X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dwoch...a jskich?czytam teraz w necie tak dla wlasnej informacji czy rzeczywiscie nie powinno sie stosowac bez wiedzy lekarza i wychodzi ze mozna!wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:46

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi Odbiło właśnie mi oznajmił że jutro mam dzwonić do swojego gina i umawiać sie z nim na wizyty u niego w łodzi pogielo go 150 km w jedna stronę

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ilu rzeczach pisza ze kobieta w ciazy moze przyjmowac tylko za zgoda lekarza praktycznie na wiekszosci. Mam nadzieje ze do jutra wytrzymasz. A jak ci sie podoba w miescie piernika?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Oliwcia moze byc ciezko tak dojezdzac:(
    Antonowka...bardzo!przyjemnie i cicho:)lazimy ...tu kawka,maz piwko,jakies zakupy i ostatni wyjazd w tym roku prawie za nami,jutro Bydgoszcz i odwiedziny znajomych:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyszłam się trochę pożalić :P Dzisiaj odebrałam wyniki krwi i moczu i mocno odbiegają od ideału. Podwyższony cukier (na szczęście nieznacznie), podwyższone próby wątrobowe (pocieszam się, że to przez te wszystkie leki)... ale mocz to jakiś dramat. Ciała ketonowe (mama pytała się, czy czasem się nie głodzę), azotyny, szczawiany,kryształki, nabłonki płaskie, leukocyty, bakterie no i co najgorsze... erytrocyty. Tutaj też się pocieszam, że pewnie jakaś niegroźna infekcja, skoro nie daje objawów. Mocz powtórzę w przyszłym tygodniu, lekarz 17 lipca, więc chyba jakoś wytrzymam.
    Jakoś mnie to zdołowało... a miało być tak pięknie :(

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler spokojnie kochana pij sporo wody z cytryna plus jedz zurawine i pozbedziesz sie szczawianow i krysztalkow i bakterii. Co do ciał ketonowych to faktycznie zjadasz za malo węglowodanów. Co do podniesionej glukozy to pewnie dostaniesz od razu skierowanie na krzywa cukrowa oby tylko obylo sie bez cukrzycy. Trzymam kciuki

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia twoj maz martwi sie o ciebie widzisz choc odległość 150km to sporo. Idz najpierw do tego nowego zobaczysz jaki będzie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak mężowi powiedziałam że pójdę do nowego i zobacze no co poradzić a do lodzi ani myślę dojeżdżać na wizyty ....
    Pamietacie jak byłam wsciekla na meza?? Chciał mi sie podpisać i wysłał zgloszenie do konkursu z Canpol " Za co cenisz swoja partnerkę " dzisiaj były wyniki skubany wygrał dla mnie bukiet kwiatów o wartości 100 zł

Oublier no toś poszalała z tymi wynikami ale na spokojnie zastosuj się do zaleceń Antonowki i powinno pomoc , mnie tez czekaja teraz badan poltora miesiąca juz nie rozbilam u mnie dodatkowo krzepliwosc wiec tez sie obawiam swoich wynikow tylko chce je zrobić Bliżej wizyty żeby wyniki były jak najbardziej aktualne

Justa w przyszłym roku trzeba się skrzyknac i umówić z dzieciakimi na jakos kawke Ja do Torunia tez nie mam daleko :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Monika290191 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już w którymś wątku pisałam że beta w 26dc 19.4 w 28 48.5. Testy pozytywne (blade te kreski ale ewidentne) dzisiaj wieczorem zrobiłam dla pewności test (jestem po dwóch poronieniach, a wizytę mam na środę dopiero) i na tym teście jakaś słaba ta kreska... jest się czym przejmować? Iść jutro na bete czy czekać do srody? Pozdrawiam Monika

Monika290191
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika290191, moim zdaniem nie ma co robić za często bety, bo idzie zwariować. Ja zrobiłam 2 razy i grzecznie czekałam na wizytę.

ayka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Monika290191 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłaś

Monika290191
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monika witaj u nas. Czekaj spokojnie na wizytke. Moja kolezanka miala wrecz prawie niewidoczna druga kreske tak slabo jej test wyszedl oboaie go ogladalysmy wrecz przez lupe ( nie wspomne ze nasi M smiali sie z nas jak z debilek) a teraz jest w pieknym 35 tygodniu ciazy. Zycze ci z calego serduszka udanej wizyty w srode. I mocno trzymam kciuki.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia i widzisz jakiego masz meza kochanego. Super. Zrob zdjecie bukietu bedzie piekny na pewno.
    Co do kawki to ja chetna zawsze. Z reszta u nas znowu weekend zwariowany bedzie pod wzgledem spotkan. Jak zawsze:-);-)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj na sor przy okazji problemu, ktory okazał się nie być problemem- ale zrobili mi usg. Dzisiaj jest 5 tc i 6d, pęcherzyk 15 mm pęcherzyk zoltkowy 3,5 mm brak zarodka... czy ktoś miał podobna sytuacje i cos z tego było ? Ponoć rokowania nie są zbyt dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 13:33

• Oublier Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam około 6tyg na pierwszym USG i też nie było widać zarodka, za to 3tyg później i serduszko dało się posłuchać :) Przy drugiej ciąży (którą poroniłam) przy pierwszym USG, kiedy nie było widać zarodka, to pęcherzyk miał dziwny kształt (lekko zapadnięty) i po minie mojej Pani doktor widziałam, że jest coś nie tak. Kolejne USG potwierdziły obawy i niedługo potem poroniłam. Nie martw się na zapas :) po moim przykładzie widać, że brak widocznego zarodka we wczesnej ciąży nie jest wyrokiem.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkazmaslem, na razie poczekaj do wtorkowej wizyty, może wtedy coś się już wyjaśni. Dostałaś może Duphaston lub luteinę? Puste jajo dość rzadko występuje po raz drugi, choć się zdarza. Daj na razie szansę rozwinąć się Maleństwu, musisz czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, no to nieciekawe te wyniki moczu. A nie możesz przyspieszyć wizyty lub iść szybciej do kogoś innego? Staraj się nieco częściej i więcej jeść, to ketony powinny się ustabilizować, bo faktycznie one występują jak organizm niedojada. W ciąży małe ich ilości są w normie, bo zjada nas Dzidzia lub po prostu Mama wymiotuje i jest gorsza przyswajalność pokarmów. Cała zaś reszta może wskazywać na jakąś infekcję lub cukrzycę ciążową. Na razie pij dużo wody z cytryną i sok z żurawiny 100% w rozcieńczeniu 3/4 soku, 1/4 wody. Od 2 trymestru mój lekarz pozwolił mi brać Furaginę, ale w 1-ym trymestrze nie bardzo można. Postaraj się przyspieszyć wizytę, jeśli się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Betę robi się dwa razy i potem już się nie powtarza, bo można oszaleć ;-) Kolorem kresek na testach się nie przejmuj, chyba tylko raz miałam wyraźną, ciemną kreskę, reszta była blada. Poczekaj spokojnie do wizyty.

Oliwcia, wniosek, trzeba się na facetach ostro wyżyć, by nas docenili ;-)
    Odnośnie nowego lekarza to jeszcze go nie poznałaś, daj mu szansę, może nawet będzie lepszy od poprzedniego? A jak nie, to 150 km nie jest nie do pokonania :-) Ja jeździłam do swojego 300 km w jedną stronę :-) Wszystko dla dobra Maluszka i spokoju Mamy :-)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pisze na FB z kientka z mojego miasta co tez prowadzi ciaze u tego samego doktorka co ja i co jest w tym najlepsze ona byla dzis ma wizycie i na koniec doktor kazał jej przyjsc na nastepna wizyte do niego za 4/5 tygodni nosz kur.... Mać wkurzylam sie co jest grane w poniedziałek dzwonie do gina na jego komórke bo wczoraj Info dostalam od pielęgniarki z przychodni znowu sie zjerzyłam
    A no i jeszcze zasięgłam opinii o nowym lekarzu wizyta 5 minut USG nie dokladne albo wcale nie przepisuje recept i !a wszystko gdzies a jak wejdziesz do gabinetu to taki gbur że od razu masz ochote z niego wyjsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 21:27

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia mysle ze musisz zadzwonic jednak do swojego lekarza i z nim pogadać skoro wychodza takie jaja. To co jedna odwoluja a inna moze przyjsc na wizyte? Dziwne to jakies.....

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ