X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłam się dziewczynki prawidłowy przyrost :) beta 1242 <3

100krotka, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, super wieści. Teraz czekamy do wizyty. Kciuki zaciśnięte.:)
    Betiblu, powtarzałaś dziś betę? Daj znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 11:24

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w niedziele aby był pęcherzyk :)

Dziewczyny Wam również życzę powodzenia :*

100krotka, Edzia1993 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wasze Brzuchatki?

07a08a773d73a6abmed.jpg

5a4745b4f383d88emed.jpg

Karmelkovaa, Alphelia lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie mogę z pierwzszego zdjęcia,nieźle się uśmiałam.;D Masz co dźwigać.:) Piękny, gładziutki brzuszek.;)
    Ja też dzisiaj sobie pstryknęłam comiesięczne zdjęcie.My prezentujemy się tak:
    4e2e19967fc3079fmed.jpg

Alphelia, Karmelkovaa, Edzia1993 lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja jeszcze w dwupaku. Mieli dziś założyć ten balonik, ale jednak nie bo nie ma miejsc. Dziś założyli 3 kobietom, jedna już na porodówce. Możliwe, że jutro zaczną u mnie działać bo jestem nastepna w kolejce.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, sama nie wiem jak to zleciało :) Najpierw wydawało mi się, że nigdy nie doczekam się porodu, potem wyjścia ze szpitala a teraz mamy już miesiąc :)

Karmelkovaa, wspaniałe wieści <3 Teraz czekamy na wizytę :)

Edzia, ja kupiłam do kąpieli Hippa ale używamy Emolium. Emolium (lub Oilatum) polecali w szkole rodzenia. Jestem zadowolona, bo mimo codziennych kąpieli nic się nie przesusza. Po kąpieli, co drugi dzień używamy zasypki Alantan i oliwki Bambino. Pupę smarujemy zielonym Alantanem (też w szkole rodzenia polecali). Do przemywania pupki używam wody. Pieluch używaliśmy już trzech firm - Pampers, Dada i bambusowe z Rossmana, jak pupka nam się odparzyła. Ja wolę Pampersy, mąż Dada a Oli to obojętne. Jak tak teraz to przeczytałam to wszystko mamy innych firm i jakby Ola miała uczulenie to ciężko byłoby powiedzieć na co konkretnie ;)

100krotka, też dużo zamawiałam z HubiWorld :) A butelki, smoczki itp na allegro od sprzedawcy asplaneta_pl - zazwyczaj jest u nich ekspresowa wysyłka, ostatnio zamawiałam w niedzielę wieczorem i już dzisiaj przyszła paczka.

Edzia1993 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, dziękujemy za wieści! Kiepsko, że nie założyli Ci już dzisiaj i musisz kolejny dzień czekać, a takie czekanie zawsze się dłuży. Ale to już niedługo! Odpoczywaj, czytaj książki, słuchaj muzyki i relaksuj się. Ja w dni założenia balonika wieczorem byłam już rozpakowana,wię może już jutro Wy też już będziecie razem <3 A będziesz rodzić z mężem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:46

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki byl u was progesteron na poczatku ciazy czy badalyscie???

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna dziękuję ;*

Betiblu ja robiłam dzisiaj ale na razie nie mam wyniku , robiłam tez 14dpo miałam 58 ale też biorę dupka , który w badaniu nie wychodzi więc pewnie większy :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, współczuję tego czekania...pewnie to nieźle stresuje...
    Betiblu, ja nie badałam progesteronu, a badałaś dziś betę?
    Lyanna, będę miała na uwadze tego sprzedawcę. Póki co mam jedną malutką butelkę Aventu, bo dostałam w Szkole Rodzenia, drugą, większą dziś domówiłam i do tego smoczek 0+. Nastawiam się na kp,ale wiadomo że różnie to bywa.
    Samo zamówienie z Allegro i DOZ wyniosło mnóstwo...a jeszcze w Rossmannie muszę kilka rzeczy pokupować.No ale nastawiałam się, że będą to niemałe koszta, zwłaszcza jak się kupuje wszystko od podstaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:44

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko beta spadla do 34 czy ktoras.z Was przerabiala temat coraz krotszych ciaz najpierw 10 tyg czyszczenie, 7-8tyg serduszko,artrotek, 4 tyg, 3 tyg naturalne poronienie moze wam sie nasowa jakis powod???czy ktoras z was tak miala??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 20:26

• JaKa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się z Wami nieśmiało przywitać :)
    Tak jak każda z Was mam za sobą stratę dzieciątka - 5 maja 2017, był to 4 cs, ciąża zatrzymała się na etapie 5 tyg. Już od początku był problem, bo dostałam bóli i krwawień, okazało się, że pęcherzyk się odkleił. Nakaz leżenia przez 2 tygodnie + dupek i luteina. Po tym czasie na wizycie zarodek już był, ale brak serduszka. Czekanie tydzień. Nadal brak serduszka, ciąża zatrzymała się, a do tego podejrzenie częściowego zaśniadu i skierowanie do szpitala. Tam lekarze namawiali mnie do rozwiązania ciąży, ale ja nie mogłam :( nie chciałam dopuścić do siebie tej myśli. I tak przez tydzień badali mnie, robili usg i czekali na moją decyzję. Aż w końcu poprosiłam o wypis do domu, że tam będę oczekiwać na samoistne poronienie. Przez tydzień nic się nie zaczęło. Miałam zgłosić się do lekarza na usg, aby sprawdzić co tam się dzieje i tu już ewidentnie okazało się, że ciąża obumarła i zrobił się obrzęk. Następnego dnia szpital, tabletki na wywołanie poronienia i zabieg łyżeczkowania :( i straszliwa rozpacz, ale każda z Was to przeszła.
    Dostałam zakaz starań na pół roku z powodu podejrzenia częściowego zaśniadu.

Po upływie tego czasu staraliliśmy się z Mężem 6 cykli i udało się dopiero teraz, na wspomagaczach (Clostybergyt, Duphaston, Ovarin). Ostatnią miesiączkę miałam 13 marca, także to baaardzo wczesny etap ciąży. Na razie testy pozytywne i beta z czwartku 188,50 (ok. 12-13 dpo).
    Musiałam odwiedzić ginekologa, bo właśnie w czwartek dostałam brązowego plamienia, przeraziłam się, że to pewno powtórka z tamtego roku. Ale okazało się, że to implantacja. Kazał brać dupka 2x1 i powtórzyć betę po tygodniu. Na usg jeszcze nie było nic widać, jedynie endometrium grubiutkie 15 mm.
    Mam do niego dzwonić w przyszłym tygodniu, pewno wyznaczy mi termin wizyty.
    Dziewczyny boję się cieszyć, czuję tak wielki strach. Cały czas myślę co, jak robić, żeby nie stracić tej okruszynki, która zagościła w moim brzuchu.

Karmelkova widzę, że jesteśmy na prawie identycznym etapie :) dobrze mieć kogoś tutaj w podobnej sytuacji :)

Wszystkim ciężaróweczkom serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :D

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ciesze sie z toba, to naprawde pocieszajace ze wszystko dobrze sie ulozylo.
    Moglabys napisac jakie zrobili ci badania ze stwierdzono czesciowy zasniad????

• JaKa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko badanie histopatologiczne. Nie było jednoznacznie określonego tego zaśniadu, bo "materiał" był przenoszony - długo zwlekałam z zakończeniem ciąży.

Ale w usg pojawił się obraz typowej zamieci śnieżnej i beta była bardzo wysoka jak na wiek ciąży.
    Także lekarz prowadzący zalecił mi postępowanie tak jakby ten zaśniad częściowy jednak był. Dostałam zakaz starań przez pół roku i przez ten czas kontrolowanie bety, aż spadnie do wartości zerowych (trwało to 2,5 miesiąca).

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę stresuje, ale tłumacze sobie że w końcu jestem w szpitalu wiec maluszek jest bezpieczny. Mąż jest u mnie codziennie, w pracy wziął urlop bo i tak się w niej raczej nie skupi. Bym chciała aby był obok, bo widzę że jednak inaczej sie zachowują gdy jest ktoś z rodziny.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Chciałam się z Wami nieśmiało przywitać :)
    Tak jak każda z Was mam za sobą stratę dzieciątka - 5 maja 2017, był to 4 cs, ciąża zatrzymała się na etapie 5 tyg. Już od początku był problem, bo dostałam bóli i krwawień, okazało się, że pęcherzyk się odkleił. Nakaz leżenia przez 2 tygodnie + dupek i luteina. Po tym czasie na wizycie zarodek już był, ale brak serduszka. Czekanie tydzień. Nadal brak serduszka, ciąża zatrzymała się, a do tego podejrzenie częściowego zaśniadu i skierowanie do szpitala. Tam lekarze namawiali mnie do rozwiązania ciąży, ale ja nie mogłam :( nie chciałam dopuścić do siebie tej myśli. I tak przez tydzień badali mnie, robili usg i czekali na moją decyzję. Aż w końcu poprosiłam o wypis do domu, że tam będę oczekiwać na samoistne poronienie. Przez tydzień nic się nie zaczęło. Miałam zgłosić się do lekarza na usg, aby sprawdzić co tam się dzieje i tu już ewidentnie okazało się, że ciąża obumarła i zrobił się obrzęk. Następnego dnia szpital, tabletki na wywołanie poronienia i zabieg łyżeczkowania :( i straszliwa rozpacz, ale każda z Was to przeszła.
    Dostałam zakaz starań na pół roku z powodu podejrzenia częściowego zaśniadu.

Po upływie tego czasu staraliliśmy się z Mężem 6 cykli i udało się dopiero teraz, na wspomagaczach (Clostybergyt, Duphaston, Ovarin). Ostatnią miesiączkę miałam 13 marca, także to baaardzo wczesny etap ciąży. Na razie testy pozytywne i beta z czwartku 188,50 (ok. 12-13 dpo).
    Musiałam odwiedzić ginekologa, bo właśnie w czwartek dostałam brązowego plamienia, przeraziłam się, że to pewno powtórka z tamtego roku. Ale okazało się, że to implantacja. Kazał brać dupka 2x1 i powtórzyć betę po tygodniu. Na usg jeszcze nie było nic widać, jedynie endometrium grubiutkie 15 mm.
    Mam do niego dzwonić w przyszłym tygodniu, pewno wyznaczy mi termin wizyty.
    Dziewczyny boję się cieszyć, czuję tak wielki strach. Cały czas myślę co, jak robić, żeby nie stracić tej okruszynki, która zagościła w moim brzuchu.

Karmelkova widzę, że jesteśmy na prawie identycznym etapie :) dobrze mieć kogoś tutaj w podobnej sytuacji :)

Wszystkim ciężaróweczkom serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :D

Miło Cię poznać ;* bądź dobrej myśli ... ja sobie powtarzam , ze ta ciąża jest inna niz poprzednie ...
    W niedzielę mam wizyte i juz mam w gaciach po kolana
    W perwzej ciazy tez mi groził zaśniad za długo martwą ciążę nosiłam :< ale się udało na szczescie bez komplikacji i zakończyło zabiegiem :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:20

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betiblu wrote:
    Stokrotko beta spadla do 34 czy ktoras.z Was przerabiala temat coraz krotszych ciaz najpierw 10 tyg czyszczenie, 7-8tyg serduszko,artrotek, 4 tyg, 3 tyg naturalne poronienie moze wam sie nasowa jakis powod???czy ktoras z was tak miala??

Hm może u Ciebie potrzeba accofil jak u mnie ... trudno powiedzieć :/ widze ze immunologie badałaś .
    Bierzesz steryd ? według mnie za mało leków wygłuszających organizm , który atakuje zarodek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:22

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betiblu, bardzo mi przykro. Dla mnie strata jednego Dzieciątka była wielkim ciosem,nie wyobrażam sobie jak zniosłabym gdyby to miało się powtórzyć...Ja straciłam Dziecko w 11 tygodniu,na początku wszystko rozwijało się książkowo.

Cieszę się,że dołączyły do nas nowe forumowiczki. Pisałam jakiś czas temu, ze brakuje nam tutaj młodszych ciąż.;) Mam nadzieję, że zostaniecie u nas na stałe,bo już wiele dziewczyn się przewijało,ale szybko przestały się udzielać. Najwytrwalsze albo się rozpakowały,albo są w trakcie,albo wkroczyły już w 3 trymestr.:)

Haana,pewnie że jesteś bezpieczna. Pisząc o stresie,bardziej chodziło mi o to,że pewnie słyszysz rodzące i przeraża myśl, że zaraz będziesz przeżywać to samo...Nadal zaciskam mocno kciuki.

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa, witam i mam nadzieję że zostaniesz z nami :) Gratuluje fasolki! Trzeba być dobrej myśli, chociaż strach i niepewność prawdopodobnie będą Ci długo towarzyszyć. Sama bardzo długo nie umiałam się cieszyć z tej ciąży, nie wiedziałam jak niektóre dziewczyny mogą z taką radością chodzić na wizyty u lekarza i planować wyprawkę dla malucha na wczesnym etapie ciąży. Dla mnie to było tak kruche i ulotne, że bałam się nawet pomyśleć, że noszę w brzuchu dzieciątko. Ale udało się :)

Betiblu, bardzo mi przykro. Wierzę, że każdej z nas jest pisane szczęśliwe zakończenie, tylko może jeszcze chwilę musisz na nie poczekać. Mam nadzieję, że uda się ustalić przyczynę Twoich strat i podjąć środki zaradcze.

100krotka lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ