X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zajęcia całkiem spoko :) W sumie to nic nowego się nie dowiedziałam :P Dzisiaj tak bardziej towarzysko. Moja mama jest położną i mnie uświadamia od 9 roku życia :P I powiem Wam, że na tym etapie życia, taka mama to skarb. Przez swoją pracę niektóre sprawy bagatelizuje, ale i tak więcej pomaga niż przeszkadza.
    Prezenty przejrzałam, ale jest tego tak dużo (3 siaty), że teraz nie jestem w stanie przeczytać wszystkich ulotek. Z tego co zauważyłam, to jest tam butelka do karmienia, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, płyny do prania dla maluszków, jakie witaminki, coś na rozstępy, butelka wody, chusteczki nawilżane, pampersy. Serio sporo i większość zdecydowanie się przyda :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier no to super taką osobę mieć i do tego tak bliską :D Ja się właśnie zastanawiam czy warto zapisać się na takie zajęcia :D Ale myślę,że jeśli się zapisze to nic nie strace a tylko i wyłącznie zyskam poza tym podobno u Nas w mieście taka szkoła jest darmowa więc dlaczego by nie :D A Ty sama na zajęcia chodzisz czy z partnerem ?

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że co najwyżej zyskasz :) I zdaniem mamy można zawrzeć nowe przyjaźnie i na oddziale jest lżej i ma się towarzystwo na spacerki :) Ja chodzę z mężem. A niech się chłopak trochę zaangażuje ;) Tylko, że mój mąż jest z rodziny lekarskiej a sam jest biologiem... tak więc pewnie za wiele nowego się nie dowie.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oubiler - bedziesz miala dobry start, ja tez sie zastanawiam nad szkola rodzenia, moj jest za i nam by sie to przypadlo. M JAK DOSTAL raz dziecko na.ręce - nikt juz potem sie nie odważył - to zastygl i sie nie ruszal, a dziecko trzymal pod pachami w powietrzu... placz, lament, dopiero w wieku dwoch lat przestala sie.go bac.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać. W kwietniu tego roku miałam ciążę biochemiczną a w sierpniu w 8tc poroniłam ciążę z pustym jajem. Chciałam doczekać do nowego roku ze staraniami ale stało się jak stało i jestem teraz w ciąży :) Dopiero jutro idę potwierdzić wszystko u ginekologa ale jestem dobrej myśli, ponieważ tym razem jest tak jak było z moją córką. Żadnych plamień, krwawień, dziwnych bólów itp. Badałam betę dwa dni temu w 6t2d i była 17002,42 więc jestem dobrej myśli i progesteron mam około 20,14 gdzie poprzednio było koło 13. Zastanawiam się czy jest sens powtarzać betę przy takich wartościach skoro jutro mam mieć USG?
    Strasznie się cieszę i boję za razem.

age.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Arga bardzo współczuję strat. Kochana zalezy jak wolisz ja w tej ciąży oszczedzalam sobie nerwow i nie robilam. Lekarz mi mowil ze i tak nic nam to nie da a moze niepotrzebnie sie zdenerwuje.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcE pytanko nie zaszlam nigdy do 11 tyg wiec dla mnie jest to aż 11 tyd i nie wiem czy klucir w dole brzucha raz na jakich czas, nie super mocne jest normalne czy juz powinni ustac?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę znowu mnie tu nie było aktywnie, ale czytam regularnie. U mnie tyle się dzieje ostatnio, że ledwo nadążam.

Witam wszystkie nowo przybyłe Panie i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie szczęśliwie dotarły do szczęśliwego rozwiązania (w tych obecnych i tych planowanych ciążach) :)

Edzia1993, kłucie to raczej normalny objaw, jeżeli nie są bardzo silne i nie utrzymują się cały czas to nie ma się co martwić. Ja do tej pory czasem je odczuwam, ale raczej już tylko po bokach. Raz miałam dzień, że strasznie mnie cały czas ciągnęło na dole brzucha, ale ustąpiło, a moja lekarka powiedziała że nie powinnam się tym niepokoić.

Ja po przeczytaniu posta Lyanna, również zaopatrzyłam się w Detektor tętna płodu i chociaż rzadko go używam, to jestem bardzo zadowolona z zakupu i czuje się spokojniejsza, gdy mam dzień zamartwiania się. - także polecam :)

A mam do Was pytanie jaki preparat z kwasami Omega-3 przyjmujecie?
    Pani doktor poleciła mi wprowadzić dodatkową suplementację tymi kwasami, ale nie poleciła nic konkretnego. Dziś w aptece z kolei Pani także nie była zbyt pomocna w wyborze.

Edzia1993 lubi tę wiadomość

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq wrote:
    Hej, trochę znowu mnie tu nie było aktywnie, ale czytam regularnie. U mnie tyle się dzieje ostatnio, że ledwo nadążam.

Witam wszystkie nowo przybyłe Panie i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie szczęśliwie dotarły do szczęśliwego rozwiązania (w tych obecnych i tych planowanych ciążach) :)

Edzia1993, kłucie to raczej normalny objaw, jeżeli nie są bardzo silne i nie utrzymują się cały czas to nie ma się co martwić. Ja do tej pory czasem je odczuwam, ale raczej już tylko po bokach. Raz miałam dzień, że strasznie mnie cały czas ciągnęło na dole brzucha, ale ustąpiło, a moja lekarka powiedziała że nie powinnam się tym niepokoić.

Ja po przeczytaniu posta Lyanna, również zaopatrzyłam się w Detektor tętna płodu i chociaż rzadko go używam, to jestem bardzo zadowolona z zakupu i czuje się spokojniejsza, gdy mam dzień zamartwiania się. - także polecam :)

A mam do Was pytanie jaki preparat z kwasami Omega-3 przyjmujecie?
    Pani doktor poleciła mi wprowadzić dodatkową suplementację tymi kwasami, ale nie poleciła nic konkretnego. Dziś w aptece z kolei Pani także nie była zbyt pomocna w wyborze.
    Hej kochana :D Mi lekarz zalecił branie Pregna DHA ale niestety w aptece było Pregna Plus więc biorę te i czekam,aż się skończą i kupię te z DHA podobno mają większą ilość kwasów omega. Panie w aptece niestety nie zawsze potrafią dobrze doradzić. Ja jej powiedziałam,że potrzebuję te witaminy z omega i jeszcze jakieś inne bo te które biorę skończyły się im więc wziełam Falvit mama. A Ona dała falvit i zabrała te pregna tak jakby nie słuchała,że chcę te i te. Mam nadzięję,że to co napisałam ma ręce i nogi :P

34bw3e3kdxys4dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie zależało na samych kwasach Omega, bo juz suplement diety z roznymi innymi mam i po co kupować kolejny.
    Widzę że Pregna DHA to same kwasy także wszystko ma ręce i nogi i nawet zrozumiałam .
    Dziękuje :)

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq wrote:
    Mi właśnie zależało na samych kwasach Omega, bo juz suplement diety z roznymi innymi mam i po co kupować kolejny.
    Widzę że Pregna DHA to same kwasy także wszystko ma ręce i nogi i nawet zrozumiałam .
    Dziękuje :)
    To cieszę się bardzo :D Bo jak dużo piszę to często się powtarzam :P Właśnie mi lekarz zalecił te ze względu na te kwasy i mówił o tym pregna dha ze względu na zwiększoną dawkę. A jak się dziewczyny czujecie ?

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko sutko sine co mnie cieszy hihiihi tylko zgaga wieczorem... buuuu ale M dZisiaj wyczytal ze pomelo jest na to dobre. Teraz wybieram sie do sklepu po cos na obiad, musze umyc psy, a potem jade do banku - pracowity dzien buuuuu, a jak u Ciebie?:)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się dobrze. Zadnych mdłości piersi nawet przestały boleć urosły giga i już poprostu są mam nadzieję,że już takie zostaną :D Bo większych dzwigać nie chce. M cieszy się tym jak dziecko jak to facet według niego są 3 razy większe ale kto by ufał facetom w tej sprawie :P Ale od dwóch dni budzę się przerażona,że nie bolą,że nie mam objawów ciążowych i zaraz sprawdzam czy jak dotknę to bolą i bolą i sine są także chyba ok. Ja dziś dzień lenia. Wczoraj spędziłam 3 godziny u fryzjera i kosmetyczki wróciłam do domu z takim powerem,że wszystko wysprzątałam. Dziś tylko sprzątanie takie bieżące i szafka pod zlewem do ogarnięcia bo idzie do wyrzucenia bo mamy remont i pozbyliśmy się wszystkich mebli na dniach jedziemy wybierać nowe i płytki.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie smieszy jak cos piszesz bo nie dosc ze tyle nas łączy to ja wczoraj tez spedzilam trzy h u fryzjera xD rowniez mamy remont i rowniez zostaly nam plytki i meble do wyboru... Kajula boje sie zobaczyć jak wygladasz bo okaze sie ze... tak samo xD
    Ja wlasnie zabieram sie za obiad i kusze ogarnac pokoj.
    Kochana u mnie z piersiami to samo, chcoia mnie malo co.bola ale suty takie sine ze sie nie martwie. M zdecydowanie czesciej sie nimi bawi niz wczesniej xD w końcu jest co złapać hahahha

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak patrzę na Twoje zdjecie hmmmm moje Maleństwo tak samo sie ustawilo i wygląda tez tak samo xD chcialam dac na profilowe ale jakos moj tel tego nie chce ogarnąć ;)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 czyżby genetyczna bliźniaczka ? Haha. Oby ci pomelo pomogło, dzięki bogu ja nie mam zgagi. Ale mam dziś Mnie uświadomiła,że nie mogę jeść gruszek bo mam po nich zaparcia a ja myślałam,że przez dwa dni za dużo namieszałam a jadłam po dwie 3 gruszki dziennie i to one były winowajcą bólu brzucha. Kochana myślę,że pochwalimy się swoim wizerunkiem prz okazji pokazania brzuszków :D Ja mam 178 i jak na razie waże między 64-65 kg :D I z natury jestem ciemną blondynką :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Nawet jak patrzę na Twoje zdjecie hmmmm moje Maleństwo tak samo sie ustawilo i wygląda tez tak samo xD chcialam dac na profilowe ale jakos moj tel tego nie chce ogarnąć ;)
    To dziecioki też może podobne będą :P A kiedyś wspominałaś,że Twój M ma ciemne włosy i oczy to tak jak Mój. Ma ciemne brązowe oczy i ma taki bardzo ciemny blond prawie pod brąz :P A jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć to ja to zrobiłam przez kompa :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się dziewczyny tak bardzo tymi objawami, bo idzie zwariować ;) Wyobraźcie sobie, że ja ani razu nie wymiotowałam a dzisiaj zaczynamy III trymestr.
    Wczoraj miała trochę gorszy dzień, dopadła mnie jesienna chandra, więc zeżarłam (sic! to dobre słowo) całą tabliczkę czekolady. SAMA! A że mam cukrzycę ciążową, to potem to sobie odchorowałam. Mam nauczkę na przyszłość :P Napisałam sms-em mojemu ukochanemu, że u mnie jest tak se a on... przywiózł mi różyczkę na poprawę humoru. Poprosiłam go aby wstawił do wazonu. I wiecie co zrobił? Wstawił do butelki po piwie XD Strasznie mocno go kocham. Mam farta, że jestem żoną mojego najlepszego przyjaciela :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula moj tez jest ciemnym brlondynem prawie brąz i tez ma ciemnoobrazowe oczy wrecz czarbe, z natury tez jestem ciemna blondynka. Troche mnie.przewyzszylas mam 173,5 i aktualnie 68kg :( zgrublam juz 3... ale tylko na brzucholu i cycuchach.
    Oubiler - wiitamy w III trymestrze! M wlasnie wrocil biegnę sie przywitac :D

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Nie przejmujcie się dziewczyny tak bardzo tymi objawami, bo idzie zwariować ;) Wyobraźcie sobie, że ja ani razu nie wymiotowałam a dzisiaj zaczynamy III trymestr.
    Wczoraj miała trochę gorszy dzień, dopadła mnie jesienna chandra, więc zeżarłam (sic! to dobre słowo) całą tabliczkę czekolady. SAMA! A że mam cukrzycę ciążową, to potem to sobie odchorowałam. Mam nauczkę na przyszłość :P Napisałam sms-em mojemu ukochanemu, że u mnie jest tak se a on... przywiózł mi różyczkę na poprawę humoru. Poprosiłam go aby wstawił do wazonu. I wiecie co zrobił? Wstawił do butelki po piwie XD Strasznie mocno go kocham. Mam farta, że jestem żoną mojego najlepszego przyjaciela :)
    Cięzko nie fiksować tym bardziej po poronieniu to już wgl schiza,żeby się to nie powtórzyło. Ale staram się logicznie nad tym myśleć. Kochany ten Twoj mąż. Mieć najlepszego przyjaciela za męża to chyba najlepsze co może spotkać kobietę :D Kiedy masz kolejne zajęcia ? A prezenty sie Tobie podobały :D

34bw3e3kdxys4dma.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ