kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa87 wrote:Pierwsze pytania odnośnie wyprawki( stres mam przez te moje wrześniówki, kupuja wszytsko jak szalone
Jakie macie wozki? jakie polecacie?
Laktator reczny czy elektryczny? chce karmic piersią ale nie za wszelka cenę, poza tym wiem ze chce zostawiać dziecko z moja mamą...
Wozek jedo koda bo zalezalo mi na duzej gondoli, dobrej amortyzacji i zamykanej torbie.
Laktator narazie reczny avent, polozne radzily zeby miec odrazu jak cos to pozniej bede kupowala.elektryczny bo to spory wydatek. A.mam zamiar odciagac wlasnie na wyjscia itd plus wiadomo nawal mleczny. -
buma wrote:Kaktus ja też trzymam kciuki za wizytę.
Antonówka też myślę tak jak dziewczyny, jak tylko coś zauważysz niepokojącego śmigaj na izbe.
Aga a jak Ty się czujesz?
Mnie od rana pobolewa brzuszek... I czuje takie jakby ciągnięcie w okolicy jajników... Bardziej prawego.. No i oczywiście troche panikuje ...
Buma i dalej bedzie bolalo.bo sie rozciaga brzuszek rosnie Dziecko rowniez jak to moj lekarz okreslil lepiej niebedzie -
Czesc Ciocie, a wiec u Nas wszystko ok, Maly wazy 2390 ja od ostatniej wizyty przytylam 100g. A Mikus w tydzien 140
Wyniki sa ok, bialkiem mam sie niemartwic bo jest sladowe ale dla spokoji dal mi bialko calkowite z surowicy do sprawdzenia.
Szyjka sie skrocila ale jest zamknieta nieprzewiduje przedwczesnego porodu. Cisnienie dalej mam kontrolowac. Do kardiologa dodatkowo bo najlepiej by bylo ekg zrobic jak mi tetno skacze tylko jak to kurka zrobic.
Smiesznie bo polozna stwierdzila ze mam spory brzuszek a lekarz ze Maly ma tam malo miejsca a ja jak widzialam w szpitalu to mniejwiecej na tym samym etapie bylam najmniejsza. Te prady w pochwie na tym etapie to normalne bole podbrzusza rowniez (lepiej niebedzie )
Duzo odpoczywac ale rowniez wmiare normalnie funkcjonowac. Luteine mam brac do skonczonego 36 tc.
Pobral rowniez gbs.
A jeszcze jak siedzialam w poczekalni to przyszedl sms ze mamy skazona wode ecoli wiec go odrazu pomeczylam bo dzisiaj warzywa mylam i wogole. Ale stwierdzil zeby sie niemartwic. Ale kolejne juz myc w przegotowanej kilka min wodzie.
A i jedyne co Nam pokazal w calosci to potwierdzenie ze jest MikusAgaSY, Asiek2108, 0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
-
mafalda wrote:Kaktus - o ktorej wizyta? Trzymam kciuki za wyniki
Mnie dzis rano dopadly mocne mdlosci. Nawet juz bieglam do kibelka, ale koniec koncow nie wymiotowalam. Moze to i glupie, bo niepoparte faktami naukowymi, ale im gorzej sie czuje, tym pozytywniej mysle W tej poprzedniej ciazy nie mialam absolutnie zadnych objawow.
Sprawozdanie z wizyty powyzej
Z mdlosciami moze byc roznie ja niemialam mdlosci moze z 1 dzien ale za to wymiotowalam prze 6,5 msc czego Ci oczywiscie nie zycze
-
Oublier wrote:Wczoraj miałam wizytę. Wygląda to lepiej niż w przypadku dwóch pierwszych ciąż, ale moja Pani doktor stwierdziła, że tym razem nie oszczędzi mnie z lekami i oprócz standardowych co brałam do tej pory dostałam jeszcze luteinę, acard i clexane... codziennie rano zastrzyki
Podzielę się z Wami jednym, smutnym wydarzeniem. Dzisiaj byłam na pogrzebie synka mojej koleżanki z pracy. Zmarł wcześniaczek niedługo po urodzeniu. Osoby wierzące proszę o modlitwę w intencji rodziców.
Polubilam zanim przeczytalam do.konca. ciesze sie ze jestes pod dobra opieka z lekami i zastrzykami dasz rade.
A druga czesc jest przerazajacaayka lubi tę wiadomość
-
antonówka wrote:Hej laski ale ze mnie sierota. Pies wykopal dziure na podworku i co oczywiscie odbierajac paczke od kurira wyrznelam orla. Szczescie ze nosze duza torebkę to brzuch oparlam na niej ale i tak mam stresa czy z malym wszystko ok. Bede sie obserwowac bacznie a jak bede czula niepokoj nadal to pojade ip. Nie chce panikowac. Brzuch mnie nie boli, maly sie rusza.
Ja bym niewytrzymala i pojechala sprawdzic i tak. Ja na poczatku wywinelam orla wychodzac spod prysznica i mimo ze glowa mowila ze Dziecko male a mi poszlo w biodra to i tak pojechalam sprawdzic. -
AgaSY wrote:Kaktus - trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze .
Mafalda - dobry omen! Ja miałam mega mdłości kilka razy, ale nigdy nie zwymiotowalam. Za to miałam mega wyczulony węch i cycki mi skoczyly o 1 rozmiar .
A moje przez wymioty i duzy spadek wagi spadly o rozmiar -
Na razie ok. Brzuch miekki. Maly sie odzywa plamien nie ma. Ja bardziej przetarlam o torebke brzuszkiem i kolano starlam solidnie ale przeżyje. Wazne zeby z malym bylo ok. Jutro zadzwonie jeszcze do mojej lekarki i pogadam z nia. Troche sie martwie caly czas a w dodatku meza nie ma jeszcze.
-
Super Kaktus O jakich pradach w pochwie mowisz? Bo przerazajaco to brzmi
Justa - ja wolalam laktator elektryczny, na recznym nie wytrzymywalam, rece mi omdlewaly, najwyrazniej potrzebowalam wiekszej mocy
Antonowka - dbaj o siebie i jak cos, to na ip, maluszek najwazniejszyayka lubi tę wiadomość
-
Mafalda w pochwie co jakos czas pojawia mi sienuczucie jakby mnie tam prad przechodzil taki bol poprostu. Zaczelo sie sporadycznie juz kiedys i rozmawialam ontym z lekarzem a teraz troche czesciej jak dluzej pochodze iyd wiec dla swojego spokoju wole podpytac lekarza. Za pierwszym razem sie wystraszylam tak samo jak wtedy jak zaczelo mnie bolec podbrzusze. Ale lekarz sprawdzal szyjke robil usg i mowi ze jest wszystko ok wiec mu wierze a ta dolna czesc jest teraz bardzo narazona na nacisko itd. A Maly juz swoje wazy wiec tez to dodatkowy nacisk.
Ale wole zawsze zapytac ide do niego z lista w telefonie
-
nick nieaktualny
-
Antonowka ja zwykle pobudka o 5 Tatus do pracy wstaje potem Maly gimnastyka i potem jak sie uda jeszcze drzemka
U Mas dobrze wczoraj emocji bylo spoko wiec padlam. Spalismy przy otwartym oknie a rano bylo chlodno ale mysle ze Nas nieprzewialo ani nic.
Asiek to trzymam kciuki zeby lekarz Ci powiedzial ze to tuz tuz juz. -
Kaktus ja tez mysle nad recznym z avent, bo tańszy a jak zinwestuje w taki elektryczny za 300-400zl a okaze się ze nie mogę karmic? co do sily to sobie pomyślałam ze maz pomoze:PNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Asiek koniecznie daj znać po jakie wieści! :*
U nas też cisza. Chyba jednak w tym roku będziemy świętować tylko Dzień Ojca .
U mnie klucie w pochwie/szyjce pojawiło się jakieś 2 tygodnie i oznacza, że szyjka się skraca i przygotowuje do porodu .
Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczkow dziewczyny!Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)