kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj wizytuję ... mam nadzieje zobaczyć pęcherzyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 11:09
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
To wizytujemy razem na.ktora masz wizyte? Ja 17:45
Wczoraj staliśmy sie oficjalnie wlascicielami mieszkania! bylismy u notariusza i mamy wlasne M!
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Karmelkova, Edzia trzymam kciuki za Wasze wizyty dzisiejsze i czekam na wieści
Edzia gratuluję! Mam nadzieję, że kiedyś też doczekam się podobnej chwili Na razie powoli urządzam mieszkanie po swojemu, kuchnia już prawie ogarnięta
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyWitam nowe forumowiczki i życzę samych pomyślnych wiadomości!
Krótka relacja:
Stawiłam się w 7dobie, ale mnie nie przyjeli, zrobili KTG na którym nie zapisał się ani jeden skurcz. Kazali przyjśc następnego dnia na kontrolę, tam lekarz od razu podjął decyzję o przyjęciu. Prawdopodobnie nie chciało im się tak od razu po świętach
Leżałam na sali przedporodowej i podłączali mi non stop KTG. Zapisywały się lekkie skurcze przepowiadające, cały czas mówili o założeniu cewnika na 9 dobę. Rano w 9dobie po terminie, przyszła położna, że idę na porodówkę i będą próbować oksytocyną. Były skurcze, jednak rozwarcia żadnego. Odesłali mnie na salę, skurcze wieczorem ustały.
O 4 w nocy zaczęły mi doskwierać bolesne regularne co 10 minut. o 8 skróciły się do 6minut, wzięli mnie na badanie, rozwarcie na 6cm, lekarz podjął decyzję o przebiciu wód płodowych, były prawidłowe. Zabrali mnie o 9 na porodówkę i znowu podłączyli oksytocynę, było pełne rozwarcie, ale miałam już dość ze zmęczenia, tym bardziej że kazali mi leżeć ze względu na KTG, a wtedy ból był najgorszy. Cały czas twierdzili, że mała się wstawia i ma miejsce. o 14:30 zajrzał do mnie już inny lekarz, który podjął decyzję o CC. Ponieważ główka nie schodziła, przy parciu się zniżała, ale wracała do tego samego etapu.
Podczas CC usłyszałam że podjęli dobrą decyzję, bo główka wstawiła się tylko częściowo, mała miała odciśnięte to miejsce dość mocno.
Ogólnie przeszliśmy wojnę trochę na porodówce z lekarzami, bo już godzinę wcześniej prosiłam, żeby to skończyć przez CC, jednak położna i lekarz dali mi do zrozumienia, że nie mają takiego zamiaru. Bogu dzięki, że o 14 była zmiana lekarzy. Nie wiem jakbym wyglądała, gdyby ona w ogóle przeszła tamtędy...
Przesyłam ziewająco pozdrowienia od Juli
https://zapodaj.net/images/378209aad7756.jpg
Oublier, 100krotka, Alphelia, Karmelkovaa, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość
-
andziaq - cuuudowna !!!
Melduję się na razie wszystko prawidłowo czekamy na serdusio ... więc proszę skromnie o modlitwę , bo to trudny tydzień dla mnie ... bo nigdy nie słyszałam
Jestem tak padnięta , że będę czytac jutro ;**
To nasz Okruszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bce1a392096c.jpg100krotka, Malinowa_Czekolada, Oublier, Edzia1993, JaKa, Alphelia lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja poroniłam 4 razy ... ale wierzę , że teraz będzie inaczej odganiam złe mysli i przyciągam te dobre
Z pomocą Bożą damy radę ;*Oublier lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Ja poroniłam 4 razy ... ale wierzę , że teraz będzie inaczej odganiam złe mysli i przyciągam te dobre
Z pomocą Bożą damy radę ;*
Musi byc dobrze ja serduszko usłyszałam dopiero za 3 razem i dopiero za 3 razem zobaczyłam zarodek. A jeśli dobrze widzę, to u Ciebie widać już fasoleczkę Kiedy kolejna wizyta?
Malinowa_Czekolada niestety lęki są chyba nieuniknione, ale każdy "krok milowy cieszy". Przejście w wieku ciąży dalej, zobaczenie zarodka, usłyszenie serduszka,a pierwszy kopniak. To wszystko bardzo cieszy i skup się raczej na tych miłych chwilach niż na tym czego się boisz.
A ja tymczasem pozdrawiam z łóżka. Gorączka nie odpuszcza. Na szczęście rodzice zabrali małą na trochę do siebie, mąż zrobił zakupy i teraz szykuje obiad. A ja mogę odpocząć. -
Tak już widać co mnie bardzo zdziwiło , że tak szybko ale oby rosła sobie zdrowo i nic się nie stało kolejna za tydzień ... ale chyba zemdleje przed drzwiami ;p
Zdrówka dla Ciebie ;*
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Andziaq jaka piękna Córeczka - jest prześliczna
Karmelkova gratuluje pęcherzyka to cudowny widok
U nas po wizycie - Oliwka 2,5kg, lekarz mówił, że łysa jak juz to jakis lekki meszek będzie miala ale że nogi ma niespotykanie długie. 29 bedzie mi sciagal peesar - wedlug lekarza maksymalnie urodze do 10 maja, albo szybciej. Malutka ma.ważyć 3200, 3300 przy porodzie.
Glupio sie przyznac, ale dziewczyny zaczelam sie wstydzic wychodzić na zewnątrz, znajomi mnie nie poznaja, wczoraj sie wazylam u ginekologa 95kg - ja ostatnio nawet mało jem, a kg rosną, nie radze sobie z tym psychicznie, zaczynam bac sie wychodzic na zewnatrz wydaje mi sie ze kazdy sie na mnie patrzy i ze mnie śmieje ze jestem taka gruba ledwo sie ruszam, dzisiaj bylam na uczelni zdawac część egzaminow - wykladowcy mnie tez nie poznali. Wiem ze to prozne ale ja sobie nie radze z tym psychicznie zaczelam bac sie ludzi. Czuje sie gorsza
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia kochana chciałabym Ci móc przesłać moc siły i pewności siebie na ten czas! :* Wiem, że to tylko słowa, bo nie jestem w Twojej sytuacji, ale chyba musisz postarać się spojrzeć na tą wagę i wygląd z przymrużeniem oka i dystansem, bardziej się z tego pośmiać niż płakać, bo przy samym porodzie dużo zrzucisz kilogramów. Może są jakieś sposoby na to zatrzymywanie się wody w organizmie, szukałaś czegoś w tym temacie? Waga Oliwki bardzo ładna, ponoć ja miałam właśnie 3200g przy porodzie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Chciałabym móc być wampirem energetycznym i Ci troszke podebrać O wodzie czytałam, najważniejsze to podobno dużo pić - ja wypijam baaardz dużo wody, ale jakoś mi to nie pomaga. Leżeć też dużo leże, ale to na nic są lepsze dni, że mam troche mniejsza opuchliznę na stopach, ale po dniu, dwóch wszsytko wraca do poprzedniego stanu. Pozostaje mi jedynie czekać na rozwiązanie. Zastanawiam się czy to też nie wina tylu leków jakie spożywam - wiem, że jak brałam leki na epilepsje to z moją wagą działo się to samo, a po odstawieniu wszystko się unormowało.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Cześć dziewczyny!
Dołączam do Was w końcu, po przeczytaniu całego wątku. Zaczęłam czytać krótko po zabiegu w 10 tc... Wasze historie dawały mi dużo nadziei - kolejne ciąże zakończone sukcesem! Jestem po jednym poronieniu zatrzymanym - serduszko przestało bić a dziś się dowiaduje że znów nam się udało 2 kreski na teście szok, radość i strach, ale Wy wiecie jak to jest... Mam nadzieje, że tym razem będzie wszystko dobrze i zostanę tu z Wami przez 9 miesięcy wiem, że ten wątek ma mocJaKa, Martula78 lubią tę wiadomość