X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia a co oznacza taki zastoj?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastój z czego wynika nie wiadomo a co on oznacza że jedną nerka nie przepuszcza moczu /słabo przepuszcza i kanaliki nerkowe czy cos tam się nadmiernie poszerzaja najważniejsze żeby sie to nie poglebialo ....

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus smażone Oreo? Pierwsze słyszę, jak znajdę to na pewno spróbuję :-).

Asiek ja też dziś poszalalam w chacie. Mąż miał wolne i wysprzatalismy całe mieszkanie, nawet okna umyte :-P. Smacznego, szalej póki możesz :-*. U nas w październiku będzie 4 rocznica. I też łapie się za głowę jak ten czas szybko leci :O.

Oliwcia kiedy następna wizyta? Trzymam kciuki żeby wszystko wrócilo do normy :-*.

Justa teraz zazdrościsz, a przed Tobą jeszcze etap przedporodowej paniki :-). Oj beczalam ze strachu, a teraz nie mogę się doczekać :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 14:32

Asiek2108 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja jadlam oreo w ciescie wlasnie smazone z cukrem pudrem :-) ale to byla pycha :-)

Justa ja juz panike przedporodowa mam za soba :-) ale wierz mi idzie zwariowac. Teraz dalej sie martwie czy bedzie wszystko ok i wogole ale kazdy kolejny tydzien przybliza mnie do spotkania z Malym wiec juz jest lepiej. Boje sie tylko zeby z nim bylo.wszystko ok i wogole.

My we wrzesniu bedziemy swietowac 9 rocznice slubu, tyle lat z jednym chlopem :-P razem juz prawie 14,5 roku normalnie order powinnam dostac :-P poznalismy sie jak ja jeszcze nieletnia bylam :-p

Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Aga ja jadlam oreo w ciescie wlasnie smazone z cukrem pudrem :-) ale to byla pycha :-)

Justa ja juz panike przedporodowa mam za soba :-) ale wierz mi idzie zwariowac. Teraz dalej sie martwie czy bedzie wszystko ok i wogole ale kazdy kolejny tydzien przybliza mnie do spotkania z Malym wiec juz jest lepiej. Boje sie tylko zeby z nim bylo.wszystko ok i wogole.

My we wrzesniu bedziemy swietowac 9 rocznice slubu, tyle lat z jednym chlopem :-P razem juz prawie 14,5 roku normalnie order powinnam dostac :-P poznalismy sie jak ja jeszcze nieletnia bylam :-p
    Ja we wrzesniu 7rocznice slubu:)i 12lat razem z jednym:)

Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jest taka panika?na ten moment nie moge doczekac sie 3z przodu licznika tygodni;)

1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mam dzis chwile i na nasze forum. Oliwcia slonce kochene najwazniejsze ze lekarz zauwazyl ze cos sie dzieje i Malgoska jest pod kontrola. Ja trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku na następnej wizycie.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja jestem nastepna po tobie jezeli cjodzi o rodzenie. Skoro tobie zostalo tylko 26 do donoszonej ciazy to zaczynam czuc strach przedporodowy;-)

1kaktus lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do rocznic to mi w tym roku stuknie 7 lat z miom mezem po slubie a w sumie to 12 lat razem. Szok tez nie wiem kiedy zlecialo. Zawsze sobie obiecujemy ze wyjedziemy na weekend rocznicowy tylko we dwoje i jakos sie nie udaje.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ani sie obejrzysz i bedziesz w 30 tygodniu. Ja tez czekalam a juz niedlugo bede miala te 30 tygodni.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Kaktus ja jestem nastepna po tobie jezeli cjodzi o rodzenie. Skoro tobie zostalo tylko 26 do donoszonej ciazy to zaczynam czuc strach przedporodowy;-)

Slonko 29 czerwca bedziemy donoszeni :-)

Justa ani sie obejrzysz jak bedziesz miala 3 z przodu :-) a potem chwilka i bedziesz tak jak ja wyczekiwala donoszenia ciazy a potem jak Asiek i Aga na rozpakowanie :-) Popatrz Ciekawa juz tuli do siebie Dawidka :-)

ayka, ciekawa87 lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• buma Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba mam najmłodszy staż :P we wrześniu 1 rocznica ślubu i 3,5 roku razem :P

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia mam nadzieję że ten zastój szybko minie...
    Jak tak patrze to ja jestem na szarym końcu... I jak Wy się rozpakujecie to ja nie będę miała z kim pisać :(

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakąś listę co trzeba kupić dla maluszka? Jak ma wyglądać wyprawka? Bo ja jestem zielona w tym temacie a chciałabym powolutku zacząć się rozglądać :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma jak wejdę potem na lapka to wrzucę Ci moją na fb :-). Przy okazji może i dziewczyny zweryfikuja co jeszcze by mi się przydało. Nie martw się, nie planujemy kończyć znajomości ;-)

buma, Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mafalda Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia - najwazniejsze, ze ten zastoj zostal zauwazony i beda go obserwowac. To jest duzy plus badan prenatalnych, ze wszelkie ewentualne problemy mozna wczesnie zauwazyc i obserwowac i potem podjac odpowiednie leczenie, jesli jest konieczne
    Justa - to tak jest, ze w ciazy sie odlicza "kamienie milowe" i czeka do kolejnego i kolejnego, a potem nagle okazuje sie, ze juz cala ciaza za toba, maluch w ramionach i tesknisz do brzuszka ;) Ja tym razem chce sie cieszyc kazdym tyg, mimo stresu.
    Aga - na ta pelnie w przyszlym tyg bedziesz w sam raz w terminie ;)

ayka lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma pozniej moja liste tez wrzuce na fb moze akurat sie przyda :-) ale kompa potrzebuje do tego :-)

buma lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie z komorki :-) wrzucilam na fb.

buma lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• buma Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Aga mam taką wielką nadzieję, bo nie chce tu zostać sama :P

p19uskjopp0zufrx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam, pełnia jest dokładnie 9 czerwca, idealnie :). Chociaż wcześniej jest fajna data: 06.06 :).

Ja też już wrzuciłam wyprawkę + torby do szpitala, bo miałam w jednym :). Moja wyprawka jest bardziej okrojona niż Kaktusa widzę :P. Wydaje mi się, że to wszystko na początek :). Przy ciuszkach nie ma ilości bo to kupowałam na oko, potem dostałam jeszcze od znajomych i w sumie sama nawet nie wiem ile czego mam :P.

buma lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ