X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteśmy po usg. Na szczęście wszystko w porządku mozg ok pozostaje narządy również tylko wyszedł jeszcze drozny owtor owalny w serduszku ale zdaniem lekarza powinien do dwóch lat sie zrosnąć. Obwód glowki dalej 35,5 oby rosła ale skoro z mózgiem ok to powinna...
    Wczoraj u maluszka zauwazylam na oczku przezroczysta jakby soczewkę a dzisiaj juz jej nie ma. Czy któraś z was miała taki przypadek?

Asiek2108, Justa87, 0202oliwcia, ayka, buma lubią tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super ze Mikus nadrobil wszystko. Duzy i silny chlopiec z niego:-);-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa super ze wszystko dobrze. Slonce z oczkiem nie pomoge bo nigdy czegos takiego nie widzialamm

ciekawa87 lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ale Maryska rosnie w sule. Swietnie oby tak dalej:-):-*

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie o klinie pod materac?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja nie mam, Leo śpi całkiem na płasko :-). A przy okazji, nie ma szans na wyspanie się przy tym urwisie. Nie śpi oczywiście od 5.30 tak jak tata wychodzi do pracy (ciekawostka: w brzuszku też się tak budzil). Codziennie mam nadzieję, że później jeszcze dospimy ale odlozony do łóżeczka budzi się po pół h. Śpi w salonie tylko i wyłącznie na brzuszku. Fajnie dla jelit, ale ja już się wtedy nie zdrzemne. Taka sytuacja trwa od poniedziałku, jak tata wrócil do pracy... Może nie czuje się przez to bezpiecznie i dlatego cały czas tak na mnie wisi?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • buma Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja ostatnio kiepsko się czuję ale zwalam to ba upały... Nie mam czym oddychać i ogólnie nic mi się nie chce...

Justa my też rozgladalismy się za wózkiem i na ten który chcemy rzeczywiście czeka się 8 tygodni.

Mraugosia ja mam problemy z tarczyca. Moja endokrynolog twierdzi że w ciąży tsh powinno wynosić poniżej 2. Idz do lekarza, przepisze Ci pewnie eutyrox albo jakis inny lek i bedziesz sobie nim zbijala poziom ;) wazne też żeby kontrolowac tsh co miesiąc :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieci juz tak maja ze jak budzily sie w brzuchu o tych samych porach to pozniej juz tez tak jest przynajmniej moj Antos tak mial i maly w brzuchu tez ma swoje godziny. To kladz malego w salonie a ty na kanape i chwila drzemki. Leos pewnie chce wyczuc na ile moze sobie pozwolic jak jest z mama sam... w weekend moze uda ci sie odbic spanie moze maz chwile sie nim zajmie;-):-)

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma mi pogoda tez nie sluzy ale taka ze jest slonce tylko jak jest ciagla zmiana. Wczoraja caly dzien zle sie czulam bo rano bylo slonce pozniej chmury a pozniej slonce a.wieczorem burza. I wez nie umieraj w taka pogode. Niech sie zdecyduje w koncu to lato....

buma lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dzis zajrze dopiero wieczorem. Zaraz przyjezdza moja przyjaciolka z pracy zebym jej wloski zrobila a pozniej bedziemy mieli gosci bo moj M ma dzis imieniny i rodzice przyjdą wiec posiedzimy troszku pewnie. Trzymajcie sie sloneczka kochane. Milego dnia wam zycze i dobrego samopoczucia

buma lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka dobrej zabawy :)

Ayka jesteś skarbnicą wiedzy :)

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi w którym tygodniu najlepiej zrobić usg 3 trymestru?

p19uskjopp0zufrx.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podwyższone proby watrobowe,miesiac temu byly ok. Alat 67a norma do 40aspat46 norma40'.ktoras tez tak miala pamietam?tylko zeby nie przyplatala sie chokestalestaza:(

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolaj dzisiaj od rana co 1,5 h chce jesc. Je po kilka minut i odpada.

Az sie zmiartwilam bo zmienily sie tez kupki na bardziej sluzowe i luzne. I spanikowalam i zadzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Jakby bylo ponad 12 na dobe to dzwonic. Ale powodem moze byc to ze czesciej chce jesc.

Aga czy jak Leo tak wisi na Tobie to tez czesciej pojawiaja sie kupki?

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mialam fosfataze podwyzszona, te wyniki co.Ty miala chyba Ciekawa podwyzszone.

Spokojnie. Moze zadzwon do swojego gina i skonsultuj sie. Bo niepamietam ale moze sa inne normy w ciazy (tak bylo z fosfataza wlasnie.

A jaki masz wynik bilirubiny?

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Mikolaj dzisiaj od rana co 1,5 h chce jesc. Je po kilka minut i odpada.

Az sie zmiartwilam bo zmienily sie tez kupki na bardziej sluzowe i luzne. I spanikowalam i zadzwonilam do poloznej. Kazala obserwowac. Jakby bylo ponad 12 na dobe to dzwonic. Ale powodem moze byc to ze czesciej chce jesc.

Aga czy jak Leo tak wisi na Tobie to tez czesciej pojawiaja sie kupki?
    W tamtym tygodniu kupy były praktycznie co karmienie... W tym tygodniu podaje mu już kropelki na kolki i kupy są rzadziej, za to więcej baczkow. Ale póki wyglądają jak lekko ścieta jajecznica to jest ok :-).

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, moje dzieci śpią na płasko, ale klin zaproponowała mi ostatnio pani pediatra, bo mój Synek ma refluks :-/ Dopóki nie ma takiej potrzeby, to tego może nie kupuj. Pediatra powiedziała mi też, że zamiast tej poduszki, której nie chcę stosować, mogę podłożyć książki pod nogi łóżeczka od strony głowy lub mogę ułożyć zrolowane pieluszki czy kocyk pod materac. No i chyba to zrobię, bo mój Synek cały się zalewa, nawet po odbekaniu, czasem 2 godziny po jedzeniu, aż idzie fontanna :-/
    Wyższy AspAT miała chyba Ciekawa i nie wskazywało to na cholestazę. Miała się kontrolować, zwłaszcza swędzenie skóry, z tego co pamiętam. Musisz na razie czekać i ponowić za jakiś czas badania. No i pogadaj z lekarzem. Kiedy masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi w którym tygodniu najlepiej zrobić usg 3 trymestru?
    Ja robiłam w 32-gim tygodniu, można robić między 28-mym a 32-gim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma, współczuję upałów i złego samopoczucia. U mnie pogoda nie jest ciekawa, pochmurne niebo, ulewy, wieczorami chłodno, aż myślałam o włączeniu grzania :-D Skwaru nie lubię, a jeszcze w ciąży, ciężko. Odpoczywaj ile się da i się nawadniaj :-)

Aga, dzieciaczki przenoszą po narodzinach swoje zwyczaje brzuszkowe :-) Bardzo często dokładnie prowadzą ten sam tryb i aktywność. Trzeba je powoli przestawiać na swój rytm dnia i nocy, ale to trwa tak do 3 miesięcy. Spokojnie, jeszcze masz czas :-) Możliwe, że Mały odreagowuje pójście Pana Taty do pracy. Dzieci wychwytują każdą zmianę i też Twój nastrój. Powoli możesz wprowadzać swoje zasady i za każdym razem rób to w ten sam sposób. Konsekwencja i rutyna działają cuda :-) Uściskaj Bączka ode mnie!

AgaSY, buma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Kochane jesteśmy po usg. Na szczęście wszystko w porządku mozg ok pozostaje narządy również tylko wyszedł jeszcze drozny owtor owalny w serduszku ale zdaniem lekarza powinien do dwóch lat sie zrosnąć. Obwód glowki dalej 35,5 oby rosła ale skoro z mózgiem ok to powinna...
    Wczoraj u maluszka zauwazylam na oczku przezroczysta jakby soczewkę a dzisiaj juz jej nie ma. Czy któraś z was miała taki przypadek?
    Ciekawa, ogromnie się cieszę, że z Dawidkiem wszystko dobrze, główka urośnie, spokojnie. Odnośnie serduszka, to wiele dzieciaczków tak ma, plus szmery rozwojowe w sercu i tak jak powiedział pediatra, do 2 lat powinno być po sprawie.
    Z oczkiem nie wiem, nie widziałam. Może oczko zaszło jakąś wydzieliną? Czy to to samo oczko, które nie łzawiło wcześniej? Może udaj się do okulisty dziecięcego?

ciekawa87 lubi tę wiadomość

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ