kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
A pappa z krwi nierobilam bo na usg wyszlo male prawdopodobienstwo i nawet lekarz nienamawial bonto tez tylko statystyka a usg to z tego co pamietam 70% a z pappa 85 % czy 90 % wiec sobie odpuscilismy to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:21
-
1kaktus wrote:A pappa z krwi nierobilam bo na usg wyszlo male prawdopodobienstwo i nawet lekarz nienamawial bonto tez tylko statystyka a usg to z tego co pamietam 70% a z pappa 85 % czy 90 % wiec sobie odpuscilismy to.
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Tak tylko to i tak niedaje 100% to daje tulko amniopunkcja. Ja ufam swojemu lekarzowi i jak nienalegal to nierobilam ttestow z krwi. Wiadomo ze jak sa wskazania to robi sie je bez dyskusji a lekarz ma ku temu powody mozliwe ze Twoje przejacia i ta mutacja. Ja jezeli by kazal to bym je zrobila ale na amnio i tak bym sie niezdecydowala ewentualnie bym zrobila nifty.
-
Asiek2108 wrote:Dziewczyny ja za Pappa płaciłam 170 zł krew + 270 usg. Także sporo kasy niestety ;/
Ja po wizycie, Mała ok, waży ok. 1400 g, machała do nas na usg hehe. Poza tym zaczynamy 30 tc i na razie ułożona miednicowo.
Ściskam :*
No kawal Baby gratuluje pozytywnych wiesci, jeszcze ma chwilke zeby sie odwrocic. Negocjuj negocjuj jak chcesz rodzic sn. -
Kaktus ja na Amnio tez bym się nie zdecydowała nawet jakby źle USG i Papp-a mi wyszły .
Kobietki a co myslicie o piciu piwa w ciąży ?? Oczywiście myślę o Warce Radlera 0% mam checi na takie zimne z lodówki dodał tylko ze przetrzepalam cala ulotkę wzdłuż i w szerz wszędzie nawet tym malutkim druczkiem pisze alkohol 0,0% objętościWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 20:47
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia ja pije od czasu do czasu Lecha Free z limonka i mięta jak mnie mega suszy i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia .
Kaktus wyślę Ci privem linka do laski na allegro, która sama szyję. Dziś dostałam taka giga paczkę z pościela, przescieradlami, kocykami, otulaczem itd:-). Bardzo ładne wzory, super wykonanie i niskie ceny .1kaktus lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyJeden dzień w tył i już ledwo Was nadganiam
Asiek, gratuluję wyników USG, rośnie kolejny dorodny Pączuś Córcia jeszcze może się odwrócić, ale jak nie, to i tak Ty chyba miałaś wskazania do cc, więc rozczarowania brakiem pn chyba nie będzie?
Oliwcia, trzymam mocno kciuki za badania Pappa i USG prenatalne!
Co u mnie? Noga nadal boli, ale jest ogromna poprawa. Opuchlizna powoli schodzi, kolor zielony/fioletowy robi się nieco bardziej żółty, więc idzie w dobrym kierunku Maluch na razie nie wyłazi, choć ostro się szykuje do wyjścia. Mam coraz częstsze i mocniejsze bóle jak na okres, czop śluzowy odchodzi w dużej ilości, spojenie łonowe tak mnie boli, że nie mogę złączyć nóg No i dziś znowu odwaliłam walenia/orkę w wannie Nalałam nieco za dużo wody, zanurzyłam się, by spłukać włosy i z takim rozmachem, że woda wyleciała na połowę łazienki Prawo Archimedesa zadziałało obłędnie! Piękne fizyczne doświadczenie! Dostałam w wannie głupawki i nie mogłam z niej wyjść Chyba przerzucę się na prysznic...Asiek2108 lubi tę wiadomość
-
Kurcze Oliwcia wdpolczuje az takich wydatkow. Co do duphsston to ja tez kupę kasy wydalam na niego ale jak trzeba brac to trzeba.
Asiek gratuluje silnej i zdriwej kobietki e brzuszku. Wiesz czasami cc tez jest dobre.
Oj cos czuje ze nasz maly kawaler zrobi nam niespodzianke i tobie tez Ayka.0202oliwcia, Asiek2108 lubią tę wiadomość
-
Ayka teraz niech chlop robi co chce i nievh wylazi
Chyba tez dostalabym ataku smiechu ale prysznic bedzie bezpieczniejszy tymbardziej z mokra podloga w lazience chyba ze Ci tam Maly fizyk rosnie i juz eksperymenty robi tym razem z prawem archimedesa
Wiesz jak Maly taki Minionek i mowisz ze masz malutki brzuch a piszesz ze jestes waleniem w wannie to co dopiero bedzie ze mna na koniecayka lubi tę wiadomość
-
Kaktus z toba bedzie całkiem dobrze. Pomyslcie onie i O oliwci my to juz w 12 tygodniu brzuchy jak w 5 miesiacu;-) choc ja nie narzekam teraz juz. Uwielbiam mój brzuch. Nawet moj maz mowi ze jestem pieknym wielorybkiem
0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAyka, Antonówka mój lekarz mówi, że co do cc, jeśli coś się będzie działo to nie ma dyskusji tylko na stół i koniec. Ale jeśli dziecko będzie względnie małe, z ciążą będzie ok i rozpocznie się akcja, to zachęca do spróbowania. Ja się na nic nie nastawiam, jest jeszcze czas, poza tym ja dam radę, ważne, żeby Mała była zdrowa
Co do pościeli, kocyków to nie pomogę, bo ja sama sobie szyję
Co do piwa bezalkoholowego to w poprzedniej ciąży piłam bavarię A wina bezalkoholowe moim zdaniem mało się różnią od tych z %
Ja dziś jak zobaczyłam swój duży brzuch to się przelękłamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 09:58
ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny1kaktus wrote:Dziewczyny a ja pytanie z innej beczki polecacie jakies firmy z akcesoriami dla Dzieci? Mam na mysli posciele, otulacze dobrej jakosci kocyki minky, przescieradla itd? Bo zaczynam sie rozgladac powoli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:36
-
nick nieaktualny1kaktus wrote:Ayka teraz niech chlop robi co chce i nievh wylazi
Chyba tez dostalabym ataku smiechu ale prysznic bedzie bezpieczniejszy tymbardziej z mokra podloga w lazience chyba ze Ci tam Maly fizyk rosnie i juz eksperymenty robi tym razem z prawem archimedesa
Wiesz jak Maly taki Minionek i mowisz ze masz malutki brzuch a piszesz ze jestes waleniem w wannie to co dopiero bedzie ze mna na koniec
Brzuszek mam mały, ale jednak znacznie pokaźniejszy niż w ciąży z Córką i chyba stąd taka nieporadna jestem. A jaki efekt był mojej wczorajszej kąpieli? Przeciek i zalany sufit w kuchni. Myślałam, że padnę -
Ayka dobra jestes poszla sie kapac i kuchnia do remontu
A co do strachu to nic dziwnego, a juz z Wasza sluzba zdrowia to tymbardziej. Niby jak porod trwa troche dluzej to jest latwiej "oswoic" sie z bolem niz jak szybko. Wazne ze Maz bedzie przy Toba i bedzie czuwal zebyscie byli bezpieczni.