X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie się zastanawialsm, skąd Ty to wszystko wiesz Kochana?

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co my bysmy bez Ayki zrobily...

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak Leos dzis?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Asiek no powiem Ci ze wzglednie tak mój mez wczoraj w nocy przez SMS pytał się kiedy znaczne z nim normalnie rozmawiać to mu wbiłam szpile że jak mi nerwa na niego przejdzie ❤❤
    A jak tam u Ciebie jak twój misiulek no i Jak ty się ogólnie czujesz ??

Kochana wszystko dobrze (odpukać ) :) Czuję się dobrze, tzn fizycznie, bo psychicznie czasem sobie popłakuję, a to, że zła mama ze mnie, bo nie mam czasu dla dwójki i w ogóle ;) Dobrze, że zaczyna się sezon urlopowy, to mąż będzie częściej w domu a i ktoś czasem przyjedzie. Mała dobrze, rośnie i uznaje zasadę najpierw masa, potem masa :D

Ściskam Was Dziewczyny :*Nie zawsze wszystkim odpiszę, ale zaglądam codziennie i czytam :*

ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście kochane :-* Jestem na bieżąco z moimi Szkrabami, sama też przez to wszystko przechodzę :-D Wiele rozmawiam z innymi dziewczynami, rodziną, mam stały kontakt z lekarzami, dietetykami, fizjoterapeutami, pedagogami, ale przede wszystkim wiele nauczyła mnie siostra :-) Wiele też lat pracowałam z dziećmi :-) Wychodzę z założenia, że trzeba pytać innych i dopasowywać do swojej sytuacji i dziecka :-)

AgaSY, 0202oliwcia, Asiek2108, 1kaktus lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Aga a jak Leos dzis?
    Możliwe, że to ten skok tak jak Ayka mówi... Cały czas cyc, marudzenie, spać nie chce... Jedynym ratunkiem jest popołudniowy spacer, jak się ulula w wózku to śpi jak zabity :-).

Asiek, a myślałam, że tylko ja tak mam, że muszę sobie popłakać :-P.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek jaka zla mama jestes a kopnac cie w ryleczek. Ja tu nie chce takich rzeczy czytac. Jestes najwspanialsza mama i tak ma byc w twojej glowie a jak ci sie znowu zachce myśleć inaczej to pisz istawimy cie do pionu. To normalne ze poczatki z dwojka dzieci sa ciezkie ale wiem ze swietnie fajesz sobie rade!!!!!
    Sloneczko nie musisz odpowiadac na kazdy post od nas wiemy ze jestes z nami calym sercem:-* :-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga następną ustawic do pionu? Kochane jestescie swietnymi mamami. Jezeli juz chcecie slpnca plakac to placzcie ze szczescia;-):-)

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Asiek, jesteście Supermamy! Gorsze chwile ma każda z nas. Mi właśnie Synek nalał na łóżko w trakcie zmiany pieluchy, wszystko do wymiany, mało się nie poryczałam ;-)

Dziewczyny pamiętajcie, że Internet nie załatwia sprawy, my tu się nie widzimy, nie jesteśmy w stanie przez szybkę określić, co się dzieje. Jak coś Was niepokoi, to do lekarza.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrocilam z większych zakupów spożywka itp miało byc bułeczki masełko coś na kanapki bo nygus ze mnie i lodówka świeciła pustkami drobne zakupy a prawie 200 zł mniej .... Padam na cycki jeszcze lecę zaraz na ryneczek po truskawki bo sie kończą a chciałam jeszcze w słoiczki włożyć , pot po cyckach leci :-) nadrobie Was później i widze ze co nie którym to tu sie mega opieprz szykuje ale to potem Buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 13:33

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskie truskawki, ale bym sobie zjadła, buuu... Ostatnio mój mąż kupił całą paletę truskawek w polskiej hurtowni, przyleciał przeszczęśliwy, ja patrzę, a to te hiszpańskie paskudztwa dmuchane, bleeee. Nawet nie można z tego kompotu ugotować.

Ciekawa, jak USG Synka?

Ja dziś zasypiam na stojąco...

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam się czują pozostałe Ciężarówki? Justa, Buma, Mraugosia, Oublier?

Kiedy macie kolejne badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:12

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z innej beczki. Byłam dziś na badaniach i TSH wyszło mi 2,800 µIU/ml, a norma w I trymestrze to 0,01-2,32 uIU/ml. Miała tak któraś? Co to znaczy? Dodam, że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.

x8qc98p.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wrote:
    Dziewczyny, ja z innej beczki. Byłam dziś na badaniach i TSH wyszło mi 2,800 µIU/ml, a norma w I trymestrze to 0,01-2,32 uIU/ml. Miała tak któraś? Co to znaczy? Dodam, że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.
    Zapisz się do endokrynologa, trosze za wysokie TSH, pamiętaj ze masz w ciąży pierwszeństwo w kolejce:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam sil na forum, przepraszam...
    Dziś maź maluje pokój :P
    Ale jeszcze listwy przypodłogowe w całym domu musi ktoś nam zrobić i tapetę położyć. Jutro pojedziemy zobaczyć wozki i dowiedzieć się jak z ich odstępnością bo straszą mnie znajome ze czekają po 8 tyg! jeśli to prawda to jak zamówię w przyszłym tyg to dostane go w 37tc!
    Poza tym zaraz lecę na szkole rodzenia a tak mi się ruszać nie chce:/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, no czasem się czeka do 8 tygodni za wózkiem :-) Ja czekałam 6 tygodni, przyszedł jak już leżałam w szpitalu z Małą :-D Ale nie martw się, jakby co, na początku starczy fotelik samochodowy, a na wózek w ostateczności zawsze można chwilę poczekać. Miłego zakupowego szaleństwa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia wrote:

Odpisałam Ci w innym wątku, ale skopiuję :D

Mraugosia,ja nie miałam problemów z tarczycą,a w ciąży skoczyło mi do 2,61 i dostałam od lekarza euthyrox na zbicie tsh i brałam je do końca ciąży. Na Twoim miejscu bym to skonsultowała dla świętego spokoju :*

Dzięki Dziewczyny, czasem kop tudzież patelnia się przyda :):* A z tym płaczem to chyba muszę po prostu jakąś normę wyrobić :P

My dziś po wizycie u pediatry, Mała waży 4800 g :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 17:59

Mraugosia, 0202oliwcia, ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Możliwe, że to ten skok tak jak Ayka mówi... Cały czas cyc, marudzenie, spać nie chce... Jedynym ratunkiem jest popołudniowy spacer, jak się ulula w wózku to śpi jak zabity :-).

Asiek, a myślałam, że tylko ja tak mam, że muszę sobie popłakać :-P.

Az sie tego boje a 3 tydz za chwile skonczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 19:53

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, dasz radę :-) U wcześniaków odrobinę później się to pojawia.

Asiek, wow! 4800 g! Ale masz dorodną Kluseczkę! Pięknie skarmiasz Córeczkę :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja mam wrazenìe jakby Mikolaj wce niebyl wczesniakiem. Od wczoraj np zeiedza lozeczko w czasie snu. :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ