X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Ja ostatnio miałam tętno 120 i w sumie nie wiem dlaczego... nawet nie czułam się jakoś gorzej. Ponoć nieco podwyższone tętno jest w ciąży normalne, tylko nie wiem ile wynosi to "nieco" ;)
    Czytałam na Internecie,że trochę to tak do 90. A mi głowa pęka po prostu :(

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam bóle ogromne głowy a w ciąży nic! :)
    Właśnie pocwiczylam +3kg mnie zmotywowalo :D
    Kochane mam problem - menelnia na klatce... psuja drzwi, pala, sa głośno, a każdy boi się zadzwonić po straż

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zrzuta z sąsiadami na atrapę kamery i druknąć info, że wszystko co dzieje się na klatce jest nagrywane i w razie uchybień materiał zostanie przekazany policji?

Kajula lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę może z tą atrapą próbować. Nie dziwię się, że boją się dzwonić na straż. Moja mama kiedyś zgłosiła anonimowo,że sąsiadki syn włamał się do mieszkania przez dach a miał zakaz wchodzenia. Policja przyjechała i jak ich wyprowadzali bo był z kolegami to w tym momencie policjant mówił do mojej mamy dziękujemy za zgłoszenie już ich wyprowadzamy :/ więc sąsiad odrazu wiedział kto dzwoni. Jak mieszkałam jeszcze u mamy to tam melinkarze są tacy ze pomagają. Kosza trawę,przekopuja ogródek za jakieś drobne kwoty albo wyrzucają śmieci jak się spóźnia z oddaniem kasy.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z sąsiadami bedzie problem bo tylko jedna babeczka jest za mna a reszta ma to gleboko. Mowia ze boja sie o auta, ze oni tu Zawsze byli bo do jakiejs babki po rente chodza. Dzisiaj rozwalili drzwi ze jest dziura, a ja sie boje ze jak kaŻdy daje spokoj a ja nagle sie wprowadze i straż bedzie przyjeżdżać to sie zorientują ze to ja z M. :/ mysle zeby najpierw isc do spoldzielni aby dali znaki zakaz palenia i naprawili drzwi zeby ci ludzie nie wchodZili - bo specjalnie niszcza zamki.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po rente do jakiejś babki chodzą ? To strasznie patowa sytuacja. No i pewnie jak się wprowadzicie i zaczniecie dzwonić to odrazu będzie na Was. Także ciężko to rozwiązać.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeden z tych facetów ma babcię w naszej klatce i przychodzi po kase do niej. Moja mama dzisiaj jak zobaczyła drzwi to sie wkurzyla i juz poszla do spółdzielni mieszkaniowej, ma podejsc ww pon bo dzisiah nie.przyjmują zeby coś zrobili z tym hamstwem o prostactwem...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jakiś czas nie zaglądałam, bo w pracy ostatnio nie bardzo mogę a jak wracam do domu, to robię szybko obiad i idę do łóżka. Jakaś jestem bez sił ostatnio. Zaczynam poważnie myśleć o zwolnieniu, chociaż zaplanowałam pracę do połowy grudnia. Nie wiem jednak czy wytrwam ;)
    Kajula wrote:
    Edzia1993 dzwoniłam dziś zapisać się na prenetalne mam na 16 listopada na 9 rano :D W sumie jakoś wtedy wypadnie 13 tydzień.
    Ja mam prenatalne połówkowe 15 listopada po południu :) Czyli w tym samym tygodniu obejrzymy sobie dokładnie nasze dzieciaczki :)
    Oublier wrote:
    Nie przejmujcie się dziewczyny tak bardzo tymi objawami, bo idzie zwariować ;) Wyobraźcie sobie, że ja ani razu nie wymiotowałam a dzisiaj zaczynamy III trymestr. (...)
    U mnie to samo. Na początku miałam tylko mdłości ale też nie jakieś straszne. Przejmowałam się tym, bo wszystkie znajome ciężko przechodziły pierwszy trymestr, a jeszcze się w internecie się naczytałam, że wymioty oznaczają zdrową ciąże. Teraz już wiem, że niepotrzebnie się nakręcałam.
    Kajula wrote:
    Hej dziewczyny :D Macie już typy imion dla swoich maluchów? My właśnie siedzimy z moim eM i gadamy. Imię dla chłopca wybrane od pierwszej ciąży ma być Łukasz po bracie eM,który nie żyje a teraz była debata bo nie wiedzieliśmy jak dziewczynka miała by mieć na imię nic nam nie pasowało a teraz skoro mam termin na maj będzie Maja :D eM jest za tym,żeby dziecko miało dwa imiona i wymyślił,żeby była Maja Kaja ciekawie brzmi. A wy co u tym myślicie ?
    U nas miała być Alicja ale ostatnio stwierdziliśmy, że chyba bardziej podoba nam się Aleksandra. Na razie jeszcze nie wiemy na pewno jakiej płci będzie dzieciątko, bo nie chce się dokładnie pokazać. Dla chłopca podoba mi się Piotr, mąż na razie się nie wypowiada w kwestii imienia dla chłopczyka, bo jego zdaniem będzie córka.
    Jeśli chodzi o dwa imiona, to w mojej rodzinie są podwójne imiona, u męża tylko jedno. Chyba u dziecka będzie tylko jedno, bo mi nie zależy na dwóch, a on woli jedno.

Widziałam, że rozmawiałyście wcześniej o szkole rodzenia - też planuję chodzić :) Ostatnio mąż dzwonił, żeby się dowiedzieć o możliwość zapisania się ale pani powiedziała, że to jeszcze za wcześnie i żeby zadzwonić między 25 a 28 tygodniem ciąży. Pewnie załapiemy się na kurs w styczniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 19:10

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • blama Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) dziewczynki piszę, bo muszę się wygadać temat postu pasuje do mnie. W marcu br. dwie kresie na teście ciążowym.. radość trwała krótko, puste jajo płodowe - zabieg. Potem wykryto u mnie torbiel na lewym jajniku (po hormonach ciut się zmniejszyła). Po odstawieniu Gin. kazała się starać, udało się w pierwszy cyklu... znów widzę na teście dwie kreski. Tak bardzo boję się cieszyć.. do lekarza chcę się umówić 17.11 (7tydz.)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama gratuluję Kochana :)
    My nie potrafimy sie nie ma martwic, ale flowa do góry, ciesz sie dwoma kreseczkamo i czekamu ma relacje. Fajny okres na pierwszą wizytę juz coś zobaczysz :)

blama lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna super, że się odezwałaś :) Ostatnio myślałam o Tobie i cieszę się, że wszystko w porządku.

blama Gratuluję :) nie stresuj się za bardzo, bo pozytywne myślenie jest bardzo ważne, ale wiem, że to nie jest proste. Ja dopiero jak poczułam ruchy dzidzi, to przestałam się martwić. Wizyty mamy tego samego dnia i przyjmuję do wiadomości tylko dobre wieści :) Dbaj o siebie, bo infekcje są bardzo groźne dla maluszka na tym etapie a teraz nie jest o nie ciężko.

blama, Lyanna lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was Dziewuszki? :)
    Chcialam zrobic pyszniutki rosołek, ale nie wiedzialam ze tam trzeba tyle mięsa którego potem nie przejemy :/ i mam dylemat co robic na obiad. Kochane tez macie taki apetyt, ja musze co max 2,5h jesc bo po dluzszym czasie az mi słabo. Jakiś głodomor Fasolowy mi rośnie ;)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D My już po śniadaniu :D Zjadłam,wziełam leki i kurde takie mdłości Mnie złapały myślałam,że się przekręce na szczęście trwały chwilę tylko. Ja rano muszę jeść zaraz po wstaniu bo jak nie zjem to zaraz mi nie dobrze i słabo mi się robi. A w dzień zanim doczekam do obiadu to ciągle coś podjadam a to serek a to jakiś owoc albo batonik czy ciastko coś co mam pod ręką :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chwal dnia przed zachodem słońca jak to mówią. Mdłości jednak nie odpuszczają po chwili. Nie było przez 5 minut i znów wróciły ze zdwojoną siłą :( a do tego złapały Mnie wymioty. Nasze maleństwo chyba nie lubi bananów :/ Cały zwróciłam.... Ehhh a ja już się martwiłam,że ciążowe objawy Mnie opuściły bo piersi jakby Mniej bolą.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jesten po dwoch śniadaniach i wisdrze kakao xD

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mnie tez dzisiaj męczą mdłości, ale nie jest źle.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze wcale nie miałam apetytu, dużo schudłam.
    Też myślę co zrobić na obiad. Chyba się przejdę do Lidla aby poszukać inspiracji, tym bardziej, że mają tam kołdry niemowlęce dzisiaj a ja muszę zacząć myśleć o wyprawce. Tylko zastanawiam się, czy się załapie, bo zazwyczaj są takie bitwy, że łohoho. Chciałam kupić leginsy ciążowe, ale zamiast przyjść z samego rana, to naiwna przyszłam wieczorem ;) Nastawię pranie i ruszam w drogę.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiad robię gulasz z szynki a do tego ziemniaczki i mizeria z pomidorków :D Miałam iść na spacer i przy okazji zrobić zakupy bo muszę kupić parę przypraw ale tak się,żle czuję,że na razie nigdzie nie wychodzę :/

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie chce mi się dźwigać z Lidla i pójdę do Biedry :P wieczorem zmolestuję męża na większe zakupy. Przeglądam sobie inspiracje i chyba mam ochotę na kalafiora... Zgłodniałam. :P

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Outbiler - lidl to masakra z tymi promocjalmi a raczej bydlo ktore tam chodZi. Ja ostatnio bylam po poszwe, oczywiście nie udalo mi sie dostac spakowanej bo przeciez - wyciągne wszystkoie poszewski i nir schowam bo po co? Chociaz ja nawet nie rozumiem po co wyciagac? Sklad napisany, rozmiar napisany, wzor na zdjeciu... co tam chcą znaleźć, dolary? Masakra to jest, a jak sa te torby z Wittchena to w ogole... szok i patola zeby sie o to bic... pomijajac fakt ze na promo w witchenie idzie je kupic taniej ale ok... ciemnogród sie bedzie rzucal.
    Sa tam teraz piekne ciuszki eko chciałam kupic ale boje sie, boje sie zapeszyc ze za szybko. Stalismu z M chyba z 20min i oglądaliśmy te cuda. Ale polecam strone PatPat i tam bedziemy zamawiac wiekszosc rzeczy sa tak cudne a teraz jest akurat -50%.
    Dziewuszki tak mnie szczypie mała ze szok chyba przez lutke :/ jutri ide do gina po recepte bo zwariuje...

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ