X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, zapomniałam napisać - Haana nadal trzymam kciuki <3 Super, że masz takie wsparcie w mężu. To naprawdę bardzo pomaga, jak ktoś bliski jest z Tobą.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, pięknie ujęłaś to,co ja też sama czułam.Do tej pory, gdy kupuję coś dla Synka, nachodzą mnie czarne myśli, które natychmiast odganiam.
    Zazdroszczę koleżankom, które wrzucają zdjęcia pozytywnych testów ciążowych,lub ogłaszają że są w ciąży w pierwszych tygodniach, ja nie miałam na tyle odwagi. Do teraz o ciąży wie rodzina i najbliżsi znajomi, na fb nie mam zamiaru się tym chwalić.

Lyanna lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, u nas do pierwszych badań prenatalnych wiedzieli tylko rodzice, babcia, rodzeństwo i moja przyjaciółka. Nawet drugiej babci powiedzieliśmy dopiero po zakończeniu pierwszego trymestru. Były osoby, które miały potem pretensje, że tak późno się dowiadują ale taką podjęliśmy decyzję. Nie chwaliłam się na fb i dalszym znajomym/rodzinie ciążą. Jak Ola skończyła miesiąc to wrzuciłam jej zdjęcie na fb, nie mogłam się powstrzymać :P Jako że w tej dużej ciąży chodziłam zimą, w grubej kurtce, to niektórzy sąsiedzi są bardzo zaskoczeni jak nas widzą z wózkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 15:47

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa witam Cię również i życzę powodzenia! :)

My też nie mówiliśmy długo o tej ciąży. Na początku wiedzieli tylko rodzice i moja przyjaciółka, dlatego że jej się przyśniło, że jestem w ciąży w noc przed moim zrobieniem testu ciążowego :D zadzwoniła do mnie dosłownie jakiś czas po tym jak zrobiłam test z pytaniem czy jestem w ciąży, bo jej się śniło :P nie chciałam jej okłamywać, choć wtedy jeszcze podchodziłam z dużą rezerwą do tej wiadomości. Dopiero jak tydzień później zrobiłam betę to byłam już pewna i powiedzieliśmy rodzicom. Znajomi dowiedzieli się po połowie ciąży, a część z nich oraz rodziny dopiero teraz po wizycie w Polsce ;)

U mnie brzuszek już urósł wyraźnie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf862cf2aa4b.jpg

A tu mąż wreszcie złożył wózek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74276f2cddb9.jpg

Edzia1993, Lyanna, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, ja teraz jak zaczęłam wychodzić na dwór bez kurtki, to widzę zdziwione miny sąsiadów jak widzą mnie,a raczej mój brzuch.;) A tak w ogóle to bardzo lubię go podkreślać, czuję się wyjątkowo będąc w ciąży.:)

Alphelia, Twój brzuszek jest bardzo podobny do brzucha Edzi.:)Wózek super,powiem szczerze że takiego na ulicy nie widziałam, bardzo stylowy.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia - śliczny brzusio :)))

100krotko - ale do moich gabarytów mu jeszcze sporo brakuje ;)

Haanah - czekamy z kciukasami!

Nie wiem czy macie karte klubu rossmann ale jak nie to warto założyć - tą kartę rossmann rosnę - bo otrzymuje sie paczke pieluszek za friko i ogólnie jest duzo promocji :)

Mąż właśnie pojechał po łóżeczko jak złoży to wyślę zdjęcia :)))
    Spakowałam dzisiaj torbe do szpitaka - po części oczywiście, bo zagnać mojego M do sklepu po reszte rzeczy ... - ciągle nie ma czasu, ale faktycznie go nie ma wiec nie moge sie zloscic, jednak boje sie ze akcja sie zacznie a ja zostne goła i wesoła...xD

Alphelia lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,ale kształtem bardzo przypomina Twój. Może "dziewczęce" ciąże takie mają.;) Ja też pozamawiałam już część rzeczy do szpitala, torbę planuję spakować na początku maja.:)
    Ja zapisałam się do Rossne,ale do dziś nie dostałam żadnych pieluch w gratisie...:(

A tak ogólnie to witam się w 30 tygodniu, coraz bezpieczniej się czuję.♥

JaKa, Edzia1993, Alphelia lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po te pieluchy trzeba sobie podrjsc do sklepu takiego maila dostałam.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,maila póki co też nie dostałam,a do klubu zapisałam się po pierwszym trymestrze ciąży.

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niemieckim programie Rossmanna dostałam pieluchy na ich aplikacji, a z polskiego to jeszcze nic nie dostałam :P ponoć prędzej coś wysyłają jak się zrobi zakupy z kartą rosssnę :)

Ja dziś rano miałam wizytę i Lilka waży już 1450g :) wszystko u niej dobrze, cały czas jest ułożona główką do dołu, dawała czadu z ruchami na ktg :D chciała strącić chyba to urządzenie xD i w ogóle dziś ma bardzo aktywny dzień, bo mocno się rozpycha i mnie często łaskocze pod żebrami.

Edzia1993, 100krotka lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze brzuszki już duże jeju obym i ja doczekała takiego... zdrówka Wam kochane ;**

Mam ostatnią bete więcej nie robie , to nie na moje nerwy przyrost ok.70% dziś 2103 <3 ona teraz chyba już będzie zwalniać tak ? mi to cały czas tak rośnie jakos 70 % nie 100 ... no ale grunt , że normy są :) Chwała Panu <3
    Bolało mnie bardzo... poszłam spać... spałam dobre 1,5h pewnie nawet nie wiem kiedy mi minęło , wstałam poszłam w końcu do wc i teraz ból jest mniejszy w sumie... tak normalnie ...

Tarczyca moja świruje na maxa... normalna to ja nie jestem ;/
    W tydzień jest różnica taka z TSH 4.5 jest TSH 0.85 ;p a z FT4 z 1, 85 sie zrobiło 1,94
    Mój gin mi ostatnio mówił ze jak spada tsh to powinno w góre ft4 i ft4 jest wazniejsze w ciąży ;/ tylko ja teraz nie wiem jak to ogarnąć tabletkami co by TSH mi znowu za dużo nie spało... juz nie wiem czy to wina labu czy co ... piernik wie

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia - zazdroszcze, ze Twoja Córcia jest taka deikatna i Cię łaskoczze, ja dostaje takie kopy, że aż podskakuje z bólu... xD

Jutro wizytujemy!!! :D

100krokto - moze teraz przy zalozeniu jest takie promo, albo dostaniesz jak bedziesz w dalszej ciąży. Może wysyłaja to od jakiegos tyg ciazy.

Karmolkova cudownie -teraz na spokojnie i nie rob juz bety moja rada ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba jeszcze w brzuszku. Wczoraj balonik, który zrobił rozwarcie 3 cm. Trochę bolalo ale głównie z krzyza. Dziś od 6 próba indukcji przez oxy. Na ktg skurcze dochodzace do 80, nawet 100 sie zdarzyło. Najgorsze ze musisz leżeć podłączona pod ktg. Ale postępu nie ma i odesłali mnie znów na patologie. Oxy do 12 stopnia. Mam szanse że samo jeszcze ruszy bo jutro lub w sobotę kolejna próba. Nie chcą ciąć od razu.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana powodzenia coraz bliżej ;* będzie dobrze

Edzia nie ma opcji nigdzie juz nie ide na bete , jutro pojade zobaczyc czy pęcherzyk jest w macicy , co by niedzieli nie marnowac na zcekanie w poczekalni :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana trzymam cały czas kciuki za Ciebie :) oby maleństwo przyszło szybko i bezproblemowo!

Karmelkova to super :) w takim razie czekamy na dalsze wieści.

Edzia te ruchy w większości przypadków łaskoczą, ale ostatnio miała tak, że nie chciała dać mi zasnąć i dawała mocno w żebra tak, że aż podskoczyłam na łóżku, mąż się przebudził i mnie uspokojał, bo myślał, że coś mi się złego przyśniło xD

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, dwukrotna beta w zupełności wystarczy.:) Teraz czekamy na pozytywne wieści z wizyty.;)

Haana, nadal zaciskam kciuki!

Alphelia, ruchy Szymona też już są coraz częstsze i baaardzo mocno wyczuwalne. Obija mi żebra nóżkami,a główką momentami mocno naciska na pęcherz.Ewidentnie czuć, że ma coraz mniej miejsca w brzuchu.
    Nasze bobasy są bardzo podobne wagowo.:) Szymek dziś pewnie waży już ponad 1,5kg.

dqpri09khpifqr72.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale miło czytać takie wpisy, że dzieciątko kopie, albo łaskocze, że się odwróciło na usg itp. :) dla mnie to na razie wielkie marzenie, ale mam nadzieję, że się spełni.
    Haana powodzenia, dużo siły i oby dzidzi przyszło na świat szybko i bezproblemowo :)

Ja zrobiłam dziś betę HCG, tydzień po poprzedniej = 4330,00 mUI/ml (5 tydz: 217 – 7138), przyrost wg belly 146,3%, więc w normie :) Teraz żeby dotrwać do wizyty, żeby się nic złego nie wydarzyło.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa, spełni się, jestem o tym przekonana. Wiem,że Tobie teraz Tobie trudno w to uwierzyć,ale za kilka miesięcy będziesz czuła to samo,co my teraz.:)
    Kiedy masz wizytę?

dqpri09khpifqr72.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzwonić do lekarza we wtorek, myślę że każe mi podejść środa/czwartek.

Dziękuję 100krotko :) narazie podchodzę z dystansem, ale może jak już będzie zarodek i serduszko to zacznę się cieszyć

100krotka lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie było a tu sie okazuje, że Haana juz w bloku startowym :) u mnie tylko raz spróbowali z oxy zanim zapadła decyzja o cięciu, ale ja miałam tylko 1cm rozwarcia i te ich "czary-mary" nie robiły najmniejszego wrażenia na mojej żelaznej macicy :P
    Witam nowe dziewczyny :) Niecały rok temu byłam w tym miejscu co Wy (o ciąży dowiedziałam się w połowie maja) a dzisiaj już tulę do serca dzidzię :). Minie szybciej niż myślicie i będziecie w tym miejscu co ja :) Moja paskuda już lada dzień kończy 3 miesiące.
    W środę miała szczepienie, trochę płakała, ale i tak była bardzo dzielna.
    Niedługo mamy z mężem 3 rocznicę ślubu. Chciałabym gdzieś wyskoczyć, chociażby do restauracji na obiad, ale wątpię aby udało mi się zostawić z kimś mała. Co najwyżej pójdzie z nami.
    Ja jestem trochę podziębiona. Mieliśmy iść dzisiaj na posiadówę do brata męża, ale chyba odpuszczę.

100krotka, JaKa, Lyanna, Edzia1993 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ