X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia tylko na spokojnie!!! Niemozesz sie tak denerwowac Slonko!!! A czemu musialas Mala przepisac?

Dziewczyny co tam u Was? Ayka jak samopoczucie?

My jutro idziemy do pediatry ciekawe co nam lekarz powie i moze pomoze na te prezenia brzuszka Mikolaja.

Ogolnie wieczorem jest problem zeby Mikolaj zasnal w swoim lozeczku. W nocy po karmieniu niema problemu ale wieczorem jak chce to polozyc to jest masakra i zostal wczoraj u Nas w lozku az do nastepnego karmienia bo juz niemielismy sily do jego krzyku.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Leon jeszcze nie skumal, że można spać z rodzicami bo spał chyba tylko kilka godzin jak wróciliśmy ze szpitala. On w swoim łóżeczku śpi tylko w nocy. Po karmieniu zawsze lulam go na rękach i jak zaśnie to odkładam :-). W nocy pada jeszcze przy cycu najczęściej :-P. A za dnia śpi w salonie na kanapie lub na tym lezaczku-bujaczku, który pokazywała Asiek :-)

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus małą przepisywałam bo akurat jak byliśmy na wsi 2 tygodnie przed majówką jak mąż był za granicą to ona się rozchorowała ja nie miałam auta bo zabrał a autobusem uważałam że niema sensu ciągnąć dzieciaka chorego 40 km więc ją przepisałam a że często tam jesteśmy i to jest przychodnia do której Oli należała przez pierwsze 3 lata swojego życia to nie miałam z tym oporów ....

Szlak mnie jasny trafia żeby takie dokumenty zgubić??? na dodatek oni teraz do mnie dzwonią z jednej przychodni i każą mi iść i wyjaśniać sprawę ja mam teraz co przepraszam zrobić stanąć na głowie i im stworzyć tą kartę niech to między sobą wyjaśniają anie mi każą wszystko robić

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia no niestety tak a juz zacznij przenosic dokumenty to szału dostaniesz.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzieciaczkami tak juz jest ze lubia czuc bliskosc rodzicow. Moze akurat maly potrzebowal potulic sie do mamy i taty. Ja tam naszemu do dzis pozwalam zostac z nami w lozku jak chce pospac z nami. A szczegolnie teraz jak troszke goraczkuje.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobrze troszke dzis odpoczywam bo weekend byl intensywny wiec potrzebuje tego.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce od jutra przeczesywac piwnice i szukac ciuszkow po moim malym zeby zaczac juz pomalu segregowac i prac. Chyba juz czas co o tym sadzicie?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziewczyny co tam u Was? Ayka jak samopoczucie?
    Niestety, coraz gorzej, mam wrażenie, że mój organizm się poddaje i powoli wysiadkę robi na wszystkich frontach. Czuję się totalnie osłabiona, wyszło mi stos pęcherzy w buzi, chyba to opryszczka. Byłam u dentysty, wszystkie zęby wyleczone, Rtg OK, a ja mam stos purchli po wewnętrznej stronie ust. W życiu czegoś takiego nie miałam. Co jedno pęknie, to pojawia się kolejne. Swędzi mnie cała buzia. Czuję się chora. Dostałam Heviran i nie pomaga. Chciałam zrobić prywatnie morfologię, CRP i sprawdzić czy to wirus opryszczki i obdzwoniłam wszystkie przychodnie i szpitale w mieście i w pobliskich, dużych miastach położonych 100-150 km ode mnie i... nie mogę tego wykonać bez skierowania od ich internisty. Moja internistka nie widzi potrzeby skierowania mnie na zwykłą morfologię, skierowała mnie tylko na sprawdzenie poziomu żelaza, który jest OK i stwierdziła, że skoro żelazo jest OK, to wszystko inne jest OK i nie ma potrzeby mnie badać :-( Tutaj nawet w prywatnej polskiej przychodni nie ma internisty, który mógłby mi dać skierowanie. Wygląda na to, że muszę jechać do Dublina 300 km :-( Tam wchodzę z ulicy, podaję, co chcę wykonać, płacę i wyniki mi wysyłają na maila. Przeprowadziłam się do wioski, cofniętej lata świetlne za Murzynami :-( Żeby tego było mało, wczoraj pojechałam zrobić zdjęcie Synkowi do paszportu i... mi odmówiono, bo nie mają uprawnień, by robić zdjęcia tak małym dzieciom, które nie trzymają samodzielnie głowy, gdy je posadzę. No ja pier... W Dublinie kobieta podłożyła prześcieradło pod głowę Córki w gondoli i zrobiła. Wielka filozofia. Córka miała 2 miesiące. Widać muszę jechać z Synkiem do Dublina. A Wy tu piszecie o polskich realiach... Cieszcie się, że nie są tak złe jak tutaj :-(

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMCIU AYKA co za paranoja tam u Was panuje jak w ogóle tak można kłaść drugiej osobie kłody pod nogi makabra a co do twojego samopoczucia to współczuje Ci kochana serdecznie wiem że jesteś silną kobietą i dasz radę mam nadzieje że wreszcie i dla ciebie zaświeci słoneczko jeśli chodzi o labo i badania prywatne to co za komuna idziesz płacisz i ci robią nie rozumie w czym oni w ogóle widza problem makabra

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kochana masakra. Nie wyobrazam sobie nawet u mnie na wsi nie na problemu z prywtnymi badaniami ide i place. Co do wyrabiana dokumentow i zdjec my robilismy naszemu dowod bo byl potrzebny i mimo ze maly atrasznie sie krecil fotograf kombinowak tak dlugo az zrobil. Wspolczuje jeszcze tych ustek. I ty mowisz ze ja z Justa mam przekuchane z hcv. Ty masz bardziej niz my sloneczko. Trzymaj sie tam i jedz te 300 km chocbys miala meza ciagnac sila. Caluski slonce

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka cały czas pod górkę :-( trzymaj się tam Kochana! Czemu właściwie mieszkacie w Irlandii? :-P

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka wracaj do nas!do pl!a tak na serio to paranoja!wrrr dlatego nie lubie jak ludzie u mas ciagle narzekaja,na wszystko!

ayka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzisiaj byłam u pediatry z Dawidkiem. Dostałam opr ze utuczylam dziecko bo jak się ur to miał 2750 a teraz miesiąc skończył i przybrał na wadze 1400 a powinien 700. Podejrzewa se to kolka albo z przejedzenia i mam go oszukiwać herbatką koperkowa. On je zjada więcej niz 600 ml wiec jak go ptzekatmiam. On jak jest glodny to je a jak nie to sam raczka butelkę odrzuca. Zmienila mi mleko z bebilon pronutra na hipp komfort. Któraś z was stosowałala?
    Wczesniej nie pozwoliła probiotyku s teraz kazała dodała jeszcze espumisan i kazała mocz zbadać.
    Przekarmiłam. Dawidka i na jedno karmienie herbatka koperkowa 50 ml

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1400 to źle? Mój już na pewno przybrał ponad kilo, a jeszcze nie ma miesiąca...

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas po spadku wagi maja 2t1d przybralismy 230-240g teraz kolejne wazenie 3t2d czyli jutro u pediatry ciekawe ile teraz bedzie wazyl moj Okruszek ♡♡♡ chociaz na rekachbjuz czuje ze mu sie przytylo :-) a i po ubrankach niektorych widac juz roznice :-) :-) :-) powoli dorastamy do 56 :-)

Aga a Ty niemialas mi wrzucic na fb zdjecia tradzika noworodkowego?

Ayka Slonko wracaj do Nas zeby Cie podkurowali. Az szok jak sie czyta co piszesz.

Dzisiaj w nocy 2 razy Malego odlozylam do lizeczka dzisiaj kapiel cyc i tez juz lezy w lozeczku.

Ale jak go zobaczylam rano jak lezal przytulonybdo szczebelkow kolo mnie tonaz mi lzy w oczach stanely tak mi gonszkoda bylo ze takie biedne dziecko i wogole a ze ja zla Mama bo niepozwalam z Nami spac.

W dzien spi albo w wozku w salonie albo powoli ukladam Go w kolysce bo na poczatku jej nielubial strasznie ale ostatnio juz w niej spal.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nic mi nie mówcie, wyć mi się chce... Nafaszerowałam się jakąś końską dawką Heviranu i wydaje się być lepiej, więc może faktycznie to opryszczka, tak jak sugerował dentysta? Ja w życiu nie miałam opryszczki, w ogóle nie wiedziałam, że to dziadostwo może wyłazić wewnątrz buzi, policzkach, dziąsłach, łukach podniebiennych :-( Mój organizm widocznie jest wycieńczony :-( No a moja internistka nie widzi potrzeby wysłania mnie na badania... Prywatnie zrobić nie mogę, no jakaś porażka! W piątek znowu idę do szanownej Pani doktor i chyba jej się spytam, że może powinnam iść się leczyć do weterynarza, bo prędzej mi da skierowania na badania niż tutaj lekarz :-( Jeśli nic nie wywalczę, pojadę do Dublina i muszę z Synkiem, przynajmniej zrobię mu zdjęcie do paszportu.
    Irlandię wybrał mąż, wyjechał jeszcze przed ślubem, ja do niego dołączyłam. W życiu nie sądziłam, że mogę napotkać takie problemy.
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie! Chociaż mogę się wyżalić. Dziś wymiękłam :-( Dołączam do wkurzonej Oliwci.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra słonko jednym słowem mówiąc a powiedz mi swoją przyszłość już tak do końca planujecie w Irlandii czy myślicie o powrocie do Polski ???
    Ja ogolenie Narzekam mega na nasz fundusz zdrowia i opiekę tak jak z tą kartą szczepień mojej Oliwi np ale to co ty tam masz to istną parodią kochana i nie wiem jak ja bym tam nie tyle fizycznie co psychicznie pociągła ... Fajnie by było jakby faktycznie udało ci sie wyrwac na trochę do pl do rodzicow byś się podkurowała i odpoczeła trochę a powiedz skąd sa twoi rodzice jakie województwo ???
    Paranoja jechac tyle km z małym dzieckiem żeby mu zdjęcie zrobić nosz ja nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 22:26

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, naprawdę nie rozważasz zmiany pediatry?
    Zacznę od tego, że owszem, karmiąc mm trzeba przestrzegać ilości podawanego mleka i oszukiwać dziecko, spajając albo ciepłą wodą albo herbatką koperkową/rumiankową (swoją drogą, to jest też dobre na zmiękczenie kup), jeśli dziecko zjada więcej niż dopuszczalna norma. U Ciebie ta sytuacja nie zaistniała. Dodatkowo Twój Synek urodził się z niską wagą urodzeniową, pisałaś że ze stwierdzoną hipotrofią (napisz czy to stwierdzono w szpitalu, bo hipotrofią określa się dzieci, których waga urodzeniowa była poniżej 2,5 kg, a Dawidek miała ponad 2,7 kg). Dzieci z hipotrofią w pierwszych 6-8 tygodniach jedzą ogromne ilości, by nadrobić straty. Potrafią jeść co 1-1,5 godziny i szybko przeskakiwać na kolejne centyle. Chcą odrobić to, czego nie mogły dokonać w brzuchu Mamy. 600 ml mleka na dobę to nie jest za dużo, jest jak najbardziej prawidłowo. Dziecko w wieku ok. miesiąca powinno jeść mleko zastępcze 7 razy na dobę, po 90-110 ml, czyli coś między 630 ml a 770 ml, więc nie przekarmiasz Synka. Mój Synek przybrał 3 kg w 2 miesiące, przeskoczył z 10 na 25 centyl i nikt się absolutnie nie czepia (ale jest na piersi), bo jest nadal poniżej 50 centyla. Twój jest na 10-tym centylu.
    Nie stosowałam Hipp Comfort, ale Córka jadła Bebilon Comfort, podobnie jak Hipp Comfort jest przeznaczony dla niemowląt z tendencją do kolek i zaparć. Zawiera w swoim składzie mniej laktozy i po części ma zhydrolizowane białko mleka, przez co jest łatwiej trawione i przyswajane. Spróbować warto, ale jeśli to nietolerancja laktozy lub uczulenie na białko mleka krowiego, to również po tym mleku nie będzie lepiej.

P.S. Ciekawa, proszę dodaj mnie do Przyjaciółek, bo głupio mi pisać o dzieciach, karmieniu itd. w wątku o poronieniach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 23:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, nie wyobrażam sobie zostać tu na starość, bo patrząc na opiekę medyczną, to ja chyba tej starości tu nie dożyję ;-) Na razie zostajemy, ale odkąd mamy dzieci, to coraz częściej myślimy o powrocie, żeby dzieci miały kochanych dziadków i ciocie. Jesteśmy wszyscy z Warszawy.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Oliwcia, nie wyobrażam sobie zostać tu na starość, bo patrząc na opiekę medyczną, to ja chyba tej starości tu nie dożyję ;-) Na razie zostajemy, ale odkąd mamy dzieci, to coraz częściej myślimy o powrocie, żeby dzieci miały kochanych dziadków i ciocie. Jesteśmy wszyscy z Warszawy.
    Ja jestem z Włocławka to autostrada półtorej godziny do Wawy jeździmy tam do siostry mojego męża dość często :-) skoro myślicie o powrocie to co was tam trzyma pewnie praca twojego męża ??? Dziadkowie pewnie tez tęsknią nie tylko za wnukami ale i za wami też kochana no i ta opieka i podejscie do pacjenta no bez porównania .
    Długo już jesteście tam??? (Jak to ja sie śmieje na wygnaniu ):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 23:09

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ