kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
JaKa ale cudowne wieści podwójne szczęscie gratulacje i spokojnej ciąży
Kochane są tutaj jakies mamy z okolic Rzeszowa ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Na początku też się zastanawiałam nad tym z microlife, później miałam kupić zwykły elektroniczny, ale w końcu zdecydowałam się na bezdotykowy i wzięłam ten https://www.ceneo.pl/17376190
Lyanna to dobrze wiedzieć, że termometr tak może zadziałać i pomóc
JaKa gratuluję podwójnego szczęścia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 12:20
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyDziękuję Oublier, zdązyłam! między karmieniem, marudzeniem, jedną i drugą i trzecią kupką ale się udało
Ruszanie nóżkami, zginanie itp. też pobudza pracę jelit jak coś, u nas to czasem jak zaczynam przebierać pampersa to narobi w nowego zaraz po ubraniu. Także w tym tempie to my chyba zbankrutujemy.
Ostatnio przed kąpielą mała sie tak rozpłakała, więc ja mądra mama wzięłam na ręce żeby utulić i uspokoić no i bach, cała byłam musztardowa, bo zapomniałam że dziecko pieluszki nie ma
-
andziaq wrote:Dziękuję Oublier, zdązyłam! między karmieniem, marudzeniem, jedną i drugą i trzecią kupką ale się udało
Ruszanie nóżkami, zginanie itp. też pobudza pracę jelit jak coś, u nas to czasem jak zaczynam przebierać pampersa to narobi w nowego zaraz po ubraniu. Także w tym tempie to my chyba zbankrutujemy.
Ostatnio przed kąpielą mała sie tak rozpłakała, więc ja mądra mama wzięłam na ręce żeby utulić i uspokoić no i bach, cała byłam musztardowa, bo zapomniałam że dziecko pieluszki nie ma
Super, że skorzystałaś. Pochwal się co kupiłaś
Jeśli chodzi o kupki, to na początku normalne, że dziecko robi po każdym karmieniu. Szczególnie jak się karmi piersią. My nadostawaliśmy tyle pieluch z różnych źródeł, że do tej pory nie kupiliśmy ani jednego opakowania a Jula ma już 3miesiące. Mamy jeszcze zapas tak mniej więcej na kolejny miesiąc
Nam ilość kupek zmniejszyła się 2 tyg temu (czyli miała 2,5 miesiąca) i wtedy zaczęła robić jedną na 5dni, ale tak ogromna, że nie wiedziałam jak się ratować Właśnie wczoraj była jedna z tych ogromnych... ale dzisiaj zrobiła już dwie. Wolałam jedną na 5 dni
Teraz wróciłyśmy ze spacerku w chuście. Dziecko to super wymuszacz miejsca w kolejce Jeden starszy Pan nas przepuścił i zaczął głośno sugerować aby inni też nas puścili, ale udawali, że nie słyszą. Jak była tylko jedna osoba przed nami, to zaczęła trochę marudzić i kasjerka zamiast skasować faceta przede mną, wyciągnęła rękę po moje zakupy i skasowała wcześniej Po wyjściu ze sklepu prawie od razu zasneła i spokojnie pospacerowałysmy jeszcze z godzinkę -
Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?
Ja miałam problem z termoregulacją dopiero pod koniec ciąży, tylko że mi było wiecznie gorąco, pomimo tego, że był środek zimy.
Na Twoim miejscu sprawdziłabym tarczycę, bo lubi wariować w ciąży.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Karmelkoa ja mam to samo co Ty. W ciągu dnia niby mi ciepło, ale i tak chodzę grubiej ubrana niż inni, a pod wieczór zaczynam się trząść z zimna. Nakrywam się kołdrą i kocem, a i tak z dreszczy ciężko zasnąć. Rano albo w nocy budzę się spocona. A wszystkie wyniki tarczycowe mam ok.
Ja myślałam, że to mój organizm tak reaguje na ciążę.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Moja tarczyca ogólnie wariuje ... co tydzień ja powtarzam teraz była ok , ale po niedzieli znowu ide ... to ta termo coś jest groźna w ciąży ?
JaKa mam nadzieje ze to reakcja na rozwijającego się bobasa w dzień potrafie mieć też wybuchy gorąca ... masakra" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jeśli chodzi o mnie, to mi też w 1 trymestrze było cały czas zimno. Nie zwracałam na to zbytniej uwagi,bo raz, że ja zawsze byłam zmarzluchem,a dwa że była to późna jesień więc ogólnie było zimno. Teraz z kolei bardzo pociłam się w nocy,musiałam zmienić kołdrę na letnią i jest o niebo lepiej.
Jesteśmy po zakupach w Rossmannie.Po przeanalizowaniu strony www.srokao.pl, Postawiłam na produkty Babydream:) Fajnie, że w internecie można poczytać o takich rzeczach,bo pewnie gdyby nie to, nakupowałabym kosmetyków tych droższych marek, sugerując się tym,że skoro drogie to pewnie dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 18:40
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Ja też jestem zmarzluchem, zawsze grubiej ubrana niż inni. Ale za oknem coraz cieplej, a ja od kilku dni ubieram się prawie jak w zimie, jedynie kurtka skórzana, bo w zimowej byłoby już przesadą. Moja mama mówi, że cioci tzn jej siostrze w ostatniej ciąży też było cały czas tak bardzo zimno.
A ja też myślałam, że w ciąży to gorąco. No chyba że się to jeszcze zmieni.
Dziewczyny macie jakieś sposoby na mdłości? Nie mogą mi przejść ani na chwilę i od 3 dni wymiotuje, nie mogę nic jeść, ani nawet lodówki otworzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:42
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
JaKa nie pomogę bo ja nie wymiotuję przynajmniej na razie ;/ ale imbir pomaga podobno i pepsi" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Na mdłości migdały całe w tej brązowej skórce i cola mi pomagały w poprzedniej ciąży...
Edit: cola najlepiej odgazowana żeby bąbelki nie podraznialy żołądkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 20:39
-
JaKa,mnie strasznie męczyły mdłości. Zaczęło się w 7 tygodniu i trwało do końca 1 trymestru. Od rana czułam się super,a wieczorami leżałam plackiem na kanapie i każdy ruch powodował, że wszystko mi się unosiło. Wymiotowałam kilka razy i to tylko wtedy kiedy miałam pusty żołądek, więc kończyło się na samych odruchach wymiotnych. Zauważyłam, że nie mogę dopuścić do głodu,bo wtedy mdłości były największe,więc jadłam malutko,ale często.
W moim przypadku nie pomagał imbir,ani migdały,ani woda z cytryną ani nawet cola,która zazwyczaj działała cuda na niestrawność...Dziękuję Bogu, że mam ten etap za sobą i Tobie też życzę, żeby jak najszybciej Ci minęło.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Mi na początku pomogło trochę na mdłości jedzenie czegoś jeszcze w łóżku przed wstaniem oraz jedzenie w krótkich odstępach czasu, migdały jadłam też, ale za wiele nie pomagały, herbata z imbirem również, ogólnie w pewnym momencie to już totalnie nic mi nie pomagało z wszystkich znanych sposobów na mdłości Także musisz próbować, ale często zdarza się ten kryzysowy czas, kiedy już nic nie daje rady
Andziaq fajnie się czyta takie pierwsze doświadczenia z dzieckiem Niedługo też będę żyć tematem kupki haha
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Dziewczyny ja króciutko
Mamy całe 3.5mm człowieka z bijącym idealnie serduszkiem 109 i wysoko umiejscowiony wszystko dobrze co do dnia ♡ Słuchaliśmy coś pięknego... niech to szczęscie trwa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b918adac3a08.jpgAlphelia, 100krotka, Edzia1993, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...