kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Edzia1993 wrote:W poprzadnich ciazach nie miałam bo nie wiedzialam o swoich mutacjach, pierwsza ciaze potraktowano "kazdemu sir moze zdążyć" druga tez, ale ja sama z siebie zrobilam badania i mam pai, mthfr i czynnik jakis tam i bialka.s.obnizone. od widocznego pecherzyka biore heparyne, acard, dupka, lutke, femibion i wszystko od pocZątku jest w.porzadku dzidzia zdrowo rosnie
Mialam takie same obawy na.poczatku kazda wizyta to byl ogromny stres, a teraz juz lęk odpuscil bo czuje ruchy Malej
Wszystko bedzie dobrze zobaczysz robisz co mozesz, ja zapytalam sie lekarza czy z heparyna mam wieksze szanse powiedzial ze duuuuzo wieksze.
A powiedz mi jeszcze jedną rzecz - czy oprócz femibionu brałaś zwykły kwas foliowy?? bo ja biore tylko femibion, a doszły mnie słuchy ze to za malo i ze dziecko moze miec wady... ze powinnam brać go plus duze dawki zwyklego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:57
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Oublier wrote:Klaudia ja tez całą ciążę kłułam się heparyną. Do tego acard, luteina i letrox. Też dwie pierwsze ciąże poroniłam i dopiero przy pomocy leków się udało i moja paskuda lada dzień kończy 3 miesiące. Jest zdrowiutka jak rybka.
Dobre nastawienie daje bardzo dobrze. Bądź dobrej myśli. Jestem w tej grupie dosyć długo i większości udzielających się dziewczyn udaje się
Powodzenia
P.S. Cieszę sie, ze skorzystałaś z mojego zaproszenia
Wiedziałam, że rozmowa z wami na tym forum da m dużo nadzieii! to był dobry pomysł, żeby tu zawitać mam nadzieje, że razem będzie łatwiej
Nie pozostaje mi nic innego ja czekać tydzień do wtorku i kolejnego usg... Dla mnie bardzo ważnego, bo praktycznie konczacego pierwszy trymestr... Ehh chyba zwariujeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:58
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Klaudia - biorę tylko femibion tez naczytalam sie ze to za malo i na poczatku sie stresowałam, wiec skonsultowalam to z dwoma genetykami oraz ginekologiem wszyscy jednoglosnie powiedzieli ze to bzdura i to co zawiera femibion w zupelnosci wystarczy. Jestem po dwóch prenatalnych wyszlo ze wszystko jest w jak najlepszym porządku.
KlaudiaRbn lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Kącik na razie tak się prezentuje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c30a813d5423.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abbbf58e9036.jpg
Do łóżeczka doszła karuzela, ale nie wiem czy da się wrzucić na forum filmik z nagraniem jak chodzi
Pod tym plakatem będzie stać miętowy fotel uszak, ten model z Ikei, na razie trzymamy go sobie w salonie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b2620262d15.jpg
Dziś miałam intensywny dzień prania i prasowania, ale ciągle mam kilka stert do zrobienia oraz wszystkie ubranka dla Lilki. Mąż umył dziś okna a ja wyprałam i wyprasowałam zasłony i firanki, więc zrobiło się czysto i przytulnie na mieszkaniu Już powoli widać jakieś światełko w tunelu, jeśli chodzi o ogarnięcie mieszkania i rzeczy dla dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 23:39
Edzia1993, andziaq, Oublier, JaKa, Lyanna lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia cudny kącik !
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę , że Wy juz na finiszu... ja to hcyba na zawał zejde do końca tygodnia" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
KlaudiaRbn, witaj w naszym gronie. Jesteś pod opieką lekarza, przyjmujesz leki,więc na pewno wszystko będzie dobrze.
Alphelia, śliczny kącik.♥ Masz już tak dużo przygotowane,ja przy Tobie jestem daleko w polu.
Karmelkovaa, nawet się nie obejrzysz,a znajdziesz się w 3 trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:22
Karmelkovaa, KlaudiaRbn lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Alphelia, super kącik! Ja też mam fotel uszak z Ikei, dokładnie w tym samym kolorze co Ty. Uwielbiam go Ostatnio zaczęła mnie wkurzać poduszka do karmienia, którą odziedziczyłam po siostrze męża. Granulatu w niej jest mało i ciężko ułożyć tak aby leżała tam, gdzie się chce. Zaszalałam i kupiłam to Kliknij Jestem zakochana mięciutka, fajnie sie układa. Ładny design. Można się nią pobawić. Jako poduszka do spania tez jest wygodna. Mam ją na razie tydzień i super się sprawdza. Jula cieszy się całą sobą jak ją widzi. Niestety jest trochę droga, ale pewnie w jakiś pracowniach "handmade" można dostać coś podobnego taniej.
Wczoraj toczyłam desperacką walkę o laktację. Przez chorobę i gorączkę miałam mniej pokarmu. Dziecko płacze, bo głodne. Histeryzuje przy piersi, bo nie leci. Siedziałam z laktatorem godzinami aby móc dziecko nakarmić. ściągnięcie 50ml zajęło mi tyle czasu, że normalnie miałabym 200ml albo może i więcej. Nadrabiałam wczoraj picie wody, bo przez chorobę trochę to zaniedbałam. Nie popełniajcie moich błędów. Chcecie karmić piersią? Pamiętajcie aby pić dużo wody. Rano obudziłam się z pełnymi piersiami i jestem dużo spokojniejsza.
Z małą chyba tez niepotrzebnie histeryzowałam. Już mniej kaszle. Odciągam trochę smarków i mam szczęśliwe dziecko. Ale i tak kazałam mężowi wykupić pół apteki, w panice zamówiłam termometr bezdotykowy (żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej) i pożyczyłam inhalator od szwagra. Mąż się ze mnie śmiał, ze w nocy co chwile go budziłam aby sprawdził czy Jula oddycha. Taka ze mnie matka psychopatka -
Dziękuję dziewczyny U mnie w sumie wszystkie rzeczy wyprawkowe są kupione, został mi płyn do kąpieli i krem na niepogodę. Jeszcze chyba muszę dokupić matę ochronną i prześcieradło do kosza Mojżesza. Ile macie mat ochronnych? Bo ja w sumie tylko jedną na razie kupiłam i mam dwa prześcieradła do łóżeczka, więc nie wiem czy nie powinnam kupić więcej na zmianę.
Oublier właśnie kojarzyłam, że któraś z Was kupowała ten sam fotel miałam na początku kupić jakiś z allegro, ale nie byłam pewna od którego sprzedawcy będzie dobrej jakości, poza tym nie miałabym czasu ani możliwości go kupić i przywieźć z Polski, a tu w de był na promocji w Ikei.
Próbowałaś już termometr bezdotykowy? Też go kupiłam, ale właśnie opinie za i przeciw termometrom bezdotykowym są mniej więcej pół na pół i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam pewnie dowiem się też później w praktyce
Bardzo ładna ta poduszka ja na razie mam ciążową i chce ją wykorzystać przy karmieniu, a jak się nie sprawdzi to wtedy będę szukać jakiejś lepszej.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Stokrotko trudno mi o tym myśleć na razie ... ogólnie kalendarze pokazują ok. 15 grudnia .
Tak bardzo się martwię , że coś pójdzie nie tak znowu :<" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa,wiem co przeżywasz i z perspektywy czasu mogę doradzić, żebyś robiła wszytko żeby zająć myśli czymś innym. Szkoda energii na zamartwianie się(wiem, że łatwo powiedzieć).
Oublier, daj znać jaki model kupiłaś i jak się będzie sprawdzał. My dostaliśmy termometr bezdotykowy z Lidla,ale szczerze mówiąc nie jestem do niego przekonana.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Stokrotko cały czas sobie szukam zajęcia jednak własnie z tyłu głowy siedzi i nic nie poradze byle do piątku i się troszke uspokoić" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jestem po pierwszej wizycie jest malutki pęcherzyk wedlug OM 4t 3d więc bardzo wczesna ciąża następna kontrola 4 maja i mam nadzieje, że będzie serduszko... ♡
KlaudiaRbn, Alphelia, Karmelkovaa, Oublier, Lyanna, JaKa, Edzia1993 lubią tę wiadomość
-
88Kala wiem , ja też odganiam złe mysli , staram się patrzeć przez różowe okulary
88Kala lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Kala świetna wiadomość
Alphelia kącik dla małej przesłodki
Ja jutro mam wizytę, nie wiem czy to już czas serduszka, ale na pewno zarodek powinien już być. Tak bardzo się boję. Dodatkowo mój Mąż ma jutro urodziny i chciałabym w ramach prezentu mieć dla Niego dobre nowiny z wizyty
Z tego co widzę jest tu wiele dobrych duszyczek, dlatego proszę Was nieśmiało o modlitwę za moje maleństwo.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017