kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
antonówka wrote:Kochane potwierdzona cholestaza..... nie mam juz na to wszystko sil. Co jeszcze sie do nas przyplacze w tej ciąży. Malo tego wszystkiego? Tarczyca, cukrzyca, hcv, cholestaza. I wizja pobytu w szpitalu do rozwiazania..... koszmar normalnie. Tak mi sie chce wyc ze kosmos. Nawet meza nie chce ogladac i nie kaze mu przyjezdzac popoludniu tylko siedze tu sama zeby nie wyc. Przyjezdza tylko na chwile rano jak cos potrzebuje..... o mysleniu o synku w domu nawet nie wspomne....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:02
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Mam jakieś problemy z tel i nie moge z niego wysyłać postów...
wyniki krzywej chyba dobrze
na czczo 77,2 mg/dl norma 70-99
po godzinie 155,3 mg/dl norma <185,4
po 2h 98,6 mg/dl norma <140,4
Poza tym wyszła mi anemia.
A w moczu nabłonki płaskie, okrągłe, erytrocyty świeże, nieliczne bakterie i pasma śluzu dość liczne... Co to może oznaczać? -
nick nieaktualnyAntonówka, biedna jesteś
Bardzo współczuję sytuacji. Jedynie pocieszające jest to, że jesteś pod stałą opieką lekarzy i będą czuwać nad Tobą i Maleństwem, aż szczęśliwie przyjdzie na świat. Jesteś bardzo dzielna! Pozwól sobie na płacz i nie odtrącaj męża. On na pewno też się bardzo o Was martwi. Bądźcie w tym razem. Przytulam mocno!
-
nick nieaktualnyBuma, cukrzycy nie masz, ale anemii współczuję. Erytrocyty w moczu mogą występować przy anemii, a wszystko pozostałe to normalne u kobiet w ciąży. Ewentualnie może to jakaś infekcja dróg moczowych. Staraj się zakwasić mocz, pij sporo wody z cytryną lub żurawiną i skonsultuj wynik z lekarzem dla spokoju ducha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 13:13
buma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Ayka słonko a kiedy przyjeżdża twoja siostra i na jak długo ?? Mam nadzieje ze przy niej sobie troche odpoczniesz
A jak Ty się czujesz?
AgaSY, buma lubią tę wiadomość
-
ayka wrote:Przylatuje w przyszłym tygodniu, na tydzień, już nie mogę się doczekać
A jak Ty się czujesz?
A Ja ogolnie miodzio odpukactrochę puchna mi dlonie stopy mniej ale tragedii niema młoda tak daje popalic ze nie raz ręką staram się ja dosłownie do środka wciskac bo tak boli juz stwierdzilam ze ma adhd ❤ Oprócz tego biore sie ostro za wyprawke dla maleństwa co mnie mega cieszy
Buma [b/] z cukrzyca spokuj i to miodzio co do anemi pewnie żelazo bedziesz musiala brac co do moczu to polecam tak jak Ayka sok z żurawinki ja kupilam sobie taki 100% i co jakis czas dodaje sobie do wody nawet jak wyniki mam ok tak profilaktycznieteraz na upalne dni jest tez fajna woda z cytrynka do popijania w ciągu dnia ja osobiscie dodaje jeszcze zielona miete w listkach mega gasi pragnienie a na dodatek zakwasza mocz
Antonowka wspolczuje ci kochana makabra no ciagle coa ale co zrobić lez odpoczywaj i staraj sie nie stresowac i nie odpychaj od siebie męża jak potrzebujesz sie wyplakac to rob to przy nimWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 16:08
buma, ayka lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
AgaSY wrote:Maruda
. Od kiedy skończył 1m ma problem ze snem. W ciągu dnia łapie 10-20 minutowe drzemki, nie może wpaść w głęboki sen. Ani wózek ani samochód nie pomagają. Wieczorem jest masakra bo jest wyko nczony i wrzeszczy w nieboglosy bo zasnąć nie może
. Ja przy nim to samo, wyglądam jak zombie. A jak mi zaśnie już na rękach to za cholere nie da się odłożyć i nie jestem w stanie nic zrobić w domu ani wokół siebie. Jak nie urok to sraczka.
Julka przestała nam spać na rękach ok 3,5 msc, jak skończyły się kolki. Rozumiem co czujesz, też czułam się uwiązana. Jula dokładnie tak samo drzemała w dzień, po kilka minut kilka razy na dobę. Potrafiła ciągiem wysiedzieć 6-7 godzin! po odłożeniu płacz! nie spała do 12 w nocy! chyba, że na nas. Na szczęście jak my się kładliśmy spać to i ona, więc w nocy spała dobrze. Spróbuj w dzień położyć się z Leonem, Jula zwykle przy mnie drzemała dłużejU nas zaczęło się to jak skończyła 3 tygodnie. Przetrwaj jeszcze 2-3 msc, będzie lepiej
nie obiecuję, że będzie łatwiej, ale będą nowe, inne problemy
spanie się ureguluje. Julka powoli nauczyła się spać sama, najpierw obok mnie na kanapie, jako kolejny etap sama w łóżeczku, a i sen się wydłuża i częstość drzemek. Spokojnie, to się wszystko wyreguluje, mały potrzebuje czasu
3majcie się ciepło i uszy do góry. Prawdziwa radość z macierzyństwa przyszła na mnie dopiero jak Julce skończyły się kolki, od tej pory widać, że to radosne dzieciątko, a i mi się serce cieszyskończyły się problemy z cycami, zatorami, ja się ogarnęłam i wszystko jakoś się ułożyło. Oczywiście w moim życiu panuje coraz gorszy chaos, ale bez tego zamieszania nie umiałabym już żyć
ayka, AgaSY lubią tę wiadomość
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
ciekawa87 wrote:Kochane znów mam problem. Cc miałam 30 maja a dzisiaj z mężem nas poniosło i teraz martwię sie czy nie będę w ciąży. Co myślicie? Jest duza szansa? Troche nie pomyśleliśmy żeby przystopować...
ayka lubi tę wiadomość
57 cm, 3750 g szczęścia
Witajcie dziewczyny!
Gratuluję kolejnych maluchów, ja już nie nadążam, ale widzę, że ich tu przybywa co i ruszjak i nowych koleżanek
myślę, że nie muszę opiekować się tym wątkiem, bo on już pięknie żyje dalej swoim życiem, kolejne pokolenia maluchów przychodzą na świat... i u Ciebie Antonówka, też tak będzie, masz tylko trudniejszą ciążę, ale już niedługo będzie maluch, czym jest tych kilka tygodni na przestrzeni dziesiątków lat, które jeszcze przed nami
Za kilka dni stuknie nam 7 msc! Kurcze, ale ten czas leci...ayka, AgaSY lubią tę wiadomość
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualny
-
Cześć Alciak! Miło, że nas odwiedziłas
7 miesięcy?! Dopiero co rodziłas!! Super
jak nas jeszcze odwiedzisz to napisz coś więcej i co u reszty Waszej paczki! Wysyłamy uściski!
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
ayka wrote:Buma, cukrzycy nie masz, ale anemii współczuję. Erytrocyty w moczu mogą występować przy anemii, a wszystko pozostałe to normalne u kobiet w ciąży. Ewentualnie może to jakaś infekcja dróg moczowych. Staraj się zakwasić mocz, pij sporo wody z cytryną lub żurawiną i skonsultuj wynik z lekarzem dla spokoju ducha.
ayka lubi tę wiadomość
-
ayka wrote:Alciak, jak cudownie Cię tu widzieć!! Już myślałam, że totalnie nas porzuciłaś. Ależ opiekuj się nami dalej, wpadaj jak najczęściej, jak tylko znajdziesz chwilkę.
Jak Juleczka?
Jula generalnie ok, właśnie turla się na łóżku w sypialnii śmieje do mnie. To bardzo radnosne dziecko, uśmiecha się do wszystkich na spacerze, więc wszyscy odwzajemniają uśmiechy do nas obu. Jula to taki mój mały aniołek, jest bardzo grzeczna i mało płacze. Mamy taką przygodę neurologiczną, wszystko ok ale póki co szczepienia są wstrzymane, chodzimy robić różne badania, eeg, usg przezciemiączkowe, badanie dna oka, wszystko naprawdę bez płaczu ku zdziwieniu lekarzy.
Jak tam Twoje maluchy? Odzyskałaś już siły po porodzie? Bo widziałam, że miałaś różne komplikacje już po wszystkim.ayka lubi tę wiadomość
57 cm, 3750 g szczęścia
AgaSY wrote:Cześć Alciak! Miło, że nas odwiedziłas
7 miesięcy?! Dopiero co rodziłas!! Super
jak nas jeszcze odwiedzisz to napisz coś więcej i co u reszty Waszej paczki! Wysyłamy uściski!
jak patrzę na Julkę, to przez te pół roku zmieniła się nie do poznania
ayka lubi tę wiadomość
57 cm, 3750 g szczęścia
57 cm, 3700 g szczęścia