kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Outbiler cudowny brzuchatek!!! mam tylko wrażenie ze mój w pocZątkach czwartego miesiąca jest niewiele mniejszy
Ach Kochana cudownie ze jesteś tak daleko zazdroszcZę Ci tego :*
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Liczę bardziej na brzuch ciążowy niż ciążę spożywczą hehe ale fasoli jem i coś tam widać na wieczór hehe dziewczyny mam pytanie do Was. Wczoraj Mnie Marcin nim zaskoczył czy ja mogę jeść grzyby ? Podobno grzybów mun jeść nie można. A wczoraj dostałam od teścia słoik grzybków w occie i pół zjadłam. Wiem że nie można serów plesniwych,sushi uważać na surowe wgl. A o grzybach nie wiem :o
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
Ogólnie grzyby są niewskazane, głównie ze względu na spore ryzyko zatrucia. Nawet wytrawnym grzybiarzom zdarzają się pomyłki. Raz na jakiś czas, w niedużych ilościach nie powinno zaszkodzić. Uważaj jednak na ocet, bo utrudnia wchłanianie żelaza a o anemię w ciąży nie jest trudno.
-
Grzybów leśnych nie powinno się, ze względu na możliwość zatrucia się. Ale jeśli masz zaufanie do osoby, która je zbierała to wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań Na fb mamyginekolog był kiedyś przedświąteczny wpis i kapustę z grzybami, pierogi czy zupę grzybową można jeść. Ja jadłam uszka z grzybami, zbieranymi przez teścia. Na wszelki wypadek zjadłam najpierw dwa a następnego dnia resztę
Co do brzuszków - mój niestety nie nadaje się do pokazywania, bo nad pępkiem mam taki wałeczek. Chyba tłuszczyk z brzucha przesunął mi się nad pępek i on teraz góruje nad wszystkim
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyhttps://zapodaj.net/images/0c7c6ef2e3638.jpg
A to mój
Lyanna to bardzo dziwne zasady ja gdzie bym nie dzwoniła słyszałam że od 21tyg można się zapisać i zajęcia raz w tygodniu a od 30 2razy w tygodniu.
W środę czekaja mnie drugie zajęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:23
Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
andziaq wrote:https://zapodaj.net/images/0c7c6ef2e3638.jpg
A to mój
Lyanna to bardzo dziwne zasady ja gdzie bym nie dzwoniła słyszałam że od 21tyg można się zapisać i zajęcia raz w tygodniu a od 30 2razy w tygodniu.
W środę czekaja mnie drugie zajęcia
Lyanna właśnie to dziwne,że tak późno każą się zapisać. U Nas w mieście zajęcia od 20tc
Witam się w tą paskudną, listopadową pogodę. Dzisiaj udało mi się wstać dopiero o 10 Próbuję się zmotywować aby posprzątać, bo obiecałam mojemu ukochanemu, że to zrobię, ale z motywacją jest ciężko.
Dzisiaj kolejna szkoła rodzenia i strasznie nie chce mi się iść... jestem podziębiona i najchętniej spędziłabym dzień w łóżku z kubkiem gorącej herbaty z cytrynką.
Mała się strasznie wierci od rana. Zauważyłam, ze te ruchy stają się już nieco inne. Na początku są to raczej pojedyncze kopniaki a teraz czuję jakby coś się kotłowało w środku. Jutro muszę zrobić większe zakupy, bo w piątek odwiedzają mnie koleżanki z pracy i chcę coś dobrego naszykować aby fajnie je ugościć
Dzisiaj oglądałam recenzję nowego filmu Pixara, może się wybierzemy w przyszłym tygodniu No i w końcu musze zabrać się za wyprawkę, bo większość dziewczyn na moim etapie ma już wszystko gotowe... -
Ja dzisiaj Kochane aktywny dzień, obciełam psy, wyczesałam, umyłam, wyprałam, teraz sprzątam, a zaraz ide na zakupy żeby dorobić zupkę do rybki - chyba strzele pomidorową. Potem jedziemy na mieszkanko malować już na ostateczny kolorek! AAAAAA!!!
Outbiler - siły Kochana życzę!
Kajula - zobacz sobie w polowie forum takie zdjecie dodala dziewczyna jak rozpoznac płeć - takie niebiesko różowe z usg - u mnie według tego dziewczynka a u Ciebie?
https://forum.28dni.pl/discussion/3445/29/przyszle-mamusie-cz2/
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Hej Dziewczyny, już od jakiegoś czasu zaglądam tu regularnie,a dziś postanowiłam dołączyć.
Edzię pamiętam z różowego wątku:Zaczynamy znowu starania, miałyśmy nawet kontakt jakiś czas po naszych stratach.
Ja jestem po jednej stracie, poronienie zatrzymane w końcówce 11 tygodnia. O tym, że serduszko nie bije,dowiedziałam się na badaniach prenatalnych.
Wszystko to działo się w połowie czerwca. Był to najcięższy okres mojego życia.
Nie przestawałam jednak wierzyć, że po burzy wyjdzie słońce. I wyszło, po 4 miesiącach, kiedy ujrzałam 2 kreski na teście.
Od początku ciąży radość miesza się ze strachem. Czas odmierzam teraz od wizyty do wizyty. Pierwszą miałam w 6 tygodniu,kiedy zobaczyłam fasolkę i zobaczyłam ten pulsujący punkcik na ekranie.
Kolejna czeka mnie w poniedziałek. Strasznie się boję i nie mogę się już doczekać jednocześnie.
Patrząc na moje nasilające się mdłości i coraz częstsze wymioty,zakładam że ciąża się rozwija.
P.S. Z tego co widzę, to jestem tu najmłodsza ciążowym stażem.:)Zazdroszczę Wam,ja marzę,żeby zacząć już II trymestr.Edzia1993 lubi tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Edzia1993 wrote:Ja dzisiaj Kochane aktywny dzień, obciełam psy, wyczesałam, umyłam, wyprałam, teraz sprzątam, a zaraz ide na zakupy żeby dorobić zupkę do rybki - chyba strzele pomidorową. Potem jedziemy na mieszkanko malować już na ostateczny kolorek! AAAAAA!!!
Outbiler - siły Kochana życzę!
Kajula - zobacz sobie w polowie forum takie zdjecie dodala dziewczyna jak rozpoznac płeć - takie niebiesko różowe z usg - u mnie według tego dziewczynka a u Ciebie?
https://forum.28dni.pl/discussion/3445/29/przyszle-mamusie-cz2/
100krotka wrote:Hej Dziewczyny, już od jakiegoś czasu zaglądam tu regularnie,a dziś postanowiłam dołączyć.
Edzię pamiętam z różowego wątku:Zaczynamy znowu starania, miałyśmy nawet kontakt jakiś czas po naszych stratach.
Ja jestem po jednej stracie, poronienie zatrzymane w końcówce 11 tygodnia. O tym, że serduszko nie bije,dowiedziałam się na badaniach prenatalnych.
Wszystko to działo się w połowie czerwca. Był to najcięższy okres mojego życia.
Nie przestawałam jednak wierzyć, że po burzy wyjdzie słońce. I wyszło, po 4 miesiącach, kiedy ujrzałam 2 kreski na teście.
Od początku ciąży radość miesza się ze strachem. Czas odmierzam teraz od wizyty do wizyty. Pierwszą miałam w 6 tygodniu,kiedy zobaczyłam fasolkę i zobaczyłam ten pulsujący punkcik na ekranie.
Kolejna czeka mnie w poniedziałek. Strasznie się boję i nie mogę się już doczekać jednocześnie.
Patrząc na moje nasilające się mdłości i coraz częstsze wymioty,zakładam że ciąża się rozwija.
P.S. Z tego co widzę, to jestem tu najmłodsza ciążowym stażem.:)Zazdroszczę Wam,ja marzę,żeby zacząć już II trymestr.
Wyczytałam, że jesteś z Gorzowa? Moja siostra tam mieszka z mężem i córeczką.Ale oni napływowi są, mieszkają od roku (właściwie to pod Gorzowem, w Karninie). Byłam u nich w odwiedzinach latem i stwierdziłam,że to całkiem ładne miasto.
Od kliku dni męczą mnie mdłości,zwłaszcza wieczorami.Czasem kończą się wymiotami,a czasem udaje się obyć bez. Dzisiaj do tego boli mnie głowa.
Najchętniej to leżałabym całymi dniami pod kocem, bo brakuje mi energii.
Dlatego marzę, żeby ten 1 trymestr już minął.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*]