X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj Dawidek pręży sie napina placze w niebogłosy i nie śpi caly dzień. Podawałam mu biogaie w kropelkach i pediatra poleciła mi to odłożyć i nie stosować żadnego probiotyku. Mam w domu asekurin junior i zastanawiam się czy mu podać czy nie? Zdaniem pediatry nie ma sensu podawać bo jelitka maja sie same wykształcić. Maly rano zrobi kupę porę sie spina u nastepna kupa dopiero wieczorem. Co radzicie?

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa szczerze ja bym podala chocby espumisan zeby ulzyc Dawidkowi. A jezeli chodzi o teorie ze jelitka same maja sie wyksztalcic to szczerze niech ta pediatra meczy swoje dziecko. Biedak kochany

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak podawalas boigaile to tez mial.kolke czu raczej nie?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa ja przyjmowałam Dicoflor żeby Leo dostał go z mlekiem i miałam wrażenie, że po nim dostawał mega kolek... W końcu odlozylam, podaję mu Delicol i narazie jest lepiej. Nie wiem czy wrócić do probiotyku...

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka AgaSy podalam mu asekurin junior bo nie mam espumisanu bo to na receptę chyba. Powiedziałabym ze po biogaia lepiej mu było ale ja stosuje się do miesiąca. Zobaczymy jak teraz będzie póki co usnął

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, mój pediatra alergolog wręcz kazał mi podawać probiotyk, by uszczelnić jelita i pomóc im się rozwinąć, ale ja podaję Latopic. Nie mogę podawać innego, moje dzieci są na inne uczulone, bo zawierają białko mleka, na które moje dzieci reagują. Może spróbuj z Latopiciem? A Dawidek jest na piersi czy mm? Kładź Małego jak najwięcej na brzuszek, niech wydali męczące go gazy, może mu ulży. Biedny :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, może ustal ze swoim diabetologiem dietę pod kątem i cukrzycy i wątroby? Sama może nie kombinuj... Współczuję ogromnie :-(

Antonówka, ja też dziś jakby mnie traktor przejechał, normalnie zdepnięty kartonik po murzynkach...

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka teraz juz tylko na mm bebilon 1 pronutra

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, to tym bardziej warto podawać probiotyk, bo dziecko przychodzi na świat z jałowym przewodem pokarmowym. Karmiąc piersią to mleko matki jest jednym z najlepszych źródeł cennych probiotyków, a mm w większości przypadków tego w ogóle nie posiada lub ma niewystarczająco. Spróbuj może z tym Latopiciem, może Synek na to będzie lepiej reagował. Dziwne trochę, że przy mm, gdzie stale dostaje to samo i pokarm nie jest zależny od diety mamy, Twój Synek ma kolki i tak się pręży. Może to mleko mu nie służy? Może po jakimś mleku hipoalergicznym np. Bebilon HA lepiej by się czuł? Pozdrawiam Was ciepło i mam nadzieję, że noc będziesz mieć łatwiejszą niż dzień.

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Justa ani z wynikami wstrobowymi nie pomoge. Choc u mnie tez trzeba sprawdzac wyniki wstrobowe ale ze wzgledu na hcv.
    Tez masz tego dziada?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka wiesz jak z lekarzami, diabetolog nic nie powie konkretnego i tak człowiek zostaje sam sobie...

Mam pytanie do mam...jak kadzie się noworodka? na wznak czy na bok?
    Bo kupiłam śpiworek, pomyślałam ze ja chce bez kołderek, tylko prześcieradło i dziecko w spiworku bo już zimniej może być w wrześniu i październiku...
    Po rozmowie z innymi mami słysze ze dziecko powinno na boku spac w przypadku ulewania i to logiczne. W spiworku może spac na boku? może dziwne pytanie ale ja jakos tego nie widze:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa w szpitalu kladli mi go zawsze na boku i potem w domu też tak robiłam. Ale wyczytałam, że najbezpieczniejsza jest pozycja na wznak z przekrecona głową. Ale jak mu się nie odbije to kładę na boczek ;-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa niestety mam hcv dowiedzialam sie po tym jak poronilam w zeszlym roku. Jak na razie to wyszlo ze hcv rna nieaktywne wiecoj gin mowi ze spokojnie jestem tylko nosicielem ale od tamtej pory bardzo uwazam jak sie skalecze zeby nikomu nie przekazac. Tylko ze mi wyniki watrobowe trzymaja sie normy choc juz 2 misiace nie robilam wiec moze zrobie teraz przy badaniach. Prawda jest taka ze to dziadostwo moga sprzedac ci wszedzie.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa espumisan jest bez recepty. U nas bylo tak ze jak przeszlam z malym tylko na mm to od razu kazali podawac proboityk zeby jelitka oslonic mimo ze maly mial juz 3 miesiące.a dzis juz lepiej Dawidek sie czuje?

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka Dawidek po kąpieli wybił 120 ml usunął o 21 i spał do 4 rano. Obudził wie zjadł 90 nawet odbywało mu sie na śpiącego bo zaraz usunął. O 7 wypił robotyka i 60 ml i jeszcze spi
    Antonowka dzięki byłam przekonana ze wspomina jest na receptę. Muszę w któryś dzień podejść do pediatry i zapytać o ten probiotyk ale jestem dalej pewna że nie będzie kazała mi bo stosować.

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 21 do 4 rano?! Ale super! :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu tez zawsze na boczku. Jak Malego chce polozyc na plecach to jest krzyk ale sam po chwili sie obraca na plecy ale glowka zawsze w bok.

U Nas niestety czesto jest problem z odbiciem wiec bezpieczniej sie czuje jak na boczku lezy.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, co lekarz to inny pogląd, ale może idź do innego pediatry? O ile rozumiem zasadność niepodawania probiotyku dzieciom karmionym piersią, bo mają go dostarczony od mamy, tak dziecko na mm skąd ma to wygenerować? Samo tego nie wytworzy, trzeba mu dostarczyć. Przykładowo najnowsze mleka np. Nutramigen zawierają już probiotyk LGG. Nie wiem czy pamiętasz co pisała tutaj chociażby Granat o probiotyku, że zawsze i wszędzie :-) Swoją drogą, ciekawe co słychać u Dziewczyn i jak rozwijają się ich Bączki.
    Super, że Dawidek odespał, mogłaś chwilę odpocząć :-)

Justa, masz rację, człowiek prawie ze wszystkim zostaje sam :-( Ja na początku kładłam na boczek, wtedy moje dzieci nie spały w śpiworku. Teraz śpią w śpiworkach na plecach i obkręcają sobie główki. No w śpiworku nieco ciężko trzymać na boczku...

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Justa niestety mam hcv dowiedzialam sie po tym jak poronilam w zeszlym roku. Jak na razie to wyszlo ze hcv rna nieaktywne wiecoj gin mowi ze spokojnie jestem tylko nosicielem ale od tamtej pory bardzo uwazam jak sie skalecze zeby nikomu nie przekazac. Tylko ze mi wyniki watrobowe trzymaja sie normy choc juz 2 misiace nie robilam wiec moze zrobie teraz przy badaniach. Prawda jest taka ze to dziadostwo moga sprzedac ci wszedzie.....
    Ja mam od zawsze wiec badam regularnie, maz tez.Robie badania lab.co 4-5miesiecy i taz w roku usg,a w zyciu mialam jedna biopsje i polecany przeze mnie fibroscan(cos jak biopsja ale ale bez wbijania igly;)tez mam nieaktywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 16:49

CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fobie zakrztuszenia sie dziecka:(wiec chyba bede po jedzeniu klasc na boczek ale czasem na wznak jak bede w poblizu.I zamiast klina ksiazki dam pod materac:)

CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ