X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa gratulacje!

ciekawa87 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te upaly odpuscilismy szkole rodzenia mam nadzieje ze dobrze robimy ale dzisiaj jak wyszlam na pare min to potem nieumialam dojsc do siebie i skakalo mi cisnienie niestety. Jeszcze w akceptowalnych poziomach ale dlugo trwalo zanim doszlam do siebie. 32 st w cienii to nienajlepsza temp na wychodzenie na dwor w ciazy.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafalda hej rozgość się :) Trzymam kciuki za kolejne wizyty i życzę nudnej ciąży :)

Kaktus dobrze, że to zrobiłaś, z ciśnieniem nie ma żartów, poza tym jaki byłby z Ciebie pożytek w taki ukrop? :) I tak byś połowy nie słuchała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 21:59

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo wam dziękuj za wsparcie i te wszystkie cieple słowa. Gdyby nie wy i wasza patelnia :) chyba bym zwariowała... Noc przebiegła z krótkimi drzemkami i z netem w ręku żeby sie dokształcić w opiece nad Dawidkiem :) póki co leze sama bez maluszka bo nie dałabym rady zaraz po znieczuleniu sie nim zajmować.

AgaSY, ayka, 1kaktus, Asiek2108, 0202oliwcia, grisza lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa zazdroszczę, że jesteście już "pp drugiej stronie" :-P. To Twoje pierwsze dziecko? A ja myślałam, że tylko ja i Kaktus jesteśmy pierworodkami :-).

Mam nadzieję, że Wasza noc była lepsza. Ja siedziałam na balkonie, a mój mąż stał przy otwartych drzwiach z mieszkania i wietrzyl haha :-P. Teraz jest trochę chłodniej, mam nadzieję, że szybko kimne na jeszcze kilka h i nie obudzę się cała znowu cała mokra :-|

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wspolczuje wam nieprzespanych nocy z powodu ciepla ja za to spie jak zabita ostatnio i nawet jak cieplo nie przeszkadza mi.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus sloneczko uwazaj na siebie z tym ciśnieniem pogoda faktycznie nie sluzy ci.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, najszczersze gratulacje! Odpoczywajcie i szybko wracajcie do siebie. Uściski dla Maluszka i jego Mamy!

P.S. Ślicznie imię dla chłopca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mafalda, przykro mi z powodu Twojej straty i gratuluję kolejnej ciąży. Życzę książkowo nudnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania w terminie. Przesyłamy pozytywną energię, a Ty się chwal kolejnymi badaniami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, dobra decyzja, uważaj na siebie, nie wychodź w upały i kontroluj ciśnienie. Współczuję Wam katorgi z tymi upałami, a z drugiej strony zazdroszczę, bo u mnie lata nie ma :-(

• buma Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka dziękuje :) za długo już chyba studiuje i już poprostu mi się nie chce...

Ciekawa gratulacje!:)

Mafalda witaj :) nie krępuj się tutaj pisać. Dziewczyny bardzo pomagają i wspierają:)

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy na półmetku! :) jednak szybko to zleciało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 09:38

AgaSY, 1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa po to jestesmy :-) teraz dochodz do siebie i koniecznie dolacz do fb i pochwal sie Dawidkiem.

Mam troche stresa przed dzisiejsza wizyta bo zawsze wyniki i reszta byly ksiazkowe. Mam nadzieje ze leksrz mnie uspokoini bedzie ok wssystko. Dzisiaj ma tez pobrac gbs. Pamietam jak Wy bylyscie na tym etapie az szok wydawalo mi sie to takie odlegle.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus Kochana kciuki zaciśnięte :*

• mafalda Znajoma

Wysłany: 31 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus - o ktorej wizyta? Trzymam kciuki za wyniki :)

Mnie dzis rano dopadly mocne mdlosci. Nawet juz bieglam do kibelka, ale koniec koncow nie wymiotowalam. Moze to i glupie, bo niepoparte faktami naukowymi, ale im gorzej sie czuje, tym pozytywniej mysle ;) W tej poprzedniej ciazy nie mialam absolutnie zadnych objawow.

1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus - trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze :-).

Mafalda - dobry omen! Ja miałam mega mdłości kilka razy, ale nigdy nie zwymiotowalam. Za to miałam mega wyczulony węch i cycki mi skoczyly o 1 rozmiar :-P.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pytania odnośnie wyprawki( stres mam przez te moje wrześniówki, kupuja wszytsko jak szalone :)
    Jakie macie wozki? jakie polecacie?
    Laktator reczny czy elektryczny? chce karmic piersią ale nie za wszelka cenę, poza tym wiem ze chce zostawiać dziecko z moja mamą...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ale ze mnie sierota. Pies wykopal dziure na podworku i co oczywiscie odbierajac paczke od kurira wyrznelam orla. Szczescie ze nosze duza torebkę to brzuch oparlam na niej ale i tak mam stresa czy z malym wszystko ok. Bede sie obserwowac bacznie a jak bede czula niepokoj nadal to pojade ip. Nie chce panikowac. Brzuch mnie nie boli, maly sie rusza.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Hej laski ale ze mnie sierota. Pies wykopal dziure na podworku i co oczywiscie odbierajac paczke od kurira wyrznelam orla. Szczescie ze nosze duza torebkę to brzuch oparlam na niej ale i tak mam stresa czy z malym wszystko ok. Bede sie obserwowac bacznie a jak bede czula niepokoj nadal to pojade ip. Nie chce panikowac. Brzuch mnie nie boli, maly sie rusza.
    Mały się rusza to powinno być wysztko ok ale jak tylko zacznie pobolewać to ja bym pojechała sprawdzić.

CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak zacznie mnie cokolwiek bolec to na bank pojade czekac nie bede. To nie bylo mocne uderzenie ale bylo otarlam brzuszkiem

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ