X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, zaufaj lekarzowi,jeśli On mówi że wszystko jest ok to tak jest. Gdyby coś Go niepokoiło, na pewno by o tym powiedział.
    Mój Synek na początku był 4 dni do tyłu,a to dlatego że owulację miałam nie 14,a 18 dnia cyklu. Z każdą wizytą nadrabiał i na ostatnim usg był już 5 dni do przodu. Nie martw się na zapas,zobaczysz że z czasem Maluszek nadgoni.;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulacje potwierdzoną monitem i temu stresik ... ale już staram się opanowac i wierzyć , że będzie dobrze :)

Ja chodze do jednego z najlepszych ginów w pl na razie , ale ja to taka ogólnie nie ufna jestem hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 13:07

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Haana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa gratuluję i włącz pozytywne myślenie. To maluszkowi pomoże. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, za nami stresujące chwile. Wczoraj,podczas szykowania się do spania zauważyłam na wkładce plamkę brązowej krwi. Przy podcieraniu czysto,żadnych bóli,skurczy...Od razu napisałam do swojego ginekologa,który mimo że było już po 23 odpisał,że jeśli plamienie się nasili to mam jechać do szpitala. Ponad godzinę siedziałam w łazience i roztrzęsiona sprawdzałam,czy leci krew,jednak nie było nic poza przezroczystym śluzem. Położyłam się więc spać,widząc że nic się nie dzieje. W nocy co chwilę się budziłam,biegałam do łazienki i sprawdzałam bieliznę,ale wciąż było czysto,czułam normalne ruchy Małego. Mimo, że dziś od rana wszystko było ok,to jednak zaraz po pracy K. pojechaliśmy do szpitala. Tam bardzo miła lekarka zrobiła mi usg,a potem sprawdziła szyjkę na fotelu. Okazało się, że wszystko jest dobrze, Mały fikał w brzuszku, pochwaliła Jego "specyficzne ruchy"(nie pamiętam jak to nazwała,ale powiedziała że świadczą one o dojrzałości neurologicznej czy jakoś tak),na fotelu też nie zauważyła żadnej krwi w środku,śluz idealny,szyjka twarda,długa,bez żadnego rozwierania. Powiedziała,że najprowdopodobniej to plamienie było z nadżerki,bo nie widzi żadnego podejrzanego miejsca, łożysko też ładne,bez cech odklejania,żadnych krwiaków. Skończyło się więc na strachu,ale i tak jestem zadowolona, że pojechaliśmy do szpitala,bo do poniedziałkowej wizyty u gina chyba bym wykorkowała ze stresu....
    A z pozytywnych wieści Szymon waży już ponad 2200g i jest 11 dni do przodu,lekarka powiedziała że bardzo duże dziecko. Mam nadzieję, że przystopuje trochę z tym tempem wzrostu,bo na koniec się okaże że będzie ważył ponad 4 kg.;)

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, dobrze, że to fałszywy alarm :)
    Jeśli chodzi o wagę, to Jula na tym etapie ważyła podobnie i ostatecznie urodziła się w 39tyg z wagą 4080g, ale zdaniem mojej lekarki duże dzieci rodzą sie lepiej. Nie wiem ile w tym prawdy, bo ja skończyłam z CC.

Byłam dzisiaj na ślubie koleżanki i spotkało mnie coś bardzo sympatycznego. Przemiły Pan ochroniarz pomógł mi wnieść i znieść wózek. Sam zaproponował, nawet nie musiałam go o to prosić. No i Jula zrobiła na ślubie furorę. Wszystkie obce mi Panie się nią zachwycały :P

Powiem Wam, że matka z dzieckiem budzi jakieś cieplejsze uczucia niż ciężarówka. Będąc w ciąży spotkało mnie wiele przykrości a z Julą ludzie bardzo pozytywnie mnie zaskakują. Kilka dni temu zabrałam ją w chuście na zakupy. Przy kasie zaczęła troszkę marudzić. Starszy Pan przepuścił mnie w kolejce i głośno komentował aby inni zrobili to samo, ale bez reakcji. Jak już w kolejce przede mną była jedna osoba, to Jula zaczęła marudkowac bardziej. Wtedy kasjerka się wyciągnęła i zaczęła kasować moje zakupy zamiast faceta przede mną.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My urodziliśmy naturalnie z wagą 3970 g i dałam radę. Fakt, że musieli mnie naciąć ale to dla dobra dziecka i porodu. Koleżanka z sali urodziła też syna, który miał ok. 4100 i też naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 08:26

Edzia1993 lubi tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    My urodziliśmy naturalnie z wagą 3970 g i dałam radę. Fakt, że musieli mnie naciąć ale to dla dobra dziecka i porodu. Koleżanka z sali urodziła też syna, który miał ok. 4100 i też naturalnie.

A powiedz mi, żałujesz, że rodziłaś tak duże dziecko naturalnie? Zastanawiam się czy gdyby przydarzyło mi się kolejny raz rodzić, czy postarać o SN, bo zazwyczaj przy jednym CC kolejne są z "urzędu".

Wczoraj się dowiedziałam, że dziecko, które urodzi się po wcześniejszych poronieniach nazywa się "tęczowym dzieckiem", bo daje nadzieję, że po deszczu przychodzi słońce :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, mnie przeraża rodzenie tak dużego dziecka. Wyobrażam sobie jak pękam tam cała na dole...Mimo wszystko mam nadzieję, że ostatecznie będzie ważył tyle co Tatuś przy porodzie,czyli 3750.;)
    Jak tak sobie pomyślę, że ja po urodzeniu ważyłam 2900,a Szymek ma już ponad 2200, to mi się wierzyć nie chce, że zaszliśmy już tak daleko.♥ Wczoraj na usg wydawał mi się taki duży,że ciężko mi uwierzyć,gdzie On się mieści w moim brzuchu.:)

A co do uprzejmości w stosunku do kobiet w ciąży, to ja też nie zauważyłam jakiegoś specjalnego traktowania przez innych ludzi. Raz tylko zostałam przepuszczona na Poczcie w kolejce przez młodego mężczyznę.

dqpri09khpifqr72.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, nie żałuję. :) Chciałam rodzić naturalnie, choć bardzo się bałam cesarki ze względu na postęp. Generalnie szpital, gdzie rodziłam miał duży nacisk na poród naturalny. Do końca mnie przetrzymywali, bo domyślam się że w innym szpitalu by skończyło się to cesarką. Aż w końcu mały sam zaczął już dawać znaki, że chce wyjść.
    Czułam, że Kubuś będzie duży. W 37 tygodniu u mojego lekarza przypuszczalna waga to ok. 3400. Gdy mnie przyjęli w 39 tyg. w szpitalu powiedzieli, że 3300. Na pierwszej indukcji lekarz ordynator spoglądając na brzuch mówi, że takie 3500. ;) ale gdy mi go położyli na brzuch od razu po porodzie wiedziałam, że jest to kochane 4 kg. :)
    Odnośnie pęknięcia, nacięcia.. Nie miałam planu porodu. Od razu zaznaczyłam, że mają robić aby mi i dziecku było jak najlepiej, a ja będę wyrażać po prostu zgodę. Gdy już parłam położna zapytała czy może mnie naciąć. Dwa, trzy parcia i już synek był z nami. Faktycznie przez pierwszy tydzień było mi ciężko cokolwiek robić-wstawać, siedzieć ale już widzę, że po ściągnięciu szewek jest znacząca poprawa.

17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja.dzisiaj ściągałam krążek - paskudne uczucie, tlumaczylam lekarzowi z przymrużeniem oka że chyba po takiej przerwie nie mając nic miedzy nogami jestem prawie jak dziewica i wszystko mnie boli ;) lekarz sie śmiał musial mi wyciagac peesar jednym palcem bo przy większej ilości zaczynalam piszczec, zartowal ze pewnie musimy bardzo uwazac na sąsiadów podczas jak wydaje z siebie takie dźwięki ;)

3-go ide na kontrole zobaczymy co powie ;)

Tak marze zeby urodzic naturalnie, mam nadzieje ze sie uda i odstawilam sama z siebie dupka. Dzisiaj popakowalam tez jedzenie na porodowke gdybym rodzila 12h zebysmy z Mezem nie pomdleli z glodu na sali ;)

Oublier lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, trzymam kciuki, bo to już bliżej niż dalej. Pamiętam jak szłam do szpitala na indukowanie porodu, to szwagierka nakupowała mi batonów proteinowych a mąż glukozę w kapsułkach. Dobrze jest mieć coś małego i energetycznego. I pamiętaj aby mieć dużo wody. Przynajmniej u mnie szpital nie zapewniał (chyba, że komuś nie przeszkadza kranówa). Przy laktacji jest większe zapotrzebowanie na płyny. Na początku jak zaczynałam karmić piersią, to ledwo przystawiłam dziecko a już czułam pragnienie :P Dalej mi się tak zdarza, ale rzadziej. Po cesarce piłam z butelki z dzióbkiem (edit: na następny dzień, bezpośrednio po byłam na kroplówkach) i tylko mąż mi tam dolewał. Przy SN też się tak zaleca.
    Tak sie podekscytowałam przy tych wspomnieniach jakbym sama miała iść rodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 10:20

Edzia1993 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, musisz zaufać lekarzowi i troszkę mniej się denerwować. Tak będzie lepiej i dla Ciebie i dla maleństwa. A już najgorsze jest czytanie różnych bzdur w internecie i dodatkowe nakręcanie się. Wiem, że łatwo się pisze, bo przecież sama tak zrobiłam np. jak zdiagnozowali u mnie cukrzycę ciążową - miałam bardzo wysoki cukier na krzywej cukrowej i wmówiłam sobie, że na pewno cukrzyca była już wcześniej, nie została zdiagnozowana i zaszkodziłam dziecku. Przez kilka dni nie mogłam się uspokoić i jak tylko byłam sama w domu to wyłam z rozpaczy nad swoim biednym maleństwem, które na pewno ma uszkodzone różne organy wewnętrzne, będzie miało źle rozwinięty układ nerwowy i autyzm.

100krotka, całe szczęście że skończyło sie tylko na strachu!

Oublier wrote:
    A powiedz mi, żałujesz, że rodziłaś tak duże dziecko naturalnie? Zastanawiam się czy gdyby przydarzyło mi się kolejny raz rodzić, czy postarać o SN, bo zazwyczaj przy jednym CC kolejne są z "urzędu".

Wczoraj się dowiedziałam, że dziecko, które urodzi się po wcześniejszych poronieniach nazywa się "tęczowym dzieckiem", bo daje nadzieję, że po deszczu przychodzi słońce :)
    Ostatnio byłam u mojego gina na kontroli i powiedział mi, że jeśli nie ma żadnych wskazań do kolejnego cc (np. złe ułożenie płodu, waga powyżej 4.5kg itp.), to rodzi się naturalnie. Trochę mnie to podłamało, bo liczyłam że jesli zdecydujemy się na drugie dziecko, to będę miała drugą cesarkę. Chociaż na razie mąż wyklucza kolejnego potomka, bo Ola trochę daje nam popalić ;)

EDIT:
    Woda faktycznie jest potrzebna w czasie porodu sn. Warto też wziąć pomadkę do ust, bo dużo się oddycha ustami to mocno je wysusza. Ja miałam właśnie cały czas wodę w butelce z dziubkiem i pomadkę Neutrogena :) U nas oficjalnie nie można bylo nic jeść (ani mąż ani ja) ale w zasadzie męża nikt kontrolował, więc mógł coś przekąsić. Ja nawet nie miałam ochoty.
    Jeśli (czego oczywiście nie życzę!) skończyłoby się cc, to warto wodę (niegazowaną) mieć gdzieś na wierzchu w torbie, bo u mnie na pooperacyjnej, przed pionizacją, położna pytała czy masz wodę, wyciągała ją torby i trzeba było się napić. Do tego koszula na zmianę i kosmetyki do kąpieli, bo trzeba było od razu śmignąć pod prysznic a po operacji grzebanie i poszukiwania w torbie nie należało do najprzyjemniejszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 22:30

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja sobie mojej Julii z waga 4420g nie wyobrażam wychodzącej naturalnie przecież ta wielka głową by mnie tam zmasakrowala :) ale jest plus że jest duża, łatwiej się nią operuje, nie ma strachu że kruszynka. Koleżanka z sali miała dzidzie o 1kg mniejsza i dla mnie była spora różnica.
    Ja też wolałabym raczej urodzić drugie przez cc. Chyba że miałoby mniejsza wagę to bym może spróbowała naturalnie. Teraz miałam w głowie że ona jest duża no i trochę to wszystko nie szło jak powinno. Po za tym miałam wrażenie że skurcze są non stop.
    Mi po cc nie pozwalali pić, tylko nawilżac usta. Później przy pionizowaniu położna znałazla mi w torbie niezbędne pod prysznic rzeczy i dopiero mogłam zacząć pić. Pionizowali mnie po 8h od cc.
    U nas ostatnio ciężko wieczorami Julka jest nerwowa i placzliwa, wydaje mi się że to kolki bo jest przy tym spieta. Jak jej się uda pryknac to się uspokaja.

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wody dziubkiem mam cztery wieksze butelki mama nadzieje ze starczy :))

Mi lekarz przepowiedzial wagę 3200, 3300 wiec jak na poród sn to spokojnie. Też mnie to pocieszylo, bo pewnie gdyby powiedział jakąś wage powyżej 4 też miałabym strapcha ;) chociaż i tak sie boje, mimo wszystko chce :) jestem ciekawa kiedy sie zacznie. Dzisiaj oficjalnie ciąża DONOSZONA :)

Lyanna, JaKa, Alphelia lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak obrałam pozytywne myślenie co by nie zwariować ;p
    Tak Wam zazdroszczę , że już na mecie <3 i będziecie tulić swoje bobaski
    jak pomyślę gdzie to do grudnia i ile problemów jeszczez i zmartwień to mam ciarki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 10:13

Lyanna, Agus603 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Oublier Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    jak pomyślę gdzie to do grudnia i ile problemów jeszczez i zmartwień to mam ciarki ;p

Jak chcesz myśleć o problemach i zmartwieniach, to raczej o tych jak się dzidziuś pojawi ;) Nieprzespane noce, szczepienia, skoki rozwojowe, ząbkowanie, wylewające się kupki aż po szyję ;) itp itd ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwienia będą zawsze wiem ;* ale wazne , że już dzieciaczki na swiecie a tu taaka długa niewiadoma droga :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Haana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali zabrać na porodówkę tylko ręcznik, papier toaletowy i wodę do picia. Dodatkowo zabrałam ze sobą krem nivea do nawilżania ust-przydał się, bo używałam gazu znieczulającego, a wtedy usta się wysuszają. U nas w szpitalu nie dawali znieczulenia.
    Jeść też nie mogłam, a mąż tylko raz wyszedł na obiad. Generalnie też polecam koszulę szpitalną do porodu i wcześniej jeśli jest możliwość zrobienie lewatywy-ale tutaj już sprawa mocno indywidualna. Wg mnie się przydaje, bo większy później komfort i wg położnej lepiej to wpływa na skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 14:27

17u9wn15caesulxa.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam lewatywę.
    Tak sobie myślę i wydaje mi się, że w niektórych szpitalach nie pozwalają jeść na wszelki wypadek, gdyby były jakieś powikłania i szybko trzeba by było zrobić cesarkę. Jak leżałam na patologii i próbowali indukować, to też mi zalecali aby po oficjalnej kolacji nic nie jeść i ze śniadaniem też się musiałam wstrzymywać.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wiem, że trudno w to uwierzyć ale ten czas do grudnia szybciutko minie :) Jak zaczynałam pisać w tym temacie, to też mi się wydawało, że nigdy nie doczekam się swojego maluszka. Te miesiące na pewno będą pełne niepewności i obaw. Każda z nas to przerabiała, dlatego fajnie, że możemy się tutaj wzajemnie wspierać. Już niejeden raz pisałam, że dla mnie każda wizyta u gina to był ogromny stres, zamiast cieszyć się, że zobaczę dzidziusia to spodziewałam się złych wiadomości.

Co do lewatywy - nie miałam i żałuję :P Byłam tak zestresowana tym, że tak niespodziewanie odeszły mi wody, że zapomniałam o nią poprosić. Gdyby położna mi zaproponowała, to bym się zgodziła ale niestety nikt o tym nie powiedział. No i w trakcie czułam, że muszę do toalety i ciężko było wstrzymywać to w czasie skurczu. A i potem w toalecie żadna przyjemność, jak ledwo można usiąść ;) Jeśli będzie następny raz, to muszę pamiętać o lewatywie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 17:31

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ