X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szumisia, to my czekaliśmy z zakupem aż pojawi się dzidzia, bo ponoć nie na każde dziecko działa a wydać 200zł na zabawkę ze zbędnym bajerem... bez sensu. My puszczaliśmy najpierw biały szum z youtube'a i u nas zadziałało.
    My zdecydowaliśmy się na takiego https://whisbear.pl/sklep/szczegoly/whisbear-soft-szumiacy-mis-z-funkcja-crysensor-arbuz-pl-37/wszystkie. Jest o tyle fajny, że włącza się jak dziecko płacze (dzisiaj się sprawdziło) i ma magnesy w łapkach, dzięki czemu można przymocować do łóżeczka albo do wózeczka. Aplikacja wydaje mi się zbędnym gadżetem.
    Ja w ciąży słyszałam dużo komplementów. Teraz po porodzie też, bo jestem sporo szczuplejsza niz przed ciążą.
    Za chwile ide spac, bo czeka nas intensywny dzień :)

Alphelia, Lyanna lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krzywą cukrową, to dla mnie najgorszy nie był sam smak tego płynu czy czekanie w poczekalni, tylko moment sprawdzenia wyników :P Mało nie zeszłam na zawał, jak zobaczyłam 230 na czczo i ponad 300 po obciążeniu - swoją drogą, to w ogóle nie powinni mi robić krzywej przy takim cukrze ale u nas nie sprawdzają najpierw glukometrem, tylko od razu dają do wypicia glukozę.

Nad szumisiem też się zastanawiamy. Z tym że chyba faktycznie lepiej poczekać aż mała się urodzi i sprawdzić czy biały szum w ogóle ją uspokaja. Myślałam wstępnie o najtańszym modelu, bez tego sensora płaczu ale jeśli miałoby to nam dać troszkę więcej snu, to i 200 zł można zainwestować ;)

Dziewczyny, co myślicie na temat pobierania krwi pępowinowej? Dzisiaj w szkole rodzenia była pani z banku komórek macierzystych i poważnie się nad tym zastanawiamy z mężem. Szczególnie, jak pani opowiadała o możliwościach wykorzystania komórek sznura pępowiny np. do leczenia stwardnienia rozsianego czy alzheimera nie tylko u dziecka ale i rodzeństwa, rodziców czy dziadków. Wiadomo, że cały czas trwają badania nad wykorzystaniem komórek ale w końcu medycyna idzie do przodu i za kilka lat możemy żałować, że tego nie zrobiliśmy.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, dziękuję, jakoś nie wpadłam na to żeby sprawdzić czy zadziała :)

Lyanna, co do pobrania krwi, poczytałam wiele opinii na ten temat, i jak narazie więcej znalazłam takich, że dla siebie nie opłaca się jej bankować, ewentualnie można oddać po prostu do banku dla innych.
    Polecam ten artykuł: http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/

Lyanna lubi tę wiadomość

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat krwi pępowinowej przerabiany był na szkoleniu z Bezpiecznego Malucha. Nas skutecznie odstrasza cena,nie stać nas na taki luksus.

Dziewczyny, czy Wam też zdarza się, że leci Wam krew z nosa?? Wczoraj trochę się wystraszyłam,późnym wieczorem zaczęła mi lecieć krew z jednej dziurki.Nie było tego dużo,trwało kilka minut,ale pierwszy raz przydarzyło mi się coś takiego. Może to efekt tego, że znów mnie bierze jakieś przeziębienie, bo wczoraj zatoki mnie bolały.Czytałam w internetach, że u kobiet w ciąży to się zdarza, a ja teraz schizuję,że zacznie mi lecieć w jakimś miejscu publicznym i mam kolejnego stresa...;/

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka mi się zdarzało na początku, że leciała mi krew z nosa i teraz też mam dużo krwi w nosie, tylko nie tak że mi leje się ciurkiem, ale rany i strupy. Jednak przypuszczam, że u mnie to jest spowodowane głównie sprayem do nosa, który zażywam na astmę. Też czytałam, że normalnie się zdarza u kobiet, że leci krew z nosa, więc nie martwiłabym się tak bardzo na Twoim miejscu. Jak zacznie Ci lecieć w miejscu publicznym to ludzie Ci pomogą :P Zwykle to właśnie niedużo leci, trzeba tylko kilka razy poprzecierać chusteczką i odczekać.

Ja dziś nastawiłam sobie budzik i wstałam wcześniej, bo wiedziałam, że ma przyjechać kurier, a oni lubią poranne godziny. Akurat jak wstawiałam sobie bułkę do pieca to zadzwonił dzwonek, szybko zleciałam i jest wielka paka z fotelikiem samochodowym <3 Dobrze, że kurier był taki miły i zaproponował, że wniesie mi tą pakę, bo oprócz tego, że była ogromna, to była też dosyć ciężka. Dziś wieczorem będziemy wypróbowywać mocowanie fotelika w samochodzie :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko ja tez akurat mialam strupy, krew mi nie.leciala, ale mojej kierowniczce notorycZnie, wiem ze byla z tym u lekrza i brala jakies srodki zeby dzialo sie to rzadziej.

Ja musze dzisiaj isc na powtorne badania bo w pobranej krwi zrobil sie skrzep i kusza pobrac na nowo... źle pobierala mowilam... brrrrr

Dodatkowo wynikow odczytac nie umiem bo podala mi za.krotki kod.

Zbieram sie wiec i zycze milego dnia Kochane! :))))

Alphelia bo zaraz bede miala komoleksy ze jedyne co posiadam to pare ciuchów... ;)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie w nowym tygodniu!

7700a47915288f4emed.jpg

d418b1f8e058b368med.jpg

Alphelia, Lyanna, marcela123 lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, trochę się uspokoiłam. Za dwa tygodnie mam wizytę to zapytam gina o te krwawienia,mam nadzieję,że często nie będą się powtarzać.

Alphella, ja muszę się zabrać za spisanie wyprawki i zacząć zakupy powoli.:)

Edzia, znów musisz glukozę pić? Współczuję i trzymam kciuki.
    Imponujący brzuch.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:03

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzusio, Edzia! :)

Na pewno polecam spisanie wyprawki, spisanie jakie produkty chcemy wybrać dla naszego maleństwa - tu na przykład polecam blog srokao.pl, bo analizuje składy kosmetyków dla dzieci, więc łatwiej było mi zdecydować jakie środki pielęgnacyjne chce stosować dla przyszłego maleństwa :)

Przejrzałam ostatnio kilka filmików na yt odnośnie wyprawki dla noworodka, ale szczerze powiedziawszy nic specjalnego się nie dowiedziałam - jednym przydało się to, a innym tamto. Dlatego to już samemu w kwestii doboru rzeczy trzeba decydować.

Ja na razie mam mniej więcej połowę wyprawki zamówioną, czyli te kosmetyki, jakieś przybory higieniczne itd. Z większych gabarytowo rzeczy to tylko ten fotelik :) Łóżeczko z materacem i przewijakiem będę pewnie później zamawiać. Wózki oglądamy w czwartek i zobaczymy co nas przekona w tej kwestii. Tak jak już pisałam, zajmuję się tym może trochę wcześniej (choć na Belly już mi pisało w kalendarzu o rozpoczęciu organizacji wyprawki :D) ze względu na ograniczone wizyty w Polsce, a większość rzeczy tam zamawiam.

Edzia1993 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptekę, pieluszki zamawiałam tutaj: https://allegro.pl/uzytkownik/aptekawrynku?order=m
    A łóżeczko podoba mi się takie: http://allegro.pl/z-lozeczko-z-szuflada-bajka-sosna-zyrafa-120x60-i6739215561.html ewentualnie jeszcze w kolorze białym. Może jeszcze znajdę coś używanego, bo na 100% nie jestem jednak zdecydowana.
    Wózek podoba mi się Camarelo Carera i Bebetto Vulcano. Aktualnie mieszkamy na 4 piętrze, ale wózek będę zostawiać niżej na piętrze. Myślę aby gondolę zawsze brać ze sobą, a stelaż zostawić. Mimo wszystko aby wózek przetransportować do mieszkania będę musiała go rozebrać na części pierwsze.

Odnoście krwi w nosie. Gdy tylko pojawi się mały katar to pojawia się krew, ale nie wylatuje ona tylko jest bardziej zaschnięta w środku. Ponoć to normalne w ciąży, ale warto wspomnieć lekarzowi o tym.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z miasta :))) nie umialam sie powstrzymać!

7b763ba7d40f172fmed.jpg

Alphelia, 100krotka, Lyanna lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko akuray glukoze nie to im wyszlo ttlko jakies inne badanie.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka śliczne, gdzie kupiłaś?

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Ubranka śliczne, gdzie kupiłaś?

Pajacyki w lumpeksie za wszystkie trzy dalam 10zł :D a sa jak nowe.

A spodenki w Pepco :))))

100krotka lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy się na pobranie i bankowanie krwi pępowinowej i sznura pępowiny. Najwyżej będziemy kiedyś żałować wydanych pieniędzy. Ale wolę żałować pieniędzy niż tego, że się nie zdecydowaliśmy. Liczę na to, że w ogóle nigdy się to nam nie przyda :)

Jeśli chodzi o krew z nosa, to mi się to często zdarza. Nie jakaś duża ilość ale coś tam potrafi polecieć. Najczęściej to jest tak, jak u Haany - delikatny katar i pojawiają się strupki.

Ja zamawiałam głównie z Apteki Gemini i na allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m . No i różne drobiazgi z innych miejsc. Łóżeczko przyszło dzisiaj i na razie stoi w kartonie na dole - może mąż jutro je złoży. O takie: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-star-cot/

Mam wrażenie, że tyle jeszcze do zrobienia, a czasu coraz mniej... Nie czuję się jeszcze gotowa na pojawienie się malucha. Boję się, że sobie z nim nie poradzę.

Alphelia lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna dokładnie ten sam model łóżeczka z Woodies mi się podoba <3 Koniecznie mi opowiedz wrażenia jak już złożycie :D Chociaż póki nie ma z Wami małej to pewnie wiele się nie dowiem haha :D Poza tym co do strachu, że sobie nie poradzisz, to mi pomaga jak oglądam sobie jakieś filmiki np. z kąpielą noworodka, robię te zakupy wyprawkowe, jakoś tak wewnętrznie mnie to uspokaja, że się przygotowuję na przyjście maleństwa :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Jako, że jest to grupa po przejściach, na pewno wiele z Was brało w ciąży zestaw clexane, acard, witamina b12 i witamina b6 - czy którejś z Was mimo tego wychodziła dziwna morfologia?
    Dzsiaj odebrałam wyniki, - nie s tragiczne, ale kilka parametrów mam trochę odbiegających od normy. W internecie eyczytałam,że większośc z nich jest nie tak, kiedy występuje niedobór kwasu foliowego, albo witaminy b12. Suplementuje dosyć dużo Kwas foliowy 5 mg + 2mg metafolianów i 500 ng witaminy B12. Jutro idę z tym wynikiem do lekarza pierwszego kontaktu i może zrobię sobie badanie poziomu witaminy B12 i kwasu foliowego, jeśli on coś takiego zasugeruje. Czy któraś z Was miała podobne "przygody"?

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżecZko tez juz wybrałam ale jeszcze nie kupijemy mysle ze w kwietniu to zalatwimy :) mi sie podba takie:

https://www.abcdzieciaka.pl/mobile/pl/p/Lozeczko-Gala-biale/93

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Jako, że jest to grupa po przejściach, na pewno wiele z Was brało w ciąży zestaw clexane, acard, witamina b12 i witamina b6 - czy którejś z Was mimo tego wychodziła dziwna morfologia?
    Dzsiaj odebrałam wyniki, - nie s tragiczne, ale kilka parametrów mam trochę odbiegających od normy. W internecie eyczytałam,że większośc z nich jest nie tak, kiedy występuje niedobór kwasu foliowego, albo witaminy b12. Suplementuje dosyć dużo Kwas foliowy 5 mg + 2mg metafolianów i 500 ng witaminy B12. Jutro idę z tym wynikiem do lekarza pierwszego kontaktu i może zrobię sobie badanie poziomu witaminy B12 i kwasu foliowego, jeśli on coś takiego zasugeruje. Czy któraś z Was miała podobne "przygody"?

Kochna ja tez.dzisiaj obebralam - mam ten zestaw co Ty - mam bardzo zla, mogloby sie wydawac morfologie, za.pierwsZym razem tez mialam zła, teraz jeszcze gorsza ;) wyslalam to do mojego gina oczywiście bo Chryste Panie poczulam sie jakbym stała nad przepaścią i.moje życie sie.konczylo, bo zobaczeniu wynikow w 40% na czerowno ze złe, a gin mi.odp ze strasza ludzi takimi.wykrzyknikami a w ciazy te wyniki sa inne i generalnie sa zajebiste i w rZeczywistości w ogole nie odbiegaja od normy ;) wiec luuuuuuuzik! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:47

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaver obadaj i to jest w normie dla ciężarnej:

6d9f12cf3127c2fbmed.png

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ