X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam przypadku żeby po zastrzyku pokazywała mi się krew na ubraniu czy też sie sączyła jak to napisałaś Justa ja zawsze po zastrzyku przytrzymuje palcem miejsce wkucia przez chwile na oko ok minutki wtedy ladnie sie zamykaja wszystkie naczynka niema krwiakow siniakow i w ogóle a jedyny ślad jaki !i zostaje po wkuciu to malutka czerwona plamka zdarza mi się tak (z 4/5 razy ) że po wyjęciu igły leje się krew ale to tylko chwile przytrzymuje i jest wszystko ok .
    Dodam że z tym przytrzymywaniem to poradziła mi położna i pielegniarka w przychodni u mojego giną

AgaSy zniknie zniknie spokojnie siniaki ci się porobily bo albo źle bym zrobiony zastrzyk albo właśnie nie przytrzymałas paluchem po wyjęciu igły ok 2/3 tygodni w najgorszych polotach i nie bedzie śladu po zastrzykach :-)

A tak wygląda mój brzuch po zastrzykach kuje sie od 18 stycznia
    Uwaga zdjęcie robione o 11 w nocy proszę się nie przerazić ledwie żem dała radę zrobić tą fote brzucho mi przeszkadza :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a781124e7eb6.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 23:15

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buma Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) wracam do Was! Udało mi się w końcu napisać pracę mgr i została tylko obrona za miesiąc...
    Mam nadzieję że teraz bede miała troche więcej czaau i że szybko Was nadrobie bo naprodukowalyscie tych stron

0202oliwcia, Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta :) trzymajcie kciuki ;)

Asiek2108, AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ja dostawałam clexane w szpitalu i potem 8 dni po mąż mnie kłuł i mam teraz takie paskudne siniaki, mam nadzieję, że to zniknie?

Dziewczyny w jakich pozycjach śpią/spaly Wasze noworodki? Mojego Leonka położne w szpitalu cały czas odkładaly na bok i ja byłam przekonana, że tak trzeba, więc tak też układałam w domu. Ale dziś zasnął mi najpierw w lezaczku/kolysce, a potem w wózku na wznak i w obu przypadkach przespal tak ponad 3h i jaki był zły jak wybudzalam go na kąpiel :O. Jaka pozycja jest dla dzidziusia najbezpieczniejsza?

Zejdą ;) Sama robilam 7 dni po wyjściu ze szpitala i już ich nie widać.

Moja Mała śpi na plecach bez poduszki, z głową odwróconą albo w lewo albo w prawo ;) Czasem na drzemce w ciągu dnia śpi na boku, ale i tak się turla na plecy :D

Oublier nie miałam takiej sytuacji, żeby krwawiło kilka godzin po zastrzyku, więc nie pomogę :(

Buma trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 09:17

buma, ayka lubią tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buba kciuki trzymam o której wizyta ??? oczywiście czekamy na raport <3

jak wam mija dzionek Mordki ??? Ja się nudzę znowu

buma lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musza zjesc siniaki bo mam tak brzydki brzuch ze szok;)
    No ja tez trzymam...a po jakims czasie saczy sie...moze u mnie wplywa to ze mam zrosty bo 4miesiace wczesniej tez bralam clexane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 13:35

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam zdj dziecka kolezanki.ktora wyszla z szpitala dzis i juz nie.moge doczekac sie wrzesnia!!!##

AgaSY, Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma super ze udalo ci sie napisac ta prace to teraz aktywnie tu z nami spedzaj czas. Trzymam kciuki za wizyte:-)

buma lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zastrzykow to nie pomoge bo ich nie biore ale za to zauwazylam u siebie ze jak zle wkuje sie insulina to tez mi sie kropka kwii pojawia na ramieniu.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia a ty sie nudz i nie marudz z twoim problemem z rwa i barkiem czasami warto odpoczac.
    U nas spoko wszystko. Pogoda dopisuje. Wczoraj mega slonecznie(i przy tym ostre problemy z utrzymaniem cukrow ciagle spadaly ze az gofra musialam zjesc bo bym do pokoju nie doszla) ale silny i zimny wiatr. Dzis za to troszke chmurek troszke slonca i z cukrami lepiej. Moczenie nog zaliczone....

0202oliwcia lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moj synus spal czesto na boczku albo wlasnie na pleckach i glowka w prawo albo w lewo. Choc pozycje na brzuszku tez czasami wykorzystaliśmy.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka Rwa odpuściła od niedzieli odpukać (puk puk puk) , z barkiem też lajcik jest mega wczoraj po południu poszalałam z porządkami i wieczorem musiałam brać nospę bo brzucho mega bolał (dodam że żadnych okien nie myłam i podług nie szorowałam ) :-)

Buma jak po wizycie ???? trzymasz nas w napięciu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 17:37

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • buma Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę ;) upały źle chyba na mnie wpływają bo po powrocie do domu padlam...
    Po wizycie super :) z Małym wszystko ok, straszny wiercipięta z niego :) ochoczo pokazywał dziś co ma między nóżkami:D poza tym przytyłam już w sumie 10kg.. A przez ostatni miesiąc aż 5 kg... :P

0202oliwcia, Asiek2108, AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia Ty odpoczywaj póki możesz ;)

p19uskjopp0zufrx.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Już piszę ;) upały źle chyba na mnie wpływają bo po powrocie do domu padlam...
    Po wizycie super :) z Małym wszystko ok, straszny wiercipięta z niego :) ochoczo pokazywał dziś co ma między nóżkami:D poza tym przytyłam już w sumie 10kg.. A przez ostatni miesiąc aż 5 kg... :P
    No i super słonko a powiedz mi ile waży twój kawaler ???
    Co do wagi to ja mam 3/4 na plusie

buma lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • buma Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem... Gin nie zmierzyła, a ja byłam tak zakrecona że widzę Małego że nie zapytałam... :( pokapowalam sie dopiero jak wracałam :(

p19uskjopp0zufrx.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia znowu cie ponioslo.... to ko hana ze jestem na urlopie nie oznacza ze tu nie zajrze. Dostaniesz po dupie zobaczysz. Mialas odpoczywać a ciebie nosi widze.... Normalnie wsiade w samochod i kiedyś przyjade.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma najwazniejsze ze wszystko ok. Powinnas miec wage podana na wydruku z usg. Przejrzyj sobie

buma lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma, gratulacje :-) Magisterka to najprzyjemniejszy egzamin w życiu, więc wszystko będzie dobrze. Gratuluję malucha <3

Oliwcia, normalnie przez kolano trzeba Cię przełożyć! Nie forsuj się, masz zakaz szaleństw.

Antonówka, zazdroszczę urlopu :-) Korzystaj ile wlezie :-)

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Dziś trochę dziwnie pobolewał mnie brzuch i trochę w dole pleców, jak przed okresem. Pobolało chwile i przeszło. Ale nie było żadnych plamień ani nic - czysto. co to może znaczyć?

buma lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wiem ze kazdy bol bedzie cie martwil ale czasami tak juz jest ze zaboli nas w roznych miejscach. Tymbardziej teraz kiedy macicia jest jeszcze nisko. Zrobil sie pewnie jakis ucisk. Kochana zawsze jak bedziesz miala jakies watpliwosci i gdyby cie to martwilo to mozesz zadzwonić do lekarza albo jechac na izbe o tym pamietaj. Uwazam ze wszystko jest ok.

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ