kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
justi:: wrote:Ja jestem po 3 stratach,usg mam na grudzień...boje się ze fasolka obumarlo,że nie rośnie jak potrzeba,bo może a nóż tym razem nie ma krwi a fasolka obumarla...takie właśnie strachy są i będą
Myślę że powinni dużo wcześniej robić pierwsze usg.
Przykro mi z powodu Twojej straty i gratuluję fasolki. A dlaczego tak późno masz mieć USG? Ciążę prowadzisz na NFZ? -
justi:: wrote:Tak,na NFZ ale już mi dziewczyny pisały ze pierwsze usg właśnie robi się koło 3 miesiąca ciazy
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
Odebrałam przed chwila wynik bhcg i jest 13 ostatnia miesiączka 1.10 Zdecydowanie za niski ten wynik . W uwagach napisane do powtórzenia za 48 h. Oj chyba niedługo sie nacieszyłam👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
Justi, ja chyba na Twoim miejscu poszłabym prywatnie w okolicach 8tyg nerwowo nie dałabym rady
ArianaHumana nie martw się na zapas owulacja mogła być później i nie u wszystkich od razu beta szybko idzie. Mi chyba dopiero pierwsze wyraźne testy ciążowe wychodziły 1,5miesiąca po ostatniej miesiączce. Powtórz badanie a potem pomyślimy. -
ArianaHumana - ja nie chcialam isc na l4, ale moj lekarz powiedzial - "dwa razy stracilas dziecko, masz isc na l4 a cała reszte mam w dupie" także nie miałam nic do gadania Kochama beta sie nie martw, nie zawsze rosbie szybko, nie wiesz kiedy mialas owulke. Spokojnie powtórz za dwa dni.
Justi - ja bym nie wytrzymała, poszlabym prywatnie. Ja miałam pierwsze usg w 5tyg, drugie w 7tyg kolejne w 10.
Kochane jutro mam prenatalne, prosze pomodlcie sie aby bylo dobrze.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia1993 wrote:ArianaHumana - ja nie chcialam isc na l4, ale moj lekarz powiedzial - "dwa razy stracilas dziecko, masz isc na l4 a cała reszte mam w dupie" także nie miałam nic do gadania Kochama beta sie nie martw, nie zawsze rosbie szybko, nie wiesz kiedy mialas owulke. Spokojnie powtórz za dwa dni.
Justi - ja bym nie wytrzymała, poszlabym prywatnie. Ja miałam pierwsze usg w 5tyg, drugie w 7tyg kolejne w 10.
Kochane jutro mam prenatalne, prosze pomodlcie sie aby bylo dobrze.
Edzia kochana myślę cały czas o Tobie i czekam na wieści z wizyty. Modlę się,żeby było dobrze i mocno zaciskam kciuki kochana :* Ja dziś lecę na wizytę bo strasznie boli Mnie jajnik i nie wiem co się dzieje.Edzia1993 lubi tę wiadomość
Kajula - mnie od wczoraj prawy ale jutro wizyta wiec nie pisalam do mojego gina. Daj znac co powiedzial Twoj.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty Ja dopiero 17 listopada, ale w piątek idę już zrobić badania.
Ja raczej siary aż tak wcześnie nie miałam... ale pojawiały mi się jakby żółte strupki na piersiach, ale nie zwracałam na nie większej uwagi i nie potrafię powiedzieć dokładnie od kiedy tak mam. Od kilku dni już dosyć mocno cieknie.
Od dzisiaj mój mąż ma urlop chyba pójdziemy sobie do kina -
O to zazdroszcze urlopiku, mój urlop spedził na remoncie Ale M coraz blizej to najwazniejsze
No własnie szybko mi zaczęło leciec, ale to chyba nie niepokojące.
Oubiler powiedz mi kojarzysz czy w tym tygodniu co ja mniej wiecej bolal Cie brzuch na dole ja czuje takie silne parcie, zwałszcza jak wstaje i nie wiem czy macica sie rozciaga czy to cos nie hallo.
Kochane my w nd mamy rocznice slubu - mam nadzieje, ze po jutrzejszej wizycie bedziemy mieli podwójną radość do świetowania. M chciał mnie zabrac do Zakopanego, tam gdzie mi sie oświadczył, ale zdecydowalismy, ze spedzimy caly dzien gdzies blizej, a jak juz sie wprowadzimy na swoje mysle ze pod koniec listopoada to pojedziemy na cały weekend do naszego bajecznego miejsca, ktore odwiedzamy min raz w roku. Też kochacie góry?
Szkoda tylko ze bedziemy musieli wrocic tego dnia nie do samotnego domu, tylko do teściów, ale juz niedlugo odbijemy sobie wszystko sam na sam Nawet nie wiecie jak na to czekam! Chyba bede dwa tygodnie latać nago po pokojach
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Wiesz co... wydaje mi się, że czułam ciągnięcie w dole brzucha jak dosyć gwałtowanie wstawałam. To coś takiego? Przy kichaniu tez pobolewało. Zdaniem mojej lekarki to nic groźnego i trzeba nieco bardziej uważać przy wstawaniu.
Ja w górach ostatni raz byłam na studiach, czyli już kilka lat minęło. Jak już rozmawiamy o wyjazdach, to napisze Wam coś zabawnego.
Dzisiaj z ciekawości na tej stronce https://bellybestfriend.pl/kalkulator-daty-porodu.html wpisałam datę porodu wg pierwszego USG. I wyszła data, kiedy byliśmy pierwszy dzień na Teneryfie z okazji naszej 2 rocznicy ślubu (przy okazji była to nasza podróż poślubna, wcześniej coś się nie udało). I pamiętam, że tego dnia mówiłam, że chyba mam owulację (nigdy tego nie pilnowałam) a potem na reszcie wyjazdu miałam przeczucie, że jestem w ciąży Jaka ta natura jest niesamowita. Czyli wszystko się zgadza
P.S. My urlop spędzimy głównie na przeprowadzce. Tylko dzisiaj robimy dzień lzu, bo i tak dopiero na jutro jest transport.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:40
-
Tak dokładnie coś takiego, też mi się wydaje że nie groźne, ale wole zapytać. Dzisiaj tez za duzo siedzialam i przy siedzeniu tez mi to doskwiera.
Masz racje natura jest niesamowita i to bardzo, a teraz Dzidzia niedługo będzie u Ciebie na rączkach ))) Tak sobie myślę, w ciągu roku trzy razy nam się udało, oby ten trzeci raz był tym który dotrwamy do końca - wiecie tej straty juz bym nie przetrwała, odebrałoby mi to całą wiarę, że będzie jeszcze ok. Nie jestem na tyle silna. Oubiler chciałabym być juz tak daleko jak Ty, a w ogóle najlepiej to juz urodzic
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Mnie wczoraj na szkole rodzenia tak nastraszyli, że odechciało mi się porodu Ogólnie takie wnioski, że dobrze zrobić zapasy paracetamolu i przygotować się na rzekę krwi.
Spoko, jeszcze dotrzesz do tego momentu co ja, że półgodzinny spacer to będzie wyczyn i będziesz sapała aby złapać oddech Zaczynasz II trymestr. Chyba najfajniejszy czas ciąży. Ciesz się tym -
Edzia1993 nie wierzę. Lecę do lekarza bo boli Mnie PRAWY jajnik hahaha Jeszcze troche i się doczekasz swojego mieszkanka Mój eM mówił mojej babci,że jak bd mieć 3 pokoje to Mnie nago będzie ganiał po mieszkaniu i dzieci robił. Nago nie ganiał ale jedno zrobił My w górach byliśmy 5 lat temu to był nasz pierwszy wyjazd razem 5 lat temu. Jechaliśmy na sylwestra z dwoma innymi parami. Przez tyle czasu tylko nasz zwiążek został
Oublier ja wizytę mam 16 listopada usg prenetalne a 17 listopada idę do swojego gina także wizytujemy tego samego dnia
Kochana to daj mi znać co z tym jajnikiem bo mam to samo, ale jak juz pisałam wyzej przez prenatalne nie pisałam do gina bo jutro sie okaże czy wszystko w porządku.
Wasz związek został i zostanie, teraz jeszcze dzidzia Was zespoli ))))
Oubiler - dokładnie teraz dopiero moge cieszyc sie ciaza - bez porownania do jeszcze paru tyg temu. Faktycznie II trymestr jest taka ulga dla mamć
Kochane zaczynam sie stresować jutrem coraz mocniej. Na 17 mamy Msze za dzieci w brzuszkach - i błogosławieństwo - to daje mi taki spokój, że Bóg jest z nami Nosze tez pas Świętego Dominika - też daje mi to poczucie bezpieczeństwa. Och chciałabym być juz po wizycie.
Kajula - CZEKAM NA WIEŚCI PO WIZYCIE, A JA JUTRO BĘDĘ SIĘ WAM SPOWIADAĆ BABECZKI
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Kajula a do lekarza może bedziemy chodzic na zmiane bo jak u CIebie tak i u mnie - zaoszczedzimy na wizytach hahaha xD
Jutro Ci napisze - Kajula na prenatalnych idealnie - nie musisz isc... xD
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia dobry pomysł zawsze to więcej kasy na rzeczy dla dzieciaczka hehe Mam wizytę dopiero na 20:45 Czekam idziemy z Moim eM chce go zawołać,żeby już dzis mógł podejrzeć malucha Kochana na mszy pomyśl też o Nas. Czekam na wieści co u Ciebie wyszło na badaniach to i Ja będe spokojna,że jest ok
Dokładnie My zostaliśmy razem i już tak zostanie a maluszek jeszcze to umocni Taka namacalna miłość dwojga ludziEdzia1993 lubi tę wiadomość
Oj późno - mój M juz widzial - byl podekscytowany
Kochane przyszly mi wyniki czy ktoras z Was sie orientuje czy przy moich lekach to norma? Przypomne ze biore - heparyne, acard, dupka, encorton i femibion
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc