WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Co do problemów z oswojeniem się to mam trochę w tym temacie do powiedzenia...
    U mnie już bliżej niż dalej do końca ciąży a ja wciąż nie mogę się oswoić z myślą, że w styczniu zostanę mamą. Ta myśl jest tak abstrakcyjna, że nic nie przygotowałam na przyjście maluszka a jego ruchy są tak bardzo namacalne. Tak bardzo, że aż czasem mnie wkurzają :P
    Mam wyrzuty sumienia... niektóre piszą jak bardzo kochają swoje dzieciątka a ja tego nie czuję... pomimo tego, że ciąża jest bardzo chciana. Boję się, że nie poczuje tej matczynej miłości i że będą złą mamą.
    Dzisiaj na obiad ta sama zupa co wczoraj i przedwczoraj :P ale na obiad gotuję tapiokę z mleczkiem kokosowym.

W pierwszej ciąży, która trwała krótko cieszyłam się bardzo :) A potem było poronienie. Jak już wyszłam ze szpitala, to mąż powiedział, że wolałby, żeby ta ciąża w ogóle się nie przytrafiła.

Na drugą czekaliśmy rok i podchodziliśmy do niej bardzo ostrożnie. Przed każdą wizytą u lekarza miałam problemy z żołądkiem ze strachu, że na usg okaże się, że serduszko nie bije. Dopiero od niedawna przestałam się denerwować. Trochę pomógł mi w tym detektor, bo od 13-14 tygodnia mogłam w każdej chwili posłuchać serduszka.

Podobnie jak Oubiler, nie czuję jeszcze miłości do swojej nienarodzonej córeczki. Myślę o niej, cieszę się jak poczuję kopnięcie, planuję jak to będzie ale jest dla mnie na razie bardzo nierzeczywista. Mam nadzieję, że jak już się urodzi i wezmę ją w ramiona to wtedy poczuję się mamą :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie przykre ze odebrano Nam radość z bycia w ciąży :/ a przepelniono lękiem, tak niepowinno byc :/

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam piosenke która opisuje stan bycia w ciąży! Polecam!

https://m.youtube.com/watch?v=OwABO_wB2fw

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a mówią,że ciąża to najpiękniejszy czas. Na pewno ale nie dla osób,które już swoje przeżyły. Edzia piosenka idealna poprostu :D

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cffbe909e1983511med.jpg
    f9856f447b27813fmed.jpg
    Dziewczyny Ja też sama nie jestem w domu. Malutka nie jest pieszczochem za to Lucjanek pcha się na kolana miauczy i zaczepia łapa żeby go przytulać :)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten teledysk jest smutny, aż łezkę uroniłam. Matka przyszła, zjadła zupę, wyjadła ciasto, zjadła deserek z tapioki, wypiła kawę, oznajmiła, ze załatwiła mi prywatną położną i sobie poszła :P teraz znowu siedzę sama aż Marcin z pracy nie wróci, czyli jakoś do 19. Sprzątać mi się nie chce, jeść mi się nie chce. To będzie długi dzień

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula cudowne Pusiaczki ja tak Kocham wszysykie zwierzatka, to jest jedyny powod dla którego chce miec dom, zeby adootowac psy, koty, konia, alpaki i marze jeszcze o papudze arze. Narazie dwa psy musza mi statczyc, dodam ze M nie lubil za bardzi zwierzat zanim sie poznalismy, a teeeeeraz... z naszym mldoszym psiakiem tak sie tuli ze czasami jestem zazdrosna :D
    Ja mam do robienia kartki na zamowienie, zajmuje sie "handmadem" ;) takze jak M pojedzie to sie zabieram :)

Outbiler to polz sie, wez dobra ksiazkr i relaksuj sie ta chwila z brzusiem :))))

Ja juz pieke zapiekankę za 10min bedzie gotowa, M walczy z piecem bo tesciowa w szpitalu to kurki i piec na Jego glowie, ale jaki dumny jak napali.... xD kaze mi dotykac kazdego kaloryfera xD

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zanim byliśmy razem powiedzialam obecnemu Mężowi, ze albo wchodzi w zwiazek ze mna i cala masa zwierząt jakie chce miec, albo w ogóle nie zaczynajmy bo ja nir wyobrazam sobie zycia bez nich, powiedzial ze mnie przyjmuje z calym stadem jakie chcr xD
    I sam aktualnie przeglada psy i zakochal sie w Owczarku Szwajcarskim i mowi ze musimy takiego miec plus jakiegos ze schorniska biedaka :(

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko i ja biegnę się przywitać :) też stresowalam się do terminu poronienia w poprzedniej ciąży. Później zakupiłam detektor tętna, i mimo że słyszę serduszko to odkąd mam nowe objawy stresuję się że może coś innego jest nie tak.

Apropo detektora, z mężem bawiliśmy się raz słuchając swoich serc i moje strasznie nierówno bije, jutro mam wizytę u kardiologa zobaczymy co on na to.

Lyanna, na kiedy masz termin? Ja też marcowa z tym że u mnie 27.03

A co do irytacji i humorow, na szczęście na męża ich nie mam. Ale dziś strasznie zirytowalam się że ludzie są tacy nieuwazni i najchętniej rozdeptali by każdego kto im staje na drodze. Idę chodnikiem jak żółw bo mi ciężko a co chwila muszę wykonywać slalom bo ten ta stroną ten tamtą i wszyscy nos w komórce zamiast patrzeć czy w kogoś nie wlaza wrr

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq - podobno takie kołatanie serducha w ciąży to norma, nic niepokojącego :)

Mnie najbardziej rozwala jak idą np trzy osoby zajmuja prawie cały chodnik, a ja jedna musze sie przesunac.
    W ogolen nie lubie wiekszosci ludzi :P Was lubie :D

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia Mnie też to denerwuję. A wiesz kto najbardziej. Mamuśki z wózkami ! Pcha się taka krowa do autobusu i zamiast grzecznie powiedzieć przepraszam,żeby dojść do miejsca gdzie mają być wózki to jedzie ludzią po nogach. Myśli,że jak urodziła to wszystko jej wolno ! Piepszona Ewa jedyna dziecko ma. Nie nawidzę takich :/

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwala jak ludzie widzą że mam brzuch w sklepie i specjalnie sie już nie odwracają, żeby nie było że widzieli bo może wypadałoby przepuścić. Polskie Buraki i tyle.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, ja ostatnio miałam podobnie w Rossmannie, gdzie jak byk jest info, ze mamy mają pierwszeństwo. Jakieś babki przede mną ze sobą rozmawiały, zauważyły mnie a potem o mało nie dostały skrętu szyi aby jakimś cudem patrzeć na siebie i przy okazji mnie nie widzieć :P Potem przy kasie kasjerka niemalże mnie opieprzyła dlaczego stoję w kolejce :P bo przecież mam pierwszeństwo. A mi się z ludźmi nie chce użerać. Za to jak idę do lekarza, to nie bawię się w grzeczności, tylko wchodzę... bo niestety jak się próbowałam bawić w kurtuazję to próbowali mnie zjeść a tak to nawet nie zdążą się odezwać ;)
    Mnie najbardziej rozwala jak kobieta z wózkiem pcha się do zatłoczonego autobusu i oczekuje, że X osób wysiądzie aby ona mogła wejść :P

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żenuła Outbiler... następnym razem idź pierwsza

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw. śmiejemy się z tych nawiedzonych mamusiek, ale będą jaja jak okaże się, ze wcale nie jesteśmy lepsze ;) Życie zweryfikuje

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to prawda. Gorzej jak bd takie same :P Pamiętam jak kiedyś byłam w tesco ze znjaomą w zaawansowanej ciąży i stała w kolejce pierszeństwa i kasjerka mówi proszę Panią pierwszą a odzywa się druga babka i mówi a Ja ? My patrzymy a Ona też taka "duża" i teraz która ma pierwsza iść haha poszła ta która była już kilka dni po terminie bo koleżanka miała termin na już a Pani była kilka dni po hehe :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) w tym temacie jestem nowa :) tak naprawdę dołączylam dzisiaj. Zobaczymy czy nie za wcześnie...
    W kwietniu pierwsze poronienie. 11 tydzień. Dwa razy było nam dane poobserwować serduszko. Masa planów legła w gruzach. Do tego sporo komplikacji związanych z poronieniem, ale od dwóch miesięcy mamy zielone światło. Wczoraj zrobiłam dwa testy - pozytywne. Druga kreska tak blada, że bylam pewna że mam zwidy. Dzisiaj pobiegłam do apteki po test digitalny. Wynik - ciąża 1-2. Więc to samiutki początek..nawet nie umiem się cieszyć bo strach, że i tym razem się nie uda jest zbyt wielki. Boje się że to nawet nie ciąża tylko jakieś dolegliwości...jutro dzwonię do lekarza. Po poronieniu dostałam zalecenie stosowania progesteronu od 6 tygodnia w przypadku kolejnej ciąży. Zobaczymy jak się wszystko potoczy tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 22:35

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny :) w tym temacie jestem nowa :) tak naprawdę dołączylam dzisiaj. Zobaczymy czy nie za wcześnie...
    W kwietniu pierwsze poronienie. 11 tydzień. Dwa razy było nam dane poobserwować serduszko. Masa planów legła w gruzach. Do tego sporo komplikacji związanych z poronieniem, ale od dwóch miesięcy mamy zielone światło. Wczoraj zrobiłam dwa testy - pozytywne. Druga kreska tak blada, że bylam pewna że mam zwidy. Dzisiaj pobiegłam do apteki po test digitalny. Wynik - ciąża 1-2. Więc to samiutki początek..nawet nie umiem się cieszyć bo strach, że i tym razem się nie uda jest zbyt wielki. Boje się że to nawet nie ciąża tylko jakieś dolegliwości...jutro dzwonię do lekarza. Po poronieniu dostałam zalecenie stosowania progesteronu od 6 tygodnia w przypadku kolejnej ciąży. Zobaczymy jak się wszystko potoczy tym razem.

Przykro mi z powodu Twojej straty, ale bardzo cieszę się, że z tych dwóch kreseczek na Twoim teście i żywię nadzieję, że tym razem historia zakończy się szczęśliwie a Ty długo będziesz pisała z nami o głupotach w tym wątku ;) W sumie czuję się jak nestorka, bo chyba jestem najstarsza stażem z osób regularnie aktywnych w tym temacie ;)

Pochwalę się, zrobiłam tiramisu :D W piątek podszykuję lazanię i można przyjmować gości <3

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Dziewczyny mam piosenke która opisuje stan bycia w ciąży! Polecam!

https://m.youtube.com/watch?v=OwABO_wB2fw
    Sam tekst faktycznie idealnie opisuje ciążę i (jak sądzę) to, co się będzie działo potem. Ale teledysk smutny :(

andziaq, ja mam termin na 23.03. Mam nadzieję, że malutka urodzi się o czasie i na Wielkanoc będziemy już w domu. Powoli zaczynam myśleć o tym, co będzie potem i boję się jak sobie poradzimy z mężem. Nie mamy żadnego doświadczenia z małymi dziećmi - ani w najbliższej rodzinie ani wśród znajomych nie ma dzieci.

KlaudiaSG, gratuluję dwóch kresek i życzę, żeby wszystko było w porządku :) Daj znać co Ci powie jutro lekarz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 23:52

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) dzwoniłam do lekarza. Termin mam na 6.12. Trzeba czekać i za dużo nie myśleć, ale jak tu nie myśleć. Siwizny dostanę z tego stresu :P
    A ty Oublier robisz moje ulubione danie *-* też mam nadzieję że tym razem wszystko się uda :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ