X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie biorę tych leków,ale moja ostatnia morfologia też była gorsza.I też przestraszyłam się jak zobaczyłam zaznaczone na czerwono parametry. Lekarz powiedział żeby się tym nie sugerować,bo w labo porównują wynik z normami osób "nie w ciąży",a dla nas normy są inne. I okazało się,że wyniki miałam jednak dobre...Także najlepiej najpierw skonsultować swoje wyniki z ginekologiem,Oni się na tym najlepiej znają.

Łóżeczka wybrałyście śliczne, ja się rozglądam za pościelą i nie mogę się zdecydować co do koloru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:55

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala beżowa posciel a o taka najtrudniej bo w modzie szary... i wszedzie wszystko szare, a zrobilam beżowa sypialnie bedzie z grabatowymi dodatkami i chciałam neutralna beżowa kolderke.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj robilismy sesję. Pani fotograf jedno obrobiła :) chwalę się efektami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cabe51660ca1.jpg

100krotka, Lyanna, Alphelia, Edzia1993, Leira, Haana, AgaSY, 0202oliwcia, Kajula lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 i 100krotka pocieszyłyście mnie trochę :) W piątek idę na pierwszą wizytę do ginekologa, i się dowiem wszystkiego. Dzięki :) :)

100krotka lubi tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności.♥ Mała spisała się na sesji?

Edzia, też zauważyłam tą tendencję z szarością. Ale wybór jest tak duży, że myślę, że i beżową pościel znajdziesz.;)
    W sumie to zabieram się do tej całej wyprawki od końca, łóżeczko chcemy montować w maju,więc z pościelą nie musimy się spieszyć.:)

Piję właśnie mleko z miodem, mniam.:) Dzisiaj w aptece, na przeziębienie Pani poleciła mi syrop Pelafen Mama z wyciągiem z porostu islandzkiego, sokiem z malin, wyciągiem z owoców dzikiej róży i czosnku. Póki co czuję się lepiej niż wczoraj,więc po cichu liczę, że przeziębienie się nie rozwinie.

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier cud, miód i orzeszki <3

100krotka to kuruj się ładnie, mam nadzieję, że skutecznie powstrzymasz przeziębienie :)

Edzia też przeglądam pościele, więc jak wpadnie mi w oko beż to dam Ci znać :)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie było mnie tu przez paree dni ale mam ostatnio sporo na głowie... praca remont w domu... ale nadrobilam zaległości

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiękuję Alphelia,ja ostatnio nir mam glowy do szukania, bo mieliśmy juz w grudniu byc na.swoim a tak.to sie przedłużyło o remont juz trwa, chociaz teraz to w zasadzie.poprawki i jest nadzieja na.przeprowadzke w.przyszłym tygodniu! :D

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993, haha jakbym czytała swoją historię o przeprowadzce ;D
    Co do pościeli pójdę w szarą, bo zaszalałam z kolei w kolorach pokoju.

Wyniki mam takie same jak Edzia, miesiąc temu miałam tylko spadek hemoglobiny, więc żeby ją trochę podbudować lekarka przepisała mi żelazo, ale chyba nie pomaga skoro się pogorszyły w zasadzie.
    Krew z nosa leci również, głównie jak smarkam to skrzepy, raz się zdarzyło że ciekła powoli z jednej dziurki ale to był intensywny dzień. Po za tym czytałam, że to skutki uboczne Polocardu :)

Dziękuję za linki, chyba zacznę już kompletować wyprawkę i trudno, mąż będzie musiał dodatkowe rzeczy przenosić przy przeprowadzce, bo jak tak dalej pójdzie to boję się że nie zdąże z tym wszystkim.

Byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch, bardzo jestem zadowolona, wiele nauczyłam się jeżeli chodzi o pierwszą pomoc dla noworodka i mam nadzieję, że będę o tym pamietać i nie będę panikować, gdyby taka sytuacja jak np. zachłyśnięcie się przytrafiła.

• Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Ja bym chciala beżowa posciel a o taka najtrudniej bo w modzie szary... i wszedzie wszystko szare, a zrobilam beżowa sypialnie bedzie z grabatowymi dodatkami i chciałam neutralna beżowa kolderke.

Jestem na etapie intensywnego reaserch'u pościeli i łóżeczek, więc podsyłam beżowe pościele, które udało mi się znaleźć w trakcie moich poszukiwań :)

1. Strona DARLAND.PL

large_mos_bez_mis_hustaw_1.jpg?lm=1511784432

large_h6an-mos-hus-pacz-bez-1.jpg?lm=1513191954

2. amyoutlet.pl

4ab4e01b403e95b739c080ed69e0

3. http://allegro.pl/posciel-3-elementowa-gwiazdki-bezowe-i7096136378.html

514c3be944c7beb929782a7761d6

4. http://allegro.pl/2-czesciowy-komplet-poscieli-bezowy-mis-i7149947967.html#thumb/1

e4b9b9bd4b0caf11413d29aae02b

5. http://allegro.pl/3el-ochraniacz-poszewki-90x120-mis-zygzak-bez-i7070774290.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NWM0MWJkMWMtZDY0ZC00NDdkLThmNDYtNGZjYWJiNmQ0NWM0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=b98e0ec5-016b-40cf-9d45-df64882de458

a071a1544291b7c824049ea8a674

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:56

Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U Nas pościel to pierwsza rzecz,która kupiłam do wyprawki hehe. Mamy białą w kolorowe grochy. Za cały komplet zapłaciłam 50 zł włącznie ze stelażem pod baldachim. Mamy już trochę ubranek myślę że do końca lutego wszystko będę mieć gotowe i będę wiedziała co mam dokupić. Łóżeczko dopiero będziemy zamawiać w kwietniu. A Marcin bd składał wtedy kiedy będziemy w szpitalu. Taki jest wstępny plan :) Wózek już mamy i dwie butelki z avent,które dostałam w szkole rodzenia.

Alphelia lubi tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia tu wrzucam Ci linki do pościeli z beżem:

https://dotsmylove.pl/produkt/posciel-bezowa-w-zwierzatka/
    https://projectbyalice.eu/pl/p/Komplet-8-elementow-groszki-karmelowe-i-kremowe/184
    I z tej strony masz też możliwość własnego projektu za 1zł pościeli, tutaj sobie możesz zobaczyć dostępne opcje:
    https://projectbyalice.eu/pl/p/Komplet-poscieli-do-lozeczka-o-rozmiarze-60x120/54

Mi bardzo podobają się pościele z Dots my love i stamtąd zamierzam zamówić :) Ale jak będę jeszcze gdzieś widzieć beż to coś podrzucę tutaj.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier slicznotka <3

Powodzenia dziewczyny :-). Cieszcie się ciaza ile wlezie :-). Potem jest piękniej ale trudniej :-P. I nie zostawiajcie facetom nic do zrobienia na "kiedy będziemy w szpitalu". I Wy i Oni będziecie chcieli żeby był cały czas w szpitalu (przynajmniej ja chciałam) :-).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Outbiler aaaaa! Ale bym Ją tulila i calowala tulila i calowala!!!

Anziaq - remont to fatalna rzecz, u nas bylo wszystko do remontu doslownie bo kupilismy mieszkanie po starszym panu ktory mial wszedzir pomatanczowe sciany i to takie jak roboty drogowe, wiec moj M i brat malowali je jakies 5-6 razy na.bialo żeby zeszło, a dosatkowo mial łaZienkę i kuchnie ponalowana tez takim pomaranczem ale farba taka co jest w.szkolach sświecąca wiex trZeba ja bylo zetrzeć do tynku... podloga miala 60lat!!! Pokaze Wam zdjecia jak bylo a jak skonczymy, wszyscy sa w szoku jak teraz tam wchodzą, a wszystko robiliśmy sami zeby bylo po kosztach,.bo ekipa nie wiem ile by nam wziela za taki remont...

Leira - dziekuje Kochana! :)

Alphelia - super!!! Ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje - :*

Agasy - swiete słowa, ja bym w ogóle mojemu nie.zostawila, bo faceci nie.maja zmyslu.estetyki a ja jestem przewrażliwiona na punkcie dokladnosci i czystości, wiec zanim pójdę do szpitala musze miec wszystko na tip top! ;)

Alphelia lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, łóżeczko oczywiście leży dalej w kartonie. Jutro mąż ma wolne, to może się zmobilizuje.

Wczoraj przyszła do mnie paczka od teściów - 7kg ubranek! Jest ich tyle, że raczej nie ma szans, żeby mała założyła każde z nich. Całe szczęście, że wszystkie używane, bo inaczej to by fortunę wydali na to. Muszę wybrać te najbardziej charakterystyczne, żeby założyć na czas rozmowy na skypie lub zrobić zdjęcie ;) Ubranka mamy też od szwagierki, ja kupiłam dosłownie kilka sztuk pajacyków i półśpiochów.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, pięknie. a jaki koszt takiej sesji? :)

Edzia1993, no to podziwiam, my akurat mamy stan deweloperski, ale troche tego jest, a ekipa przyszła dopiero w połowie grudnia bo wczesniej terminow nikt nie mial. :)

AgaSy, dokładnie! Mój też twierdził, że zrobi to czy tamto jak będę w szpitalu, po pierwsze przy jego pracy to ja już to widzę, nie mam zamiaru się stresować czy będzie wszystko po powrocie gotowe, dlatego wolę sama dopilnować i dopiąć na ostatni guzik.

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anziaq to nasze przed remontem... wiec wyobraź sobie ogrom pracy jaki nas czekał + postawienie i zburzenie niektórych ścian bo łaZienka która widać to całość... nawet zlew by sie nie zmieścił wiec przerabialiśmy przedpokój na rzecz lazienki zeby byla wieksza.

Jak na to.patrzę i.sobie przypiminam to jestem w szoku czego dokonaliśmy...

c889bc8e4b8f5df1med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 14:52

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna 7kg?! O jacie... to sie rodzice postarali, a jak w Twoim guscie sa czy tak sobie?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka, jak samopoczucie? Załóż sobie suwaczek ciążowy, to bardzo praktyczna rzecz.:)

Andzia, byłaś na warsztatach we Wrocławiu? Wyświetliły mi się jakieś zdjęcia na fb z tego szkolenia, czytałam że było ponad 300 osób!!!(a myślałam że nasza poznańska setka to dużo).:) Udało Ci się zgarnąć jakieś prezenty?

Alphelia, pościel z Dots my love jest śliczna. Będę ją poważnie brała pod uwagę przy ostatecznym wyborze.

AgaSy, ja nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę i nad wszystkim muszę trzymać pieczę, więc z wyprawką chcę się uporać do końca maja, tak żeby w czerwcu wszystko już czekało na Szymusia.

Edzia, jaki macie metraż? ile pokoi? Koniecznie wrzuć zdjęcia po remoncie.:)

A ja nagotowałam dzisiaj kapuśniaku i trochę przesadziłam z ilością. Będziemy mieć zupę na 3 dni.;)Ale wyszła dobra,więc nie narzekam.;)
    Teraz już do wieczora leżę i odpoczywam. Coraz szybciej się męczę...

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, współczuję, jestem ciekawa jakie cudo powstało, więc jak już będzie gotowe to dawaj zdjęcia ;)

100krotko, tak we Wrocławiu, ludzi było sporo, aż duszno. Niestety nic nie wygrałam, nie mam do tego szczęścia :)

Lyanna, to masz zajęcie teraz :D
    Ja ubranka miałam dostać od bratowej męża, ale nie wiem czy się nie obrażą, jak im przekażemy, że wspólne mieszkanie w tym okresie nie jest możliwe. Mąż ma to załatwić, bo w zasadzie to jego brat zadał pytanie telefonicznie... jak pomyślę o tej sytuacji to cały czas się we mnie gotuje ;D

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ