X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, no tak, Twój Synek bierze żelazo... Z tym to może być problem, bo probiotyk chyba nie bardzo na to zadziała. Mnie samą boli brzuch jak zwiększam dawkę :-(

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no cóż...patelnia nalezy sie ;)ale narzekam tylko Wam i mezowi;)nawet mamie mniej mowie zeby nie denerwowac jej;)

ayka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mówiłam ze to nie cholestaza. Bardzo się cieszę ze ok.
    Kaktus kochana ja buogaje pidaje synkowi i powiem ci ze działa. Stolce ok jest spokojniejszy. Nie spina sie nie pręży.

• mafalda Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkazmaslem - cierpliwosci, niedlugo zobaczysz i maluszka :)

Justa - dobrze, ze to nie cholestaza. I pod kontrola juz bedziesz ;)

Ja nie nadazam Was czytac, rzygam jak kot, bardzo zle spie, w pracy jestem zombie i po pracy jeszcze dziecko. Nie starcza mi sil na bycie na biezaco.
    Wczoraj na wizycie groszek mial 3,40 cm i widzielismy raczki i stopki :) 14 lipca mam prenatalne.

AgaSY lubi tę wiadomość

• Oublier Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia, dopiero dzisiaj przeczytałam Twój post z pytaniem co masz robić, jakoś go przeoczyłam wcześniej. Odpuść, Ty się będziesz denerwowała, jej trochę krwi napsujesz i nic więcej z tego nie wyniknie. Szkoda czasu i nerwów.

ayka, 0202oliwcia, AgaSY lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafalda, Biedactwo! Może za parę tygodni będzie już lepiej z tymi wymiotami. Gratuluję Groszka! Niech rośnie duży i zdrowy i niech nie męczy już tak Mamusi.
    A no i kciuki zaciskam za 14 lipca! Pochwal się po!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:52

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuchłam :-( prawa dłoń jak balon

Oublier tak też zrobiłam byłam dziś odebrać kartę szczepień podziękowałam Pani która znalazła ją i tyle na tym koniec

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia :-( Tylko jedna dłoń? Może jakiś ucisk? Pomocz w wodzie z solą, może ulży?

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Oliwcia :-( Tylko jedna dłoń? Może jakiś ucisk? Pomocz w wodzie z solą, może ulży?
    nooooo ja zawsze jak puchne to prawa noga i prawa ręka z lewą stroną mam zazwyczaj spokój albo tylko minimalnie nawet nie chce zaglądać pod getry i skarpetkę na prawą nogę bo podejrzewam co tam mogę zastać :-( a podejrzewam że wiem co może być przyczyną wczoraj byłam w mieście na zakupach i dziś też (pewnie za dużo na nogach )

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buma Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    To się spytaj :-) A na wydruku USG nic nie ma? Twoja lekarka nie mierzy obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej? Mi w szpitalu, jak się spytałam, ile może ważyć moje dziecko odpowiedzieli zdziwieni, że po co mi ta wiedza? :-D Że się dowiem, jak się urodzi :-D Ale potem podali mi przybliżoną wagę :-) Na kolejnej wizycie po prostu spytaj o te pomiary i już.
    No właśnie nie mierzy... Nie robiła tego na ostatnim usg. Tylko poogladala Małego i powiedziała ze wszystko z Nim ok. Na wydruku też nie ma żadnych pomiarów. Kolejna wizyta za 2 tyg więc zapytam :)

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Kaktus, no tak, Twój Synek bierze żelazo... Z tym to może być problem, bo probiotyk chyba nie bardzo na to zadziała. Mnie samą boli brzuch jak zwiększam dawkę :-(

No wlasnie a ja bralam preparat z zelazem cala ciaze i niemialam problemow. Mialam nadzieje ze Maly odziedziczy to po mnie :-(
    Pediatra powiedzial ze za ok miesiac zrobomy morfologie i zobaczymy jak kolejne kontrolne wyjda ok to bedziemy moglinje odstawic. Dzisiaj podalam je w 2 dawkqchbi w wodzie rozpuszczone zobaczymy moze to bedzie latwiej przyswajalne. Teraz wieczorem podalam biogaie i sienzastanawiam czybdobrze bo co jak Maly dostanie na nianuczulenia? A paranoja mnie zzmeczenia bierze normalnie. Az boje sie zasnac :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić, bo jestem tak zła i zmęczona, że wysiadam. Cztery godziny czekania w kolejce do endo i nic nie załatwiłam, bo dla pana doktora wynik z diagnostyki to nie wynik.
    Jutro mam zrobić przeciwciała aTP0 i aT9 w przychodni, a w piątek muszę specjalnie jechać do szpitala na badanie TSH, bo tylko stamtąd wynik pan doktor uznaje. Chyba muszę wziąć dzień wolnego, bo nie wiem ile mi w tym szpitalu zejdzie. Niby wszystko spoko, ale jakoś nie chce mi się tłumaczyć po co potrzeuje wolne :(

x8qc98p.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tarczycę leczę się kilka lat i byłam u kilku endo i jeszcze żaden nie kręcił nosem, że chce wyniki z konkretnego labu i koniec.

Z doświadczenia wiem jednak, że lekarze mają różne zboczenia i ciężko z tym dyskutować, nie tracąc zdrowia ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tylko przez jego widzimisię tracę czas. Po pierwsze już dziś mogłabym zacząć leczenie, a po drugie w piątek muszę brać wolne. I wszystko się przeciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 22:52

x8qc98p.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia mam nadzieję, że to chociaż dobry specjalista!

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia dziwny ten lekarz:/ale co masz zrobic?szybciej zrobic badania niz szukac nowego endo.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trochę ochłonęłam i mi przeszedł nerw. Jutro zrobię te przeciwciała, pogadam z szefostwem, powiem co i jak i poproszę o dzień wolnego w piątek (do pracy dojeżdżam ponad 30 km i raczej nie będzie mi się opłacało przychodzić do pracy na parę godzin).
    To bardzo dobry specjalista, ma świetne opinie, trzy specjalności (z ginekologii, endokrynologii i endokrynologii ginekologicznej).
    Na szczęście następna wizyta w poniedziałek, więc chyba nie ma dramatu.

Ale powiedzcie dziewczyny, na wasz oko to TSH 2,8 jest dużo za wysokie, czy do przeżycia i mam sobie filmów nie wkręcać?

x8qc98p.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia moja endo mówi że najlepiej jak jest poniżej 2. W ciąży to TSH bardzo skacze. Ja co wizyte a chodzę co miesiąc mam zwiększaną dawkę leku.
    Nie martw się. Dostaniesz leki i poziom spadnie :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po zajsciu w ciążę podskoczyło do 3,4 ale po lekach szybko spadło.
    Ważne żebyś chodziła na wizyty i kontrolowala wyniki co miesiąc

p19uskjopp0zufrx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia mi skoczyło tsh na początku ciązy do 2,68 a wcześniej było idealne. Brałam leki do końca ciąży i wszystko było ok :) Nie martw się na zapas :)

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ