemy:)
    Justa, no to II-gi trymestr już jutro :-) Super! Szybciej niż niedziela :-) Już spokojnie możesz się chwalić rodzinie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super zakupy, gratuluję! Jak ja z miłą chęcią wymieniłabym tego mojego Maxi Un-Cosi na ten Twój fotelik... No cóż, muszę przeżyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja też już po 3,5 godzinnym czekaniu w szpitalu i wizycie. Oni mnie tutaj doprowadzą do obłędu! Poszłam na wizytę, odsiedziałam 2 godziny, wezwali mnie do lekarza, a pani doktor tylko pomacała brzuch i stwierdziła, że Mały jest usadowiony głową do dołu i że w każdej chwili mogę urodzić. No to już wiem od dawna... Gapię się na lekarkę i pytam czy nie zrobi USG, a ta się pyta mnie po co? No i nie wyrobiłam. Poprosiłam o wykonanie USG, by sprawdzić wielkość dziecka, ilość wód itd. Poszła po ordynatora. Musiałam czekać kolejne 1,5 godziny zanim jednak wykonali USG, w ogóle nie mieli tego w planach. USG robił sam ordynator :-) No więc Synek ma ok. 2500 g. Tyłka nie urywa, ale porównując wielkość mojej Córki to jest rewelacja! Może dobije do 2700-2800 g, ordynator liczy na 3 kg (myślę, że się gościu przeliczy).

Tutejsza służba zdrowia mnie powala! Ostatnie USG miałam w szpitalu miesiąc temu. Gdybym nie interweniowała to oni nie widzieli konieczności robienia USG w 37-mym tygodniu. Właściwie nie mieli w planach zrobić USG do dnia porodu! A co ze sprawdzeniem ilości wód? Z łożyskiem? Szyjką? Dramat!! Nie dziwię się, że tu jest tak wysoki wskaźnik umieralności noworodków i kobiet w trakcie porodu! Do tego, że jest tak duża liczba osób niepełnosprawnych...

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Ayka co Ty piszesz... Niebo, a ziemia irlandzkie, a polskie prowadzenie ciąży :O

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    ayka Kaktus dzieki za wsparcie. jestem w 28 tc więc mam caly czas nadzieję, ze jednak nie trzeba bedzie wędrowac do szpitala i wszystko sie uloży
    Ciekawa bądź dobrej myśli. Łożysko jest wędrujące. Jeśli nie jest przodujące, to spokojnie za parę tygodni może się przesunąć. Jeśli jednak nie, to możesz mieć wskazania do cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    O rany, Ayka co Ty piszesz... Niebo, a ziemia irlandzkie, a polskie prowadzenie ciąży :O
    No niestety, mogłabym na ten temat napisać wiele. Ja przez nich już raz mało życia nie straciłam, podczas pierwszego poronienia. Leciałam wtedy w bardzo złym stanie do Polski, prawie z sepsą. W szpitalu w Warszawie myśleli, że przyleciałam z Ukrainy... Córkę też prawie urodziłam na ulicy pod szpitalem, bo gdy się wstawiłam z 1 cm rozwarciem odesłano mnie do domu z zaleceniem obejrzenia ulubionego serialu i zamówieniem pizzy na poprawę nastroju. Hipotrofii u mojej Córki żaden lekarz nie widział, a potem zdziwienie, że ona taka mała się urodziła. Teraz wiedzą, że Córka była malutka, przenieśli mnie na patologię ciąży z Synkiem i nie widzą konieczności wykonania USG w 37-mym tygodniu :-(

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok z ta sluzba zdrowia u Was. Dobrze ze sie uparlas. Ale szok praktycznie koncowka ciazy. Wiesz dobrze ze Cie poinformowali ze lada moment mozesz urodzic bo Ty biedna myslalas ze jestes w polowie. Szok normalnie.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaTY gin mi najpierw zrobił uda z małym ok. Potem zrobił usg dopochwowe i mówił że szyjka sie nie skraca tylko łożysko jest nisko ułożone i ze tak czasem sie dzieje i żeby nie nie martwić. Jeśli nadal tak będzie to na kilka dni do szpitala. O nic więcej nie zapytałam z tych nerwow

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od jakiejś 18 bolala mnie glowa na samo spanie się wyciszyło po randce z porcelaną w łazience uparłam się i nie brałam tabletki w nocy obudziłam się na siusiu z takim potwornym bólem migrenowym że myslałam ze zaraz odjade wziełam paracetamol który oczywiście wielkie g..... Pomógł od rana po przebudzeniu glowa cały czas mnie napi..... W nocy przy tym bólu mierzyłam ciśnienie 115/72
    Nadrobie Was jak trochę dojde do siebie buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 08:11

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ