X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zabieram sie za obiad kochane chili z indykiem ryz i napadlo mnie na salte ze smietana, nie wiem czy do tego pasuje ale trudno M musi znieść ciążowy czas :P polecam Wam stronę kwestiasmaku - zawsze wszysyko wychodzi i toooo OGIEŃ!!!

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też często korzystam z tamtej strony :) Ja już po zakupach zapomniałam kupić ryż i migdały, ale biedrze takie tłumy, że miałam problem aby przeciskać się między półkami. Specjalnie przed wyjściem zjadłam, ale znowu jestem głodna, więc leżę, regeneruję siły i podjadam.
    Teraz czekam aż skończy się pranie, ale trochę za późno się skapnęłam, że ustawiłam trochę za wysoką temperaturę. Mam nadzieję, że nic mi się nie zniszczy :P
    Jeśli chodzi o luteinę... to niestety podrażnia i sprzyja grzybicy :/ Przez nią nasze życie seksualne nieco zamarło, bo ciągle mnie tam boli i piecze i seks niewiele ma wspólnego z przyjemnością. Na szczęście mój mąż jest bardzo wyrozumiały. Anioł a nie mężczyzna.
    Właśnie zadzwoniła matka i kazała jechać na drugi koniec miasta :/

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M tez w ogole nie napiera, wiex tu nie mam problemu, ale mi juz tego brakuje, tzn kochalismu sie trzy dni temu, ale tak robimy to codziennie, ale poki co wygaldam tam jak rak i nie ma szans. Chce podpytac ginka czy nie.moge brać wiecej dupka zamiast lutki.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochame zrobilam z tej stronu ciastka z jablkiem i krowkami.... aaaaaaaa szał pał! Zróbcie sobie boooo przeeeeepyszne!!!

Kochana a ile tej lutki bierzesz? Ja 3x100 z tego co.mowil mogę zamieniac brac 2x100 ale za to zamiast dwa razy dupka to trzy i zastanawiam sie czy nie zaczac tak robic. Masz moze zdanie co do tego co lepsE dupek czy lutka niby to to samo ale lutka natualna.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero do domu wróciłam :P W rezultacie obiad nie jest zrobiony a teraz łupie mnie w krzyżu i nie ma szans abym ustała przy garach.
    Z dupkiem nie mam doświadczenia... ja biorę luteinę 2x100. Z dwojga złego chyba wolę się przemęczyć z naturalną luteiną. Tym bardziej, że u mnie do końca bliżej niż dalej. Z mojej strony tylko podpowiem Wam, że progesteron rozszerza naczynia krwionośne i przez to nieco je osłabia i u mnie pod koniec II trymestru pojawiły się krwotoki z nosa. Teraz biorę rutinoscorbin i od prawie 2tyg mam spokój.
    Jutro muszę lepiej ogarnąć dzień, bo przydałoby się w końcu obiad zrobić i posprzątać... Czuję się jak nierób na tym L4 :P

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słonka aż miło tu zajrzeć i poczytac jak tu gwarno <3
    Szkoda ze jest nas co raz to więcej ale fajnie że się wspieracie :-)
    Jeszcze trochę i każda z was będzie przytulać swojego szkraba

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam problem. Od południa boli mnie prawa strona pleców. Jak leżę jest ok ale jak stoję albo siedzę to ból nie do zniesienia do tego brzuch tak jakby twardawy. Nie wiem czy czekać do jutra czy przejdzie czy jechać do szpitala i zobaczyć co mi powiedzą ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:51

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Hej słonka aż miło tu zajrzeć i poczytac jak tu gwarno <3
    Szkoda ze jest nas co raz to więcej ale fajnie że się wspieracie :-)
    Jeszcze trochę i każda z was będzie przytulać swojego szkraba
    Niestety dziewczyn przybywa ale dobrze,że każda się wspiera :) Ja się już nie mogę doczekać pierwszych kopniakow ;)

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula mi na szkole rodzenia powiedzieli, że jeżeli jest cokolwiek co nas niepokoi to lepiej pojechać na Izbę Przyjęć/ zapytać lekarza. Lepiej pojechać 10 razy za dużo niż raz za mało i mieć do siebie żal do końca życia. Tym bardziej jeśli boli... a przez neta pomimo najszczerszych intencji ciężko postawić diagnozę. Mam nadzieję, że to się okaże, że to będzie ten jeden z tych niepotrzebnych razów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 21:50

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wziełam ciepłą kąpiel i jakoś trochę lepiej było. Ale dzisiaj przed 15 jadę do swojego lekarza na wizytę sprawdzić co się dzieje. Dam znać po wizycie co mi lekarz powiedział. Mam nadzieję,że to nic poważnego ale liczę się z tym,że może będe musiała być na oddziale.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak tam Kajula? Wszystko Ok?
    Ja dzisiaj nieco zabiegana. Byłam na kawie z koleżanką. Jutro mija równo rok jak powiedziała rodzinie, że jest w ciąży, która okazała się zaśniadem groniastym, a który później przekształcił się w nowotwór złośliwy... Wspomnienia wróciły i dziewczyna przeżywa koszmar na nowo... ech... A przed chwilą wróciłam ze szkoły rodzenia. Nawet obiadu nie zrobiłam :P Taka wyrodna żona.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula jak po wizycie ???

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D U Mnie ok. Ból trochę mniejszy. Lekarz powiedział,że jak bardzo będzie boleć to mogę wziąć paracetamol a jak dam radę to brać no-spe nawet 3 razy dziennie i leżeć odpoczywać,żeby nie przeciążać kregosłupa. Mega szybka wizyta była i nie jestem zadowolona bo dobrze Mnie nie słuchał i rzucał diagnozami i jeszcze zaczął mówić coś o tym,żebym zaczeła może jakieś ćwiczenia,żeby odciążyć kregosłup.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was Kochane?:)
    Jak tam u malej Oliwci?:)

Ja bylam dwa dni temu u lekarza z tym Zapaleniem odstawil mi lutke mam brac tylko dupka. Sprawdzil Dzidzie bo takie infekcje sa dla szkraba niebezpieczne, i widzialam pulsujące serducho - ja do dzisiaj nie umiem uwierzyc ze ten mój ukochany Czlowieczek tam we mnie jest, chcialabym juz czuc ruchy, bo tak niedowierzaam w swoje szczescie, ze wydaje mi sie ze to mi sie przysnilo, bo przeciz nic nie czuje, a i objawy już minely :)
    Dostalam leki na zapalenie jest o niebo lepiej, ale od jednej masci która mam na wieczór - tak cholera szczypie, ze mysle ze popuszcze z bólu, po okolo 2min mija. M mowi ze pewnie od tego ze mam tak mocno zapalona małą a ja ocZywiście czarbe mysli - skoro tak szczypie nie zaszkodzi Dziecku? Na ulotce pizzę, ze moze lekko szczypac i krotko.
    Byłam wczoraj tez na wspolnym pamiatkowym nagrobku dzieci nienarodzinych zapalilismy z M znicz, ocZywiście poryczałam sie jak dziecko, ale Nasze Maleństwo w Niebie musi wiedziec ze o Nim zawsze pamiętamy, a jak u Was Kochane?:)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pogoda pokonałam. Mieliśmy iść na grobing, ale w trakcie drogi tak zachciało mi się spać, że byłam w stanie zasnąć na stojąco. Odpuściliśmy i zawróciliśmy, Byliśmy 22października. Jeśli nie będzie padało to pójdziemy w tę sobotę również.
    Co do ruchów dzidzi, to spokojnie :) Jeszcze będziesz miała dosyć. Mi już moja mała wiercipiętka nie daje spać po nocach. Ja pierwszy raz poczułam w okolicach 20tyg, ale łożysko jest na przedniej ścianie i wtedy czuć ruchy nieco słabiej. Jednak fakt faktem, człowiek jest wtedy dużo spokojniejszy.
    No i cieszę się Kajula, że to nic poważnego. Czasami jednak lepiej dmuchać na zimne :)
    Dzisiaj kolejna szkoła rodzenia, ale jest taka pogoda, że strasznie mi się nie chce... Ma być chyba kąpiel maluszka, więc lepiej być.
    Spróbuję dzisiaj zrobić obiad, może tym razem się uda ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia ja mam to samo już czekam na te pierwsze ruchy bo tak się cieszę tym szczęściem,któe nas spotkało ale chciała bym,żeby to było takie bardziej namacalne :D
    Oublier fajnie,że idziesz na zajęcia zawsze się czegoś ciekawego dowiesz :D Jeśli chodzi u Mnie o kąpiel malucha to mam to w krwi :D Chrześniaczke kąpałam pierwszy raz jak miała tydzień w tym czasie jej mama wyszła z łazienki a ja musiałam ją ogarnąć od początku do końca,także tym się nie martwię :D Może tym razem zrobisz hehe :P Ja nie długo się zbieram do miasta i na zakupy coś na obiad trzeba kupić :D

Edzia1993 lubi tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, właśnie mąż dzwonił, że się rozchorował i nie czuje się na siłach aby iść ze mną na szkołę :( a ja czuję się tak koszmarnie senna, że praktycznie jeszcze z łóżka nie wstałam. Jeszcze macica uciska na przeponę i mam problem ze złapaniem głębokiego oddechu... no i mała strasznie się wierci. Muszę wziąć się w garść i zrobić obiad i to będzie chyba jedyne co dzisiaj pożytecznego zrobię.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounlier i jak dałaś radę iść do szkoły sama czy zostałaś w domku ? Obiad udało ci się zrobić ? Ja właśnie wróciłam z mini zakupów. Stwierdziłam,że muszę kupić chociaż jeden porządnie dopasowany stanik bo te co mam toproszą się o wizytę w śmietniku. No i okazało się,że na dzień dzisiejszy mam rozmiar 80E a zawsze nosiłam 75D także produkcja mleka trwa haha :D Jak Wam mija wieczór ?

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam w domu. Przespałam cały dzień i jeszcze problem ze złapaniem oddechu i ból żeber :( A tak dobrze znosiłam ciążę. Obiad zrobiłam, zainspirowałam się przepisem z azjatyckiej gazetki biedronki. Korma z kalafiorem czy jakoś tak. Bardzo smaczne. Jakoś ten kalafior za mną chodził.
    Jeśli chodzi o stanik, to rozważ zakup takiego bez fiszbin. Za jakiś czas prawdopodobnie zaczną Cię uwierać.
    Mąż czuje się lepiej i zagoniłam go aby zrobił mi kawę z kardamonem.
    Ała moje żebra :(

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier jak się dziś czujesz ? Kurczę biedronka ma teraz fajną tą ofertę :D Na razie ten nowy jest super :D Z czasem zobaczę jak się będe czuła.

34bw3e3kdxys4dma.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ