Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :)

Udało mi się zapisać do lekarza na jutro, więc mam nadzieję dowiem się co i jak i będę mniej się stresować. Nie jechałam do szpitala, bo plamienie jest minimalne.

pozdrawiam wszystkie z Was

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01, koniecznie daj znać po wizycie. Powodzenia! :)

andziaq, ja od kilku dni oglądam dziąsełka, bo coś mi się dziecko popsuło. Mało śpi w dzień, a najgorzej jest wieczorem - nic jej nie pasuje, w czasie kąpieli płacze, potem zje i trzeba mocno się wysilać, żeby nie wyła. A było już tak fajnie... Na razie nie widzę, żeby ząbki szły ale jest jej przyjemnie jak jeżdżę palcem po dziąsłach, więc może coś tam się zaczyna dziać.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d9954ec9d24750abmed.jpg

Hej Kochane :)))

Co do kryzysu to chyba nie był kryzys tylko odkrylam że ja mam duzo mleka ale niesycacego :/ moje dziecko nada się moim mlekiem tylko w nocy jak podobno jest tłustrze a w dzień nie, choćbym siedziała z Nią parę godzin. Mam teraz taka metodę z M ze jak oprozni mi do zera piersi do dajemy Jej MM 40ml i zupełnie inne dziecko, spokojne, zadowolone. Może z czasem moje mleko super zmieni podobno tak bywa. Dzisiaj Mała nie spala od 23 do 4'.. masakra :D

Generalnie jeszcze się przyzwyczajam bo padam na łeb.

Alphelia, Lyanna, 100krotka lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Edzia, że jakoś sobie poradziłaś. A próbowałaś dawać drugą pierś po tym jak opróżniła pierwszą? Jeśli chodzi o pokarm to są tak jakby 2 fazy. Mleko pierwszej fazy jest rzadsze i służy do zaspokojenia karmienia a te drugiej fazy do jedzenia. No i jest to normalne, że mleko nocne jest bardziej tłuste. Raz jak wieczorem ściągałam aby mieć na drugi dzień na wyjście z koleżanka, to było tyle tłuszczu, że koleżanka zapytała, że dodałam tam kaszki :P Jak ja miałam problemy z karmieniem, to doradca laktacyjny mówił, że przed karmieniem można ściągnąć mleko pierwszej fazy i dopiero potem przystawić aby dziecko od razu piło tej drugiej fazy.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Outbiler - Mala jedynie w nocy najada sie zazwyczaj (bo tez nie zawsze) jedna piersia a, za dnia zawsze oproznia mi dwie. O tej fazie mowili mi w szpitalu, ale Oliwka ciągnie jedna piers okolo 30min - mowir o aktywnym ssaniu nie wliczaja Jej zasypiania - wiec na pewno wyjade jedno i drugie. Po Jej ssaniu z twardej piersi robi mi sie po prostu flak i nir da sie wycisnac ani kropli wiec pasibrzuch wysysa mnie do konca. XD a co do odciagania mam troche problem kupilam elektryczny laktator i gdu czuje ze mam pokarm odesse maks 30ml z dwoch piersi, a wiem ze mam w piersiach jeszcze mleko a laktator nic... a byl z polecenia mojej kolezance odsysa supet po 100ml z.piersi ale polozna mi mówiła ze laktator trzeba dobierac indywidualnir i mi niestety nie spasowal :/

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki laktator kupiłaś?

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Byłam u lekarza, który nawet mnie nie przebadał, bo powiedział, że jeszcze nic nie będzie widać. Dał w ciemno duphaston, bez badania progesteronu i skierowanie na betę. Wyniki będą o 20. Doradzcie proszę czy mam jeszcze iść do kogoś innego, czy zgłosić się do niego za 3 tygodnie jak kazał w zaleceniach?

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam właśnie wyniki prenatalnych :) ręce mi się trzesly jak otwieralam, ale wychodzi na to że wszystko ok :) ryzyko wszystkich trisomii niskie, amnio nie zalecana :) łożysko na przedniej ścianie wiec na ruchy sobie poczekam :/
    Jutro wizyta u mojego gina więc znowu poogladam Bąbelka :)

Oublier, JaKa, Lyanna, Alphelia lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :( ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz ja, wynik bety to 394. Myślicie, że może to być ciąża biochemiczna przy takiej wartości bety?

Chyba zaraz zwariuje...

• Oublier Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Jeszcze raz ja, wynik bety to 394. Myślicie, że może to być ciąża biochemiczna przy takiej wartości bety?

Chyba zaraz zwariuje...
    A który tydzień ciąży wychodzi? Powtórz betę za 48h, wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. USG najlepiej robić najwcześniej w 8tyg, bo dopiero wtedy mozna coś sensownego zobaczyć.

88Kala super wiadomości :) Ja też miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczułam coś około 20tyg.

88Kala lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:

Chyba zaraz zwariuje...
    Ciężko stwierdzić po jednej becie... zrób drugą np w środę i sprawdź czy przyrasta odpowiednio. Niestety lekarze często z dużym dystansem podchodzą do tak wczesnej ciąży. Ja robiłam test w 29 dc i po 4 dniach od testu było widać malutki pęcherzyk. Bety nie robiłam bo to i tak nic nie daje - masz tylko potwierdzenie ciąży (test daje to samo) i jeśli beta rośnie to ok ale jeśli spada to już nic nie zrobisz i lekarz tez nie.
    Wiec albo idz do innego lekarza za kilka dni - może będzie juz pęcherzyk albo powtórz betę skoro już jedną zrobiłaś :)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :( ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowoedz. Badanie powtórzę na pewno.

Spokojnej nocy :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W kwietniu byłam w szpitalu bo miałam puste jajo... Wczoraj zrobiłam 2 testy i wyszły dwie kreski...
    Dziś wychodzi 6tc i byłam u lekarza i stwierdził, że ciąża jest młodsza i mam już mega stres bo ostatnio bylo to samo tylko jajo i na każdym USG brak zarodka...

Chociaż w 1 ciazy zakończonej sukcesem też ciąża była młodsza, może taka moja natura...
    Za tydzień kolejna wizyta.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Hej,
    W kwietniu byłam w szpitalu bo miałam puste jajo... Wczoraj zrobiłam 2 testy i wyszły dwie kreski...
    Dziś wychodzi 6tc i byłam u lekarza i stwierdził, że ciąża jest młodsza i mam już mega stres bo ostatnio bylo to samo tylko jajo i na każdym USG brak zarodka...

Chociaż w 1 ciazy zakończonej sukcesem też ciąża była młodsza, może taka moja natura...
    Za tydzień kolejna wizyta.

Moja ciąża o 2tyg młodsza skończyła wczoraj 5 miesięcy ;) Rozumiem Twoje obawy, ale bądź dobrej myśli. Kiedy kolejna wizyta?

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałam dołączyć do was. Kilka dni temu poroniłam. Jednak nie bylo to dla nas zaskoczenie niestety bo jak mi wyszły 2 kreseczki na teście to pobieglam na bete i proga. Beta 21 a progesteron zaledwie 4,2.
    Po 48 godz ponownie wyniki : beta 5,5 a progesteron 0,9.
    Pomiedzy pierwszym a drugim wynikiem skontaktowałam sie z lekarzem. Zapisał luteinę lecz nie dał dużych nadzieji. 2 dni później zaczęłam samoistnie ronić. Trwalo to 4 dni.
    Lekarz kazał nam 1 cykl odpuścić ze staraniami. Mam tez zrobić jeszcze betę czy spadła do zera.
    Czy rzeczywiscie jest jakieś zagrozenie poronieniem gdybym w tym cyklu zaszła?

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:

Chyba zaraz zwariuje...
    Bardzo ładna beta. Powtórz po 48 godz. Powinna przyrosnąć + 66%

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323

Jutro powtarzam rano betę. Dzisiaj mam wrażenie plamienie jest jeszcze mniejsze. Daje mi to nadzieję

• Haana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczułam ok. 19 tygodnia. Do dziś pamiętam takie trzy szybkie puknięcia koło pępka. :) Dziś miałam wizytę kontrolną po porodzie. Wyniki mam ładne, morfologia ładna i tsh. Cukier na czczo 94, poza ciążą ok ale w ciąży znów cukrzyca.
    Jako, że nie karmię piersią miałam już miesiączkę i właśnie pęka mi pęcherzyk więc owulacja jest. Musimy uważać, bo tabletek nie mogę bo lekka trombofilia.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier moja pierwsza też młodsza ma już ponad 3 lata ;)

Ale po ostatnich przeżyciach mam obawy... Podobno się rzadko zdarza dwa razy taka sytuacja, ale czekam na serduszko jak na zbawienie.
    A Ty kiedy usłyszałaś serduszko? Który tc według OM?

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Oublier moja pierwsza też młodsza ma już ponad 3 lata ;)

Ale po ostatnich przeżyciach mam obawy... Podobno się rzadko zdarza dwa razy taka sytuacja, ale czekam na serduszko jak na zbawienie.
    A Ty kiedy usłyszałaś serduszko? Który tc według OM?

też czekam na serduszko, usg będę miała 3.07. Póki co beta ładnie przyrasta, ale stres będzie chyba do końca...

‹‹ ‹ 493 494 495 496 497 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ