kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlphelia, ja też założyłam że laktator kupię po porodzie, i tu był mój błąd. Na szczęście w szpitalu mnie podratowali, tylko i tak z 4 godziny to myslalam ze wyjde z siebie tak mnie cyce bolały od nawału w 3dobie
Teraz po mału do mnie dociera co miały na myśli położne mówiąc, że ani mój organizm, ani Julka nie zachowujemy się jak po CC
Edzia, współczuję całej sytuacji.. ja na szczęście nie mogę narzekać na swoje otoczenie, ale chyba bym się załamała w takiej sytuacji jak Twoja. Człowiek bierze kredyt i całą tą odpowiedzialność na barki, a tu jeszcze takie problemy wychodzą..
Oublier, tak na który miesiąc wygląda Twój brzuszek? bo u mnie mam wrazenie ze 5, i przeraza mnie że ta krecha na brzuchu nie blaknie jeszcze
też miałam wielkie plany odnośnie ćwiczeń itp. i jak narazie to mam siłę tylko na odpoczynek. Też bawią mnie rady wszystkich do okoła co jeść i czego nie, no i przede wszystkim regularnie. Serio? Aktualnie śniadanie zjem, kiedy Jula śpi, no czasami leży i nie prosi o uwagę, podobnie z obiadem i resztą. Czasami jednak wygląda to tak, że jem jednocześnie ją bujając w wózku.
Co do "wychodnego" już kilkakrotnie zostawiałam małą z mężem, raz zostawiliśmy ją z moją siostrą. Odciągam mleko, zostawiam butelkę i tyle. Jak płacze to przecież też sobie poradzą, a jakby był większy problem to zawsze jestem pod telefonem.
Co u nas? Jula już mniej śpi w dzień, chce się bawić, przytulać i interesuje sie tym co dzieje się w okół niej, trochę to utrudnia ale radzimy sobie. Dziś była u nas położna mała już ma 4900g, czyli znowu przybiera jak szalona, będę musiała jej trochę ograniczać cyca. Po za tym muszę zastanowić się nad wyborem szczepionek.
-
andziaq To waga zbliżona co u córci Lyanny Fajnie tak czytać jak sobie radzicie po porodzie z maleństwami, bo zaczyna do mnie docierać, że już niedługo my będziemy w takiej sytuacji
Co do laktatora to w takim razie zacznę się rozglądać wcześniej za tym W razie czego zawsze mogę próbować to komuś odsprzedać później, a jednak lepiej być zabezpieczony, bo właśnie planuję też kp. Z jakich dokładnie modeli korzystacie i jesteście zadowolone?
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyJa używam Lovi Protect ręcznego. Nie narzekam, ma silikonowa wkładkę nic nie boli i jest wygodny , ale też nie korzystam sporo, 2-3razy w tygodniu jak mam z kimś Jule zostawić w szpitalu z kolei korzystałam z Lovi elektrycznego i był super tylko to duży koszt a póki co reczny jest wystarczający.
-
Mersiak, na jakim etapie ciąży teraz jesteś? Mocno trzymam kciuki.
Co do laktatorów, to ja kupiłam ręczny Aventa,polecany przez Szwagierkę. Jak się sprawdzi u mnie, okaże się po porodzie. Aaa i wczoraj przyszła paczka z monitorem oddechu. Zdecydowaliśmy się na Babysense 5. Miał dobre opinie. Poszukałam go na olx i zapłaciłam połowę ceny rynkowej.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Zastanawiam się tylko czy kupować ręczny czy elektryczny laktator? Wolałabym się zamknąć w jednym zakupie niż by miało się później okazać, że jednak ręczny nie daje rady. Z drugiej strony wiadomo, że te elektryczne to już duża inwestycja
Mersiak to trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:30
Ja dzisiaj znowu widziałam mojego Bąbelka byłam z wynikami badań, gin mi założył kartę ciąży, 7t+2 i jak na razie wszystko ok zastanawiam się czy ustawić suwaczek...
Mersiak trzymam mocno kciuki! Musi być dobrzeEdzia1993, 100krotka, Lyanna, JaKa lubią tę wiadomość
-
Wczoraj testowałam dopiero.. Ale już 2 dni po ovu brałam lutkę 100 2x1, od wczoraj 3x1.. Zwykle dowiadywałam się o ciąży, zaczynałam plamić i dopiero brałam lutkę.. teraz jakoś od razu coś innego czułam..
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
mersiak, gratuluję i trzymam mocno kciuki za Waszą fasolkę
88Kala, wspaniałe wieści
Alphelia, ja mam Philips Avent elektryczny. Byłam bardzo zadowolona, tylko musiałam dokupić większą nakładkę masującą (mam duży biust). Ma trzy moce odciągana i tryb stymulujący. Ale u mnie to wszystko trwało tylko cztery tygodnie, w tym trzy tygodnie codziennego aktywnego odciągania. Mimo, że kosztował ponad 300 zł, a nie korzystałam z niego za długo to nie żałuję zakupu. Przyda się może przy kolejnym dziecku lub oddam go bratowej, jak zdecydują się na dzidziusia.
EDIT: Ola dzisiaj skończyła 2 miesiące O tej porze, dwa miesiące temu, leżałam już na sali pooperacyjnej i rozpamiętywałam, jak mnie to wszystko bardzo bolało, a Oleńka była na oddziale noworodkowym i pewnie płakała, bo położne mówiły rano, że straszny z niej wrzaskun Tak jej zostało
EDIT2: Alphelia, zapomniałam odpowiedzieć na pytanie o rozmiary ubranek, przypomniało mi się, jak składałam pranie Po urodzeniu pasował rozmiar 50 i niektóre ubranka 56 (np. z Dolce Sonno). W większości 56 pływała. Jak dowiedziałam się, że dziecko będzie małe, to kupiłam na szybko na allegro używane ubranka w małych rozmiarach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 01:39
Alphelia, 100krotka, Edzia1993 lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnymersiak wrote:Wczoraj testowałam dopiero.. Ale już 2 dni po ovu brałam lutkę 100 2x1, od wczoraj 3x1.. Zwykle dowiadywałam się o ciąży, zaczynałam plamić i dopiero brałam lutkę.. teraz jakoś od razu coś innego czułam..
-
No u mnie brzuch też tak mniej więcej 5 miesiąc...
Jeśli chodzi o laktator to ja mam medelę swing i to był dosyć spory wydatek, gdybym kupiła go przed porodem i okazałoby się, że nie udało mi się karmić piersią, to byłoby mi strasznie żal wydanych pieniędzy a tak to jestem bardzo zadowolona.
Wydaje mi się, że jeśli ktoś chce koniecznie kupić laktator przed pójściem do szpitala, to chyba lepiej jakiś mały, niedrogi ręczny aby ulżyć sobie w czasie nawału/ rozkręcić laktację i to tylko wtedy, jeśli nie ma możliwości wypożyczenia w szpitalu.
Przy udanym KP, polecam elektryczny
U nas chyba zaczyna się ząbkowanie. Jula jeszcze nigdy w swoim krótkim życiu nie była tak bardzo marudna. Dzisiaj obudziła nas rykiem o 4 rano. Tata zrobił się BE i jak na ręce, to tylko do mamy. Muszę kupić jej jakąś maść na dziąsełka. Chociaż dzisiaj i tak jest lepiej niż wczoraj, bo pospała 2h ciurkiem.
Wczoraj przyszła do mnie zamówiona chusta https://littlefrog.shop/product-pol-5914-Chusta-tkana-Little-Frog-Bambusowy-Howlit-4-6-m-II-Gatunek.html i powiem Wam, że jeśli któraś planuje rozpocząć przygodę z chustonoszeniem, to polecam 100% bawełnę na początek. Ta moja nowa, z bambusem jest duzo trudniejsza we współpracy Może jak uda mi się ją porządnie złamać, to będzie lepiej.
Za 2 tyg mam z mężem 3 rocznicę ślubu. Macie jakieś fajne pomysły na tę okazję? Mąż ma wtedy urlop. Do tej pory wychodziliśmy sobie na jakiś wypasiony obiad do fancy restauracji, ale marne szanse, że uda się z kimś zostawić rykulca -
Obiecane zdjęcia mieszkanka - jest jeszcze duuuuużo do zrobienia, ale stwierdziłam że zaraz bedzie Dzidzia wiec predko sie nie wyrobie ze wszystkim, wiec dodam juz teraz ale brakuje nam szafki nad zlew jak widac do kompletu, w dużym pokoju chce wymienić stol na okragly bialy z czarnymi krzesłami, i na tej łysej scianie dodac jakies półki i witryne koło komody. Jakis dywanik, sporo tego ale narazie nie ma na nic czasuOublier, Alphelia, Lyanna, JaKa lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia ojejku pięknie to wygląda! Szczególnie podoba mi się kuchnia i te płytki na ścianach oraz bardzo przytulny klimat daje ten stół ze skórą na krzesłach w salonie ja bym go chyba nie wymieniła
Dzięki dziewczyny za polecenie laktatorów. Przekonałam się bardziej do elektrycznego. Wpływa na to też to, że jakbym chciała sobie tutaj zamówić ręczny to koszt ok. 30€, więc nie taki całkiem mały, a nie chciałabym kupować ręcznego i później elektrycznego, bo to za duży w sumie wydatek. Zastanawiam się właśnie nad tą medelą swing, bo tutaj to dość znana i dobra marka.
Wczoraj miałam wizytę i Lilka waży niecałe 2200g. Na ktg wychwyciło kilka skurczy, szyjka też mi się skróciła do 2,5 cm, więc gin mówiła, żebym brała 2 razy magnez i więcej odpoczywała, ale ogólnie mówiła, że jutro jest 34+0 i dziecko będzie w bezpiecznej granicy jak się urodzi wcześniej i że ma nadzieję, że się jeszcze zobaczymy na kolejnej wizycie ja tam nie przeczuwam aż tak wczesnego porodu, niech Lilka jeszcze sobie poczeka grzecznie z 2-3 tygodnie a potem jak jej zależy to może wcześniej wyjśćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 08:40
Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość
Medela swing to serio dobry laktator (mam porównanie z canpol easy start), ale nie opłaca się go kupować stacjonarnie. Stacjonarnie kosztuje coś około 600zł, mi udało się kupić na allegro za 460zł (nowy). Doradca laktacyjny odradzał nam kupno używanego, bo ponoć można zarazić się grzybem itp. itd.
-
Ja z Polski medeli raczej nie będę zamawiać, bo to trochę bez sensu, skoro tu jest dostępny, przyjdzie szybko i bez dużych kosztów za przesyłkę. Tutaj na razie najtaniej znalazłam za 128€, ale może jeszcze jak złapię jakieś rabaty to mniej wyjdzie
Ja z laktatorem mam plan, że wyślę M na szybko jak bedzie kryzys
Alphelia - Malutka niech sobie jeszcze siedzi - zobaczys zjeszcze przesiedzi jak moja
Co do mieszkania i stołu - uwielbiam go, ale ma jedna wade - jest mały i naprawde przy 6 osobach jest ścisk - ale za to to drewno i nie chciałabym sie z nim rozstawac raczej bym go zapakowała i czekała na wieksze mieszkanie zeby dac go do kuchni - chociaz mieszkanie juz chyba odpada, oboje po przejsciach z M stwierdzilismy, ze NIGDY WIECEJ ŻADNYCH SĄSIADÓW - wiec trzeba sie wybudowac . Mamy też do niego duży senstyment bo to był taki brzydki rudy, stary stół, a M sam go wyremontował - robił go z miesiąc, więc sprzedaż nie wchodzi w gre, ale jednak potrzebowałabym rozkładanego stołu biorąc pod uwage moją sporą rodzine.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 10:34
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia, mieszkanko macie super, widać że włożyliście w nie dużo pracy,a najbardziej podoba mi się łazienka.
Alphelia, twoja córeczka powoli dościga Szymka. Ja aż się boję ile będzie ważył za 1,5 tygodnia na wizycie...
Ja kończę już powoli pranie,ciuszki mam wszystkie wyprane i wyprasowane, teraz zostały tylko większe gabaryty. Roboty przy tym co nie miara,cieszę się że mam to już prawie za sobą. Teraz powoli zacznę ogarniać sypialnię no i torbę do szpitala.
Rozpoczynamy już 34 tydzień, jeszcze 3 tygodnie i Szymon może już się rodzić. Coraz bardziej stresuję się porodem...Edzia1993 lubi tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
100krotko - moja ulubion tez jest łazienka
a pracy było sporo, to mieszkanie przed - dodam, ze ta łązienka co widac to była całosc - przestawialismy nawet sciany zeby była wieksza, rezygnujac z czesci przedpokoju:
więc nie ma bata - wygodnie tego gnojka stąd - patole jedną! xD Os czterech dni mamy spokój - aż z M nie potrafimy się przyzwyczaić - czujemy się nieswojo xD
100krotko - pochwal się na koncu pokoikiem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 13:39
100krotka lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc