X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ale cudowne wieści podwójne szczęscie <3 gratulacje i spokojnej ciąży :)

Kochane są tutaj jakies mamy z okolic Rzeszowa ?

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku też się zastanawiałam nad tym z microlife, później miałam kupić zwykły elektroniczny, ale w końcu zdecydowałam się na bezdotykowy i wzięłam ten https://www.ceneo.pl/17376190

Lyanna to dobrze wiedzieć, że termometr tak może zadziałać i pomóc :D

JaKa gratuluję podwójnego szczęścia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 12:20

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Oublier, zdązyłam! między karmieniem, marudzeniem, jedną i drugą i trzecią kupką ale się udało :D

Ruszanie nóżkami, zginanie itp. też pobudza pracę jelit jak coś, u nas to czasem jak zaczynam przebierać pampersa to narobi w nowego zaraz po ubraniu. Także w tym tempie to my chyba zbankrutujemy.
    Ostatnio przed kąpielą mała sie tak rozpłakała, więc ja mądra mama wzięłam na ręce żeby utulić i uspokoić no i bach, cała byłam musztardowa, bo zapomniałam że dziecko pieluszki nie ma ;D

• Oublier Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq wrote:
    Dziękuję Oublier, zdązyłam! między karmieniem, marudzeniem, jedną i drugą i trzecią kupką ale się udało :D

Ruszanie nóżkami, zginanie itp. też pobudza pracę jelit jak coś, u nas to czasem jak zaczynam przebierać pampersa to narobi w nowego zaraz po ubraniu. Także w tym tempie to my chyba zbankrutujemy.
    Ostatnio przed kąpielą mała sie tak rozpłakała, więc ja mądra mama wzięłam na ręce żeby utulić i uspokoić no i bach, cała byłam musztardowa, bo zapomniałam że dziecko pieluszki nie ma ;D

Super, że skorzystałaś. Pochwal się co kupiłaś :)
    Jeśli chodzi o kupki, to na początku normalne, że dziecko robi po każdym karmieniu. Szczególnie jak się karmi piersią. My nadostawaliśmy tyle pieluch z różnych źródeł, że do tej pory nie kupiliśmy ani jednego opakowania a Jula ma już 3miesiące. Mamy jeszcze zapas tak mniej więcej na kolejny miesiąc ;)
    Nam ilość kupek zmniejszyła się 2 tyg temu (czyli miała 2,5 miesiąca) i wtedy zaczęła robić jedną na 5dni, ale tak ogromna, że nie wiedziałam jak się ratować ;) Właśnie wczoraj była jedna z tych ogromnych... ale dzisiaj zrobiła już dwie. Wolałam jedną na 5 dni :P
    Teraz wróciłyśmy ze spacerku w chuście. Dziecko to super wymuszacz miejsca w kolejce :P Jeden starszy Pan nas przepuścił i zaczął głośno sugerować aby inni też nas puścili, ale udawali, że nie słyszą. Jak była tylko jedna osoba przed nami, to zaczęła trochę marudzić i kasjerka zamiast skasować faceta przede mną, wyciągnęła rękę po moje zakupy i skasowała wcześniej :P Po wyjściu ze sklepu prawie od razu zasneła i spokojnie pospacerowałysmy jeszcze z godzinkę :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Oublier Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

Ja miałam problem z termoregulacją dopiero pod koniec ciąży, tylko że mi było wiecznie gorąco, pomimo tego, że był środek zimy.
    Na Twoim miejscu sprawdziłabym tarczycę, bo lubi wariować w ciąży.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkoa ja mam to samo co Ty. W ciągu dnia niby mi ciepło, ale i tak chodzę grubiej ubrana niż inni, a pod wieczór zaczynam się trząść z zimna. Nakrywam się kołdrą i kocem, a i tak z dreszczy ciężko zasnąć. Rano albo w nocy budzę się spocona. A wszystkie wyniki tarczycowe mam ok.
    Ja myślałam, że to mój organizm tak reaguje na ciążę.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tarczyca ogólnie wariuje ... co tydzień ja powtarzam teraz była ok , ale po niedzieli znowu ide ... to ta termo coś jest groźna w ciąży ?

JaKa mam nadzieje ze to reakcja na rozwijającego się bobasa :) w dzień potrafie mieć też wybuchy gorąca ... masakra

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Oublier Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w sobie nie, ale jeśli przyczyną jest tarczyca, to tak. Przejrzałam trochę internety i widzę, że takie objawy zdarzają się we wczesnej ciąży. Jeśli bardzo Cie to martwi, to skonsultuj się ze swoim lekarzem.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę więc zapytam :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie było zimno od początku do końca ciąży ale dreszczy nie miałam. Musiałam się tylko cieplej ubierać niż normalnie (a wcześniej myślałam, że w ciąży powinno mi być raczej gorąco).

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie, to mi też w 1 trymestrze było cały czas zimno. Nie zwracałam na to zbytniej uwagi,bo raz, że ja zawsze byłam zmarzluchem,a dwa że była to późna jesień więc ogólnie było zimno.;) Teraz z kolei bardzo pociłam się w nocy,musiałam zmienić kołdrę na letnią i jest o niebo lepiej.;)

Jesteśmy po zakupach w Rossmannie.Po przeanalizowaniu strony www.srokao.pl, Postawiłam na produkty Babydream:) Fajnie, że w internecie można poczytać o takich rzeczach,bo pewnie gdyby nie to, nakupowałabym kosmetyków tych droższych marek, sugerując się tym,że skoro drogie to pewnie dobre.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 18:40

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może to normalne , ze mi zimno ;p bo ja też zmarzluch ale teraz to wyjątkowo :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• JaKa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zmarzluchem, zawsze grubiej ubrana niż inni. Ale za oknem coraz cieplej, a ja od kilku dni ubieram się prawie jak w zimie, jedynie kurtka skórzana, bo w zimowej byłoby już przesadą. Moja mama mówi, że cioci tzn jej siostrze w ostatniej ciąży też było cały czas tak bardzo zimno.
    A ja też myślałam, że w ciąży to gorąco. No chyba że się to jeszcze zmieni.

Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości? Nie mogą mi przejść ani na chwilę i od 3 dni wymiotuje, nie mogę nic jeść, ani nawet lodówki otworzyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:42

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa nie pomogę bo ja nie wymiotuję przynajmniej na razie ;/ ale imbir pomaga podobno i pepsi

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości migdały całe w tej brązowej skórce :) i cola :) mi pomagały w poprzedniej ciąży...

Edit: cola najlepiej odgazowana żeby bąbelki nie podraznialy żołądka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 20:39

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa,mnie strasznie męczyły mdłości. Zaczęło się w 7 tygodniu i trwało do końca 1 trymestru. Od rana czułam się super,a wieczorami leżałam plackiem na kanapie i każdy ruch powodował, że wszystko mi się unosiło. Wymiotowałam kilka razy i to tylko wtedy kiedy miałam pusty żołądek, więc kończyło się na samych odruchach wymiotnych. Zauważyłam, że nie mogę dopuścić do głodu,bo wtedy mdłości były największe,więc jadłam malutko,ale często.
    W moim przypadku nie pomagał imbir,ani migdały,ani woda z cytryną ani nawet cola,która zazwyczaj działała cuda na niestrawność...Dziękuję Bogu, że mam ten etap za sobą i Tobie też życzę, żeby jak najszybciej Ci minęło.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat mdłości i wymioty ominęły, ale ponoć warto mieć przy łóżku małą przekąskę zanim się wstanie. Jakieś biszkopty albo sucharki oraz szklankę wody. Słyszałam jeszcze o migdałach i imbirze.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku pomogło trochę na mdłości jedzenie czegoś jeszcze w łóżku przed wstaniem oraz jedzenie w krótkich odstępach czasu, migdały jadłam też, ale za wiele nie pomagały, herbata z imbirem również, ogólnie w pewnym momencie to już totalnie nic mi nie pomagało z wszystkich znanych sposobów na mdłości :/ Także musisz próbować, ale często zdarza się ten kryzysowy czas, kiedy już nic nie daje rady :P

Andziaq fajnie się czyta takie pierwsze doświadczenia z dzieckiem :D Niedługo też będę żyć tematem kupki haha :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja króciutko :)

Mamy całe 3.5mm człowieka z bijącym idealnie serduszkiem 109 i wysoko umiejscowiony wszystko dobrze co do dnia ♡ Słuchaliśmy coś pięknego... niech to szczęscie trwa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b918adac3a08.jpg

Alphelia, 100krotka, Edzia1993, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ