kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaktus jak są upały to ja daje Leonkowi 2x o 20 ml wody Mama i ja, pediatra mi kazała. Mi to akurat pasuje, mam nadzieję, że przyzwyczai się do wody i chętnie będzie ja pił później .
A u nas się okazało, że mamy trądzik noworodkowy... Najpierw myśleliśmy, że to potowki, ale lekarka powiedziała, że były by na całym ciele, a nie na twarzy. Ona stawiała na alergie po truskawkach, które zjadłam w niedzielę. Ale do dziś nie ma z żadnej poprawy, poszliśmy na kontrolę i wspólnie doszliśmy do wniosku, że to ten trądzik... Martwię się, żeby nie zostały mu bliznyayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSy a no u nas jakoś leci ale mam doła psychicznego czy dam sobie radę z dwójką dzieci
Nie fajnie z tym trądzikiem kochana mam nadzieje że szybko zejdzie i nie będzie potem żadnych śladów a Ty jak się czujesz???Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 15:04
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia myślę, że mimo wszystko łatwiej jest z 2, kiedy masz już doświadczenie po 1 niż z 1, kiedy wszystko jest nowe i myślisz, że nic nie wiesz . Na pewno dasz sobie radę! I będzie super fajnie, zobaczysz .
Ja jestem tylko trochę zmęczona dzisiejszą zarwana noca, a tak to jest ok. Tatuś miał urlop do dziś, więc przejął duuuzo obowiązków domowych i jakoś nam to idzie. A od poniedziałku my też zostajemy już samiMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ja mialam i mam gorsze dni,gorzej sie czuje...dwa dni temu bylam tak nadwrazliwa ze poplakalm sie przy puszce pomidorow;)odpadla zawleczka;)
Dzis taka napompowana jestem...zle mi z tym...dobra ponarzekalam.0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Oliwcia czuje sie dobrze trochę upaly mi doskwieraja ale nie jest najgorzej. Czasem zlapie mnie zgaga i bol pleców jak dłużej pochodze czy posiedze.
Też nie moge uwierzyc w to jak ten czas szybko leci
Kochana Twoj strach jest zrozumiały. Ale zobaczysz ze po porodzie wszystko sie ulozy i dasz sobie swietnie rade!:* jestes silna Kobietka :*ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też miałam i mam gorsze dni, więc siedzę cicho... Nie będę narzekać...
Aga, Kaktus, ja daję moim dzieciom wodę od małego. Też zaleciła mi pani pediatra. Kazała przepajać, by brzuszek odpoczął od trawienia mleka. Ja podaję nie tylko wodę, ale i herbatkę koperkową lub rumiankową. Są takie od 1 tygodnia Hippa. Dobrze też działają na kolki. Co do leżenia moich dzieci, to trzymałam na boczku jak były malusie, na brzuszku czasami, ale głównie na plecach i moje dzieci wiercą sobie główką na prawo, na lewo. Pozycja na boczku jest dobra, gdy się ulewa, dziecko się nie zakrztusi.
Aga, podeślij mi zdjęcie twarzy Leonka. Ciekawi mnie jak wygląda trądzik niemowlęcy. Moje dzieci miały zsypane buzie, ale to było uczulenie na mleko Ciekawi mnie jak to odróżnić.
Dziewczyny, co biorą zastrzyki, współczuję ogromnie!
Oliwcia, no niestety z dwójką nie jest łatwiej Też myślałam, że może to jest jak 1,5 dziecka, bo mam już doświadczenie itd. Guzik prawda! Jest jak 2,5 lub 3 dzieci! Zapierdziel prawie non stop Ale Kochana, dasz radę! -
No a ja powoli przestajw sie strwsowac bo Mikus chetnie pije piers. Wczoraj zwazylismy sie na wadze lazienkowej i wydaje sie ze mu sie przytylo.
Dziewczyny bo u Nas niebylo typowego nawalu mlecznego zdarzylo sie wam tez takie cos? Ok piersi zrobily sie troche wieksze na dzien lub dwa ale niebylo typowych objawow nawalu mlecznego.
Tez porozmawiam z pediatra o wodzie bo nieukrywam ze chce od malenkosci przyzwyczajac wlasnie do wody.
Maly tez ma co chwile gdzies na buzi pryszczyka ale zwalalam to nabpotowki bo najwiecej mial wokol pyszczka w szpitalu gdzie bylo piekielnie duszno i stawiam ze to od cycania. Teraz zdarzaja sie pojedyncze. Ale jak mozesz to wrzuc na fb zdjecie to chetnie "porownam".
Ja sie nakrecilam czyms innym bo Malemu pojawila sie plamka na brzuszku i polozna kazala to obserwowac jako naczyniak. I zajrzalam do internetu niepotrzebnie. Za tydziennidziemy do pediatry to musze o wszystko go wypytac. -
Ayka Slonko wyzal sie i wygadaj!!! Zawsze Ci troche ulzy!!! Tymbardziej jak masz zly dzien.
Oliwcia dasz rade!!! Bedzie napewno ciezko ale jak sie do Ciebie przytula to wszystko Ci zrekompensuja!!!ayka lubi tę wiadomość
-
Justa ja też ryczałam o byle pierdołe mój mąż się że mnie śmiał, co wkurzalo mnie jeszcze bardziej, ale poryczałam poryczałam i było mi lepiej .
Buma pediatra nie dała nam na to nic specjalnego. W internecie wyczytałam, że to samo przechodzi, na innym wątku też mi tak napisali. Jak nie przejdzie do końca przyszłego tygodnia to pójdę do dermatologa. Cieszę sie tylko, że podobno go to nie swędzi .
Ayka pisz do nas, jak nie będziemy mogły pomoc to chociaż wysłuchamy . Wysłałam Ci zdjęcia. Kaktus Tobie też zaraz wyślę.ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ayka myślałam że mnie pocieszysz buuuuu a tyś mnie jeszcze bardziej zdołowała ale dziękuje ci za szczerość wiem że kolorowo nie będzie ale cóż trzeba dać radę
Pisz co tam u Ciebie mordko może chociaż samo wygadanie się Ci kapkę ulży
Buma Dziękuje Ci bardzo za miłe słowa Każda z Nas jest silną kobietą Ty też
Kaktus ciesz się ze nie miałaś tego nawału mlecznego bo ja przez to przeszłam plus przez zapalenie piersi i wyłam z bólu 40 stopni gorączki i drgawki makabra
Mordki a co myślicie o przydatności Kokonów Niemowlęcych ???? nie planowałam go kupować nawet nie rozważałam tego ale ...... najarałam się na jednego jak nastolatka i okrutnie mnie korci żeby go kupić co myślicie o praktyczności tego cuda ???(wreszcie odczuwam radość z ciąży chce kupować przeglądać akcesoria dla córci a wcześniej jakoś mi to dosłownie wisiało )
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Justa placz przynajmniej niespuchniesz ja tez plakalam nie raz. Raz rano sie obudzilam i zaczelam plakac przeplakalam teoche czasu a potem sie zastanawialam czemu wlasciwie plakalam a chodzilo o to ze niewiem czy sobie poradze ze bede zla mama i wogole o zywota.
Oliwcia ja kokon chce robic mojego rogala. Narazie zawinelismy go w lozeczku bo Mikus widac ze nielubi duzych przestrzeni. Aleto ponoc normalne u wczesniakow. -
Kurcze ale naprodukowalyscie dzis a ja dopiero mam czas zeby zajrzec. Jezeli chodzi o pranie to moge przyjac ttiszku od was bo ja akurat uwielbiam prasowanie.
Co do mojego dzisiejszego samopoczucia to super w nocy przeszly moje ekscesy po goferku.....
AYKA narzekaj tu do nas ile wlezie poczytamy, pocieszymy i bedzie lepiej kochana. Ty i tak swietnie dajesz sobie rade z dziecmi przy twoin zdrowotnym pechu wiec jestes u mnie na pierwszym miejscu i dla swoich dzieci na pewno tez. Mama na medal;-)ayka lubi tę wiadomość
-
Justa hormony buzuja i niestety czasami wydaje sie nam ze zachowujemy sie irracjonalnie ale ten placz, krzyk jest dla nas lepszy niz trzymanie tego w sobie. Lepiej sie wyzalic, wyplakac i wykrzyczec. Ja czesto jestem strasznie nerwowa. Az kipi mi z uszu jak to mowi moj maz....
-
Ha, widzę, że z tym płakaniem nie jestem sama Ostatnio rozpłakałam się nad... kocią kuwetą. Serio, serio
Aktualnie przeżywam jednak stan euforii, zaczynam cieszyć się tą ciążą i jakoś rzadziej nachodzą mnie czarne myśli. Jak widzę mamusie z wózkami na spacerach, to myślę sobie, że niedługo też do nich dołączę.
Chociaż sama nie wiem jak sobie poradzę - kompletnie zielona w temacie, mąż całymi dniami w pracy, mama daleko...
Ale wiem jedno - pragnę dziecka najbardziej na świecie.
Oliwcia, ty dasz radę. Pomyśl sobie, że jak nie ty to kto?0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
-
Aga wspolczuje tradziku u malego. Oby szybko przeszlo.
Jezeli chodzi o mnie to calkiem ok. Malemu chyba sluzy pobyt nad morzem. Dzis lezac na plazy tak szalal w brzuszku ze az musialam wstac i pochodzic bo chyba by wyskoczyl. Nozki zamoczylismy w wodzie ale dla mnie zimna a moj mlody wnet prawie sie wykapal drugi dzien z rzedu..... -
A co do watku o prezentach dla tatusiow to Antos kupil tatusiowi muszle z napisem dla najlepszego taty i dodatkowo jak bylismy na zakupach rano to pierwsze co musielismy kupic to dobre piwko tatusiowi bo lubi i wieczorkiem wracajac z plazy tez wiec mysle ze tatus zadowolony wiedzac jakim jest smakoszem piwa...
-
Aga, Kaktus ja niestety nie pomogę żadną radą, bo jako początkująca jestem jeszcze totalnie zielona w temacie i muszę się jeszcze duużo podszkolić.
Jak czytam Wasze posty, to mam wrażenie, że do tej pory żyłam na jakiejś różowej chmurce, praktycznie bez żadnych zmartwień i problemów.
Aga - mam nadzieję, że trądzik szybko zejdzie.
Kaktus - nie czytaj internetów. tam zawsze znajdziesz najgorszą diagnozę. Poczekaj na opinię lekarza.
Antonówka - nie ma to jak gang mamusiek