X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Kaktus ja tez mysle nad recznym z avent, bo tańszy a jak zinwestuje w taki elektryczny za 300-400zl a okaze się ze nie mogę karmic? co do sily to sobie pomyślałam ze maz pomoze:P

Ja tez wyszlam z tego zalozenia ze jak cos pomoze. A elektryczny jak okaze sie potrzebny zawsze moge kupic. Ja spedzilam mase czasu szukajac opinii i avent wydaje sie najlepszy. Ja wahalam sie jeszcze miedzy tomme tippie ogolnie opinie tez dobre ale jak jak mnie porazka z czyszczeniem bo sklada sie z takiej sprezynowej membrany ktora trzeba wyciagac jak sie chce dobrze wyczyscic a ja niechce po kazdym sciaganiu mleka sprdzac wiekow na czyszczeniu laktatora.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiecie ze ja nie mialam laktatora przy pierwszej ciąży mowilismy ze jak bedzie potrzeba to szybko kupimy.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku tez tak mowilam ale.polozne bardzo polecaja zeby miec a po drugie jak bylam w aptece stacjo arnej to sam laktator z 1 but kosztuje 225 zl a na mall.pl kupilam za 99 w zestawie z 5 pojemnikami na pokarm.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, mam 4 laktatory w domu :-) Dwa ręczne: Avent i mała Medela, elektryczną Medela Swing i tego cudaka Haakaa. Każdy ma swoje plusy i minusy. Ja najbardziej lubię Medela Swing, choć nie lubię być przypięta do ściany (można włożyć do niej paluszki i przypiąć do spodni). Zdecydowanie najlepiej, najszybciej i najbardziej efektywnie ściąga pokarm i pięknie rozbujała u mnie laktację metodą 7-5-3. Ręczne u mnie prawie nie ściągają nic, a myślałam, że się nimi zatyram. Ale moja siostra ubóstwiała tą małą Medelkę, Aventu szczerze nienawidziła jak ja :-) Haakaa jest super, ale uważam, że dla mam już karmiących i sprawdza się najlepiej jak dziecko ma się przy jednej piersi, a przy drugiej pompeczkę. Medelę Swing polecam w ciemno. U mnie to były najlepiej wydane pieniądze.

P.S. Medelę Swing kupiłam używaną. Właściwie miałam ogromne szczęście, bo Irlandki nie karmią piersią, kupują sprzęt a go nie używają. Kupiłam tym sposobem całkowicie nową Medelkę za połowę ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za wszystkie trzymam kciuki i wszystkim gratuluję wizyt, dobrych wyników i dużych Pączków. Wszystkim chorym i połamanym życzę zdrówka i cierpliwości. Czekającym na rozwiązanie na dniach, bardziej zdecydowanych Dzieciaczków. Nadgoniłam Wasze posty z 2 dni, ale trzeci dzień z rzędu mam Sajgon, więc nie odpiszę każdej z Was :-) Będę podglądać ;-)

Asiek2108 lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka zeby Ci niedlugo oczy niezmienily ksztaltu na skosne i zebys w ichnim jezyku niezaczela mowic jak masz taki sajgon :-p :-P :-P

A tak na powaznie to zycze Ci zeby sie niedlugo sajgon poukladal w jedna spojna calosc :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja i tak podziwiam ze ty w ogole dajesz rade nas nadrobic ja sie obawiam ze dzieci pochlona mnie w calosci. Teraz czasami nie mam czasu na wszystko odpisywac a w domu siedze. Tylko u mnie ciagle cos sie dzieje. Licze ze w koncu odpoczne troszke zanim urodze

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka tez myslalm o medel swing bo ma dużo dobrych opinii ale cena odstrasza,uzywany srednio...choc wpadlam dzis na pomysl ze moja siostra nosi rzeczy z salonu kosmetycznego do sterylizacji i moze zaniesc tez laktator;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek jak wizyta??? Może już na porodówce jesteś???

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Asiek jak wizyta??? Może już na porodówce jesteś???
    Hahah dobre sobie :D Cisza jak w kościele ;) Jak się nie ruszy to wtorek na IP ;)

Z laktatorów to ja polecam medela swing. Przy pierwszym dziecku pięknie rozbujała laktacje, ręcznym aventem myślałam, że się zajadę.

Justa87, ayka lubią tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak by to było dziś jak wyłam w szpitalu z bólu i z wściekłości sama na siebie że nie kupiłam lakatatora miałam pierw zastój potem zapalenie piersi straszny ból nikomu nie polecam na oddziale nie mieli laktatora po czasie w domu kupiłam ręczny ale no siedziałam przy nim i siedziałam makabra myślałam że zaraz przy nim ześwieje ...... teraz mam Lovi elektryczny wygrałam w konkursie jakiś rok temu <3 koleżanka chciała ode mnie odkupić ale mówię że nie bo on zostaje dla mnie także słonka ja sobie nie wyobrażam nie zabrania awaryjnie ze sobą do szpitala tego cuda

Ah i odebrałam dziś wyniki morfologi i moczu buuu jestem w szoku wyniki sa o wiele lepsze niż w kwietniu :-) dupy nie urywają ale jak na mnie są perfekcyjne

Ayka szalona kobieto nie wiem jak ty to wszystko ogarniasz dla mnie jesteś najlepsza <3

Asiek lepiej jak by cię samo wzięło bo tak to wezmą cie na wywołanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 16:16

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego, najpiękniejszego, najcudowniejszego, najzabawniejszego i najzdrowszego z okazji Dnia Dziecka dla Waszych Smyków, tych dużych i tych malutkich, tych urodzonych i tych w brzuszkach!

Oublier, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, można dokupić nowe części do Medeli Swing, rozchodzi mi się o tą część, co się przystawia do piersi, wężyk, membranki, butelki itd., a sama machina nie musi być nowa, nawet używana działa perfekcyjnie. Spójrz na stronę Adverts.ie, może któraś z aukcji Cię zainteresuje. Irlandki sprzedają nowy sprzęt za znacznie mniejsze pieniądze. Użyją raz, max dwa i sprzedają, bo nie karmią piersią. Jeśli coś Cię zainteresuje, daj mi znać na priv, mogę Ci pomóc to kupić i ściągnąć.

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka dziekuje:*
    Zerkniesz czy np na tej stronie co znalazłam sa wszystkie części wymienne? I jakbym kupiła ten laktator z olx to będzie wszystko grało i buczało:P ?

http://www.kubus-kids.pl/pl/p/Zestaw-do-laktatora-MEDELA-mini-electric-czesci-zamienne/458

https://www.olx.pl/oferta/laktator-elektryczny-medela-mini-electric-CID88-IDmA1Wg.html#5a92335ea2;promoted

ayka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jakoś ta Medela nie trafia ...

Ayka kochanie dziękuje bardzo ja dla twoich smyków również życzę wszystkie najlepszego zdrówka i uśmiechu na ich pyszczkach <3

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
    Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
    Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
    Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ayka dziekuje:*
    Zerkniesz czy np na tej stronie co znalazłam sa wszystkie części wymienne? I jakbym kupiła ten laktator z olx to będzie wszystko grało i buczało:P ?

http://www.kubus-kids.pl/pl/p/Zestaw-do-laktatora-MEDELA-mini-electric-czesci-zamienne/458

https://www.olx.pl/oferta/laktator-elektryczny-medela-mini-electric-CID88-IDmA1Wg.html#5a92335ea2;promoted
    Medela Mini Electric jest nieco inna niż Medela Swing, ale myślę, że są na tej samej zasadzie zbudowane, więc ten nowy zestaw części wymiennych jest jak najbardziej kompletny. Po złożeniu cała część, która przylega do ciała i przez którą będzie przepływać mleko, będzie całkowicie nowa, tak jak chciałaś. Używana zostałaby jedynie ta część napędowa. Pamiętaj, że spokojnie można dokupić osobno membranki, które się najwięcej zużywają.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okiwcia a masz moze duze oplawy bo u mnie przy duzych oplawach pojawialy sie w moczy pasma sluzu. Przed kazdym pobrabiem moczu teraz porzednie sie myje lekarka mowila ze orzy intensywnych oplawach tak trzeba i pierwszy taki mocz jak zawsze do tolety pozniej zatrzymuje strumien i dopiero do pojemniczka.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia to.jest kwestia wydzieliny nawet mama ginekolog kiedys pisala posta jak prawidlowo mocz pobierac. Ogolnie jak sa nablonki to lekarz mowi ze to normalne poprpstu moczem wyplukalas sluz z okolic intymnych.

Ayka dla Twoich Sajgonowych Baczkow rowniez spelnienia wszystkich marzen!!!

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane no właśnie o to chodzi ze na 100% dobrze pobrałam mocz ... Pierwszy po przebudzeniu podmyłam się porządnie a potem właśnie ze środkowego strumienia co do upławów to nigdy takowych nie miałam bu jakieś tam malutkie wycieki nie raz mi się zdarzaja i tyle nic mnie nie szczypie nie piecze

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ