X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, zobaczysz jak to szybko zleci :) Sama jestem w szoku, że to już zaraz. Cały czas mam wrażenie, że zostało mi jeszcze dużo czasu.

Muszę zacząć pakować torbę do szpitala :P Ale jakoś nie mogę się do tego zmobilizować....

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Moreczki :*

Niestety czasu brak przez przeprowadzke, ale opowiem Wam co mnie spotkało wczoraj:
    Podeszłam do kolejki i ustawilam się za Panią krzywo a nie typowo jeden za drugim. Podszedł za mna pan z panią i po jakis 5min do mnie ze sie wcisłam... grzecznie odpowiedziałam że przecież byłam pierwsza, a on że kolejka to jest tutaj a ja krzywo stanęłam itd itd... nie wdawalam sie w dalsza dyskusję bo szkoda mi bylo języka. Pomyślałam swoje bo mógł by chociaż sobie dac spokoj z racji ze u mnie nie da sie nie zauważyć ze nie jestem w ciąży.
    Cały czas jednak komentowal sytuacje swojej niuni w końcu usłyszałam że tacy ludzie jak ja mają dzieci i rosną kolejne takie osoby...
    Dziewczyny popłakałam sie jak dziecko.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Edzia, nie przejmuj się tymi ludźmi. Ja nie ogarniam, skąd w ludziach tyle jadu...
    Czekam z niecierpliwością na fotki nowego mieszkanka.:)

A mi coraz częściej dokucza macica, napina się, czuję pobolewanie. Kiedy na ostatniej wizycie zgłosiłam to lekarzowi, to po zbadaniu stwierdził,że z szyjką wszystko ok, a ja mam łykać 3 razy dziennie magnez. Przez jakieś dwa tygodnie było ok,a od paru dni dolegliwości wróciły... Strasznie mnie to męczy psychicznie...Wy też tak macie, bądź miałyście?

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia to naprawdę okropna sytuacja! Zupełnie Ci się nie dziwię, sama bym pewnie popłakała się z przykrości i złości. Ludzie są czasem bardzo nietaktowni i tak zawistni, że tylko jad sączy się z ich ust... Ja w sumie nie wiem czy byłabym w stanie stać przed nimi spokojnie. Chyba bym im coś powiedziała tak, żeby w końcu przestali gadać. Szkoda, że kiedy człowiek tak jak Ty wchodzić w bezsensowną dyskusję, to musi ćwiczyć cierpliwość, bo ludzie robią dalej wszystko, żeby wyprowadzić kogoś z równowagi. Współczuję :(

My byliśmy wczoraj oglądać materace i jak dobrze pójdzie to dziś kupimy je, w sobotę ramę łóżka, więc może w niedzielę już będziemy spać na pierwszym naszym łóżku <3 Wczoraj też dokonał się cud, bo udało mi się zarezerwować położną na wizyty domowe :D

Lyanna lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia współczuję.

100krotko, miałam tak chyba nawet w podobnym czasie co Ty, mi lekarka przepisala nospe i powrót na duphaston. Nospy w sumie nie brałam, bo po 2 dniach od brania duphastonu wszystko sie unormowało. Ale takie napinanie o ile nie zdarza się zbyt często jest normalne.

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie na najbliższej wizycie wspomnę lekarzowi o tym leku. Mam nadzieję, że mi też pomoże. Dodałaś mi trochę otuchy.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg w szpitalu i 08.03 mam się zgłosić do szpitala, na patologię ciąży. Przebadają mnie i zdecydują co dalej. Wyjdę już rozpakowana :)

Mąż bardzo się ucieszył, że to jeszcze cały tydzień, bo zdążymy wszystko razem przygotować. Był przerażony, jak mu wczoraj pokazywałam co gdzie jest i co musiałby zrobić, gdyby dzisiaj mnie zatrzymali w szpitalu. Natomiast ja jestem lekko rozczarowana :P Myślałam, że wezmą mnie do szpitala na początku przyszłego tygodnia a nie dopiero w czwartek. Mam tylko nadzieję, że za długo mnie nie będą tam trzymać, tylko szybko wywołają poród. Z jednej strny się boję, a z drugiej chciałabym to już mieć za sobą.

Edzia, ludzie to naprawdę potrafią być okropni. Widzieli, że stoisz w kolejce a robią problem i jeszcze tak komentują. Ten pan powinien się wstydzić!

Edit: Kiedy to piszę, to Mała ma czkawkę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:14

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, to świetnie :D czekamy z niecierpliwością.

Ja dziś odebrałam wyniki, niestety GBS dodatni :(

Lyanna lubi tę wiadomość

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, cieszę się, że wszystko dobrze się układa.:) Idziesz do szpitala akurat w Dzień Kobiet.:)
    Trzymam kciuki,żeby trzymali Cię tam jak najkrócej, wiadomo że nikt nie lubi szpitali...

Lyanna lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*

Andziaq, ja dzisiaj dopiero zawiozłam wymaz do laboratorium. Odbiorę w dniu przyjęcia do szpitala. Znając moje szczęście, to pewnie też będzie dodatni ;) Ale to nic, podadzą antybiotyk i nasze maleństwa będą bezpieczne.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze, Lyanna :*

Materace już dziś kupione, przyjadą w sobotę i wtedy też mąż ma kupić łóżko, więc moje marzenia kilkuletnie o wygodnym łóżku wreszcie się ziszczą :D

Lilka od wczoraj jest tak aktywna z kopaniem, że jestem w szoku :O Wczoraj mnie cały dzień kopała, później w nocy nawet, jak tylko się przebudzałam to czułam kopy, jeszcze jak kładłam rękę na brzuch to mnie w tą rękę mocniej kopała xD I rano od nowa haha :D Zakupy wyprawkowe powoli będę kończyć kompletować. Z najważniejszych rzeczy został mi na pewno wózek i próbuję się od tygodnia skontaktować ze sklepem w tej sprawie, ale coś nie odpowiadają :/ Zamówiłam też dwie koszule nocne i szlafrok z tego Dolce Sonno co polecałyście :)

Lyanna lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. :) Jednak jutro jedziemy zamówić wózek, myślimy nad Bebetto Vulcano lub Camarelo Carera. Do dzisiaj też sklep, gdzie zamówiłam łóżeczko ma czas na realizację zamówienia. Mam nadzieję, że się wyrobią bo nie chce mi się ich popędzać. Wczoraj miałam pierwsze ktg. Prawidłowe. Gbs będę chyba mieć pobierane teraz na następnej wizycie, bo wtedy będzie 35+2.
    Teraz zjadłam małą jajecznicę i piję kawę. Jak w pierwszym trymestrze mnie od niej odpychało, tak w trzecim mi znów smakuje.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, dobra jesteś.:) Ja mam jeszcze full rzeczy do kupienia. W tym miesiącu planuję dokończyć wyprawkę ubraniową, a w kwietniu kosmetyki. Za miesiąc chcemy też wziąć się za zakup wózka i przygotujemy już chyba łóżeczko. Początkowo myślałam,żeby zrobić to w maju,ale teraz ten maj wydaje mi się zbyt bliski czerwcowi i wolałabym już być gotowa. W maju za to chcę poprać wszystkie ubranka. Liczę na ładną pogodę, żeby wszystko posuszyć na dworze.:)
    A Szymek też potrafi nieźle pokopać. Czytałam gdzieś, że w tym czasie dzieci potrafią ruszać się naprawdę energicznie, ale z czasem ich kopniaki stają się "spokojniejsze".:)

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 30 tygodniu bardziej wypychanie/wypinanie się niż takie kopniaki. :)

100krotka lubi tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dlatego, że później Dzieciaczki już nie mają tyle miejsca na fikołki i akrobacje.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie ostatnio jest głównie takie przeciąganie się :) A to noga gdzieś wystaje, a to pupa (tak sądzę). Widać, jak brzuch faluje w czasie tych ruchów. No i zdecydowanie mocniej odczuwam, jak ma czkawkę. Myślę, że będzie mi tego brakowało po porodzie ;)

Haana, Alphelia lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, 100krotka. :)
    Mój nie ma często czkawki, ale też lubię oglądać brzuszek gdy pcha nóżką albo ręką. Wiem, że z lewej strony ma główkę, a z prawej nogi wg usg.
    Właśnie czekam na położną, na dziś się umówiliśmy. Ciekawie co dziś mi powie. A w między czasie jak zawsze buszuje na olx. Zastanawiam się nad kołyską. W sumie by mi się przydała aby mały sobie spał, gdy będziemy np. w salonie siedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 11:46

17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kołyskę na pierwsze miesiące, będzie stała u nas w sypialni. No chyba, że okaże się, że Mała nie lubi bujania to wstawimy od razu łóżeczko. Kupiłam też leżaczek TinyLove 3w1 właśnie na dzień, do salonu lub innych pomieszczeń, żebym miała ją na oku :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zamówiłam wózek i mam nadzieję, że dojdzie do Wielkanocy, bo wtedy będziemy w Polsce, żeby go odebrać, a potem może być ciężko, żeby ktoś go wziął, bo akurat teść planuje długi urlop w Polsce :/ Poirytowałam się, bo oglądaliśmy nasz wózek w salonie Bobowózki w Krakowie i mówiliśmy, że będziemy mniej więcej w tym czasie zamawiać, to oni, że zrobią nam konkurencyjną ofertę, żeby się kontaktować wtedy. Więc kontaktuję się z nimi od tygodnia, a oni zero odpowiedzi. W końcu udało mi się dodzwonić i pytam o ofertę, a oni, że teraz po targach wózek zdrożał o prawie 200zł, więc żadnej specjalnej oferty mi nie zrobią tylko jeszcze drożej niż normalna cena dotychczasowa :O A jeszcze tydzień temu w jednym sklepie internetowym kupiłabym ten wózek 100zł taniej niż teraz :/ Trudno, tym razem czas zadziałał na naszą niekorzyść, a na sprzedawców jak zwykle nie można liczyć.

Ubranka już prawie skompletowane. Łóżeczko, przewijak, pościel kupione. Zostało mi kilka rzeczy z listy wyprawkowej typu termometr albo jakieś apteczne rzeczy, więc chyba zacznę powoli robić zamówienie w jakiejś aptece. Z tego, co piszecie, to chyba większość z Was kupuje w aptece gemini? Macie jakiś sprawdzony termometr do mierzenia temperatury dziecka? Bo już sama nie wiem za jakim patrzeć. Z jednej strony ludzie polecają bezdotykowy, z drugiej słyszę, że jest niedokładny i duże rozbieżności temperatury posiada.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej polecam bezdotykowy z opinii znajomych najlepiej się sprawdza przy dziecku. Ja ostatecznie wybrałam tenhttps://m.euro.com.pl/termometry/tech-med-tm-f03bb.bhtml?gclid=Cj0KCQiAieTUBRCaARIsAHeLDCTdkRiMIaPIRbeWSbqmD_HocojQL0M8ytDM_5cz13ovyb0UEDKPw-QaAkoiEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CJPunLn0zdkCFYXfmgodDSwDbw

W każdym razie nie kupujcie tego z Lidla. To jest tragedia.

Alphelia lubi tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ