X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka mi zeszło z 3-4 dni na pranie wszystkich rzeczy dla dziecka i tyle kolejnych na prasowanie :D Więc daj znać jak będzie u Ciebie :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać, póki co kończy się prać pierwsza tura białych ubranek i mam zamiar jeszcze 2 prania dziś wstawić. Ja też właśnie obstawiam,że zajmie mi to około 4 dni. Teraz to sama przyjemność, najgorzej jak przyjdzie pora prasowania.;)
    Spakowałaś już torbę do szpitala? Ja mam nadzieję, że uda mi się to zrobić w przyszłym tygodniu.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam, ale jeszcze parę rzeczy muszę tam dołożyć, żeby było wszystko ;) Mam nadzieję, że jak będziemy się rejestrować w szpitalu to mi powiedzą co rzeczywiście potrzebuję zabrać, bo na ich stronie nigdzie nie znalazłam.

100krotka lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po wizycie :D jest dzidzia i pikające serduszko :D <3

Edzia1993, Lyanna, 100krotka, Leira, Alphelia, Haana lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala, cudowne wieści! Gratuluję serduszka <3 Dla mnie to był tak piękny moment, że do teraz, jak zamknę oczy to widzę ten pulsujący punkcik na monitorze usg :)

EDIT: A u nas w porządku, powoli do przodu ;) Czas przecieka mi przez palce, wstaję rano, nagle robi się wieczór a ja mam wrażenie, że nic nie zrobiłam przez cały dzień. Ciekawe jak długo będzie trwał taki stan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 17:09

88Kala lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala,cieszę się razem z Tobą i nadal trzymam kciuki za Twoje maleństwo.♥

Lyanna,fajnie że u Was wszystko ok.:) Powiem Ci,że mi od jakiegoś czas też te dni tak szybko lecą, a co to będzie po porodzie.:)

88Kala lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, po porodzie to ani się nie obejrzymy a nasze dzieci będą szły na studia :D

100krotka lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to super! Gratuluję :)

Też dobrze pamiętam ten moment pierwszego USG, u nas było to dopiero w 10tc. dlatego już dobrze było widać maleństwo, lekarka okazywała duży entuzjazm i powtarzała cały czas, że to kleine Gummibärchen, czyli mała żelka-cukierek :D

Lyanna rozpędziłaś się z tymi studiami xD aż tak może szybko nie będzie :P ale na pewno każdy powtarza, że te pierwsze lata dziecka szybko mijają ;)

88Kala lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gratuluję serduszka <3 i witam w klubie. Też miałam dziś wizytę, są dwa zarodki i dwa bijące serduszka:)
    Narazie wszystko idzie pomyślnie, to 8tc.
    Dostałam skierowanie na badania prenatalne i trochę się obawiam.

Oublier, Lyanna, 100krotka, Alphelia, 88Kala, Leira, andziaq, Haana lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa, kolejne cudowne wieści dzisiaj :) Gratuluję dwóch malutkich serduszek! <3 A badaniami się nie martw, wszystko dokładnie sprawdzą, pomierzą a jeśli dzieci dobrze się ułożą, to może nawet poznacie płeć (chociaz nie wiem czy przy bliźniętach można tak szybko zobaczyć płeć, bo jednak są chyba bardziej pozasłaniane ;) ). Super że dostałaś na nie skierowanie - nie będziesz musiała płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:54

JaKa lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa gratulacje! Dwa serduszka to dopiero musi być widok :D <3 <3
    u mnie wczoraj był 6t+5d wg OM i usg :) nasz Bąbelek ma niecały centymetr :D

JaKa lubi tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Kitek90 Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To mój pierwszy post na forum i już potrzebuje Waszego wsparcia;)

I ciąża - zakończona w 7 tyg, we wrześniu 2017.
    Obecnie 6t4d ( chociaz wg mnie maks 2 dn.)

Beta:
    18,04- 55
    20.04- 145
    4.05- 2345

Wczoraj bolało mnie podbrusze, bez większych skurczy raczej trwały ból, bez krwawienia. Beta jw. pęcherzyk 1,02 cm. W czasie badania lekarka stwierdziła ze zarodek 4mm, ale nie wpisała tego ostatecznie do karty (izba przyjęć) plus adnotacja - 4 tyg ciązy. Bete mam powtórzyć jutro wieczorem.

Czy tym razem mamy jeszcze szansę?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitek90, oczywiście że masz! Musisz myśleć że będzie dobrze tym razem. Nie stresuj się i nie zamartwiaj za bardzo :) My tu będziemy trzymać kciuki.

88kala, Jaką, gratuluję. Tego momentu się nie zapomina. Mi wtedy poleciały łzy bo po raz pierwszy dotrwalam do tego momentu.

Lyaanna mam to samo, dzień tak szybko leci, nie wiem kiedy minął ten miesiąc odkąd jest z nami Jula. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 08:18

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitek90, wiem że jest ciężko,ale staraj się myśleć pozytywnie. Ból na tym etapie jest normalny, tym nie masz co się przejmować. Beta ładnie przyrasta.:) Pisz, kiedy tylko będziesz miała ochotę.:) Trzymam kciuki i pomodlę się dziś w Twojej intencji.

JaKa, bardzo się cieszę z Twojego podwójnego szczęścia i cały czas mocno trzymam za Was kciuki.♥

Słonecznej niedzieli dla Was wszystkich.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Kitek90 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka wrote:
    Kitek90, wiem że jest ciężko,ale staraj się myśleć pozytywnie. Ból na tym etapie jest normalny, tym nie masz co się przejmować. Beta ładnie przyrasta.:) Pisz, kiedy tylko będziesz miała ochotę.:) Trzymam kciuki i pomodlę się dziś w Twojej intencji.

JaKa, bardzo się cieszę z Twojego podwójnego szczęścia i cały czas mocno trzymam za Was kciuki.♥

Słonecznej niedzieli dla Was wszystkich.:)

Dziewczyny dziękuję za wsparcie. Dzisiaj rano beta 800, na dzisiejszym usg rano jeszcze był pęcherzyk ale i beta i popołudnie rozwiały jakiekolwiek wątpliwości, prawdopodobnie obejdzie się bez zabiegu.

Trzymam kciuki za Was wszystkie! Wasze zdrowe ciąże dają nadzieje na to, że nam też się w końcu uda.

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitek90, tak bardzo mi przykro...mocno wierzę, że w końcu i Wam się uda. Nie poddawaj się. Mocno ściskam.

Kitek90 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Oublier Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitek poszukaj przyczyny. Nam udało się dotrwać do końca z luteiną, heparyną, letroxem i acardem. Nigdy nie przestawaj wierzyć, że się uda.

U mnie chyba zaczyna się ząbkowanie :/ Mała ślini się już od jakiegoś czasu, coraz częściej pcha łapy do buzi a od kilku dni jest bardzo marudna. Na szczęście nocki przesypia, ale w dzień ciężko o chwilę spokoju. Ratuję się chustonoszeniem, mała jest wtedy spokojniejsza i na trochę usypia. Wczoraj zamówiłam sobie chustę z dodatkiem bambusa aby była bardziej przewiewna na lato. Majówka szybko nam minęła. Pospotykałam się z dawno nie widzianymi znajomymi. Wczoraj było spotkanie rodzinne i malutka była gwiazdą. Chyba lubi być w centrum uwagi, bo micha się jej cieszyła niesamowicie ;)
    Martwi mnie, że nadal mam spory brzuch, który wygląda na ciążowy. Niektórzy myślą, że jestem brzemienna (dobrze, że nie po prostu gruba) a przez CC nie ma jak ćwiczyć mięśni brzucha. Jak nosze małą w chuście, to staram się robić przysiady jakieś skręty, chodze po domu tanecznym ruchem. Mam nadzieję, że przyniesie to jakieś efekty, bo chciałabym wyglądać na chrzcinach mojej pierworodnej.
    AAA, i wczoraj kupiłam jej takie śliczniutkie niechodki, bo akurat była promocja.
    Turkusowe klik i Białe klik

Kitek90 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Martwi mnie, że nadal mam spory brzuch, który wygląda na ciążowy. Niektórzy myślą, że jestem brzemienna (dobrze, że nie po prostu gruba) a przez CC nie ma jak ćwiczyć mięśni brzucha. Jak nosze małą w chuście, to staram się robić przysiady jakieś skręty, chodze po domu tanecznym ruchem. Mam nadzieję, że przyniesie to jakieś efekty, bo chciałabym wyglądać na chrzcinach mojej pierworodnej.

Mówi się, że brzuch "robi się w kuchni" - czyli przede wszystkim dieta, potem ćwiczenia. Proporcja ok. 70% dieta, 30% ćwiczenia (nie muszą być to ćwiczenia skupiające się na mięśniach brzucha - wręcz przeciwnie). Dobrze by było jakbyś przeszła na 5 posiłków dziennie, regularnie co 3h, a do tego dołożyła na początek ze 3h ćwiczeń tygodniowo - np. 1h ćwiczeń co drugi dzień. Przy takim systemie w ciągu kilku miesięcy będziesz wyglądać lepiej niż przed ciążą :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitek90, bardzo mi przykro :( Wierzę, że niedługo wrócisz do nas z pozytywnymi wiadomościami!

Leira, uważam że nie tak łatwo przy małym dziecku jeść regularnie co 3 godziny. Czasem śniadanie jem na raty, o obiedzie nie wspominając :P W ciąży, jak miałam cukrzycę, to był czas na szykowanie zdrowych, urozmaiconych posiłków i regularne jedzenie, teraz z tym trochę grzej.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Kitek90, bardzo mi przykro :( Wierzę, że niedługo wrócisz do nas z pozytywnymi wiadomościami!

Leira, uważam że nie tak łatwo przy małym dziecku jeść regularnie co 3 godziny. Czasem śniadanie jem na raty, o obiedzie nie wspominając :P W ciąży, jak miałam cukrzycę, to był czas na szykowanie zdrowych, urozmaiconych posiłków i regularne jedzenie, teraz z tym trochę grzej.

Nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)

Są kobiety, które mają figurę modelki, nie ważne co by robiły, albo czego by nie robiły, a są też takie, jak np. ja, że jak chcę mieć zgrabną sylwetkę to niestety, ale muszę wkładać w to wiele wysiłku, bo chwila nieuwagi i znów kilogramy idą w górę. Co zrobić? Coś za coś.

Sama też mam już na liczniku +20 i mam świadomość, że samo nie zejdzie i będę musiała i ćwiczyć i dietować. Natomiast wierzę w to, że wszystko to kwestia dobrych chęci i organizacji :) Oczywiście nie łudzę się, że niczym "perfekcyjna pani domu", będę zajmować się dzieckiem, latać na zakupy, przygotowywać posiłki i spożywać je co 3h. Na początek postawię zapewne na dietę pudełkową o konkretnej kaloryczności, tzw. catering, a jedyny wysiłek będę wkładać w znalezienie 20 min co 3h na spożycie posiłku ;) Mam też nadzieję, że po połogu, czyli w 1-2 miesiącu życia dziecka, będę w stanie już wrócić na siłownię (czas pokaże). Naturalnie wtedy tatuś i babcia będą musieli się zaangażować, żeby posiedzieć z maluchem 2h trzy razy w tygodniu sami - myślę jednak, że jest to wykonalne :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ