kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ayka ten gp williams jest 38%,byl dwa tyg 33%, brzuszek na 26t5d,glowa 30t1d,a ogolnie csle usg 29t0d i terim zgodny z tym wyznaczonym na poczatku.Gdyby nie to ze lakarz ma dovry sprzet,jest polacany w regionie jako dobry disgnosta usg prenatalnych i wykryl szwagierca hipotrofie(wiec chyba cos tam wie)to tetaz panika bylaby a tak po prostu lekko mnie to wystarszylo;)Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyJusta, to tym bardziej na razie się nie stresuj, ale ponów badanie u tego samego lekarza w okolicach 34-tego tygodnia i potem bliżej rozwiązania np. 37-my tydzień. Jeśli masz już przypadek hipotrofii w rodzinie, bardzo się tego obawiasz, a masz taką możliwość, to rób USG kontrolne co 2 tygodnia do czasu porodu. Na razie nic nie wskazuje na hipotrofię, ale trzeba mieć to na uwadze.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ) Mam pytanie, jestem w 5 tyg 3 dniu ciąży. Ostatnia miesiączka 28.05.2017, Owulacja koło 15-16 dnia. Beta z wczoraj prawie 5000 (37dzien cyklu). Byłam dzisiaj na USG i jest pęcherzyk ciążowy a w środku pęcherzyk żółtkowy. Ginekolog powiedział, że za tydzień powinno być już serduszko i zarodek. Mam pytanie czy to normalne, że pęcherzyk żółtkowy pojawia się przed zarodkiem ? Czy zawsze pojawia się równo z zarodkiem i powinno być już widać jedno i drugie ? Trochę panikuję i chciałabym wiedzieć, czy któraś z Was miała taką sytuację. Pozdrawiam
-
Bulkazmaslem po pierwsze gratulacje Nie stresuj sie kochana to jak najbdziej naturalne tak jak powiedział lekarz za tydzień juz powinien być zarodek i pewnie pikajace pięknie wiec spokojnie dla spokoju na twoim miejscu bym poszla nie za Tydzień a za dwa żebyś sie nie potrzebnie nie stresowala na kiedy gin ci wyznaczył kolejną wizytę
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyHej na przyszły wtorek. Tak myślę, że ciałko żółte pojawiło sie wczoraj może dwa dni temu. Nie wiedziałam tylko, czy to normalne że najpierw pojawia się pęcherzyk zoltkowy a pózniej zarodek po paru dniach. Wcześniejsza ciąża to było puste jajo płodowe, ale wtedy w środku nie było nic do 7 tyg.
-
U Nas niestety tez problem z brzuszkiem sie pojawil. Lekarz polecil espumisan lub inny srodek odgazowujacy. Jakie Wy stosujecie? Polozna polecila biogaie Ciekawa Ty ja stosujesz chyba jak ja dawkujesz? Na raz czy dzielisz?
-
nick nieaktualnyBulkazmaslem, przede wszystkim gratuluję kolejnej ciąży i przykro mi z powodu wcześniejszej straty. Pęcherzyk żółtkowy pojawia się wraz z przylegającym zarodkiem, ale wystarczy przyjść o jeden dzień za wcześnie, a na USG zarodek nie będzie widoczny, a pęcherzyk tak, stąd lekarz kazał Ci przyjść za parę dni. Ja tak miałam z Córką. Betę masz piękną! W przyszły wtorek idź na spokojnie na USG i powinnaś już wtedy zobaczyć bijące serduszko, czego Ci życzę.
-
nick nieaktualnyKaktus, współczuję, bo to wykańcza i Malucha i jego Mamę Ja stosuję i Espumisan i Sab Simplex (jest nieco silniejszy niż Espumisan, skład praktycznie ten sam, nieco więcej stężony) i Lefax. Działa raz jedno, raz drugie, a raz trzecie. Z probiotyków koleżanka jeszcze mi polecała Acidolac baby (ma Synka wcześniaka). Uściski dla Was!
P.S. Czasem jeszcze podaję Infacol, działa najmniej i najrzadziej na moje dzieci, ale może warto spróbować i to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:49
-
Cholestaza wykluczona!
Kwasy norma 2-10,moj wynik 2!
Proby watrobowe w normach juz!
Osiwieje do konca ciazy;)ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
ayka wrote:Justa, to tym bardziej na razie się nie stresuj, ale ponów badanie u tego samego lekarza w okolicach 34-tego tygodnia i potem bliżej rozwiązania np. 37-my tydzień. Jeśli masz już przypadek hipotrofii w rodzinie, bardzo się tego obawiasz, a masz taką możliwość, to rób USG kontrolne co 2 tygodnia do czasu porodu. Na razie nic nie wskazuje na hipotrofię, ale trzeba mieć to na uwadze.
ayka lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Ayka właśnie troche się martwię, bo widzę że dziewczyny w już tym tygodniu w którym jestem pisały ile ważą ich Maluszki. A moja gin nie podaje mi wagi Małego... Na ostatniej wizycie też nie widziałam żeby cokolwiek mierzyla...
To chyba nie jest normalne? -
nick nieaktualny
-
Antonowka w sumie ja zauwazylam i dopytalam.
Polozna tylko doradzila najpierw sprobowac z biogaie.
Ayka dziekuje. Jak biogaia niezadziala to wyproboje acidolac. Narazie sproboje espumusan sab simplex musze najpierw sciagnac wiec to potrwa troche wiec lepsze to.nuz nic. Mam nadzieje ze probiotyk wystarczy. Bo to raczej wpplyw zekaza.ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybuma wrote:Ayka właśnie troche się martwię, bo widzę że dziewczyny w już tym tygodniu w którym jestem pisały ile ważą ich Maluszki. A moja gin nie podaje mi wagi Małego... Na ostatniej wizycie też nie widziałam żeby cokolwiek mierzyla...
To chyba nie jest normalne?buma lubi tę wiadomość