X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłam się dziewczynki prawidłowy przyrost :) beta 1242 <3

100krotka, Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, super wieści. Teraz czekamy do wizyty. Kciuki zaciśnięte.:)
    Betiblu, powtarzałaś dziś betę? Daj znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 11:24

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w niedziele aby był pęcherzyk :)

Dziewczyny Wam również życzę powodzenia :*

100krotka, Edzia1993 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wasze Brzuchatki?

07a08a773d73a6abmed.jpg

5a4745b4f383d88emed.jpg

Karmelkovaa, Alphelia lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie mogę z pierwzszego zdjęcia,nieźle się uśmiałam.;D Masz co dźwigać.:) Piękny, gładziutki brzuszek.;)
    Ja też dzisiaj sobie pstryknęłam comiesięczne zdjęcie.My prezentujemy się tak:
    4e2e19967fc3079fmed.jpg

Alphelia, Karmelkovaa, Edzia1993 lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja jeszcze w dwupaku. Mieli dziś założyć ten balonik, ale jednak nie bo nie ma miejsc. Dziś założyli 3 kobietom, jedna już na porodówce. Możliwe, że jutro zaczną u mnie działać bo jestem nastepna w kolejce.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, sama nie wiem jak to zleciało :) Najpierw wydawało mi się, że nigdy nie doczekam się porodu, potem wyjścia ze szpitala a teraz mamy już miesiąc :)

Karmelkovaa, wspaniałe wieści <3 Teraz czekamy na wizytę :)

Edzia, ja kupiłam do kąpieli Hippa ale używamy Emolium. Emolium (lub Oilatum) polecali w szkole rodzenia. Jestem zadowolona, bo mimo codziennych kąpieli nic się nie przesusza. Po kąpieli, co drugi dzień używamy zasypki Alantan i oliwki Bambino. Pupę smarujemy zielonym Alantanem (też w szkole rodzenia polecali). Do przemywania pupki używam wody. Pieluch używaliśmy już trzech firm - Pampers, Dada i bambusowe z Rossmana, jak pupka nam się odparzyła. Ja wolę Pampersy, mąż Dada a Oli to obojętne. Jak tak teraz to przeczytałam to wszystko mamy innych firm i jakby Ola miała uczulenie to ciężko byłoby powiedzieć na co konkretnie ;)

100krotka, też dużo zamawiałam z HubiWorld :) A butelki, smoczki itp na allegro od sprzedawcy asplaneta_pl - zazwyczaj jest u nich ekspresowa wysyłka, ostatnio zamawiałam w niedzielę wieczorem i już dzisiaj przyszła paczka.

Edzia1993 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, dziękujemy za wieści! Kiepsko, że nie założyli Ci już dzisiaj i musisz kolejny dzień czekać, a takie czekanie zawsze się dłuży. Ale to już niedługo! Odpoczywaj, czytaj książki, słuchaj muzyki i relaksuj się. Ja w dni założenia balonika wieczorem byłam już rozpakowana,wię może już jutro Wy też już będziecie razem <3 A będziesz rodzić z mężem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:46

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki byl u was progesteron na poczatku ciazy czy badalyscie???

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna dziękuję ;*

Betiblu ja robiłam dzisiaj ale na razie nie mam wyniku , robiłam tez 14dpo miałam 58 ale też biorę dupka , który w badaniu nie wychodzi więc pewnie większy :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, współczuję tego czekania...pewnie to nieźle stresuje...
    Betiblu, ja nie badałam progesteronu, a badałaś dziś betę?
    Lyanna, będę miała na uwadze tego sprzedawcę. Póki co mam jedną malutką butelkę Aventu, bo dostałam w Szkole Rodzenia, drugą, większą dziś domówiłam i do tego smoczek 0+. Nastawiam się na kp,ale wiadomo że różnie to bywa.
    Samo zamówienie z Allegro i DOZ wyniosło mnóstwo...a jeszcze w Rossmannie muszę kilka rzeczy pokupować.No ale nastawiałam się, że będą to niemałe koszta, zwłaszcza jak się kupuje wszystko od podstaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:44

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko beta spadla do 34 czy ktoras.z Was przerabiala temat coraz krotszych ciaz najpierw 10 tyg czyszczenie, 7-8tyg serduszko,artrotek, 4 tyg, 3 tyg naturalne poronienie moze wam sie nasowa jakis powod???czy ktoras z was tak miala??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 20:26

• JaKa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się z Wami nieśmiało przywitać :)
    Tak jak każda z Was mam za sobą stratę dzieciątka - 5 maja 2017, był to 4 cs, ciąża zatrzymała się na etapie 5 tyg. Już od początku był problem, bo dostałam bóli i krwawień, okazało się, że pęcherzyk się odkleił. Nakaz leżenia przez 2 tygodnie + dupek i luteina. Po tym czasie na wizycie zarodek już był, ale brak serduszka. Czekanie tydzień. Nadal brak serduszka, ciąża zatrzymała się, a do tego podejrzenie częściowego zaśniadu i skierowanie do szpitala. Tam lekarze namawiali mnie do rozwiązania ciąży, ale ja nie mogłam :( nie chciałam dopuścić do siebie tej myśli. I tak przez tydzień badali mnie, robili usg i czekali na moją decyzję. Aż w końcu poprosiłam o wypis do domu, że tam będę oczekiwać na samoistne poronienie. Przez tydzień nic się nie zaczęło. Miałam zgłosić się do lekarza na usg, aby sprawdzić co tam się dzieje i tu już ewidentnie okazało się, że ciąża obumarła i zrobił się obrzęk. Następnego dnia szpital, tabletki na wywołanie poronienia i zabieg łyżeczkowania :( i straszliwa rozpacz, ale każda z Was to przeszła.
    Dostałam zakaz starań na pół roku z powodu podejrzenia częściowego zaśniadu.

Po upływie tego czasu staraliliśmy się z Mężem 6 cykli i udało się dopiero teraz, na wspomagaczach (Clostybergyt, Duphaston, Ovarin). Ostatnią miesiączkę miałam 13 marca, także to baaardzo wczesny etap ciąży. Na razie testy pozytywne i beta z czwartku 188,50 (ok. 12-13 dpo).
    Musiałam odwiedzić ginekologa, bo właśnie w czwartek dostałam brązowego plamienia, przeraziłam się, że to pewno powtórka z tamtego roku. Ale okazało się, że to implantacja. Kazał brać dupka 2x1 i powtórzyć betę po tygodniu. Na usg jeszcze nie było nic widać, jedynie endometrium grubiutkie 15 mm.
    Mam do niego dzwonić w przyszłym tygodniu, pewno wyznaczy mi termin wizyty.
    Dziewczyny boję się cieszyć, czuję tak wielki strach. Cały czas myślę co, jak robić, żeby nie stracić tej okruszynki, która zagościła w moim brzuchu.

Karmelkova widzę, że jesteśmy na prawie identycznym etapie :) dobrze mieć kogoś tutaj w podobnej sytuacji :)

Wszystkim ciężaróweczkom serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :D

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ciesze sie z toba, to naprawde pocieszajace ze wszystko dobrze sie ulozylo.
    Moglabys napisac jakie zrobili ci badania ze stwierdzono czesciowy zasniad????

• JaKa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko badanie histopatologiczne. Nie było jednoznacznie określonego tego zaśniadu, bo "materiał" był przenoszony - długo zwlekałam z zakończeniem ciąży.

Ale w usg pojawił się obraz typowej zamieci śnieżnej i beta była bardzo wysoka jak na wiek ciąży.
    Także lekarz prowadzący zalecił mi postępowanie tak jakby ten zaśniad częściowy jednak był. Dostałam zakaz starań przez pół roku i przez ten czas kontrolowanie bety, aż spadnie do wartości zerowych (trwało to 2,5 miesiąca).

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę stresuje, ale tłumacze sobie że w końcu jestem w szpitalu wiec maluszek jest bezpieczny. Mąż jest u mnie codziennie, w pracy wziął urlop bo i tak się w niej raczej nie skupi. Bym chciała aby był obok, bo widzę że jednak inaczej sie zachowują gdy jest ktoś z rodziny.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Chciałam się z Wami nieśmiało przywitać :)
    Tak jak każda z Was mam za sobą stratę dzieciątka - 5 maja 2017, był to 4 cs, ciąża zatrzymała się na etapie 5 tyg. Już od początku był problem, bo dostałam bóli i krwawień, okazało się, że pęcherzyk się odkleił. Nakaz leżenia przez 2 tygodnie + dupek i luteina. Po tym czasie na wizycie zarodek już był, ale brak serduszka. Czekanie tydzień. Nadal brak serduszka, ciąża zatrzymała się, a do tego podejrzenie częściowego zaśniadu i skierowanie do szpitala. Tam lekarze namawiali mnie do rozwiązania ciąży, ale ja nie mogłam :( nie chciałam dopuścić do siebie tej myśli. I tak przez tydzień badali mnie, robili usg i czekali na moją decyzję. Aż w końcu poprosiłam o wypis do domu, że tam będę oczekiwać na samoistne poronienie. Przez tydzień nic się nie zaczęło. Miałam zgłosić się do lekarza na usg, aby sprawdzić co tam się dzieje i tu już ewidentnie okazało się, że ciąża obumarła i zrobił się obrzęk. Następnego dnia szpital, tabletki na wywołanie poronienia i zabieg łyżeczkowania :( i straszliwa rozpacz, ale każda z Was to przeszła.
    Dostałam zakaz starań na pół roku z powodu podejrzenia częściowego zaśniadu.

Po upływie tego czasu staraliliśmy się z Mężem 6 cykli i udało się dopiero teraz, na wspomagaczach (Clostybergyt, Duphaston, Ovarin). Ostatnią miesiączkę miałam 13 marca, także to baaardzo wczesny etap ciąży. Na razie testy pozytywne i beta z czwartku 188,50 (ok. 12-13 dpo).
    Musiałam odwiedzić ginekologa, bo właśnie w czwartek dostałam brązowego plamienia, przeraziłam się, że to pewno powtórka z tamtego roku. Ale okazało się, że to implantacja. Kazał brać dupka 2x1 i powtórzyć betę po tygodniu. Na usg jeszcze nie było nic widać, jedynie endometrium grubiutkie 15 mm.
    Mam do niego dzwonić w przyszłym tygodniu, pewno wyznaczy mi termin wizyty.
    Dziewczyny boję się cieszyć, czuję tak wielki strach. Cały czas myślę co, jak robić, żeby nie stracić tej okruszynki, która zagościła w moim brzuchu.

Karmelkova widzę, że jesteśmy na prawie identycznym etapie :) dobrze mieć kogoś tutaj w podobnej sytuacji :)

Wszystkim ciężaróweczkom serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :D

Miło Cię poznać ;* bądź dobrej myśli ... ja sobie powtarzam , ze ta ciąża jest inna niz poprzednie ...
    W niedzielę mam wizyte i juz mam w gaciach po kolana
    W perwzej ciazy tez mi groził zaśniad za długo martwą ciążę nosiłam :< ale się udało na szczescie bez komplikacji i zakończyło zabiegiem :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:20

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betiblu wrote:
    Stokrotko beta spadla do 34 czy ktoras.z Was przerabiala temat coraz krotszych ciaz najpierw 10 tyg czyszczenie, 7-8tyg serduszko,artrotek, 4 tyg, 3 tyg naturalne poronienie moze wam sie nasowa jakis powod???czy ktoras z was tak miala??

Hm może u Ciebie potrzeba accofil jak u mnie ... trudno powiedzieć :/ widze ze immunologie badałaś .
    Bierzesz steryd ? według mnie za mało leków wygłuszających organizm , który atakuje zarodek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:22

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betiblu, bardzo mi przykro. Dla mnie strata jednego Dzieciątka była wielkim ciosem,nie wyobrażam sobie jak zniosłabym gdyby to miało się powtórzyć...Ja straciłam Dziecko w 11 tygodniu,na początku wszystko rozwijało się książkowo.

Cieszę się,że dołączyły do nas nowe forumowiczki. Pisałam jakiś czas temu, ze brakuje nam tutaj młodszych ciąż.;) Mam nadzieję, że zostaniecie u nas na stałe,bo już wiele dziewczyn się przewijało,ale szybko przestały się udzielać. Najwytrwalsze albo się rozpakowały,albo są w trakcie,albo wkroczyły już w 3 trymestr.:)

Haana,pewnie że jesteś bezpieczna. Pisząc o stresie,bardziej chodziło mi o to,że pewnie słyszysz rodzące i przeraża myśl, że zaraz będziesz przeżywać to samo...Nadal zaciskam mocno kciuki.

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa, witam i mam nadzieję że zostaniesz z nami :) Gratuluje fasolki! Trzeba być dobrej myśli, chociaż strach i niepewność prawdopodobnie będą Ci długo towarzyszyć. Sama bardzo długo nie umiałam się cieszyć z tej ciąży, nie wiedziałam jak niektóre dziewczyny mogą z taką radością chodzić na wizyty u lekarza i planować wyprawkę dla malucha na wczesnym etapie ciąży. Dla mnie to było tak kruche i ulotne, że bałam się nawet pomyśleć, że noszę w brzuchu dzieciątko. Ale udało się :)

Betiblu, bardzo mi przykro. Wierzę, że każdej z nas jest pisane szczęśliwe zakończenie, tylko może jeszcze chwilę musisz na nie poczekać. Mam nadzieję, że uda się ustalić przyczynę Twoich strat i podjąć środki zaradcze.

100krotka lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ