X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Ty się tak boisz, że wody zaczną Ci się sączyć pod prysznicem i nie poczujesz, a ja miałam paranoję, że zaleję materac w łóżku jak będę spała :-) Już na wiele tygodni przed terminem porodu nałożyłam na materac prześcieradło ochronne, na to podkład, ręcznik i jeszcze zwykłe prześcieradło :-D

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz, o tym nie pomyślałam :-P a to ma pewnie większe prawdopodobieństwo! Ale tak podejrzewam, że póki mnie nie czyści to nic się nie szykuje :-P.

Mój mąż się śmieje, że powinnam się poruszać tylko między łazienka, a kuchnia, żeby nie zalać paneli w pokojach :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:48

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tutaj też Cię zaskoczę, niekoniecznie czyszczenie przed porodem to pewnik :-D O ile moją mamę i siostrę czyściło całą noc przed porodem, tak mi w obu przypadkach wystrzelił zakrwawiony czop, a dopiero za chwilę pogoniło mnie w skurczach na ubikację i szybko wypchnęło, co miało wypchnąć z jelit :-) To była moja kolejna paranoja, by nie opuścić domu, póki się nie wypróżnię, a akcja porodowa już była zaawansowana. Przy moim ekspresowym porodzie mało a bym nie zdążyła do szpitala, bo nie chciałam wyjść z kibelka póki się nie oczyszczę. Absolutnie nie chciałam załatwić się na porodówce, a znam takie przypadki wśród moich koleżanek. Niby naturalne, nie powinno być wstydu, ale ja absolutnie nie chciałam takiej sytuacji.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka słonko spać odpoczywać i regenerować siły na kolejny dzień podziwiam Cie na prawdę :-)
    Dzień dobry kochane my od 5 już nie śpimy bo Małgosia urządziła sobie ring bokserski w moim brzuszku i nie dała spać buziaki dla was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 07:24

AgaSY, ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) śliczny, ciepły weekend się zapowiada na Śląsku :-).

Ayka ja się nastawilam, że jak się zacznie to pierwsze o co proszę w szpitalu to o lewatywe. Też nie chcialabym zaliczyć wpadki na porodowce :-P. Niby wyprozniam się raz, czasem 2 razy dziennie, ale co jak poród zakończy się CC? Wolę mieć wszystko przeczyszczone :-P. Miałaś jeszcze jakieś paranoje?

P. S. Zaczynam dziś 40 tc. Jak się nie rozwiąże w tym tygodniu to zacznę się bać :-(. Dziś cała noc męczyły mnie skurcze, co się obudziłam to brzuch twardy jak kamień... Ale to pewnie wina wieczornej pizzy i coca coli :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 08:01

ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i pizza i coca cola sa czasami potrzebne ja chwile przed porodem tez zjem bo na razie moge zapomniec i po porodzie tez dlugo pewnie nie pojem takich rzeczy. Milego weekendu. Zycze wam nasze czekające z niecierpliwoscia mamusie Aga i Asiek zebyscie kolejny tydzien przywitaly juz ze swoimi skarbami:-)

ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moja siostra też zwalała winę na zjedzoną dzień wcześniej kolację, a to jednak zaczął się poród :-) Może u Ciebie też tak będzie i to nie wina pizzy i coli, a Leoś się już zdecydował przywitać ten piękny, ciepły weekend na Śląsku? Tego Ci życzę! Inne paranoje? Znalazłabym pewnie jeszcze parę, ale największe dwie już podałam. Przekroczenia terminu porodu też się potwornie bałam, ale 2 tyg. po terminie to też jest w terminie :-)

Oliwcia, kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę! Pamiętajcie, że u mnie jest zawsze godzinę wcześniej :-) No ale fakt, powinnam spać i odpoczywać :-)

Spokojnego weekendu!

Asiek2108, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka ja jestem rasowym colo-pijcą i nie wyobrażam sobie, że ktoś mi zabroni chociaz łyka :-P.

Chyba jednak się nie zdecydował, bo cisza :-). Po terminie boję się wywoływania :-(.

Fakt, dziś 3, Oliwcia trzymamy kciuki! Daj znać po :-).

0202oliwcia lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak pizza to jeden z moich punktow przed porodem :-) cole jak mam ochote to pije lyczka dwa zdarza sie szklanka ale zebym fanem byla to chyba nie.

Dziewczyny niby w pelnie jest duzo porodow anpelnia ok 8 czerwca sie szykuje.

Ja wczoraj wieczor ciezki bo juz cale popoludbie brzusio byl bardzo twardy i sie meczylam z tym, na noc wkoncu wzielam nospe i od rana odpukac jest lepiejm ja zawsze mam twardy brzusio ale wczoraj az ciezko bylo sie poruszac. Niewiem moze to kwestia wizyty w toalecie wazne ze przeszlo.

Oliwcia kciuki zacisniete!!!

0202oliwcia lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka juz druga wizyte kazala kupic nospe ze wzgledu ze mowilam o tych kuciach i ze czasami mam maly skurcz i w koncu kupilam ale jeszcze nie korzystalam. Moze lepiej miec ja faktycznie przy sobie. Ja za to myslalam ze maly mo brzusio eczoraj wykopie. Caly dzien byl tak aktywny nawet jak bylam na dniu dziecka z antoskiem to kto dotknal mojego brzucha oberwal solidnego kopniaczka. Wrocilismy do domku dosc późno i myslalam ze juz sie zmeczyl a on dalej swoje jak tylko polozylam glowe do poduszki. Jeszcze takiego dnia nie mielismy.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czemu ale ruchów nie czuje za dużo, sa na 100% bo jak się poloze to czuje ze buszuje ale nie jakos bardzo...dziwni mnie to bo na usg ruszła się i lekarz mowi ze ruchliwe dziecko:/Oliwcia daj znac!
    Wczoraj pierwsze spotkanie w szkole rodzenia miałam, jakas abstrakacja:P a wydaje mi się ze jeszcze tyle czasu przede mna!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa bo Maluszek wazy ok 500g teraz wiec jeszcze jakos mocno mozesz go nieczuc. Przytyje troche to bedziesz mocniej odczuwala ruchy :-) chyba ze masz Dziecko oszczedzajace Mamusie :-) wczesniej tez ruchy byly delikatniejsze a teraz jak leze na boku i nieraz mi przylozy to az mna zatrzesie :-) a wiekszosc ruchow to wypinanie pupci, pleckow, stopek ♡♡♡ czasami az bolesne ze brakuje tchu ♡♡♡

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje słonka :-) Małgosia chyba nadrobiła nadal jest młodsza o tydzień ale już mieści się w swoich centylach co jest mega plusem :-) ❤ 561 g szczęścia niby nadal nie jest wielkoludem ale już postep i na tym koniec dobrych wieści ma zastój na prawej nerce na następnej wizycie będziemy do kontrolować

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia dobrze, że Mała goni z waga :-). Ty masz zastój w nerce czy ona? Jeśli Ty to wiem, że da się z tym szczęśliwie donosic ciążę, bo jedna czerwcowka też ma. A jeśli Malutka to nie wiem co powiedzieć, bo się nie znam :-(. Mam nadzieję, że to nic groźnego, najważniejsze, że lekarz zauważył i będzie kontrolował!

Asiek, a co z Tobą? Melduj się :-).

My zaraz wybieramy się na food trucki. Miały być w ramach obiadu, ale tak się zastanawiam czy to dobry pomysł jesc mięso z budki w taką pogodę. Co myślicie? Najwyżej wypije jakieś fajne smoothie, zjem lody i wrócę do domu :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 13:41

Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy słonko właśnie zastój ma maleństwo nie ja :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy mojze bedzie foodtruck z paczkami i smazonym oreo polecam serdecznie :-) :-) :-)

A na foodtruckach jest taki przerob przewaznie ze mieso niezdarzy sie zepsuc. Smaczne sa tez quesadille.

U mnie tez w ten weekend foodtrucki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 14:06

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia najwazniejsze ze beda to kontrolowac niestresuj sie na zapas. Lekarz cos mowil z czego to moze byc albo cos?

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, właśnie zmyłam balkon a zaraz idziemy na pizze i doprawię napojem :D Skoro dziecko nie wychodzi to chociaż ostatnie dni sobie pofolguję :D Zwłaszcza, że jutro nasza 6 rocznica ślubu, kiedy to zleciało?!

Dziewczyny cieszę się z Waszych dobrych wieści,Oliwcia mam nadzieję, że ten zastój się cofnie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 14:06

ayka lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejna lipcoweczka Nam sie rozpakowuje :-) pierwsze byly Blizniaczki z planowanym cc a dzisiaj zaczal sie pierwszy porob odejsciem wod :-) my bedziemy donoszeni za 26 dni ♡♡♡

Asiek2108 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja Wam zazdroszcze tego bliskiego spotkania z dzieciakami!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ