kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o szumisia, to my czekaliśmy z zakupem aż pojawi się dzidzia, bo ponoć nie na każde dziecko działa a wydać 200zł na zabawkę ze zbędnym bajerem... bez sensu. My puszczaliśmy najpierw biały szum z youtube'a i u nas zadziałało.
My zdecydowaliśmy się na takiego https://whisbear.pl/sklep/szczegoly/whisbear-soft-szumiacy-mis-z-funkcja-crysensor-arbuz-pl-37/wszystkie. Jest o tyle fajny, że włącza się jak dziecko płacze (dzisiaj się sprawdziło) i ma magnesy w łapkach, dzięki czemu można przymocować do łóżeczka albo do wózeczka. Aplikacja wydaje mi się zbędnym gadżetem.
Ja w ciąży słyszałam dużo komplementów. Teraz po porodzie też, bo jestem sporo szczuplejsza niz przed ciążą.
Za chwile ide spac, bo czeka nas intensywny dzieńAlphelia, Lyanna lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o krzywą cukrową, to dla mnie najgorszy nie był sam smak tego płynu czy czekanie w poczekalni, tylko moment sprawdzenia wyników Mało nie zeszłam na zawał, jak zobaczyłam 230 na czczo i ponad 300 po obciążeniu - swoją drogą, to w ogóle nie powinni mi robić krzywej przy takim cukrze ale u nas nie sprawdzają najpierw glukometrem, tylko od razu dają do wypicia glukozę.
Nad szumisiem też się zastanawiamy. Z tym że chyba faktycznie lepiej poczekać aż mała się urodzi i sprawdzić czy biały szum w ogóle ją uspokaja. Myślałam wstępnie o najtańszym modelu, bez tego sensora płaczu ale jeśli miałoby to nam dać troszkę więcej snu, to i 200 zł można zainwestować
Dziewczyny, co myślicie na temat pobierania krwi pępowinowej? Dzisiaj w szkole rodzenia była pani z banku komórek macierzystych i poważnie się nad tym zastanawiamy z mężem. Szczególnie, jak pani opowiadała o możliwościach wykorzystania komórek sznura pępowiny np. do leczenia stwardnienia rozsianego czy alzheimera nie tylko u dziecka ale i rodzeństwa, rodziców czy dziadków. Wiadomo, że cały czas trwają badania nad wykorzystaniem komórek ale w końcu medycyna idzie do przodu i za kilka lat możemy żałować, że tego nie zrobiliśmy.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyOublier, dziękuję, jakoś nie wpadłam na to żeby sprawdzić czy zadziała
Lyanna, co do pobrania krwi, poczytałam wiele opinii na ten temat, i jak narazie więcej znalazłam takich, że dla siebie nie opłaca się jej bankować, ewentualnie można oddać po prostu do banku dla innych.
Polecam ten artykuł: http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/Lyanna lubi tę wiadomość
-
Temat krwi pępowinowej przerabiany był na szkoleniu z Bezpiecznego Malucha. Nas skutecznie odstrasza cena,nie stać nas na taki luksus.
Dziewczyny, czy Wam też zdarza się, że leci Wam krew z nosa?? Wczoraj trochę się wystraszyłam,późnym wieczorem zaczęła mi lecieć krew z jednej dziurki.Nie było tego dużo,trwało kilka minut,ale pierwszy raz przydarzyło mi się coś takiego. Może to efekt tego, że znów mnie bierze jakieś przeziębienie, bo wczoraj zatoki mnie bolały.Czytałam w internetach, że u kobiet w ciąży to się zdarza, a ja teraz schizuję,że zacznie mi lecieć w jakimś miejscu publicznym i mam kolejnego stresa...;/
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
100krotka mi się zdarzało na początku, że leciała mi krew z nosa i teraz też mam dużo krwi w nosie, tylko nie tak że mi leje się ciurkiem, ale rany i strupy. Jednak przypuszczam, że u mnie to jest spowodowane głównie sprayem do nosa, który zażywam na astmę. Też czytałam, że normalnie się zdarza u kobiet, że leci krew z nosa, więc nie martwiłabym się tak bardzo na Twoim miejscu. Jak zacznie Ci lecieć w miejscu publicznym to ludzie Ci pomogą Zwykle to właśnie niedużo leci, trzeba tylko kilka razy poprzecierać chusteczką i odczekać.
Ja dziś nastawiłam sobie budzik i wstałam wcześniej, bo wiedziałam, że ma przyjechać kurier, a oni lubią poranne godziny. Akurat jak wstawiałam sobie bułkę do pieca to zadzwonił dzwonek, szybko zleciałam i jest wielka paka z fotelikiem samochodowym Dobrze, że kurier był taki miły i zaproponował, że wniesie mi tą pakę, bo oprócz tego, że była ogromna, to była też dosyć ciężka. Dziś wieczorem będziemy wypróbowywać mocowanie fotelika w samochodzie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
100krotko ja tez akurat mialam strupy, krew mi nie.leciala, ale mojej kierowniczce notorycZnie, wiem ze byla z tym u lekrza i brala jakies srodki zeby dzialo sie to rzadziej.
Ja musze dzisiaj isc na powtorne badania bo w pobranej krwi zrobil sie skrzep i kusza pobrac na nowo... źle pobierala mowilam... brrrrr
Dodatkowo wynikow odczytac nie umiem bo podala mi za.krotki kod.
Zbieram sie wiec i zycze milego dnia Kochane! )))
Alphelia bo zaraz bede miala komoleksy ze jedyne co posiadam to pare ciuchów...
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Dzięki Dziewczyny, trochę się uspokoiłam. Za dwa tygodnie mam wizytę to zapytam gina o te krwawienia,mam nadzieję,że często nie będą się powtarzać.
Alphella, ja muszę się zabrać za spisanie wyprawki i zacząć zakupy powoli.
Edzia, znów musisz glukozę pić? Współczuję i trzymam kciuki.
Imponujący brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:03
Edzia1993 lubi tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Super brzusio, Edzia!
Na pewno polecam spisanie wyprawki, spisanie jakie produkty chcemy wybrać dla naszego maleństwa - tu na przykład polecam blog srokao.pl, bo analizuje składy kosmetyków dla dzieci, więc łatwiej było mi zdecydować jakie środki pielęgnacyjne chce stosować dla przyszłego maleństwa
Przejrzałam ostatnio kilka filmików na yt odnośnie wyprawki dla noworodka, ale szczerze powiedziawszy nic specjalnego się nie dowiedziałam - jednym przydało się to, a innym tamto. Dlatego to już samemu w kwestii doboru rzeczy trzeba decydować.
Ja na razie mam mniej więcej połowę wyprawki zamówioną, czyli te kosmetyki, jakieś przybory higieniczne itd. Z większych gabarytowo rzeczy to tylko ten fotelik Łóżeczko z materacem i przewijakiem będę pewnie później zamawiać. Wózki oglądamy w czwartek i zobaczymy co nas przekona w tej kwestii. Tak jak już pisałam, zajmuję się tym może trochę wcześniej (choć na Belly już mi pisało w kalendarzu o rozpoczęciu organizacji wyprawki ) ze względu na ograniczone wizyty w Polsce, a większość rzeczy tam zamawiam.Edzia1993 lubi tę wiadomość
Aptekę, pieluszki zamawiałam tutaj: https://allegro.pl/uzytkownik/aptekawrynku?order=m
A łóżeczko podoba mi się takie: http://allegro.pl/z-lozeczko-z-szuflada-bajka-sosna-zyrafa-120x60-i6739215561.html ewentualnie jeszcze w kolorze białym. Może jeszcze znajdę coś używanego, bo na 100% nie jestem jednak zdecydowana.
Wózek podoba mi się Camarelo Carera i Bebetto Vulcano. Aktualnie mieszkamy na 4 piętrze, ale wózek będę zostawiać niżej na piętrze. Myślę aby gondolę zawsze brać ze sobą, a stelaż zostawić. Mimo wszystko aby wózek przetransportować do mieszkania będę musiała go rozebrać na części pierwsze.
Odnoście krwi w nosie. Gdy tylko pojawi się mały katar to pojawia się krew, ale nie wylatuje ona tylko jest bardziej zaschnięta w środku. Ponoć to normalne w ciąży, ale warto wspomnieć lekarzowi o tym. -
Alphelia, 100krotka, Lyanna lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
100krotka wrote:Ubranka śliczne, gdzie kupiłaś?
Pajacyki w lumpeksie za wszystkie trzy dalam 10zł a sa jak nowe.
A spodenki w Pepco )))100krotka lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Zdecydowaliśmy się na pobranie i bankowanie krwi pępowinowej i sznura pępowiny. Najwyżej będziemy kiedyś żałować wydanych pieniędzy. Ale wolę żałować pieniędzy niż tego, że się nie zdecydowaliśmy. Liczę na to, że w ogóle nigdy się to nam nie przyda
Jeśli chodzi o krew z nosa, to mi się to często zdarza. Nie jakaś duża ilość ale coś tam potrafi polecieć. Najczęściej to jest tak, jak u Haany - delikatny katar i pojawiają się strupki.
Ja zamawiałam głównie z Apteki Gemini i na allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m . No i różne drobiazgi z innych miejsc. Łóżeczko przyszło dzisiaj i na razie stoi w kartonie na dole - może mąż jutro je złoży. O takie: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-star-cot/
Mam wrażenie, że tyle jeszcze do zrobienia, a czasu coraz mniej... Nie czuję się jeszcze gotowa na pojawienie się malucha. Boję się, że sobie z nim nie poradzę.Alphelia lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Lyanna dokładnie ten sam model łóżeczka z Woodies mi się podoba Koniecznie mi opowiedz wrażenia jak już złożycie Chociaż póki nie ma z Wami małej to pewnie wiele się nie dowiem haha Poza tym co do strachu, że sobie nie poradzisz, to mi pomaga jak oglądam sobie jakieś filmiki np. z kąpielą noworodka, robię te zakupy wyprawkowe, jakoś tak wewnętrznie mnie to uspokaja, że się przygotowuję na przyjście maleństwa
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Jako, że jest to grupa po przejściach, na pewno wiele z Was brało w ciąży zestaw clexane, acard, witamina b12 i witamina b6 - czy którejś z Was mimo tego wychodziła dziwna morfologia?
Dzsiaj odebrałam wyniki, - nie s tragiczne, ale kilka parametrów mam trochę odbiegających od normy. W internecie eyczytałam,że większośc z nich jest nie tak, kiedy występuje niedobór kwasu foliowego, albo witaminy b12. Suplementuje dosyć dużo Kwas foliowy 5 mg + 2mg metafolianów i 500 ng witaminy B12. Jutro idę z tym wynikiem do lekarza pierwszego kontaktu i może zrobię sobie badanie poziomu witaminy B12 i kwasu foliowego, jeśli on coś takiego zasugeruje. Czy któraś z Was miała podobne "przygody"?
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Ja łóżecZko tez juz wybrałam ale jeszcze nie kupijemy mysle ze w kwietniu to zalatwimy mi sie podba takie:
https://www.abcdzieciaka.pl/mobile/pl/p/Lozeczko-Gala-biale/93
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
PAPAVER wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Jako, że jest to grupa po przejściach, na pewno wiele z Was brało w ciąży zestaw clexane, acard, witamina b12 i witamina b6 - czy którejś z Was mimo tego wychodziła dziwna morfologia?
Dzsiaj odebrałam wyniki, - nie s tragiczne, ale kilka parametrów mam trochę odbiegających od normy. W internecie eyczytałam,że większośc z nich jest nie tak, kiedy występuje niedobór kwasu foliowego, albo witaminy b12. Suplementuje dosyć dużo Kwas foliowy 5 mg + 2mg metafolianów i 500 ng witaminy B12. Jutro idę z tym wynikiem do lekarza pierwszego kontaktu i może zrobię sobie badanie poziomu witaminy B12 i kwasu foliowego, jeśli on coś takiego zasugeruje. Czy któraś z Was miała podobne "przygody"?
Kochna ja tez.dzisiaj obebralam - mam ten zestaw co Ty - mam bardzo zla, mogloby sie wydawac morfologie, za.pierwsZym razem tez mialam zła, teraz jeszcze gorsza wyslalam to do mojego gina oczywiście bo Chryste Panie poczulam sie jakbym stała nad przepaścią i.moje życie sie.konczylo, bo zobaczeniu wynikow w 40% na czerowno ze złe, a gin mi.odp ze strasza ludzi takimi.wykrzyknikami a w ciazy te wyniki sa inne i generalnie sa zajebiste i w rZeczywistości w ogole nie odbiegaja od normy wiec luuuuuuuzik!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:47
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc