X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, no tak, Twój Synek bierze żelazo... Z tym to może być problem, bo probiotyk chyba nie bardzo na to zadziała. Mnie samą boli brzuch jak zwiększam dawkę :-(

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no cóż...patelnia nalezy sie ;)ale narzekam tylko Wam i mezowi;)nawet mamie mniej mowie zeby nie denerwowac jej;)

ayka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mówiłam ze to nie cholestaza. Bardzo się cieszę ze ok.
    Kaktus kochana ja buogaje pidaje synkowi i powiem ci ze działa. Stolce ok jest spokojniejszy. Nie spina sie nie pręży.

• mafalda Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkazmaslem - cierpliwosci, niedlugo zobaczysz i maluszka :)

Justa - dobrze, ze to nie cholestaza. I pod kontrola juz bedziesz ;)

Ja nie nadazam Was czytac, rzygam jak kot, bardzo zle spie, w pracy jestem zombie i po pracy jeszcze dziecko. Nie starcza mi sil na bycie na biezaco.
    Wczoraj na wizycie groszek mial 3,40 cm i widzielismy raczki i stopki :) 14 lipca mam prenatalne.

AgaSY lubi tę wiadomość

• Oublier Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia, dopiero dzisiaj przeczytałam Twój post z pytaniem co masz robić, jakoś go przeoczyłam wcześniej. Odpuść, Ty się będziesz denerwowała, jej trochę krwi napsujesz i nic więcej z tego nie wyniknie. Szkoda czasu i nerwów.

ayka, 0202oliwcia, AgaSY lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafalda, Biedactwo! Może za parę tygodni będzie już lepiej z tymi wymiotami. Gratuluję Groszka! Niech rośnie duży i zdrowy i niech nie męczy już tak Mamusi.
    A no i kciuki zaciskam za 14 lipca! Pochwal się po!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:52

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuchłam :-( prawa dłoń jak balon

Oublier tak też zrobiłam byłam dziś odebrać kartę szczepień podziękowałam Pani która znalazła ją i tyle na tym koniec

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia :-( Tylko jedna dłoń? Może jakiś ucisk? Pomocz w wodzie z solą, może ulży?

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Oliwcia :-( Tylko jedna dłoń? Może jakiś ucisk? Pomocz w wodzie z solą, może ulży?
    nooooo ja zawsze jak puchne to prawa noga i prawa ręka z lewą stroną mam zazwyczaj spokój albo tylko minimalnie nawet nie chce zaglądać pod getry i skarpetkę na prawą nogę bo podejrzewam co tam mogę zastać :-( a podejrzewam że wiem co może być przyczyną wczoraj byłam w mieście na zakupach i dziś też (pewnie za dużo na nogach )

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buma Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    To się spytaj :-) A na wydruku USG nic nie ma? Twoja lekarka nie mierzy obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej? Mi w szpitalu, jak się spytałam, ile może ważyć moje dziecko odpowiedzieli zdziwieni, że po co mi ta wiedza? :-D Że się dowiem, jak się urodzi :-D Ale potem podali mi przybliżoną wagę :-) Na kolejnej wizycie po prostu spytaj o te pomiary i już.
    No właśnie nie mierzy... Nie robiła tego na ostatnim usg. Tylko poogladala Małego i powiedziała ze wszystko z Nim ok. Na wydruku też nie ma żadnych pomiarów. Kolejna wizyta za 2 tyg więc zapytam :)

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Kaktus, no tak, Twój Synek bierze żelazo... Z tym to może być problem, bo probiotyk chyba nie bardzo na to zadziała. Mnie samą boli brzuch jak zwiększam dawkę :-(

No wlasnie a ja bralam preparat z zelazem cala ciaze i niemialam problemow. Mialam nadzieje ze Maly odziedziczy to po mnie :-(
    Pediatra powiedzial ze za ok miesiac zrobomy morfologie i zobaczymy jak kolejne kontrolne wyjda ok to bedziemy moglinje odstawic. Dzisiaj podalam je w 2 dawkqchbi w wodzie rozpuszczone zobaczymy moze to bedzie latwiej przyswajalne. Teraz wieczorem podalam biogaie i sienzastanawiam czybdobrze bo co jak Maly dostanie na nianuczulenia? A paranoja mnie zzmeczenia bierze normalnie. Az boje sie zasnac :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić, bo jestem tak zła i zmęczona, że wysiadam. Cztery godziny czekania w kolejce do endo i nic nie załatwiłam, bo dla pana doktora wynik z diagnostyki to nie wynik.
    Jutro mam zrobić przeciwciała aTP0 i aT9 w przychodni, a w piątek muszę specjalnie jechać do szpitala na badanie TSH, bo tylko stamtąd wynik pan doktor uznaje. Chyba muszę wziąć dzień wolnego, bo nie wiem ile mi w tym szpitalu zejdzie. Niby wszystko spoko, ale jakoś nie chce mi się tłumaczyć po co potrzeuje wolne :(

x8qc98p.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tarczycę leczę się kilka lat i byłam u kilku endo i jeszcze żaden nie kręcił nosem, że chce wyniki z konkretnego labu i koniec.

Z doświadczenia wiem jednak, że lekarze mają różne zboczenia i ciężko z tym dyskutować, nie tracąc zdrowia ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tylko przez jego widzimisię tracę czas. Po pierwsze już dziś mogłabym zacząć leczenie, a po drugie w piątek muszę brać wolne. I wszystko się przeciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 22:52

x8qc98p.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia mam nadzieję, że to chociaż dobry specjalista!

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia dziwny ten lekarz:/ale co masz zrobic?szybciej zrobic badania niz szukac nowego endo.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trochę ochłonęłam i mi przeszedł nerw. Jutro zrobię te przeciwciała, pogadam z szefostwem, powiem co i jak i poproszę o dzień wolnego w piątek (do pracy dojeżdżam ponad 30 km i raczej nie będzie mi się opłacało przychodzić do pracy na parę godzin).
    To bardzo dobry specjalista, ma świetne opinie, trzy specjalności (z ginekologii, endokrynologii i endokrynologii ginekologicznej).
    Na szczęście następna wizyta w poniedziałek, więc chyba nie ma dramatu.

Ale powiedzcie dziewczyny, na wasz oko to TSH 2,8 jest dużo za wysokie, czy do przeżycia i mam sobie filmów nie wkręcać?

x8qc98p.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia moja endo mówi że najlepiej jak jest poniżej 2. W ciąży to TSH bardzo skacze. Ja co wizyte a chodzę co miesiąc mam zwiększaną dawkę leku.
    Nie martw się. Dostaniesz leki i poziom spadnie :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po zajsciu w ciążę podskoczyło do 3,4 ale po lekach szybko spadło.
    Ważne żebyś chodziła na wizyty i kontrolowala wyniki co miesiąc

p19uskjopp0zufrx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia mi skoczyło tsh na początku ciązy do 2,68 a wcześniej było idealne. Brałam leki do końca ciąży i wszystko było ok :) Nie martw się na zapas :)

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ