kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiek u nas polozna tych po terminie pierwsze o co pytala to czy sexik byl w szpitalu to juz tylko schody zostaja. Dziewczyny naqet na wlasne zyczenie sie wypisywaly bo mialy dosc. Negocjuj negocjuj
Aga a Ty M wykorzystuj ile sie da moze cos sie ruszy.
Jak tak czytam to sobie mysle ze ja za.miesiac bede jak Wy tylko wyczekiwala czy juz czy nie juz
Antonowka u Nas z cukrzyca niepozwalaja przenosic ciazy.
U.mnie weekend spokojnie. W sobote troche w ruchu ale tez nie za duzo bo cieplo wiec raczej sie kamuflowalam. Zostaly mi 2 pralki do wyprania ale niemam jak bo mamy ponocmwode skazona wiec wole nieprac rzeczy Malego. Poczekam az zrobia nowe badania.
Wczoraj duchota burzowa to tez gorzej sie czulam cisnienie jak narazie ok (odpukac) w srode kardiolog wiec zobaczymy. Ma byc chlodniej pod koniec tyg wiec na badanie tego bialka calkowitego pojade.
Chce poukladac to co mam poprane i poprasowane w komodzie Malego tylko musze to podzielic rozmiarami bardziej na oko niz z metki bo rozmiary sa ciekawe a potem podziele to co dopiore po komunikacie ze woda ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 12:34
-
nick nieaktualny1kaktus wrote:Asiek u nas polozna tych po terminie pierwsze o co pytala to czy sexik byl w szpitalu to juz tylko schody zostaja. Dziewczyny naqet na wlasne zyczenie sie wypisywaly bo mialy dosc. Negocjuj negocjuj
To moje drugie przenoszenie, więc wszystkie próby mam za sobą. Tzn oprócz olejku rycynowego. Ja się nie wypiszę, bo jednak wolę po terminie być pod opieką, zwłaszcza, że miałam już jedno cc.
Aga mam nadzieję, że nie podzielisz mojego losu :*
AgaSY, ayka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyantonówka wrote:Kochana bebilonem najpierw zwyklym ale mial kolki wiec przenieslismy sie na bebilon pepti. Slabsze bylo.
AgaSY, Asiek2108 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciekawa87 wrote:Kochane ja juz od piątku w domu jestem z Dawidkiem. Nie chcial cyca ciągnąć wiec dawalam mu mleko nan takie jak w szpitalu. Niestety w sob po poludniu tak bardzo mi plakal spinal sie i mąż pojechał po bebilon. Wczoraj na spokojnie nalozylam nakladki i niby przyssal sie do piersi zobaczymy jak będzie dzisiaj. Musze go dokarmiać mlekiem modyfikowanym bo nie mam jeszcze na tyle pokarmu żeby małego zadowolic:)
A wy jak z pokarmem mialyscie?
Trzymam kciuki za każdą z was i za wasze szczęśliwe rozwiązanie
Próbuj karmić piersią i dokarmiać albo ściągniętym swoim pokarmem albo mm. Pamiętaj jednak, że dziecko przyzwyczaja się bardzo szybko do butelki (bo szybciej leci i się nie namęczy) i nie chce wtedy cycka. Co nie oznacza, że jest to nierealne wrócić do karmienia piersią. Zawsze zaczynaj od przystawienia do piersi, a dopiero jak nie wychodzi, jest płacz, Mały się długo niepokoi itd. to butelka. Jeśli masz laktator to świetną metodą na rozbujanie laktacji jest metoda 7-5-3. Poczytaj. Spróbowałam i wiem, że warto. Ja najpierw dawałam pierś, potem dokarmiałam swoim ściągniętym pokarmem i raz na jakiś czas Bebilonem Profutura (jako nieliczny nie zawiera w swoim składzie oleju palmowego! warto na to zwrócić uwagę). Ponieważ moje dzieci nie tolerowały tego mleka (kolki, wysypka, płacz, prężenie itd.) i są alergikami, to musiałam przejść na mleko mocno zhydrolizowane Nutramigen. Generalnie polecam zaczynać od mlek hipoalergicznych (np. Bebilon HA), dopiero po 3 miesiącu, jak wzmocni/uszczelni się układ pokarmowy maluszka, to spróbować z innym mlekiem. Warto podawać też od małego probiotyk. Jeśli jest źle po HA, to wtedy konsultacja z lekarzem i ewentualnie podanie mleka typu Pepti. Próbuj najpierw rozbujać laktację, bo to jest najzdrowsze dla Małego, ale jak się nie uda, to masz masę innych opcji Wszystkiego dobrego dla Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 17:22
AgaSY, Asiek2108, buma lubią tę wiadomość
-
ayka wrote:Antonówka, wszystkie mleka modyfikowane mają praktycznie tą samą kaloryczność. Wynosi 67-68 kcal na 100 ml. Jedynie mieszanki dla wcześniaków mają większą kaloryczność ok. 80 kcal/100 ml. Sprawdzałam, porównywałam i rozmawiałam o tym z lekarzem, bo też myślałam, że mleko specjalistyczne Nutramigen jest słabsze od mleka zwykłego. Wszystkie mieszanki według standardów unijnych muszą mieć identyczną, zbliżoną do kaloryczności mleka matki i według zaleceń jest to ok. 20 kccal na 1 oz. z tego co kojarzę. Jeśli porównasz etykiety to zwykły Bebilon Profutura czy Bebilon z Pronutra ma 66 kcal/100 ml, a Bebilon Pepti 67 kcal/100 ml, czyli przeszłaś na bardziej kaloryczny Te mleka różnią się jedynie stopniem zhydrolizowania białka. Mleka specjalistyczne mają rozbite łańcuchy na mniejsze i stąd są lepiej przyswajane przez maluszki. Możecie jedynie porównać zawartość węglowodanów, jedne mają więcej niż drugie i może stąd wrażenie, że jedne są słabsze niż drugie, bo na jednych dziecko tyje więcej a na innych mniej.
To moze ja wywolana do tablicy sie wypowiem. Jesli chodzi o mleka typu bebilon jest tak jak Ayka pisze. Ale juz Bebikp np jest mlekiem bardziej tlustym do ktorego uzywa sie innej bazy mlecznej.
Pozatym mleka tylko Bebilon i jego odmiany roznia sie tez dodatkowo skladem premixu jak rowniez bazy mlecznej itd.
HA ma dodatkowe skladniki dla jeszcze bardziej wymagajacych brzuszkow.ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Kaktus za wsparcie! Mleka oczywiście różnią się składem, bazą itd., ja tak tylko po krótce i na szybko wypisałam. Kompletnie nie znam mlek Bebiko, wiem, że jeszcze chyba Hipp nie ma oleju palmowego w składzie, a to jest to czego szukałam i na tym mi zależało. Patrzyłam głównie na kcal i ten olej. I tak potem nie miałam wyboru, bo Córka alergik spory, nie akceptowała ani mojego mleka ani żadnych innych poza Nutramigenem.
Ciekawa, mi mleko pojawiło się w 3 dobie po porodzie. Wcześniej była tylko siara. Mleko powinno pojawić się do 5 dni po porodzie, ale Ty jesteś po cc, więc może być odrobinę później. Dostawiaj do piersi, im częściej tym lepiej. Na początku maluszki zadowalają się niewielką ilością, więc masz czas na rozbujanie laktacji.
Aga, a bardzo Cię proszę Niby temat o czym innym, ale zawsze przemyci się dodatkową wiedzę Piszcie, wspomagajcie się wzajemnie i wymieniajcie wiedzą.
Asiek, może tym razem jednak lekarze podejmą decyzję o szybszym wyciągnięciu Maluni? Mocno trzymam kiuki, byś już była po i tuliła Małą w ramionach. Aga, Ty też. Może Wasze Dzieciaczki czekają na moją rocznicę ślubu? Jest w środęAsiek2108, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Kaktus jesteś chemikiem?
Ja bym chciała jutro, 06.06 . Albo potem 10, w wypłatę . Dziś coś strasznie mi ciężko, Mały pcha się w szyjka chyba, częste klucia i dużo sluzu mam. Ale już się na nic nie nastawiam .ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dziewczyny przeglądam wyprawkę z fb i zastanawiam się nad kilkoma rzeczami:
po co tyle pieluch : bambusowe, tetrowe, muslinowe...jakie zastosowanie jest ze az tyle trzeba heheheh
Kolejna rzecz: termoforek potrzebny?
Zestaw do wózka to chyba do spacerówki a nie gondoli?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
To chyba do mnie
A wiec pieluch tetrowych nigdy za duzo tak mnie uczyli flanelowe wzielam jako cienkie kocyki jakby na kocyk bylo za cieplo zeby przykryc a Maly bedzie lipcowy. A muslin wzielam wczesniwj zeby zobaczyc czy lepszy do tetry zakladalam ok 20szt pieluch a wyszlo z muslinowymi 23.
Zestaw do wozka minky to u mnie poduszka i kocyko kolderka do eozka + do kladzenia Malego zeby mogl macac minky i sie rozwijac zakladam to do gondoli do spacerowki kupie pozniej.
Termoforek przy ewentualnych kolkach super sprawa mozesz sie zapisac w bebiklubie czy ktoryms z nich i go dostaniesz. Ja zamowilam sobie w ktoryms zamowieniu z hubiworld za.niewielkie pieniadze i wzielam tez dla siebie dochlodzenia piersi albo jak mnie czesto kregoslup nawet bez ciazy boli.buma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta, pieluszki pewnie możesz wybrać jeden rodzaj, ale bambusowe są raczej jako otulacze czy cienki kocyk (choć też ładnie chłoną, szybko schną, są antybakteryjne i antygrzybicze), tetrowe/muślinowe do np. ulewania, odbekania na ramię, podłożenia pod coś itd. Bambusowe też by się tu sprawdziły, ale powiem uczciwie, one bardzo szybko się zużywają po praniu (choć pierze się je do 40 stopni). Termoforek potrzebny na kolki, bolący brzuszek itd. U mnie się sprawdził. Zestaw do wózka mówicie jako kołderka i podusia? To jak najbardziej do gondolki Czymś przecież trzeba przykryć Maluszka, choć może być jakikolwiek kombinezonik, śpiworek czy kocyk. Do spacerówki to później faktycznie kocyk czy otulacz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 17:41
-
Dzieki ! do gondoli to ja myślałam ze bez podusi bo na plasko ma być dziecko:P mysłam żeby kombinzeon kupic i koc do gondoli bo mala będzie na spacerach od końca września wiec będzie coraz chłodniej. Termoforek zapisuje jużNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyMi siostra porobiła z tych dużych tetrowych i muślinowych malusie 30x30 cm pieluszki. Teraz dokupiłam sobie już gotowe bambusowe takiej wielkości. Sprawdzają się idealnie pod brodę, gdy dziecku się ulewa. Duże pieluszki mój mąż nazywał "pieszczotliwie" szmatą lub ścierą Coś w tym było Dość niewygodnie wyciera się buzię dziecka taką dużą. Generalnie chyba 10 sztuk dużych to spokojnie starcza. Tych małych zużywam więcej. Na ulewania świetnie też u moich dzieci sprawdzają się śliniaki trójkąty typu bandana. Z jednej strony są z bawełny, z drugiej podszyte cienkim polarkiem. Ładnie przylegają pod szyją i świetnie chłoną tą stroną bawełnianą, pozostają suche od spodu i nie ziębią maluszka przy ciele. Nie trzeba tak często zmieniać ubranka po ulewaniach. Wystarczy wymienić śliniaczek.