X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed poludniem kładę Leona spać na brzuszku, śpi tak zawsze ~3h i puszcza bąki ;-)

ayka, Justa87 lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, Antonówka i jeszcze HCV Wam się przypałętało? Współczuję :-(

Ostatnio moja koleżanka zostawiła Synka na brzuszku na całą noc i spał 10 godzin :-) Ja nie spróbuję, mam schizy na temat podduszenia :-/

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie zostawiła, cały czas mam go na oku jak leży na brzuszku!

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka no niestety. Ja sie diwuedxualam chyba w najgorszym okresie dla siebie.... nie dość ze stres po poronieniu to jeszcze doszło hcv. Scgudlam wtedy chyba z 10 kilo w 2 tygodnie......

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zostawiania dziecka na noc na brzuszku to tez bym sie bala. Moj spal na brzuszku tylko jak moglam co chwile spojrzec na niebo.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale mi dzis nogi spuchly. Wczoraj mieliśmy gosci i troszke postalam pozniej siedzialam i niby nic mi nie bylo a dziś pojechaliśmy z malym do kina i jak wróciliśmy to stopy jak bomby.... oczywiscie madra naczytalam sie glupot w internecie ze jak przed 36 tygodniem puchna stopy to moze dojsc do stanu przedrzucawkowego.... i stres mam nieziemski.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa co do hcv to ja nie mialam biopsji ani tego fibroskanu bo poprzednia pani doktor hepatolog stwierdzila ze skoro aspat, alat w normie i nie mam aktywnego wirysa to nie musze robic nic wiecej tylko co Pol roku robic aspat i alat i raz na dwa lata hcv rna. A ta do ktorej poszlam juz w trakcie ciazy najpierw mnie opierdolila kto mi takich glupot nagadal ze nic więcej nie musze robic i kto pozwolil mi zajść w ciaze skoro jestem niezdiagnozowana. Kazala mi przyjść po porodzie i ma nadzieje ze urodze zdrowe dziecko. Wiec badz tu madrym.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Laski ale mi dzis nogi spuchly. Wczoraj mieliśmy gosci i troszke postalam pozniej siedzialam i niby nic mi nie bylo a dziś pojechaliśmy z malym do kina i jak wróciliśmy to stopy jak bomby.... oczywiscie madra naczytalam sie glupot w internecie ze jak przed 36 tygodniem puchna stopy to moze dojsc do stanu przedrzucawkowego.... i stres mam nieziemski.
    Mordka mi z moja Oliwia stopy i nie tylko puchły od 30 TC na dodatek miałam białko w moczu i rozwarcie na 2 cm i do stanu przedrzucawkowego nie doszło więc spokojnie Teraz z badan prenatalnych mam Bardo duze Ryzyko rzucawki bo aż 1:40 wiec wrzuc na luz dużo odpoczywaj nogi do gory i uszy tez :-) możesz jeszcze robić sobie odprezajace kąpiele dla stop które powinny złagodzić dolegliwości letnią woda z sola i się pomocz trochę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 22:32

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka zrob skan:)bo wyniki krwi nie mowia wszystkiegio,wiec ta druga osobs ma racje ze pelna diagnoza to krew plus fibro.(chyba co 4lata)i usg co jakis czas.
    Ayka mam inna odmiane.
    Antonowka pij duzo wody(leciutko osolona sola himalajska)pokrzywy i ukladaj nogi do gory.

Moja mala wczoraj leniwa, dzis nadrobila;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 22:38

ayka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze spokojnie z tymi nogami ale cos mnie wczoraj wystraszylo jak malolate dzis juz ok. Przespalam sie i jest dobrze. Wody to ja pije sporo i przeciez niby wiedzialam co robic zeby mi pomoglo.... ale bylam wczoraj niewyspana bo gosci mielismy w sobote a wczoraj byla moja przyjaciolka z mezem a pozniej przyjaciel meza jeszcze wieczorem przyjechal....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa teraz w ciazy to ona nie kazala nic robic bo wyniki moga byc sfałszowane przez ciaze. Jakas nawiedzona byla wiesz. W listopadzie mam zrobic badania a w grudniu przyjsc do niej..... zobaczymy co bedzie

Justa87 lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, przepraszam, że nie daje znaku życia, ale końcem tygodnia miałam mnóstwo spraw do ogarnięcia. Nadrobię wszystko wieczorem.

Dziś na 19.10 idziemy na USG pooglądać Kropka. Trzymajcie kciuki, bo stres mam coraz większy. Oby było wszystko dobrze...

ayka lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to nie miałam pojęcia, że tak trudno jest dorwać w szybkim terminie endokrynologa-ginekologa na NFZ. Jeszcze nic nie załatwiłam, mam dzwonić w środę, czy pan doktor łaskawie przyjmie mnie na samym końcu, po innych pacjentach. Grrrr...

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia mysle ze cie przyjmie spokojnie tylko czasami trzeba chwilke poczekac ale ba szczęście nie kilka miesiecy. W rejestracji musza zapytac lekarza bo tylko on powie w jaki dzien. Oczywiscie ze trzymamy kciki. I wiemy ze beda tylko dobre wiadomosci:-);-)

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy!

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlak mnie zaraz jasny trafi !!!!!!! dzwonili z przychodni karta szczepień się nie znalazła młodej muszę jechać do przychodni zrobić grandę bo karta musi się znaleźć zaraz mnie jasny gwint trafi (28 kwietnia przepisywałam oliwię do innej przychodni oddalonej o 40 km bo byłą chora a ja tam akurat byłam na 2 tygodnie okazało się że moja dotychczasowa przychodnia wysłała wszelkie potrzebne dokumenty do nowej przychodni w tym kartę szczepień która nagle zaginęła i nigdzie jej niema ) !!!!!!!!! teraz dzwonią do mnie i każą mi iść wyjaśniać sprawę nosz kur.. mać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 12:01

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosiu, kciuki mocno zaciśnięte, daj znać po!

• antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okiwcia spokojnie bo ich tam rozniesiesz. Sloneczko wiem ze to wkurza ale nic nie zeobisz tak juz jest z ta papierkowa robota zawsze cos zginie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia nie denerwuj sie, bo złość piękności szkodzi <3 polskie realia... Ja już się przyzwyczaiłam, że tu nic nigdy nie jest łatwe i przyjemne :-P

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosiu kciuki zaciskam!!!

A lekarz ma obowiazek Cie przyjac! Musisz kiec tylko zaswiadczenie ze jestes w ciazy i musza Cie przyjac do 7 dni. Wez dzisiaj takie zaswiadczenie od gina w czasie podgladania

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ