X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajęcia mamy dzisiaj :) wtorki i czwartki przez 6tyg. Prezenty spoko, ale wszystkiego jeszcze dokładnie nie obejrzałam. Dzisiaj ma być gimnastyka, więc już założyłam wyjściowe dresy :) Pewnie napiszę coś więcej jak wrócimy

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak po tej gimnastyce :D Ulotki,które dostałaś zdążysz czytać do końca ciąży hehe :D Ja muszę się dowiedzieć jak to jest u Nas w mieście i od którego tygodnia można się zapisać :D

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Macie już typy imion dla swoich maluchów? My właśnie siedzimy z moim eM i gadamy. Imię dla chłopca wybrane od pierwszej ciąży ma być Łukasz po bracie eM,który nie żyje a teraz była debata bo nie wiedzieliśmy jak dziewczynka miała by mieć na imię nic nam nie pasowało a teraz skoro mam termin na maj będzie Maja :D eM jest za tym,żeby dziecko miało dwa imiona i wymyślił,żeby była Maja Kaja ciekawie brzmi. A wy co u tym myślicie ?

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 99,9% ma być dziewczynka i mój mąż się uparł na Juliannę, aby było po jego babci. Gdyby jednak dzidzia zrobiła psikusa i okazała się chłopcem, to walczyłabym o Tadeusza aby był po moim dziadku.
    Łukasze to fajne chłopaki, jedna moja wielka, niespełniona miłość ma tak na imię. Tak się złożyło, że się ze sobą przyjaźnimy po dziś dzień.
    Jeśli chodzi o Maję... imię mi się podoba, ale ostatnio jest tak popularne, że może mieć kilka koleżanek w klasie o takim samym imieniu. Z tego samego powodu nie jestem do końca przekonana do Julianny. Co prawda ta forma nie jest mega "trendy", ale zdrabnia się tak samo jak Julię.
    A jeśli chodzi o szkołę rodzenia to bardzo fajnie. Obejrzeliśmy film o ciąży. A ćwiczenia bardzo relaksujące :) Jeden z tatusiów to taki śmieszek, który gada najwięcej z całej grupy. Jak były ćwiczenia na mięśnie kegla, to zwrócił się do swojej żony "jak Ci idzie?"

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy właśnie Julię, albo Jana. I co najlepsze to jedyne imiona jakie w ogóle bierzemy po uwagę, reszta odpada bo zawsze coś "a to nie, bo moj znajomy tak ma i jest taki i taki", " a tego nie lubie" haha także tragedia.
    Mi się bardzo podoba Lena, ale mój absolutnie się nie zgadza. No i Kuba ale Kuba nie, bo jego pies był tak nazwany, także nie wiem co to będzie jak nam się drugie przytrafi :D

Swoją drogą widzę, że rocznik 93 króluje - ja również 93.

Co prawda u mnie remontu brak, aczkolwiek w poniedziałek odbiór domu od dewelopera i czas go wykończyć (albo się :D)

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :D U Nas wybór imienia dla dziewczynki może się zmienić. Myślę jeszcze nad Gają :D Jak się drugie przytrafi to też się imiona spodobają.
    andziaq to u Ciebie podobnie tyle,że nie remont ale wykończeniówka to taka sama balatja haha :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula!!! Ja kuźwa już nie wierze, kobieto my sie musimy spotkac u nas dziewczynka na pewno - GAJA, a to rzadkie imie a Ty mi tu z nim wyskakujesz :D a chłopak albo Łukasz albo Ignacy, Łukasz ma na imie moj Mąż dodatkowo i sie zastanawiamy nam juniorem hahahaha.
    I zgadza sie Łukasz to cudownu czlowiek ja wierze w znaczenie imion i tako jaki jest opis Lukasza taki jest mój M :)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaq - mój M to samo, jak kiedyś dawno mówiłam o Kubie to skomentował - jak pies :D a Lena śliczne tez mi sie podoba ale jest dużo Len i to mnie zniechęca.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Kajula!!! Ja kuźwa już nie wierze, kobieto my sie musimy spotkac u nas dziewczynka na pewno - GAJA, a to rzadkie imie a Ty mi tu z nim wyskakujesz :D a chłopak albo Łukasz albo Ignacy, Łukasz ma na imie moj Mąż dodatkowo i sie zastanawiamy nam juniorem hahahaha.
    I zgadza sie Łukasz to cudownu czlowiek ja wierze w znaczenie imion i tako jaki jest opis Lukasza taki jest mój M :)
    Siedzę i śmieję się sama do siebie haha :D Kochana oj chyba trzeba się spotkać musowo :D Jak się nie uda w ciąży to może damy radę z dzieciaczkami :D Gaja mi się podoba bo prawie się nie słyszy tego imienia :D Ja zawsze byłam jedyną Kają w szkole a do tego nawet w pracy :D I takie chce imię dla córy. A dla syna Łukasz z tego względu,że tak miał na imię brat mojego Marcina :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrę Lene :D Imię spoko tylko jak mama jej tak chciała dać to było mało a jak się młoda urodziła to już był wysyp. Kiedyś się pokłóciła z mamą dlaczego Ona ma na imię Lena a nie Ja. Bo to Ona chce mieć Kaja bo u Niej w przedszkolu nie ma żadnej a Leny są. Mloda skończyła 6lat we wrześniu.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super imie, ale jak wiem że jest masa takich imion dookoła a niedawno byla na nie moda to sie zniechęcam. Gaja to właśnie inaczej Kaja i strasznie podoba mi sie to imie, Mężowi tez w ogóle widzę że chciałby córkę nie przyznaje się do tego ale widzę to. Zawsze mówi do brzucha w firmie damskiej, jak raz mu pokazalam jeden wozek i skomentowałam ze strasznie mi sie takie nie podobają to powiedział - ale moze ma tam sliczna córeczkę... ja w zeszłej ciąży jakos mialam przeczucie ze chłopak ale teraz nic - zobaczymy 9.11 :)))))

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula czujesz spotkamy sie z dziećmi obie Gaje, patrzymy do wozkow - blizniaczki xD

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie zaskoczy mnie jak bedziemy przeć tego samego dnia! :D

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Kajula czujesz spotkamy sie z dziećmi obie Gaje, patrzymy do wozkow - blizniaczki xD
    Ja czuję jakoś chłopaka ale co będzie to będziemy kochać jak swoje hahah :D Z tak mocnymi genami naszych facetów szykujmy się na bliźniaki :D Jeśli uda się spotkać to będzie trzeba załatwić bliźniaczy wózek :P Ty z Żor jesteś dobrze pamiętam.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie mieszkam w Pszczynie ale niedługo bo remontujemy swoje M wiec od grudnia, chyba ze uda sie szybciej RYBNIK! Ja już zapraszam na kawusie!

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko ode Mnie :( Jakoś 380km. Ale mam nadzieję,że uda się mimo tej odległości spotkać. Bo za dużo nas łączy żeby odpuścić spotkania :P Suuper by było rodzić w tym samym czasie. Jedna drugą by wspierała :)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny, urządzacie wideokonferencję z porodu? ;)

Ja dzisiaj miałam dzień pichcenia. Wczoraj pierwszy raz udało mi się kupić tapiokę i próbowałam zrobić pudding. No cóż przypaliłam mleko i deser ma smak spalenizny ;) Jednakże widziałam kiedyś w TOP CHEF'ie, że spalenizna to nowy trend i tej wersji się trzymam ;)
    Potem chciałam zrobić risotto, bo miałam jeszcze trochę rosołu. Zupa skwaśniała i ratowałam się barszczem z kartonu. Całkiem smacznie wyszło. Mąż nie narzekał :)
    A tak poza tym dzień w łóżku, bo coś pogoda mnie pokonała.

Edzia1993 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wideo kochana to moze nie, moj M by zemdlal jakby musial tam patrzec xD jak nam podbierali krew na kariotypy to nie umial ustac kiedy mi pobierali xD
    Ale potem relacja bedzie! XD ja podobnoe jak Ty caly dzien w łóżku, miałam ochote na sojusy, ale w tej wiosce z jednym sklepem nie wiedzieli co to w ogole jest :D mam taki syf modle aie aby jutro byl lepszy dzien, chociaz! Dzisiaj udalo mi sie jeszcze umyc psy, ale o malo sie przy tym nie porzygałam :D

Kajula - mam nadzieje ze km nas nie przestrasza, za duzo zbiegow okolicznosci zeby soe nie poznac!

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja po porodowa będzie musiała być :) Kurde dziewczyny ja też nie wiem co Wy jecie :o oj nie km to nie problem jeśli tyle jest podobieństwa to trzeba będzie zorganizować spotkanie :) Ja dziś mam masakre. Strasznie boli Mnie głowa myślałam, że to ciśnienie ale babcia kazała mi zmierzyć i okazało się że mam 115 pulsu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 19:02

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam tętno 120 i w sumie nie wiem dlaczego... nawet nie czułam się jakoś gorzej. Ponoć nieco podwyższone tętno jest w ciąży normalne, tylko nie wiem ile wynosi to "nieco" ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ