X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). 13 kwietnia dowiedziałam się ze jestem w ciaży.Na początku sie bałam, że to pozamaciczna ale na szczeszce na usg wyszlo ze pecherzyk jest w macicy. Serduszka widac nie było bo mimo ze wg ost miesiaczki to 8 tydzien to jednak z powodu moich dlugich cykli wychodzi ze to dopiero 5-6 tydzień. Beta rosnie ładnie, progesteron w normie. Mimo to jestem na neparinie, acardzie, euthyroxie, duphastonie. Martwie się bo mam ciagłe bóle w podbrzuszu jak na okres.... Zaczełam brać nawet nospe 3x1. W sb dostałam delikatnych prawie ledwo zauważalnych plamień, najpierw były różowe, potem beżowe aż w końcu brązowe. Byłam przekonana ze mam to po usg dopochowwym z soboty , aczkolwiek dzisiaj znowu brazowe plamienie sie powtorzyło. Znowu jestem przerażona :(. Tym bardziej ze jedna ciaze juz stracilam. Bardzo pragne tego dziecka:( powiedzcie mi miałyście też tak? Może takie plamienia są normalne we wczesnej ciąży i tym bardziej jeśli się przyjmuje heparyne . Jeszcze same plamienie ok ale skurcze ?

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpewniej jechać na IP i sprawdzić i się nie denerwować ;* trzeba być dobrej myśli ... :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko - ja wykurzylam mojego M z jednej czesci szafy :P

Agus - mi leciała zywa krew i bole też miałam w podbrzuszu - również sie martwilam ale jak widać wszystko jest dobrze. Bole na tym etapie są normalne wszystko Ci sie naciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 07:39

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, nie pomyślałam o takim rozwiązaniu.:) Jak trzeba będzie,to też tak zrobię.:)

Agus, ja plamień nie miałam, ale bóle jak na miesiączkę jak najbardziej. Pamiętam jak co chwilę biegałam przerażona do WC,bo byłam pewna że dostałam okres. Takie bóle na początku są jak najbardziej normalne. Trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo.

Ja dzisiaj musiałam wstać wcześniej, żeby zrobić morfologię i badanie moczu. Jestem bardzo ciekawa jakie będą wyniki...mam nadzieję, że morfologia znów nie spadła.;/

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz 100krotko a powiem Ci że mój M spokojnie sie miesci - po prostu mial bałagan a jak sie wszystko uporządkowało to naprawdę nie potrzebuje tej cześci :)

Dzisiaj byłam na nabożeństwie -była tam też pielegniarka z patologii ciazy - oczywiscie zajmujac ławke nr 1! - po Mszy poszlismy z mama i moja siostra która jest w takiej samej ciazy jak ja do cukierni - ludziii ze chyba bysmy stały godzine, wiec zapytalysmy czy mozemy zostac obsłuzone bez kolejki - w kolejce stała owa pielegniarka słyszac to odpowiedziała, że jak tak to ona wyjdzie i sobie kupi ciasto gdzie indziej...:O :D
    Zostałysmy obsłuzone bez koljeki pigwa nie wyszla, ale tekst roku. Potem juz sie nie srałam poszłam do sklepu w miesnym tak samo kolejka bardzo duza poszłam na przód zapytałam sie czy zostane obsłuzona bez kolejki - pani powiedziała ze oczywiscie, ale te sapania za mna tych babcinek z kosciola...

Jutro przychodzi fotelik samochodowy dla Bąbelki!!! ALE SIĘ CIESZE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 14:10

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia to super, co to za fotelik kupiłaś? :) A ta pielęgniarka to masakra :O Szkoda, że tacy ludzie właśnie pracują na patologii... :/ Dobrze, że się pytasz w kolejkach, najważniejsze jest zdrowie maleństwa :)

Ja dziś zaczęłam prasować ubranka dla Lilki :) przez te body kopertowe to nabiorę wprawy w zapinaniu i odpinaniu xD

Edzia1993 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo długo czytałam o fotelikach i ostatecznie zdecydowaliśmy się na "maxi cosi pebble diamond" - myśleliśmy nad cybex aton 5 - ale niestety idzie przeczytac duzo złych opinii na jego temat. Dodatkowo Maxi cosi pebble wypadł bdb w tesatch i ma wzmacniane boki gdyby ktoś uderzył w bok auta. Dużym atutem jest też to, że ma zdecydownie więcej miejsca dla maluszka od cybexa - to pisało bardzo duzo osob o cybexie, że wystarczy ubrać grubszą kurteczke i dziecko sie nie miesci, a dodatkowo ma niewygodne ułożenie. Po ocenach zreszta również widać różnice, więc nasz wybór padł na niego.
    Znajoma ma 3 miesiecznego maluszka wysłała mi jego zdjecie w maxi cosi pebble i ma tam jeszcze tyle miejsca ze spokojnie bedzie go użytkowac jeszcze dłuży czas.

Ja własnie miałam prasowac, ale dokonczyłam ubieranie łóżeczka i tak mnie rozbolał kręgosłup że padłam. Dzisiaj M jeszcze zawiesi ramki nad łóżeczkiem i lampki - ciezko mi uwierzyć że to juz tak blisko.

Do dziewczyn ktore biora, brały dupka - słyszałyscie ze podobno jak sie go bierze do konca ciazy to ciezko urodzic? albo sie peka na maksa bo nie chce sie tam nic poluznic? Nie wiem czy to bujda, ale dwie znajome osoby mi to powiedzialy, a ja mam niby brac dupka do konca..

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie fotelików, ja nie wiedziałam i ciesze się że natrafiłam na dobry artykuł i w pore sie dowiedziałam ponieważ rozważałam zakup fotelika używanego. Także przestrzegam, aby kupować tylko i wyłącznie nowy fotelik, bo w razie tfu, tfu... jakiegoś wypadku moze to uratowac zycie Maluszkowi. Nigdy nie wejdziemy w fotelik czy nie jest po wypadku itd. a dodatkowo fotelik powyzej 5 lat chocby nie uczestniczyl w wypadku traci swoje własciwosci. Także przestrzegam jak fotelik to TYLKO NOWY! Polecam strone fotelik.info - gdzie dowieziałam sie bardzo duzo.

Alphelia lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993, co do fotelików też chciałam Cybexa, ale ostatecznie waga go zdyskfalifikowała, Pan w sklepie pokazywał nam ten nowy z Avionaut Ultralite, ale tu cena z kolei była zbyt wysoka, kupiliśmy Avionaut Kite+, jest stosunkowo lekki, a w komplecie z bazą duże ułatwienie. Mam tylko wrażenie że Julka ma podbródek za blisko ciałka, nie wiem czy tak jest w każdym foteliku, czy ja ją źle układam..

Co do Duphastonu, możliwe że tak jest.. ale raczej chodzi o kwestię samego rozpoczęcia się porodu. Duphaston w końcu podnosi poziom hormonów. W moim przypadku jednak wyglądało to tak, że w czwartek próba indukcji - nic się nie ruszyło. W piątek o 4 nad ranem obudziły mnie skurcze co 10min. o 7 zostałam zbadana - rozwarcie 4cm i twarda szyjka, chodziłam i chodziłam, kolejne badanie o 9 - rozwarcie 6cm i szyjka miękka. Decyzja o porodówce, tam żeby przyspieszyć akcje podali znowu oksytocyne, doszlismy do 10cm rozwarcia jednak w związku z brakiem dalszego postępu - główka dziecka nie schodziła w kanale - decyzja o cc. Więc myślę że kwestia wyłącznie opóźnienia rozpoczęcia się akcji porodowej, ale na sam jej przebieg nie ma raczej wpływu.

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :*. WCzoraj mialam taki fatalny dzień ze widzialam najgorszy scenariusz, a dziś jak reka odjal. Mam nadzieje ze bedzie juz ok :)Co do babcinek i Pani z patologi to niestety takie osoby sa najgorsze, ale zło do człowieka wraca moim zdaniem, wiec im sie to kiedyś zwroci z nawiązką.

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaq - włsnie podobno waga tez duzo za duza - dzisiaj bedzie fotelik wysle Wam fotki :)))

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! :))

913f7ad15582d963med.jpg

I Mężuś wczoraj pozawieszal ramki i lampki :)))

0e92c16b007ccae4med.jpg

Alphelia, 100krotka, JaKa, andziaq lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia mam te same ramki i chmurki :D fotelik fajny, też o nim dużo dobrego słyszałam :) my kupiliśmy kiddy evoluna i-size ze względu na to, że można go rozłożyć podczas jazdy do pozycji leżącej.

Ja dziś jestem po wizycie i Lilka waży sobie już 1850g :D leży ciągle ułożona głową do dołu na prawym boku i szalała jak nie wiem na ktg :P Żelazo powoli się poprawia, natomiast ciśnienie miałam dziś wyjątkowo niskie, bo 92/43 :O

Edzia1993, 100krotka lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy podobne gusta Alphelia xD

Dzisiaj też zamówiliśmy nareszcie przewijak - zdecydowałam sie na drewniany jednak wydaje mi sie stabilniejszy niżeli te drugie.
    Musimy w koncu zamowic łóżko bo ciagle spimy w duzym pokoju xD

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cicho ostatnio u Was dziewczynki :) Kiełbasy na grilla naszykowane? Piwo (bezalkoholowe) kupione? ;) Karkówka zamarynowana?

U nas ostatnio nic ciekawego się nie dzieje. Kupiłam dla małej otulacz bambusowy. Super sprawa na upały, polecam :) Tak bardzo mi się spodobał, że podkradam małej. Mamy taki Klik . Pewnie można znaleźć coś tańszego tego typu. Ja się zakochałam w tym wzorze i nieco zaszalałam :P Poczytajcie sobie o właściwościach tkanin bambusowych. My miałyśmy wcześniej pieluszki bambusowe i bardzo je lubię.
    Ktos, jakiś czas temu (jestem zbyt leniwą buła aby to sprawdzić) pytał w co ta moja Jula tak chętnie kopie nóżkami. A w coś takiego Klik. Tego konkretnego chyba nie da się już kupić ale to jest najprostszy bujaczek. Pałąk zawiesiliśmy jak skończyła 2 miesiące, bo wtedy zaczęła się bardziej interesować.
    O ile dobrze pamiętam to Edzia i Kajula niedługo mają terminy. Kajula! Czytujesz nas? Co tam u Ciebie?

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier ja właśnie wczoraj zamówiłam otulacz bambusowy, ale z Lullalove :) Kupiłam wcześniej na allegro muślin bambusowy w pięknych wzorach i jego obszyłam, więc mam dwa takie duże otulacze/pieluchy bambusowe, ale chciałam jeszcze coś w stylu cienkiego kocyka i chyba ten z lullalove będzie idealny :)

U mnie komoda Lilki już gotowa z posegregowanymi i wyprasowanymi ubrankami :D Teraz muszę ogarnąć niemiecką papierologię po porodzie, przygotować torbę do szpitala, a później mogę w spokoju czytać sobie lektury o tym co mnie jeszcze czeka :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mogę Wam pozawracać troszkę głowę ?
    My byliśmy wczoraj na usg i doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
    A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i P twierdzi , że nie .
    Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova zdecydowanie przesadzasz z tym, odpuść trochę ;) dzieci rosną bardzo różnie i nie ma tak, że wszystkie zawsze idą zgodnie z normą i właśnie to jest jak najbardziej normalne. Dopiero zobaczysz później jakie są różnice między poszczególnymi parametrami, a jednak ostatecznie się to wszystko normuje. Wiadomo, że warto być czujnym i świadomym, ale też bez skrajności :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam 4 razy w ciąży ale nigdy nie doszłam do tego etapu i nie mam pojęcia o rozwoju dzidziusia w brzuszku , więc dlatego pytam <3 dziękuję ;*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, to jest zupełnie naturalne, że pytasz, tym bardziej po ciężkich przejściach. Pamiętaj tylko, że ważne jest pozytywne nastawienie i myślenie, bo taki ciągły stres i strach czy wszystko idzie zgodnie z normą nie wpływa dobrze ani na Ciebie ani na maleństwo :( Na pewno warto jest dobrze wybrać sobie lekarza, żeby mieć do niego zaufanie i być pewnym, że to ktoś znający się na rzeczy i dobrze się Tobą i dzieckiem zaopiekuje przez okres ciąży. Warto robić te dodatkowe prenatalne badania u specjalistów, żeby być świadomym i przygotowanym, jeśli jakieś nieprawidłowości zostałyby wykryte. Właśnie znajoma, która rodziła pod koniec lutego, mówiła mi, że po porodzie dowiedzieli się o wadzie serca u córeczki, a na wszystkich badaniach w ciąży było ok, ale ona nie wiedziała, że nie każdy lekarz potrafi wykryć takie wady. Dlatego jest to ważne, żeby sprawdzać do kogo się wybieramy, bo to, że ktoś czasem szumnie oferuje jakieś badania, nie znaczy, że rzeczywiście jest w tym wyspecjalizowany i wyszkolony.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ