X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mafalda wrote:
    Kaktus - o ktorej wizyta? Trzymam kciuki za wyniki :)

Mnie dzis rano dopadly mocne mdlosci. Nawet juz bieglam do kibelka, ale koniec koncow nie wymiotowalam. Moze to i glupie, bo niepoparte faktami naukowymi, ale im gorzej sie czuje, tym pozytywniej mysle ;) W tej poprzedniej ciazy nie mialam absolutnie zadnych objawow.
    Słonko ja mdłości mam do tej pory i randka z sedesem nadal mi się zdarza pamiętam jak Ja narzekałam a dziewczyny pisały że to dobrze ze sie mecze właśnie tak jak napisalas czym gorzej mamcia się czuje tym dzidziu lepiej

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja kupiłam Roan Bass Soft 2w1 :-) jak przyjechał do domu to wszystkim się spodobal. Duży, dobrze zamortyzowany. No ale nie miałam jeszcze okazji się przejechać hehe ;-).

Antonowka jak tylko coś się będzie działo to prosto na izbe! Jedna czerwcowka się przewróciła i niby nic jej nie było, a wieczorem odeszły jej wody i po kilku dniach urodziła sporo przed terminem. Ale są cali i zdrowi ;-).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • buma Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja też trzymam kciuki za wizytę.

Antonówka też myślę tak jak dziewczyny, jak tylko coś zauważysz niepokojącego śmigaj na izbe.

Aga a jak Ty się czujesz?

Mnie od rana pobolewa brzuszek... I czuje takie jakby ciągnięcie w okolicy jajników... Bardziej prawego.. No i oczywiście troche panikuje ... :/

p19uskjopp0zufrx.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę. Wygląda to lepiej niż w przypadku dwóch pierwszych ciąż, ale moja Pani doktor stwierdziła, że tym razem nie oszczędzi mnie z lekami i oprócz standardowych co brałam do tej pory dostałam jeszcze luteinę, acard i clexane... codziennie rano zastrzyki :(
    Podzielę się z Wami jednym, smutnym wydarzeniem. Dzisiaj byłam na pogrzebie synka mojej koleżanki z pracy. Zmarł wcześniaczek niedługo po urodzeniu. Osoby wierzące proszę o modlitwę w intencji rodziców.

1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma podejrzewam ze tam sie wszystko rozciaga wiec czasami bedzie bolalo.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie strasz. Bo zaraz pojade na izbe. Bardziej chyba przetarcie bo skora mnie lekko piecze. Malutki kopie jak kopal, plamien nie mam, brzucho nie boli i skutczy tez zadnych nie mam a to juz minely z 3-4 godziny jak upadlam. A o dziura zakopana od razu..... synus moj zakopal

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler lepiej sie kuc i wiedziec ze pomoze. Ja tez nie cierpie igiel ale mus to mus. Bedzie wszystko dobrze. Teraz jeszcze i tt mnie wystraszylas tym wczesniakiem kolezanki twojej. Oczywiscie dzis paciez wieczorny odmowiony bedzie w intencji i tego dzieciątka i rodzicow. I ogolnie wspolczuje tego pogrzebu ja bym nie poszla. Nie chodze na pogrzeby w ciazy....

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa z laktatorem nie pomoge bo nie mialam nawet w pierszej ciazy. Co do wozka to ja mam chyba firmy kadex 3w1 lekki zwinny. Ale jaki model tez nie pamietam

zi13dqk3oxil4saa.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka - też tak myśle... ale mimo to panikuje... Zauważyłam że robię to odkąd przeczytałam o mamie ginekolog... I Wy tutaj też piszecie o wcześniaczkach... :(

Oublier tym razem będzie dobrze! :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem o wózkach i laktatorach i wogóle wszystkim bo jestem zielona w tym temacie ;)

p19uskjopp0zufrx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie piszmy tu o takich smutnych rzeczach! Wszystkie nasze ciążę skończą się dobrze, tego musimy się trzymac! Takie rzeczy się dzieją, nie ma się co oszukiwać, ale trzeba myśleć pozytywnie!

Buma spokojnie, mnie też do połowy ciąży pobolewaly jajniki, czy więzadła, czy co tam jeszcze pracuje :-). U nas jest ok, nadal nic się nie dzieje... Przez to mam humor do dupy i od wczoraj nie mam na nic ochoty.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oubiler ja mam clexane,po ciazy jeszcze 6tyg,do tego glukometrem kluje sie:)dasz rade nie jest zle;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to jak nie masz na nic ochoty to moze jest to kolejny omen przed porodem....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja tez na bank bede kula sie glukometrem kula do 6 tygodni po porodzie plus insulina do konca ciazy.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga asiek w sumie to wam nie zazdroszcze takiego czekania. W sumie ja to juz wiem ze tydzien przed terminem bede w szpitalu ze wzgledu na cukrzyce

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam jeszcze 10 dni do TP ale po tym poniedziałkowym czopie tak się nastawilam, że to już! Asiek może nasze maluszki zrobią nam prezenty na Dzień Dziecka? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 18:44

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Kochana ja podejrzewam, że nic z tego, tzn u mnie ;) Jutro mam ostatnią wizytę, zobaczymy co tam w trawie piszczy, ale nauczona doświadczeniem przestałam się nastawiać, bo kończyło się to tylko moim dołem :P

Dla mnie to najgorszy czas, człowiek wypatruje objawów i się nastawia. Nie wiem dlaczego część kobiet rodzi jeszcze przed TP a niektóre się kulają ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 19:15

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa słonko co wózka to ja sama nadal nie mam pomysłu .... :-( jeśli chodzi o laktator to ja z córą miałam ręczny ale teraz stawiam na elektryczny bo zajmowało to u mnie strasznie dużo czasu i w ogóle mam już w domku Lovi Prolactis

Oublier masz ten sam zestaw co ja kochana będzie dobrze dla mnie perspektywa kucia się była straszna tym bardziej że ja przy pobieraniu krwi nie mogłam patrzeć na igłę bo mi było słabo a teraz jadę jak z automatu więc dasz radę bo wiesz dla kogo to robisz <3

Buma na moje oko to więzadła ja miałam ponadrywane z własnej głupoty po pierwsze nie masz co panikować dużo leż i wypoczywaj do tego bierz magnez ja brałam jeszcze duphaston dodam że ja przez nie leżałam praktycznie trzy tygodnie całymi dniami na tyłku bo nie mogłam normalnie funkcjonować

Asiek ja z córeczką szłam na żywioł :-) nie czekałam na nic nie nastawiałam się i byłam zdania jak się zacznie to to poczuje <3 w czwartek wieczorem miałam skurcze dzień przed terminem ale powiedziałam mężowi że mi przejdzie położyłam się i poszłam spać na drugi dzień już w dzień terminu nie chciało przejść :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 19:18

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aga widze ze ty bardzo chcesz juz urodzic. Im blizej tym kazda nie moze sie doczekac. Ja tez juz odliczam.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba mój mąż tak na mnie działa, bo w kółko słyszę "rodzisz już?" "co tu tak mokro?", "masz skurcze?", "Leon chodź, bo tata nie może się doczekać!", do tego koleżanki piszą codziennie jak się czuję, mama dzwoni... Sama też jestem podekscytowana wizją poznania tego małego człowieka <3

Aa, co do laktatora to ja nie wiedziałam jak u mnie będzie z laktacją, więc kupiłam na początek jakiś basic z Baby Ono za 40 zł. Jak będzie trzeba to kupię elektryczny, bo to większy wydatek, a jak nie będzie takiej potrzeby to te 40 zł mnie nie zbawi :P.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ