X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie się zastanawialsm, skąd Ty to wszystko wiesz Kochana?

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co my bysmy bez Ayki zrobily...

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak Leos dzis?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Asiek no powiem Ci ze wzglednie tak mój mez wczoraj w nocy przez SMS pytał się kiedy znaczne z nim normalnie rozmawiać to mu wbiłam szpile że jak mi nerwa na niego przejdzie ❤❤
    A jak tam u Ciebie jak twój misiulek no i Jak ty się ogólnie czujesz ??

Kochana wszystko dobrze (odpukać ) :) Czuję się dobrze, tzn fizycznie, bo psychicznie czasem sobie popłakuję, a to, że zła mama ze mnie, bo nie mam czasu dla dwójki i w ogóle ;) Dobrze, że zaczyna się sezon urlopowy, to mąż będzie częściej w domu a i ktoś czasem przyjedzie. Mała dobrze, rośnie i uznaje zasadę najpierw masa, potem masa :D

Ściskam Was Dziewczyny :*Nie zawsze wszystkim odpiszę, ale zaglądam codziennie i czytam :*

ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście kochane :-* Jestem na bieżąco z moimi Szkrabami, sama też przez to wszystko przechodzę :-D Wiele rozmawiam z innymi dziewczynami, rodziną, mam stały kontakt z lekarzami, dietetykami, fizjoterapeutami, pedagogami, ale przede wszystkim wiele nauczyła mnie siostra :-) Wiele też lat pracowałam z dziećmi :-) Wychodzę z założenia, że trzeba pytać innych i dopasowywać do swojej sytuacji i dziecka :-)

AgaSY, 0202oliwcia, Asiek2108, 1kaktus lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Aga a jak Leos dzis?
    Możliwe, że to ten skok tak jak Ayka mówi... Cały czas cyc, marudzenie, spać nie chce... Jedynym ratunkiem jest popołudniowy spacer, jak się ulula w wózku to śpi jak zabity :-).

Asiek, a myślałam, że tylko ja tak mam, że muszę sobie popłakać :-P.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek jaka zla mama jestes a kopnac cie w ryleczek. Ja tu nie chce takich rzeczy czytac. Jestes najwspanialsza mama i tak ma byc w twojej glowie a jak ci sie znowu zachce myśleć inaczej to pisz istawimy cie do pionu. To normalne ze poczatki z dwojka dzieci sa ciezkie ale wiem ze swietnie fajesz sobie rade!!!!!
    Sloneczko nie musisz odpowiadac na kazdy post od nas wiemy ze jestes z nami calym sercem:-* :-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga następną ustawic do pionu? Kochane jestescie swietnymi mamami. Jezeli juz chcecie slpnca plakac to placzcie ze szczescia;-):-)

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Asiek, jesteście Supermamy! Gorsze chwile ma każda z nas. Mi właśnie Synek nalał na łóżko w trakcie zmiany pieluchy, wszystko do wymiany, mało się nie poryczałam ;-)

Dziewczyny pamiętajcie, że Internet nie załatwia sprawy, my tu się nie widzimy, nie jesteśmy w stanie przez szybkę określić, co się dzieje. Jak coś Was niepokoi, to do lekarza.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrocilam z większych zakupów spożywka itp miało byc bułeczki masełko coś na kanapki bo nygus ze mnie i lodówka świeciła pustkami drobne zakupy a prawie 200 zł mniej .... Padam na cycki jeszcze lecę zaraz na ryneczek po truskawki bo sie kończą a chciałam jeszcze w słoiczki włożyć , pot po cyckach leci :-) nadrobie Was później i widze ze co nie którym to tu sie mega opieprz szykuje ale to potem Buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 13:33

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskie truskawki, ale bym sobie zjadła, buuu... Ostatnio mój mąż kupił całą paletę truskawek w polskiej hurtowni, przyleciał przeszczęśliwy, ja patrzę, a to te hiszpańskie paskudztwa dmuchane, bleeee. Nawet nie można z tego kompotu ugotować.

Ciekawa, jak USG Synka?

Ja dziś zasypiam na stojąco...

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam się czują pozostałe Ciężarówki? Justa, Buma, Mraugosia, Oublier?

Kiedy macie kolejne badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:12

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z innej beczki. Byłam dziś na badaniach i TSH wyszło mi 2,800 µIU/ml, a norma w I trymestrze to 0,01-2,32 uIU/ml. Miała tak któraś? Co to znaczy? Dodam, że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.

x8qc98p.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wrote:
    Dziewczyny, ja z innej beczki. Byłam dziś na badaniach i TSH wyszło mi 2,800 µIU/ml, a norma w I trymestrze to 0,01-2,32 uIU/ml. Miała tak któraś? Co to znaczy? Dodam, że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.
    Zapisz się do endokrynologa, trosze za wysokie TSH, pamiętaj ze masz w ciąży pierwszeństwo w kolejce:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam sil na forum, przepraszam...
    Dziś maź maluje pokój :P
    Ale jeszcze listwy przypodłogowe w całym domu musi ktoś nam zrobić i tapetę położyć. Jutro pojedziemy zobaczyć wozki i dowiedzieć się jak z ich odstępnością bo straszą mnie znajome ze czekają po 8 tyg! jeśli to prawda to jak zamówię w przyszłym tyg to dostane go w 37tc!
    Poza tym zaraz lecę na szkole rodzenia a tak mi się ruszać nie chce:/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, no czasem się czeka do 8 tygodni za wózkiem :-) Ja czekałam 6 tygodni, przyszedł jak już leżałam w szpitalu z Małą :-D Ale nie martw się, jakby co, na początku starczy fotelik samochodowy, a na wózek w ostateczności zawsze można chwilę poczekać. Miłego zakupowego szaleństwa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wrote:

Odpisałam Ci w innym wątku, ale skopiuję :D

Mraugosia,ja nie miałam problemów z tarczycą,a w ciąży skoczyło mi do 2,61 i dostałam od lekarza euthyrox na zbicie tsh i brałam je do końca ciąży. Na Twoim miejscu bym to skonsultowała dla świętego spokoju :*

Dzięki Dziewczyny, czasem kop tudzież patelnia się przyda :):* A z tym płaczem to chyba muszę po prostu jakąś normę wyrobić :P

My dziś po wizycie u pediatry, Mała waży 4800 g :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 17:59

Mraugosia, 0202oliwcia, ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Możliwe, że to ten skok tak jak Ayka mówi... Cały czas cyc, marudzenie, spać nie chce... Jedynym ratunkiem jest popołudniowy spacer, jak się ulula w wózku to śpi jak zabity :-).

Asiek, a myślałam, że tylko ja tak mam, że muszę sobie popłakać :-P.

Az sie tego boje a 3 tydz za chwile skonczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 19:53

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, dasz radę :-) U wcześniaków odrobinę później się to pojawia.

Asiek, wow! 4800 g! Ale masz dorodną Kluseczkę! Pięknie skarmiasz Córeczkę :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja mam wrazenìe jakby Mikolaj wce niebyl wczesniakiem. Od wczoraj np zeiedza lozeczko w czasie snu. :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ