X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Dzień dobry:) dzwoniłam do lekarza. Termin mam na 6.12. Trzeba czekać i za dużo nie myśleć, ale jak tu nie myśleć. Siwizny dostanę z tego stresu :P
    A ty Oublier robisz moje ulubione danie *-* też mam nadzieję że tym razem wszystko się uda :)
    Gratuluje dwóch kreseczek :D Kochana idealny termin na prezent mikołajkowy :D Na pewno będzie dobrze nie ma co źlę myśleć :*
    A ja dziś wchodzę na belly patrzę a tam mamy studniówke :P 100 dzień ciąży <3 Jak to leci to szok.

100krotka lubi tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Gratuluje dwóch kreseczek :D Kochana idealny termin na prezent mikołajkowy :D Na pewno będzie dobrze nie ma co źlę myśleć :*
    A ja dziś wchodzę na belly patrzę a tam mamy studniówke :P 100 dzień ciąży <3 Jak to leci to szok.
    Niesamowite jak czas leci...najgorsze są chyba te pierwsze tygodnie ciąży. To oczekiwanie na pierwsze usg, pierwszy obraz serduszka..mozna naprawdę siwych włosów dostać z nerwow. Poniej juz leci :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula :) Popełniłaś chyba czeski błąd :) Myślę, że Klaudia ma raczej termin na 12 czerwca ;) Nie jest możliwe aby była w ciąży ponad rok :P
    Ja zawsze chciałam mieć dzidzię w sezonie wiosenno-letnim. Najlepiej maj/czerwiec, ale coś mi nie wyszło ;) Miałam wizję super imprez urodzinowych na świeżym powietrzu. Jakieś pikniki. A teraz co? Co najwyżej bitwa na śnieżki, budowanie śnieżnego fortu i pilnowanie niuni aby nie jadła żółtego śniegu XD Jednak zdaniem mojej mamy, która jest położną, to mam super termin. Dni coraz dłuższe i ciężej o deprechę a tak poza tym ostatni okres ciąży nie przypadają na najgorętsze miesiące, kiedy ponoć jest mego ciężko wytrzymać z dużym brzuchem.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super że do nas dołączasz. Przynajmniej nie będę tu najmłodsza stażem ciążowym.:)
    Rozumiem Twój strach i obawy. Ja powiem Ci szczerze, że teraz odczuwam większy strach niż na początku, im bardziej zbliża się czas pierwszej straty.
    Za pierwszym razem też gładko przeszłam przez pierwsze tygodnie i bach, nagle koniec. Strasznie się boję powtórki.
    Widzę,że Ty też straciłaś dziecko w 11 tygodniu. Możesz napisać,jak to było w Twoim przypadku?

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Kajula :) Popełniłaś chyba czeski błąd :) Myślę, że Klaudia ma raczej termin na 12 czerwca ;) Nie jest możliwe aby była w ciąży ponad rok :P
    Ja zawsze chciałam mieć dzidzię w sezonie wiosenno-letnim. Najlepiej maj/czerwiec, ale coś mi nie wyszło ;) Miałam wizję super imprez urodzinowych na świeżym powietrzu. Jakieś pikniki. A teraz co? Co najwyżej bitwa na śnieżki, budowanie śnieżnego fortu i pilnowanie niuni aby nie jadła żółtego śniegu XD Jednak zdaniem mojej mamy, która jest położną, to mam super termin. Dni coraz dłuższe i ciężej o deprechę a tak poza tym ostatni okres ciąży nie przypadają na najgorętsze miesiące, kiedy ponoć jest mego ciężko wytrzymać z dużym brzuchem.
    Oublier czytam czytam błedu nie widzę ? Gdzie napisałam,że Klaudia jest ponad rok w ciąży ? Napisałam,że termin fajny ma na usg mikołajkowy. A MY dzisiaj mamy 100-dzień ciąży kochana :D :P

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Oublier czytam czytam błedu nie widzę ? Gdzie napisałam,że Klaudia jest ponad rok w ciąży ? Napisałam,że termin fajny ma na usg mikołajkowy. A MY dzisiaj mamy 100-dzień ciąży kochana :D :P

To jednak ja mam budyń ciążowy z mózgu :) Wkręciłam sobie, że myślisz, że Klaudia ma termin porodu na mikołajki :P nie doczytałam, że chodzi o USG. Wybaczcie mi, jestem jeszcze przed poranną kawą :P

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że Klaudia ma termin na sierpień,nie na czerwiec.;) Ja mam termin na 21 czerwca,a jestem w 10 tygodniu ciąży.;)

dqpri09khpifqr72.png

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    To jednak ja mam budyń ciążowy z mózgu :) Wkręciłam sobie, że myślisz, że Klaudia ma termin porodu na mikołajki :P nie doczytałam, że chodzi o USG. Wybaczcie mi, jestem jeszcze przed poranną kawą :P
    Hehe no właśnie tak myślałam,że coś pokręciłaś :P Jednak nie tylko ja mam budyń zamiast mózgu haha :D Oublier a jeśli chodzi o terminy porodu te wymarzone ja chciałam bardzo dziecko jakoś latem właśnie lipiec sierpień,żeby przyjęcie można było zrobić na działce na świeżym powietrzu. Sama jestem z czerwca więc wiem,że to super czas :D Bardzo chciałam zajść w ciąże w październiku niestety udało się dopiero w następnym roku myślę,że jakoś na początku września :D Ale termin na maj i tak się nam "udał". Mój Marcin ma urodziny w styczniu szkoda mi go bo te jego urodziny zawsze są w domu albo jakimś lokalu i cały czas mu dogryzałam,że widać,że nie był planowanym dzieckiem :P Niestety jak się staraliśmy o malucha dopiero zauważyłam,że te planowanie wcale takie łatwe nie jest,żeby udało się zajść akurat w tym miesiącu,żeby dziecko urodziło się wtedy kiedy chcemy.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie było poronień, to pierwsze dzieciątko byłoby z marca tego roku a drugie z września też tego roku ;) Tak czy owak celowanie mi nie wychodzi ;) Jak pierwsza niunia nie da za bardzo w kość, to może z drugim będziemy mieli lepszego cela :D Jutro mamy z mężem 4 rocznicę zaręczyn. Nic nie przygotowałam :P za to zaprosiłam koleżanki. Zresztą i tak pracuje do 18 a zaraz potem idziemy do jego brata i wrócimy późnym wieczorem.
    Nie wiem jak u Was, ale u mnie dzisiaj jest całkiem ładna pogoda :) i chyba pójdę zaraz na spacer i przy okazji dokupię brakujące składniki na lazanię. Potem czeka sprzątanie, bo w kuchni góra naczyń ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Klaudia :) gratuluję dwoch kreseczek, super ze do nas dolaczylas :* i oczywiscie wspolczuje strat.

Dziewczyny! Pierwszy raz bez stanika wystaka mi cyce spod koszulki :D aaaaaa!!!
    I w ogole jest progres dostalam wczoraj skurcz i pomyslalam - aaaa luzik zdarza sie wszystko jest ok.
    Chcialam wyjsc na mily spacer z psami ale ich spacer trwal trzy minuty bo akurat ktos mi tu szambo wywozi, a jeszcze mialam okno otwarte w sypialni.

Chyba dzisiaj sie wybiore na zakupy do hm po jakies ciazowki bo wygladam juz jak pol dupy zza krzoka same dresy na mnie pasuja.

Dziewczyny mam schiza mi sie wydaje ze ja nie moge miec syna stac byly tez te poronienia znacie kogos kto mial mutacje bral heparyne a mial synka?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, termin by mi wypadał na sierpień :)
    100krotka pierwsza ciąża tez mi jakos gladko szla. Czulam sie troche jak na haju z tego szczescia. Juz dwa razy nawet serduszko widzielismy, lekarka zadowolona ze tak wszystko ladnie wyglada. Jak to ona powiedziala "ksiazkowo". Wizyte mialam miec gdzies na poczatku 13 tygodnia ale dostalam infekcji, wiec poszlam od razu zeby jakos temu zaradzili szybko. Lekarka sprawdzila wszystko, i stwierdzila, ze zrobi na wszelki wypadek USG..no i zobaczyłam nasze dziecko, ale niestety juz serduszko nie biło... Nie znamy przyczyny. Dwa razy miałam łyzeczkowanie, potem podejrzenie nowotworu, stos badan. ale od 2 miesiecy mamy zielone swiatlo. Chyba przez to wszystko tak teraz panikuje troche. Jak zobaczylam wynik testu to zamiast sie cieszyc, najpierw poczulam strach, ze znowu cos sie zlego dzieje (po poronienie wysoki poziom bety utrzymywal sie 4 miesiace, kolejny wysoki wynik moglby u mnie oznaczac nawrot guzow). Ale maz mnie uspokoil, ze przeciez bylam w poniedzialek na kontroli i bylo wszystko jak nalezy. Jedynie lekarz zalecil mi zrobic test bo w tej ciazy bede musiala przyjmowac progesteron. No to tyle. Uf rozpisałam się.
    A co do terminu porodu, zawsze marzył mi się Maj :P Byłby prezent na nasza rocznice :D

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula - maj to super okres, zreszta to juz prawie cZerwiec, a pewnie i tak z dwa tygodnie nosa z domu nie wystawiamy, a dni powinny byc juz sliczne :)
    Ja miałam miec pierwsze na sierpien czyli tak jak ja z Mezem mamy urodzinki, a drugie na styczen i to mnie martwilo jak ja z tym dzieckiem gdzies wyjdę, las blisko ale w takie zimno? Wydaje mi sie to cięższy okres, ale wiadomo i tak sie bardzo cieszylismy.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier-u Nas jeśli chodzi o celowanie to też problem :P Z tym maluchem nam się udało,że wycelowaliśmy termin na maj :D A z pierwszym maluchem mieliśmy termin na 12.12.13r. Pierwsze muszę Wam się przyznać planowane nie było. Była to brzydko mówiąc klasyczna wpadka ale jak się tylko dowiedzieliśmy to nie mogliśmy się doczekać no ale niestety stało się jak stało :( i teraz czekamy już na wyczekane po tylu latach malenstwo. Po stracie chciałam się starać odczekując te 3 miesiące no ale M mówił,że teraz nie bo mieszkamy u mojej mamy i cały czas było coś a to mieszkanie nie te a to brak pracy itp. I w końcu jak się zdecydowaliśmy to musieliśmy czekać rok na nasze szczęście no ale jest z Nami :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podzielenie się z nami swoją historią. U mnie wszystko wyglądało bardzo podobnie, o tym że serce nie bije dowiedziałam się na wizycie,na której miałam mieć badania prenatalne. U mnie nie było żadnych powikłań po łyżeczkowaniu, więc chociaż tyle dobrego.

A co do terminu porodu,to ja jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego wagi,kiedy chciałabym urodzić. Przy pierwszej ciąży termin miałam na 24 grudnia,wydał mi się to piękny czas.
    Jeśli wszystko przebiegnie dobrze,to czerwiec stanie się już dla nas symbolicznym miesiącem, bo będę rodzić w czasie kiedy rok wcześniej roniłam pierwsze dziecko.
    Pamiętam,jak leżałam w szpitalu i położna chcąc mnie pocieszyć powiedziała:"zobaczysz,za 12 miesięcy się spotkamy,ale tym razem piętro wyżej,na porodówce."
    Obiecałam sobie,że jak się uda,to będę ją szukać w tym szpitalu i Jej o tym przypomnę.;)

dqpri09khpifqr72.png

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula, moj tez chcial zwlekać. Jeszcze miesiac temu był niepewny. Mówił, ze pewnie bedziemy sie kłócić, ze moze musimy wiecej pieniedzy odlozyc itd. Ale kiedy zobaczył swoja malutką siostrzenicę to coś mu pstrykło w głowie. Od tamtego czasu juz sam mówił o kolejnym dziecku. Chociaz teraz zacznie sie pewnie cieszyc jak lekarz powie na wizycie ze wszystko jest w porzadku.
    A wam gratuluje malenstwa. Po tylu latach pewnie kipiejesz z radosci :)

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Dziękuję za podzielenie się z nami swoją historią. U mnie wszystko wyglądało bardzo podobnie, o tym że serce nie bije dowiedziałam się na wizycie,na której miałam mieć badania prenatalne. U mnie nie było żadnych powikłań po łyżeczkowaniu, więc chociaż tyle dobrego.

A co do terminu porodu,to ja jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego wagi,kiedy chciałabym urodzić. Przy pierwszej ciąży termin miałam na 24 grudnia,wydał mi się to piękny czas.
    Jeśli wszystko przebiegnie dobrze,to czerwiec stanie się już dla nas symbolicznym miesiącem, bo będę rodzić w czasie kiedy rok wcześniej roniłam pierwsze dziecko.
    Pamiętam,jak leżałam w szpitalu i położna chcąc mnie pocieszyć powiedziała:"zobaczysz,za 12 miesięcy się spotkamy,ale tym razem piętro wyżej,na porodówce."
    Obiecałam sobie,że jak się uda,to będę ją szukać w tym szpitalu i Jej o tym przypomnę.;)
    No to musisz ja poszukac! Zycze ci zeby tym razem wszystko poszlo po waszej mysli :) Ja pierwszy termin mialam na 13 Listopada (dokladnie miesiac po mojej szwagierce). Ale niestety nie udalo nam sie. Wychodzi na to, ze w dniu kiedy powinnam rodzic splodzilismy kolejne :P Z tymi datami to tak jest, ze chcialoby sie moze jakas konkretna, ale koncem koncow i tak jest to obojetne. Wazne, zeby dziecko sie urodzilo i bylo zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 11:10

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia czytam twój wpis i właśnie do Mnie dotarło,że Maj to czas kiedy zobaczyłam Mojego Marcina po raz pierwszy :D Wgl to taka śmieszzna historia. Bo poznałam go w maju 2012 roku przez znajomych bo przyjechał kupić samochód bo pracował w Holandi ja miałam wtedy chłopaka a On pojechał do pracy. Później przyjechał w sierpniu bo chciał założyć gaz w samochodzie. Wspólnie ze znajomymi pojechaliśmy na wakacje pod domki. Po powrocie Marcin oznajmił mi,że jutro do Mnie przyjdzie bo ten gaz będzie zakładał a do Mnie miał ulicę dalej a do swojego domu coś koło 20minut drogi. I jak przyszedł do Mnie to tak już został i od czego czasu mineło nam 5 lat :D A samochód dalej mamy ten sam hehe :D Marcin chce go zmienić w przyszłym roku bo jest 2 dzrzwiowy więc przy dziecku będzie nam nie wygodnie na samą myśl chcę mi się płakać bo mam straszny sentyment do tego auta. Gdyby nie ono nie wiem czy miała bym okazję poznać swoją miłość.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kajula, zamienisz samochod na Dzidzie xD
    U mnie w maju nic się nie wydarzyło, ale lubie ten miesiąc to mi starczy xD

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jest dokładnie,tak jak piszesz.

U nas też dziś ładna pogoda,zastanawiam się,czy nie wykorzystać sprzyjającej aury i nie umyć dziś okien. Będę miała spokój do Świąt,a one już od dawna się proszą o czyszczenie.
    Najpierw muszę się zwlec z łóżka,bo póki co siedzę jeszcze w piżamie.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 11:08

dqpri09khpifqr72.png

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Kajula, moj tez chcial zwlekać. Jeszcze miesiac temu był niepewny. Mówił, ze pewnie bedziemy sie kłócić, ze moze musimy wiecej pieniedzy odlozyc itd. Ale kiedy zobaczył swoja malutką siostrzenicę to coś mu pstrykło w głowie. Od tamtego czasu juz sam mówił o kolejnym dziecku. Chociaz teraz zacznie sie pewnie cieszyc jak lekarz powie na wizycie ze wszystko jest w porzadku.
    A wam gratuluje malenstwa. Po tylu latach pewnie kipiejesz z radosci :)
    Oj kochana 4 lata od straty się doczekałam i tak jak mówisz kipie z radośći,że w końcu przyszedł na Nas ten czas :D Termin porodu mam na 23 maja z om a poroniłam pierwszą ciąże 10 maja więc mam nadzieję,że wtedy nie urodzę tylko dzidziuś poczeka. Przy staraniach bałam się,że będe w ciąży właśnie w maju i strasznie bała bym się tego terminu poronienia,żeby nic się nie stało. Ale przed samym porodem na pewno będzie łatwiej i spokojniej :D

34bw3e3kdxys4dma.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ