kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobilam was słońca kochane.. perelki moje najdrozsze kazdy ma slabszy badz lepszy dzien i wy i wasze dzieci tak wiec spokojnie wiem ze jestescie najlepszymi mamai na swiecie. Co do uwag kazdego ze to zle tamto zle to wsadzcie je do kosza bo kazde dziecko jest inne albo odgryzcie sie ze niech sobie zrobia dziecko i wychowuja wedlug swoich rad. Co do mezow to popieram pomysl ayki zostawcie ich z dzieckiem na jakis czas i nie ze tylko opieka nad maluszkiem ale i reszta prac domowych niech zostanie im na glowie. Ja zrobam tak kiedys i wiecie co juz nigdy nie uslyszalam od meza ze przesadzam, ze nie zdazylam posprzatac albo zrobic obiadu. Zrobil sie ardziej wyrozumialy.
ayka lubi tę wiadomość
-
Oliwica czyli masz taka mala kruszynke jak ja:P ja 19.06 mialamm 970g:P
Moje wyniki sa zastanawiające:/
alt 54 /norma 33
asp 24/ norma 32
fosfataza poniżej normy
bilirubina w normie
We wtorek alt 67/ norma 40
asp 46 / norma 40
Już sama nie wiem o co chodzi:(
na kwasy czekam
Ciekawa co myślisz?0202oliwcia lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Ja dzis balam u endokrynologa i znowu podniosla mi tabletki. A moje wyniki to tsh 0,305
Ft4 13,87 i sama nie wiem czy dobrze ze mam brac teraz eutyrox 100 mg. Zaraz wpadne w nadczynnosc tarczycy...
A jak zapytalma dlaczego podnosimy to uslyszalam ze trzeba zero wyjasnienia.... -
nick nieaktualny
-
Dziekuje Wam słonka ❤❤ co do urodzin naszej cioci Ayki to na pewno będę negocjowała
Wiecie że nie dałam rady dziś wyleżeć na plecach podczas USG mówiłam ginowi w trakcie że nie mogę już oddychać to kazał mi się położyć na lewym boku i w ten sposób dokończył USG makabra a co to będzie później ...
Justa ja z wynikami niestety nie pomoge a co do naszych malenstw to moze i lepiej bo może dzięki temu poród bedzie szybszy i lżejszy
Gin dodatkowo kazał mi za dwa tygodnie odstawic acard a od 34 TC odstawic również clexan jestem przerazona tym faktem
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia mi cos tam mowil ze ok 36tc clexane mam przestać brac ale ja się nie zgodze, chce do porodu i po porodzie. Ale ja mam v leidenNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Oliwcia mi cos tam mowil ze ok 36tc clexane mam przestać brac ale ja się nie zgodze, chce do porodu i po porodzie. Ale ja mam v leiden
Aniołki
No na następnej wizycie jeszcze niby mam brac normalnie bo będzie końcówka 31 tygodnia muszę z nim pogadac zobaczymy tym bardziej ze zależy na moje oko tez wszystko od wynikow do tek pory krzepliwosc robilam tylko raz teraz mam ja powtórzyć
Aniołki
AgaSy już niedługo twój synek będzie miał miesiąc potem będziemy czekac zeby dobił do dwóch potem trzech wtedy juz powinno być łatwiej
Ayka kochana masz rację kazda z nas przechodzi chwile załamiania, zwatpienia i nie wspomnę tutaj o tych wszystkich wylanych łzach i nerwach z bezsilności.
kaktus kochana rozumiem cię bo sama teraz jestem mamą i tez chcę jak najlepiej dla swojego szkraba i wszelka pomoc sie przydaje tym bardziej po całym dniu z maleństwem masz prawo być zmęczona. Moze porozmawiaj z meżem szczerze o swoich odczuciach przecież to jego ten maluszek. Chyba ze on boi się jeszcze opieki nad taką kruszynką? a uwagami mamy się nie przejmuj jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj, kochana jak tylko najdzie cię chwila chandry to my tu jestesmy do twojej dyspozycji i czekamy z odsieszą!!!
Oliwcia kochana piękna ta twoja Małgosia, pewnie do mamy podobna co?? ciocia ciekawa tez prosi o czystą nereczkę a 30 lipca akurat Dawidek bedzie miał dwa miesiące wiec z przyjemnoscią przyjmie taki prezent
Antonówka kochana mówisz ze męża trzeba sposobem??? najważniejsze ze zadziałał!!!!
Justa kochana ja nadal twierdzę ze po prostu obciazyłaś wątrobe jedzeniem albo lekami. Alat 54 i 67 które najpierw badania robiłas? myślę ze chyba w innych labolatoriach bo normy sa inne??? masz jakies objawy swędzenia skóry? jeszcze raz kochana uwazam, ze nie powinnas sie tym martwić ale jesli cię to niepokoi to zapytaj gin ale sadzę ze ci przepisze essentiale forte i zleci dietę wątrobową tak jak i w moim przypadku i będzie po sprawie. Kochana podam ci moje wyniki :
Alat 50, aspat 40, fosfataza 126, bilirubina 0,10. Po pobycie w szpitalu:
Alat 28 aspat 17, bilirubina 0,38 fosfataza 135. Kwasy żółciowe 3,2.
Ja bym zastosowała dietę wątrobowa i za kilka dni powtórzyła badania
AgaSY, ayka lubią tę wiadomość
-
Ciekawa ja mam cukrzyce wiec jem pod nia i teraz dieta watrobowa ehhh troche wyklucza się z cc:( i mam od zawsze hbs dodatni bo mi w szpitalu sprzedali x lat temu przy porodzie:( oszaleć można ale lepiej mi bo wyniki jakby nie patrzeć nie podwyższają sięNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Oliwcia a jak u Ciebie z przepływami?
robiłam ostatnio hematologie przez ten clexane i d dimery 540 a norma do 500 wiec chyab ok:) aptt ok, fibrynogen ok ale inr spada i na dole normy,teraz czekam na anty xa i będę wiedzieć czy clexane daje rade:)Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Czytam was dzis ale jakos do mnie ta wiedza nie dociera przez ta pogode. Ledwie w nocy spalam i caly dzien gkowa mnie boli a ze nie wspomne juz o jakis takim dziwnym samopoczuciu od 15. Jakby mnie traktor przejechal...... ide spac jutro moze bedzie lepszy dzien:-\ :'(