kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
No piekny!!! ))) swietna tapeta i te.biale półki ami tym!
mi skurcze minely mam tylko dwa wieczorem i to na tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 15:02
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
100krotka super kącik! Też mi się bardzo podoba ta tapeta i białe półki na ścianie
Edzia1993 jeszcze przenosisz tę ciążę, a tyle było strachu
Mi udało się wybrać w sobotę na zakupy i zaopatrzyć się w parę lekkich ciuchów na teraz i po porodzie i przede wszystkim udało mi się kupić biustonosz, bo nigdzie nie mogłam znaleźć jakiegoś z dużą miseczką i małym obwodem Także mam w czym chodzić teraz. Chcę jeszcze kupić stanik z Medeli do karmienia, bo wygląda na wygodny i fajnie dopasowujący się. Kupiliśmy jeszcze parę rzeczy dla Lilki, przede wszystkim pieluchy, żeby mieć bezpieczny zapas, bo ponoć tego dużo schodzi przy ulewaniu, podcieraniu itd. Wzięliśmy dwa rampersy na 56, kapelusik i chustki na lato oraz były takie urocze koszulki z napisami z mamą i tatą to kupiliśmy po jednej, bo w sumie żadnych koszulek do tej pory nie kupowałam pokazałam mężowi jakie rozmiary ma kupić po porodzie jak się okaże, że Lilka jest mała bo tak naprawdę to nie mam za dużo ciuszków na 56, bo te co są to w dużej mierze raczej odpowiadają rzeczywistemu 62, a na 50 to mam tylko dwa pajace
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia, u mnie stanik Medeli sprawdził się tylko do spania. Mam duży biust i dużo pod biustem (różnie w różnych rozmiarówkach ale najmniej to 95H). Miałam dokładnie Medela Cindy, nie pamiętam czy L czy XL.
100krotka, piękny macie kącik dla Szymusia
My byliśmy dzisiaj z małą u fizjoterapeutki. Ma kręcz szyi i wynikający z tego problem z napięciem mięśniowym. Poszliśmy prywatnie, bo na wizytę na NFZ w Ośrodku Wczesnej(!) Interwencji będziemy czekać co najmniej miesiąc. Naprawdę bardzo wczesna interwencja. Mamy ćwiczyć w domu i w środę idziemy na kolejną wizytę. Po jednej sesji z panią i dwukrotnym ćwiczeniu w domu widzę różnicę - mogłam jej normalnie umyć i popudrować szyję a zazwyczaj kończyło się to płaczem. Musimy jej też kupić poduszkę ortopedyczną. Tak bardzo płakała (lepsze określenie to: wrzeszczała) w czasie ćwiczeń, że cała była obsmarkana i zaśliniła panią, matę i piłkę Potem była tak zmęczona, że zanim wyszliśmy z budynku to padła, spała dwie godziny, zjadła i spała kolejne dwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 22:59
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Cześć dziewczyny.
Wczoraj Kubuś skończył 4 tygodnie. Fajny, duży chłopak z niego. Nie wiem ile dokładnie waży, tydzień temu miał wagę 4600/4700, więc bardzo możliwe że obecnie przekracza już 5 kg.
Widzę, że większość z was zbliża się już do finiszu. Już zaraz będziecie ściskać swoje maluszki. Piękne kąciki dla dzieci.
My wczoraj testowaliśmy kołyskę, udało się tanio odkupić. A synkowi się podoba i plus jest taki, że przesypia sobie w niej salonie i generalnie łatwo i szybko ją przenieść.Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie wporzadku tak myślę, bo jednak czekam z wizytą do czwartku krwawienie ustępuje tak jak przy okresie. Internet mówi że w przypadku gdy między karmieniami są przerwy dłuższe niż 4godz można miesiaczkowac. Moja Jula przesypia niemal całe noce bo zjada przed 21 i budzi się koło 4-5 dopiero. A tak to mnie nic nie boli.
My wybieramy się do neurologa bo pediatrzy też zakładają że Jula ma nieprawidłowe napięcie mięśni, ciągle układa i wygina się w jedną stronę. Po za tym położna twierdziła że jak dostanie orzeczenie że je ma to szczepionkę 5w1 będzie miała na NFZ.
Edzia, mi czop odchodzil już na długo przed porodem a i tak przenosilam. Oczywiście nie życzę Ci tego. Ale też myślę że możesz jak narazie spać spokojnie. Tak czy siak życzę szybkiego rozwiązania
100krotko piękny kącik.
-
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa, jesteście Kochane.♥
Edzia, cały czas się zastanawiam,czy galopujesz już na porodówkę, czy jeszcze cisza.:p
Alphelia, mnie jeszcze czeka zakup biustonoszy do karmienia,ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać. Może te bardziej doświadczone z Was, które mają już te zakupy za sobą doradzą, gdzie kupowałyście,jakie polecacie,ile zapłaciłyście i czym sugerowałyście się wybierając rozmiar(skąd mam wiedzieć ile mi urosną piersi przy laktacji?)
Lyanna, kręcz brzmi poważnie.Czy da się to usunąć ćwiczeniami? Na czym polega ta "wada"?
Haana,Kubuś to kawał chłopa. Niech Wam rośnie zdrowo.
My zamówiliśmy jako prezent od Teściów leżaczek Unimo,który ma funkcję 5w1(między innymi właśnie kołyskę). Zależało mi na tym,bo dzięki temu będę mogła mieć Szymka cały czas przy sobie, wyjść z nim na taras( z wózkiem byłoby ciężko,bo mamy wysokie progi i dość wąskie wejście na balkon). Sama jestem ciekawa jak to się sprawdzi w praktyce.
Andzia, super że u Ciebie lepiej, Myślałam o Tobie. Położna w Szkole Rodzenia mówiła nam o tym napięciu mięśniu. Przestrzegała żeby bacznie obserwować Maluszka,czy nie przechyla główki w jedną stronę na przykład.
A z tym nocnym karmieniem,to tylko pozazdrościć. Ja się właśnie zastanawiam jak dam radę z nocnym karmieniem,bo to mnie chyba przeraża najbardziej póki co. Podejrzewam,że najgorzej będzie się przestawić na ten nocny tryb.
A ja dzisiaj miałam słodką pobudkę z rana. Mój Syn obudził mnie czkawką.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Lyanna mam właśnie jakiś rabat na biustonosz do spania z medeli. U mnie ten problem, że mam teraz 75G i nigdzie nie mogłam znaleźć takiego rozmiaru w Polsce udało mi się kupić tylko jeden z tego rozmiaru do karmienia, a poza nim to nie miałam nawet czegoś na zmianę Nie przepadam też za fiszbinami, bo to wbija mi się pod piersią, a jak dziecko rozpycha żebra to jeszcze większy nacisk mam w górę. Dlatego wydaje mi się, że będzie mi znacznie wygodnie w tych stanikach z medeli. Z tego, co widziałam na filmiku, to babka mówiła, że niby te biustonosze będą pasować nawet jak piersi jeszcze urosną przy karmieniu. Poza tematem biustonoszy to nie słyszałam wcześniej o tym kręczu szyi. To coś poważnego i ciężkiego do rehabilitacji?
Haana szybko leci ten czas jak Twój maluszek już miesiąc skończył My też jakiś czas temu kupiliśmy używaną kołyskę właśnie po to, żeby mała mogła spać, jak będę w salonie lub na tarasie, bo w sypialni jest łóżeczko, a ona jest na zewnątrz mieszkania.
Andziaq to dobrze, że się poprawiło z tym krwawieniem u Ciebie. Będę musiała jeszcze poczytać o tym napięciu mięśni, co robić żeby temu zapobiec. Właśnie się zastanawiam jak to jest z tym karmieniem w nocy. Czy powinno się budzić dziecko na karmienie co 3 godziny, jeśli samo się nie budzi?
100krotka mnie czkawka Lilki nie budzi, bo zwykle czuję ją głęboko w dole, ale za to jak zaczyna się rozpychać i rozciągać mi brzuch to ciężko spać
Alphelia,ja od kilku dni czuję czkającego Szymona na całym jednym boku brzucha,tak jakby byl mocno przytulony właśnie do lewej strony. Widzę też że tylko ta strona mi drga. Pierwszy raz się zdarzyło, że mnie tym obudził,ale takie pobudki to ja mogę mieć częściej.♥
Leci ten czas do przodu, naprawdę. Wczoraj zamówiłam Kubie prezent na dzień dziecka-kocyk z poduszką w kształcie misia. Bo mój Kubuś to taki misiu, od początku go tak nazywam. Zauważyłam też fajną zależność. Zazwyczaj na usg w ciąży miał rączki przy twarzy, tak jakby się do nich tulił. Teraz też często tak zasypia, a najlepiej jakby główka była do czegoś przytulona.
Kołyskę mamy białą drewnianą, na płozach. Mąż ją nieco odmalował, odświeżył i teraz szkoda mi ją kiedyś sprzedać. Chyba poczeka na brata lub siostrę Kubusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:51
Alphelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlphelia przez pierwsze 4tygodnie tak robilam, budzilam ją co 2-3h, w nocy i w dzień, ponieważ moja mała miała żółtaczkę i ogólnie była tym osłabiona, więc takie zalecenia otrzymałam i w szpitalu i od położnej. Etap przesypiania nocy zaczynał się stopniowo mała zaczęła budzić się sama najpierw koło godziny 1, później 2, 3 i tak teraz od 5 dni mamy pobudkę dopiero koło 4-5 . Przy czym położna na ostatniej wizycie i tak stwierdziła że szybko przybiera i wiecej niz to określone w normach, więc mam ją jak najdłużej przetrzymywać. A jak ja budzilam na jedzenie to i tak zassala dwa razy i zasnela gleboko, więc stwierdzilam ze nie ma sensu
Ogólnie co do biustonosza ja popełniłam błąd i kupiłam byle jaki w Lidlu do szpitala (były tam standardowe rozmiary) no i te pierwsze 5 dni jakos wytrzymałam z nim, a później zmierzyłam się dokładnie i poszukałam na allegro. Przyszły i pasują idealnie
A tak to jeszcze jeden zakupiłam w sklepie Alles we Wrocławiu nie wiem czy u Was też funkcjonuje, Ale tam Pani też dobrała mi idealnie i jest w sumie najlepszy.Alphelia lubi tę wiadomość
-
Alphelia, ja też nie lubię fiszbin Mam biustonosz Royce (model Ava) i jestem bardzo zadowolona. Co prawda już nie karmię ale noszę go na co dzień.
Kręcz objawia się tym, że głowa odwraca się w jedną stronę i przygina do drugiego ramienia, wzrok lekko skierowany do góry. Czyli odwraca głowę w prawo i patrzy lekko do góry. Z główką odwróconą w prawo układała się od urodzenia ale pediatra i ortopeda mówili, że to przejdzie i się wyrówna. Nie wyrównało się. Może przekręcić główkę w drugą stronę ale preferuje tą jedną i tak się układa. Przez to ma wzmożone napięcie niektórych mięśni i ogólnie układa się asymetrycznie (odgina cała w jedną stronę). Można to teraz naprawić przez ćwiczenia z fizjoterapeutą i w domu. Szkoda, że wcześniej nas nikt nie zdiagnozował (mimo, że sygnalizowaliśmy problem już dawno), bo wcześniej zaczęlibyśmy ćwiczenia i może byłoby już po wszystkim. No i może mielibyśmy darmową szczepionkę
EDIT: Co do karmienia - położna i pediatra kazały budzić co 3 godziny przez pierwszy miesiąc. Teraz karmię Olę na śpiocha o północy i potem budzi się dopiero między 6 a 8. Tylko u nas jest mm. Tak swoją drogą, to po zmianie mleka na Pepti (dla alergików, częściowo refundowane) nareszcie zeszła wysypka z buźki. Czyli mamy alergię na białko mleka krowiego. Mam nadzieję, że jej to przejdzie.
EDIT2: Już niedługo będzie nas tu więcej rozpakowanych niż w dwupakachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 22:39
Edzia1993 wrote:Ja ciagle w.dwupaku jakby sie ktos zastanwiali.xD
Haha xD właśnie z podekscytowaniem weszłam na wątek, jak zobaczyłam, że coś napisałaś, a Ty ciągle w dwupaku, rozczarowałaś mnie!
nick nieaktualnyLyanna, u nas też wysypka nie daje spokoju, tylko karmię piersią, więc póki co walczę z wyeliminowaniem czynnika. Czasami mnie to irytuje bo jak coś zjem, a Jule wysypie lub co gorsza zwraca w dużej ilości, czuje się winna, że przeze mnie się męczy, a z drugiej strony sama się męczę tą dietą. Cały czas jednak powtarzam sobie że z MM wcale nie byłoby lepiej, bo na pewno więcej czasu zajmowałoby przygotowywanie jedzonka. Czy nie jest to aż tak uciążliwe?
Edzia, hehe czekamy, ale bym się śmiała jakbyś jutro już nie była -
Edzia, czekamy
Andziaq, podziwiam że dajesz radę na diecie eliminacyjnej. Ja bym się pewnie już dawno poddała. Było mi ciężko na diecie cukrzycowej w ciąży, a wtedy przecież było dużo czasu na szykowanie posiłków i planowanie menu.
Trudno mi powiedzieć czy zajmuje to więcej czasu. W pewnym sensie na pewno więcej, bo potrzebna jest butelka, woda o odpowiedniej temperaturze i mleko w proszku (poza domem termos), a nie tylko pierś, którą zawsze masz przy sobie Jest to uciążliwe przy dłuższych wyjściach, bo jak nie zabiorę ze sobą potrzebnych rzeczy, to na porę posiłku musimy pędzić z powrotem do domu. No a domu dochodzi mycie i sterylizacja butelek. Jak nie mam wody w podgrzewaczu, a Ola jest głodna to przy płaczącym dziecku trzeba podgrzać wodę (mam czajnik, ktory podgrzewa do określonej temperatury), wsypać i wymieszać proszek (w takich sytuacjach używam pojemników z odmierzonymi wcześniej porcjami mleka). Nie mam porównania jakby to było przy kp, bo nie karmiłam z piersi tyko odciągałam i z tym też było trochę zabawy. Ma to swoje plusy i minusy (mówię o rzeczach czysto technicznych, bo wiadomo że mleko mamy jest najlepsze). Po przejściu na mleko dla alergików nie mamy wysypki, poprawiły się kupki, a Ola zrobiła się spokojniejsza.
Coś te nasze forumowe dzieciaczki nie spieszą się z przyjściem nie Świat. Ciekawe jak będzie ze mną i Alphelią.
Mój mąż cały czas powtarza, że On czuje że Mały się urodzi na początku czerwca i że nie może się doczekać...Gdyby mnie nie czekał cały proces porodu,też nie mogłabym się doczekać,tymczasem z każdym tygodniem coraz bardziej się boję...
Dziś zaczynamy 35 tydzień, Szymon od kilku dni jest bardzo aktywny, szczególnie aktywnie okopuje moje żebra, czuję że jest coraz większy i silniejszy.W poniedziałek mam wizytę i już się boję ile już waży.
Pozdrawiam Was w ten deszczowy czwartek.
P.S.Nowe forumowiczki,co tak mało aktywności? Piszcie, co u Was?Jak się czujecie?
Również jestem rozczarowana... ekscytacja z odpadnięcia czopa opadła. Jutro chce isc do leakrza, zeby mi pomierzył dziekco bo ostatnio robił to miesiac temu, a chce wiedziec ile bedzie miałą i chyba poprosze o skierowanie do szpitala od poniedziałku. Podejrzewam, że dupek mnie zacisł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:53
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Witam jestem nowa od niedawna zaglądam na forum od czas kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży i poroniłam 6 tydzień .
Mam kilka pytań do Was chociaż byłam dzisiaj u swojego gina i odpowiedział na wszystkie moje pytania ale wiecie jak to jest on odpowiada książkowo a ja potrzebuje takie z życia wzięte.
Czy też dostałyście l4, ja od razu 3 tygodnie i powiedział że to nie koniec.
Powiedział że będe się czyścić do 6 tyg później dostanę miesiączkę i o następnej ciązy dopiero wtedy pomyślimy w zależności od wyników badać. Zakaz współżycia do następnej miesiączki. Kazał zrobić 29 maja bete hcg oraz badania nierefundowane takie jak : CVM Igm (Cytomegalowirus ) oraz badanie kardolipinowe
Czy któraś z Was miała podobne robione badania po poronieniu?, długo starałyście się ?
Jak szybko spadała beta hcg?21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
Hej! Ja jestem właśnie w 5 tygodniu ciąży. Poprzednia ciążą okazała się pusta, poronienie koniec listopada. W szpitalu byłam 5 dni podawali mi Cytotec. Wypuścili do domu, bo miałam się "doczyścić z miesiączką". Na zwolnieniu byłam 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala. Niestety u mnie były komplikacje, nie dostałam miesiączki, okazało się, że jest torbiel na jajniku i resztki tkanek w macicy. Po wywołanej miesiączce krwawiłam 10 dni, niestety nic to nie dało i nie oczyściłam się sama. W lutym łyżeczkowanie. Zaszłam w ciążę w drugim cyklu jak dostałam tylko zielone światło. Czy wszystko będzie ok dowiem się na USG za 2 tygodnie.
Jeśli chodzi o betę to mi spadała 3 miesiące (ale to chyba ze względu na tkanki w macicy). Badań nie miałam żadnych dodatkowych. Z tego co widzę, to badanie na cytomegalię to teraz standard, bo ja robiłam je w poniedziałek razem z innymi podstawowymi dla ciężarnych w I trymestrze.