kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane jesteśmy po usg. Na szczęście wszystko w porządku mozg ok pozostaje narządy również tylko wyszedł jeszcze drozny owtor owalny w serduszku ale zdaniem lekarza powinien do dwóch lat sie zrosnąć. Obwód glowki dalej 35,5 oby rosła ale skoro z mózgiem ok to powinna...
Wczoraj u maluszka zauwazylam na oczku przezroczysta jakby soczewkę a dzisiaj juz jej nie ma. Czy któraś z was miała taki przypadek?Asiek2108, Justa87, 0202oliwcia, ayka, buma lubią tę wiadomość
-
Justa ja nie mam, Leo śpi całkiem na płasko . A przy okazji, nie ma szans na wyspanie się przy tym urwisie. Nie śpi oczywiście od 5.30 tak jak tata wychodzi do pracy (ciekawostka: w brzuszku też się tak budzil). Codziennie mam nadzieję, że później jeszcze dospimy ale odlozony do łóżeczka budzi się po pół h. Śpi w salonie tylko i wyłącznie na brzuszku. Fajnie dla jelit, ale ja już się wtedy nie zdrzemne. Taka sytuacja trwa od poniedziałku, jak tata wrócil do pracy... Może nie czuje się przez to bezpiecznie i dlatego cały czas tak na mnie wisi?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ayka ja ostatnio kiepsko się czuję ale zwalam to ba upały... Nie mam czym oddychać i ogólnie nic mi się nie chce...
Justa my też rozgladalismy się za wózkiem i na ten który chcemy rzeczywiście czeka się 8 tygodni.
Mraugosia ja mam problemy z tarczyca. Moja endokrynolog twierdzi że w ciąży tsh powinno wynosić poniżej 2. Idz do lekarza, przepisze Ci pewnie eutyrox albo jakis inny lek i bedziesz sobie nim zbijala poziom wazne też żeby kontrolowac tsh co miesiąc -
Aga dzieci juz tak maja ze jak budzily sie w brzuchu o tych samych porach to pozniej juz tez tak jest przynajmniej moj Antos tak mial i maly w brzuchu tez ma swoje godziny. To kladz malego w salonie a ty na kanape i chwila drzemki. Leos pewnie chce wyczuc na ile moze sobie pozwolic jak jest z mama sam... w weekend moze uda ci sie odbic spanie moze maz chwile sie nim zajmie;-)
AgaSY, ayka lubią tę wiadomość
-
Buma mi pogoda tez nie sluzy ale taka ze jest slonce tylko jak jest ciagla zmiana. Wczoraja caly dzien zle sie czulam bo rano bylo slonce pozniej chmury a pozniej slonce a.wieczorem burza. I wez nie umieraj w taka pogode. Niech sie zdecyduje w koncu to lato....
buma lubi tę wiadomość
-
Laski dzis zajrze dopiero wieczorem. Zaraz przyjezdza moja przyjaciolka z pracy zebym jej wloski zrobila a pozniej bedziemy mieli gosci bo moj M ma dzis imieniny i rodzice przyjdą wiec posiedzimy troszku pewnie. Trzymajcie sie sloneczka kochane. Milego dnia wam zycze i dobrego samopoczucia
buma lubi tę wiadomość
-
Mam podwyższone proby watrobowe,miesiac temu byly ok. Alat 67a norma do 40aspat46 norma40'.ktoras tez tak miala pamietam?tylko zeby nie przyplatala sie chokestalestaza:(Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Mikolaj dzisiaj od rana co 1,5 h chce jesc. Je po kilka minut i odpada.
Az sie zmiartwilam bo zmienily sie tez kupki na bardziej sluzowe i luzne. I spanikowalam i zadzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Jakby bylo ponad 12 na dobe to dzwonic. Ale powodem moze byc to ze czesciej chce jesc.
Aga czy jak Leo tak wisi na Tobie to tez czesciej pojawiaja sie kupki? -
Justa ja mialam fosfataze podwyzszona, te wyniki co.Ty miala chyba Ciekawa podwyzszone.
Spokojnie. Moze zadzwon do swojego gina i skonsultuj sie. Bo niepamietam ale moze sa inne normy w ciazy (tak bylo z fosfataza wlasnie.
A jaki masz wynik bilirubiny? -
1kaktus wrote:Mikolaj dzisiaj od rana co 1,5 h chce jesc. Je po kilka minut i odpada.
Az sie zmiartwilam bo zmienily sie tez kupki na bardziej sluzowe i luzne. I spanikowalam i zadzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Jakby bylo ponad 12 na dobe to dzwonic. Ale powodem moze byc to ze czesciej chce jesc.
Aga czy jak Leo tak wisi na Tobie to tez czesciej pojawiaja sie kupki?ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyJusta, moje dzieci śpią na płasko, ale klin zaproponowała mi ostatnio pani pediatra, bo mój Synek ma refluks Dopóki nie ma takiej potrzeby, to tego może nie kupuj. Pediatra powiedziała mi też, że zamiast tej poduszki, której nie chcę stosować, mogę podłożyć książki pod nogi łóżeczka od strony głowy lub mogę ułożyć zrolowane pieluszki czy kocyk pod materac. No i chyba to zrobię, bo mój Synek cały się zalewa, nawet po odbekaniu, czasem 2 godziny po jedzeniu, aż idzie fontanna
Wyższy AspAT miała chyba Ciekawa i nie wskazywało to na cholestazę. Miała się kontrolować, zwłaszcza swędzenie skóry, z tego co pamiętam. Musisz na razie czekać i ponowić za jakiś czas badania. No i pogadaj z lekarzem. Kiedy masz wizytę? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBuma, współczuję upałów i złego samopoczucia. U mnie pogoda nie jest ciekawa, pochmurne niebo, ulewy, wieczorami chłodno, aż myślałam o włączeniu grzania Skwaru nie lubię, a jeszcze w ciąży, ciężko. Odpoczywaj ile się da i się nawadniaj
Aga, dzieciaczki przenoszą po narodzinach swoje zwyczaje brzuszkowe Bardzo często dokładnie prowadzą ten sam tryb i aktywność. Trzeba je powoli przestawiać na swój rytm dnia i nocy, ale to trwa tak do 3 miesięcy. Spokojnie, jeszcze masz czas Możliwe, że Mały odreagowuje pójście Pana Taty do pracy. Dzieci wychwytują każdą zmianę i też Twój nastrój. Powoli możesz wprowadzać swoje zasady i za każdym razem rób to w ten sam sposób. Konsekwencja i rutyna działają cuda Uściskaj Bączka ode mnie!AgaSY, buma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciekawa87 wrote:Kochane jesteśmy po usg. Na szczęście wszystko w porządku mozg ok pozostaje narządy również tylko wyszedł jeszcze drozny owtor owalny w serduszku ale zdaniem lekarza powinien do dwóch lat sie zrosnąć. Obwód glowki dalej 35,5 oby rosła ale skoro z mózgiem ok to powinna...
Wczoraj u maluszka zauwazylam na oczku przezroczysta jakby soczewkę a dzisiaj juz jej nie ma. Czy któraś z was miała taki przypadek?
Z oczkiem nie wiem, nie widziałam. Może oczko zaszło jakąś wydzieliną? Czy to to samo oczko, które nie łzawiło wcześniej? Może udaj się do okulisty dziecięcego?ciekawa87 lubi tę wiadomość